Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

[PYTANIE] Samsung R580, a Acer Aspire E15

sas aaa sass

• Please log in to reply
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 NekaNq — 175 05/04/2015 - 22:16

NekaNq
  • Gracz

Siemanko, mam pytanie! Liczę na pozytywną pomoc z waszej strony, a mianowicie. Posiadam dwa laptopy tj. Samsung R580; i5 - 2.53, 4 gb ram, Ati Radeon HD5470 oraz Acer Aspire E15, i3 - 1.9, Intel HD 4400, 4gb ram i moje pytanie brzmi.

Dlaczego na Acerze gry działają o wiele lepie niż na Samsungu, gdzie według mnie Samsung jest o wiele lepszym sprzętem od owego Acera, jaka może byc tego przyczyna? Przykładem może byc CS GO, gdzie na maxymalnych ustawieniach z włączonymi cieniami na R580 chodzi może max 20 fps natomiast na Acerze dochodzi do 60 fps, co może byc tego przyczyną? 

Z góry dzięki za pomoc :)

• Do góry
    • 0

#2 Houston195 — 3 06/04/2015 - 09:12

Houston195
  • Ofiara włamania(włamanie)
Zależy od OS, od sterowników, od rodzaju karty graficznej i procesora. Na przykład: najstarszy procesor z kolekcji i5 może być o WIELE gorszy niż najnowszy czy nawet średni procesor i3. Również ma znaczenie od zasilacza - jeśli jest za słaby do procka to mózg komputera może działać jak Intel Celeron. Może masz zawalony dysk, też spowalnia. Mniejsze znaczenie, ale też ma to rodzaj RAMU. Jeśli na Acerze masz DDR (czy jakoś tak) 5, a na Samsungu DDR 3 to jest różnica.
Nic więcej nie wykombinowałem :P

Liczę na NAJ ;)
  • Do góry
    • 1

#3 NekaNq — 175 06/04/2015 - 10:35

NekaNq
  • Gracz

Zależy od OS, od sterowników, od rodzaju karty graficznej i procesora. Na przykład: najstarszy procesor z kolekcji i5 może być o WIELE gorszy niż najnowszy czy nawet średni procesor i3. Również ma znaczenie od zasilacza - jeśli jest za słaby do procka to mózg komputera może działać jak Intel Celeron. Może masz zawalony dysk, też spowalnia. Mniejsze znaczenie, ale też ma to rodzaj RAMU. Jeśli na Acerze masz DDR (czy jakoś tak) 5, a na Samsungu DDR 3 to jest różnica.
Nic więcej nie wykombinowałem :P

Liczę na NAJ ;)

Hmm, R580 ma i5 530m 2.53 + turbo 2.73 bodajże, a Acer i3 4030u 1.9 3mb cache. Więc na moje oko r580 lepiej wychodzi. A co do pamięci ram oba mają DDR3, a Samsunga formatowałem ostatnio :P

• Do góry
    • 0

#4 Houston195 — 3 06/04/2015 - 17:26

Houston195
  • Ofiara włamania(włamanie)
A dysk? Jak jest w samsungu? Jaki OS oraz ilu bitowy? Jaki zasilacz posiada Samsung?
  • Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: sas, aaa, sass

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych