Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Zaginiona dziewczyna - Gone Girl (2014)

alternatywn zakończenie thriller dramat

• Please log in to reply
30 odpowiedzi w tym temacie

#1 Królik — 6979 05/01/2015 - 10:54

Królik
  • Gracz

*
Popularny

https://www.youtube.com/watch?v=Z5iEusxxodY

W dzień piątej rocznicy ślubu Nicka i Amy mąż odkrywa niepokojące sygnały sugerujące, że z jego małżonką stało się coś złego. Roztrzaskany stolik, ślady krwi w kuchni, a przede wszystkim brak Amy szybko każą policji rozpocząć rozległe poszukiwania, w które włączają się nie tylko najbliżsi rodziny, ale i cała społeczność małego miasteczka w Missouri. Niepokoi zachowanie Nicka, z jednej strony skrytego i wyraźnie coś ukrywającego, z drugiej zbyt uśmiechniętego i ożywionego. Nie pomaga również fakt, że na pytania dotyczące żony, nie potrafi udzielić żadnej odpowiedzi – ani czym się zajmuje, gdy siedzi sama w domu, ani z kim się przyjaźni. Kolejne wydarzenia stawiają go w coraz gorszym świetle, sugerując, że ze zniknięciem Amy ma więcej wspólnego, niż początkowo myślano.

Sam opis w sobie podobnie jak trailer nie zachęca do obejrzenia właśnie tego filmu bo fabuła wydaję się być oklepana oraz banalna jednak zapewniam was, że tak nie jest. 

Poniżej w spoilerze dołączam linki dla tych którzy chcieliby się bardziej zapoznać z fabułą filmu ale jeżeli wcześniejszy opis was zaciekawił to nie otwierajcie stron poniżej.

Ja osobiście polecam ten thriller ale ubolewam nad tym jak się zakończył. Chciałabym żeby osoby które oglądały ten film podzieliły się ze mną swoimi refleksjami. Jestem ciekawa co o tym myślicie.

To nie jest romansidło.

Użytkownik Wercia De Blood edytował ten post 05/01/2015 - 11:03

• Do góry
    • 4

#2 CFV — 422 05/01/2015 - 10:59

CFV
  • Gracz

ja ci mówie że to romansidło jakieś

• Do góry
    • 0

#3 Królik — 6979 05/01/2015 - 11:03

Królik
  • Gracz

ja ci mówie że to romansidło jakieś

A idź Ty.

• Do góry
    • 0

#4 Pattrycja — 2058 05/01/2015 - 11:16

Pattrycja
  • Gracz

Mam w planach obejrzeć, wydaje się interesujący :)

• Do góry
    • 0

#5 Sivus — 248 05/01/2015 - 11:29

Sivus
  • Gracz

Spróbuję to obejrzeć.

• Do góry
    • 0

#6 Grego — 2571 05/01/2015 - 12:01

Grego
  • Gracz

Oglądałem całkiem niedawno. Film nie do końca trafił w moje gusta, a w dodatku, jak dla mnie, bardzo dziwnie się kończy. Właśnie na końcówce najbardziej się zawiodłem. :P Od połowy filmu oglądałem go praktycznie na siłę. Wydaje mi się, że bardziej podpasowałby tutaj płci przeciwnej.

• Do góry
    • 0

#7 Królik — 6979 05/01/2015 - 12:04

Królik
  • Gracz

Oglądałem całkiem niedawno. Film nie do końca trafił w moje gusta, a w dodatku, jak dla mnie, bardzo dziwnie się kończy. Właśnie na końcówce najbardziej się zawiodłem. :P Od połowy filmu oglądałem go praktycznie na siłę. Wydaje mi się, że bardziej podpasowałby tutaj płci przeciwnej.

Zależy też od gustu. Dla mnie był interesujący i wciągający, raczej nie było u mnie mowy o oglądaniu "na siłę" ponieważ niejednokrotnie mnie ten thriller zaskoczył i sama już nie wiedziałam jak dalej potoczy się fabuła. A co do końcówki to fakt, też się zawiodłam i to nawet bardzo. Myślałam, że w tej telewizji powie o wszystkim a jednak myliłam się. 

• Do góry
    • 2

#8 Samara — 1155 05/01/2015 - 12:42

Samara
  • Gracz
A se obejrze, dzieki za polecenie :D
  • Do góry
    • 0

#9 jezusek — 352 05/01/2015 - 13:48

jezusek
  • Gracz
Film jest krulewski.
  • Do góry
    • 0

#10 rebelliousgentlemanme — 16 05/01/2015 - 21:30

rebelliousgentlemanme
  • Gracz

zobaczę :D 

• Do góry
    • 0

#11 Pixos De Blood — 6626 05/01/2015 - 22:46

Pixos De Blood
  • Gracz

Od połowy filmu oglądałem go praktycznie na siłę

niestety ja caly film ;/// a tak powaznie to jestem ciekaw jak dalej potoczylo sie ich zycie.

• Do góry
    • 1

#12 Grego — 2571 05/01/2015 - 22:56

Grego
  • Gracz

niestety ja caly film ;/// a tak powaznie to jestem ciekaw jak dalej potoczylo sie ich zycie.

Może będzie druga część. Zobaczymy. :D

• Do góry
    • 0

#13 Pixos De Blood — 6626 05/01/2015 - 22:58

Pixos De Blood
  • Gracz

Nieee... tak wlasnie chcial scenarzysta, choc kiepsko to zalatwil.

• Do góry
    • 0

#14 Królik — 6979 05/01/2015 - 23:35

Królik
  • Gracz

To było trzeba spierdalać do drugiego pokoju n00bie ;// nikt Cię na siłę nie trzymał.

• Do góry
    • 0

#15 CFV — 422 05/01/2015 - 23:38

CFV
  • Gracz

To było trzeba s(cenzura)ać do drugiego pokoju n00bie ;// nikt Cię na siłę nie trzymał.

nie bulwersuj się widocznie się bał ciebie lel

• Do góry
    • 0

#16 Królik — 6979 05/01/2015 - 23:40

Królik
  • Gracz

nie bulwersuj się widocznie się bał ciebie lel

Wyżerał mi tylko chipsy obżartuch jeden. 

Dobra spokój, wypowiadajcie się tylko jeżeli macie coś powodzenia na temat filmu.

• Do góry
    • 0

#17 Enterteyment — 697 07/01/2015 - 08:49

Enterteyment
  • Gracz
Trza bedzie obejrzeć.
  • Do góry
    • 0

#18 psychiatryk — 176 07/01/2015 - 12:06

psychiatryk
  • Gracz

coś czuję, że na trzeźwo bym go nie przetrwał,

poczekajmy do weekendu  :D

• Do góry
    • 0

#19 Królik — 6979 07/01/2015 - 12:07

Królik
  • Gracz

coś czuję, że na trzeźwo bym go nie przetrwał,

poczekajmy do weekendu  :D

XDDDDD
Zakończenie trochę ryje banie, jest takie niesprawiedliwe. 

• Do góry
    • 0

#20 agiklo — 1752 07/01/2015 - 15:37

agiklo
  • Gracz
A zobacze, co mi szkodzi.

//zobaczyłem cały, do połowy mnie nudził, potem się lekko rozkręcił. Momentami ryje banie.

Użytkownik agiklo edytował ten post 09/01/2015 - 22:27

• Do góry
    • 0

#21 Nattka93 — 662 09/01/2015 - 21:16

Nattka93
  • Gracz

Sam film niezły, ale faktycznie końcówka mnie trochę wkurzyła, bo jak tu z taką babą wytrzymać... Ale zaskakujący, właściwie nie spodziewałam się, że ona tak to wszystko wymyśliła, trzeba mieć coś nie tak w główce, by własnego męża wrabiać w takie rzeczy. 

• Do góry
    • 0

#22 Królik — 6979 10/01/2015 - 17:07

Królik
  • Gracz

Sam film niezły, ale faktycznie końcówka mnie trochę wkurzyła, bo jak tu z taką babą wytrzymać... Ale zaskakujący, właściwie nie spodziewałam się, że ona tak to wszystko wymyśliła, trzeba mieć coś nie tak w główce, by własnego męża wrabiać w takie rzeczy. 

Jestem tylko ciekawa czy ona od początku miała taki cudowny plan, że pod koniec wszystkiego do niego wróci taka niewinna i poszkodowana czy też zmieniła swój plan o 180 stopni kiedy ją okradli a potem usłyszała go w telewizji. 
Ja obstawiam, że ona była chora psychicznie ale nie ujawnili tego bezpośrednio w filmie bo nikt o zdrowych zmysłach nie posunąłby się do takiej zemsty. 

• Do góry
    • 0

#23 Nattka93 — 662 10/01/2015 - 21:20

Nattka93
  • Gracz

Jestem tylko ciekawa czy ona od początku miała taki cudowny plan, że pod koniec wszystkiego do niego wróci taka niewinna i poszkodowana czy też zmieniła swój plan o 180 stopni kiedy ją okradli a potem usłyszała go w telewizji. 
Ja obstawiam, że ona była chora psychicznie ale nie ujawnili tego bezpośrednio w filmie bo nikt o zdrowych zmysłach nie posunąłby się do takiej zemsty.

No ja właśnie myślę, że to zmieniła na końcu, gdy okazało się,że mężuś może się nieco wybielić w oczach ludzi. Też mi się wydaje, że miała coś z głową. Chcę książkę przeczytać, może tam dowiem się jak to było z nią. Ale na jego miejscu w życiu bym z nią nie została.
  • Do góry
    • 0

#24 Królik — 6979 10/01/2015 - 21:54

Królik
  • Gracz

No ja właśnie myślę, że to zmieniła na końcu, gdy okazało się,że mężuś może się nieco wybielić w oczach ludzi. Też mi się wydaje, że miała coś z głową. Chcę książkę przeczytać, może tam dowiem się jak to było z nią. Ale na jego miejscu w życiu bym z nią nie została.

No też mi się tak wydawało ale moim zdaniem powróciła do niego między innymi dlatego, że jak oglądała ten wywiad z nim zobaczyła jego sztuczną miłość którą może nią jeszcze obdarzyć. Też mam w planach wziąć się za książkę mam nadzieję, że będzie to tam bardziej szczegółowo opisane chociaż wątpię czy odnajdę się w tej książce przy tylu faktach xd
I ciekawi mnie jeszcze to dlaczego on z nią został bo jakoś nie przemawia do mnie to, że został z nią tylko dlatego bo była w ciąży. 

• Do góry
    • 0

#25 Nattka93 — 662 10/01/2015 - 22:20

Nattka93
  • Gracz

No też mi się tak wydawało ale moim zdaniem powróciła do niego między innymi dlatego, że jak oglądała ten wywiad z nim zobaczyła jego sztuczną miłość którą może nią jeszcze obdarzyć. Też mam w planach wziąć się za książkę mam nadzieję, że będzie to tam bardziej szczegółowo opisane chociaż wątpię czy odnajdę się w tej książce przy tylu faktach xd
I ciekawi mnie jeszcze to dlaczego on z nią został bo jakoś nie przemawia do mnie to, że został z nią tylko dlatego bo była w ciąży. 

Jeszcze bardziej od tego, dlaczego wróciła, to zastanawia mnie czy planowała tak wrobić tego swojego byłego :P Ogólnie lubię właśnie takie filmy, po których mam takie właśnie rozkminy, albo się wkurzam. 

• Do góry
    • 0

#26 Królik — 6979 10/01/2015 - 22:35

Królik
  • Gracz

Jeszcze bardziej od tego, dlaczego wróciła, to zastanawia mnie czy planowała tak wrobić tego swojego byłego :P Ogólnie lubię właśnie takie filmy, po których mam takie właśnie rozkminy, albo się wkurzam. 

Uważam, że właśnie nie. Wrobiła swojego byłego żeby oczyścić Nick'a z zarzutów, żeby to wszystko było wiarygodne. No cwana była.. widać co kobieta może zrobić by wymusić miłość na swoim mężu XD 
Ja też ale chciałabym żeby był jakiś opis na internecie albo żeby wszystko pod koniec się wyjaśniło, czemu ona to zrobiła i czemu on od niej nie odszedł.

• Do góry
    • 0

#27 Nattka93 — 662 10/01/2015 - 22:38

Nattka93
  • Gracz

Uważam, że właśnie nie. Wrobiła swojego byłego żeby oczyścić Nick'a z zarzutów, żeby to wszystko było wiarygodne. No cwana była.. widać co kobieta może zrobić by wymusić miłość na swoim mężu XD 
Ja też ale chciałabym żeby był jakiś opis na internecie albo żeby wszystko pod koniec się wyjaśniło, czemu ona to zrobiła i czemu on od niej nie odszedł.

No właśnie, albo jakieś wywiady z autorką, jak ona to widziała, bo często mi takich wyjaśnień brakuje przy niektórych książkach/filmach. Ale co do tego byłego, to pewnie masz rację, że wymyśliła to potem, jak zadecydowała, że wróci do Nicka. Ale miała łeb, trzeba to przyznać :D

• Do góry
    • 0

#28 Królik — 6979 10/01/2015 - 22:43

Królik
  • Gracz

No właśnie, albo jakieś wywiady z autorką, jak ona to widziała, bo często mi takich wyjaśnień brakuje przy niektórych książkach/filmach. Ale co do tego byłego, to pewnie masz rację, że wymyśliła to potem, jak zadecydowała, że wróci do Nicka. Ale miała łeb, trzeba to przyznać :D

No dokładnie. Mogę sobie snuć swoje teorie ale chciałabym poznać tą "prawdziwą". Wykorzystała idealnie to, że miał kamery w swoim domu. Gdyby nie one trudno byłoby jej udowodnić swoją historię. 

• Do góry
    • 0

#29 Nicole SWAG — 0 11/01/2015 - 22:22

Nicole SWAG
  • Gracz

Film godny obejrzenia. 

• Do góry
    • 0

#30 Caranbo — 100 11/01/2015 - 23:59

Caranbo
  • Gracz

Oglądałem, fajny film ;)

• Do góry
    • 0

#31 psychiatryk — 176 12/01/2015 - 00:36

psychiatryk
  • Gracz

XDDDDD
Zakończenie trochę ryje banie, jest takie niesprawiedliwe. 

OGLĄDNĄŁEM, NA NASTEPNY DZIEŃ NIC NIE PAMIĘTAŁEM, ALE CHYBA BYŁO GRUBO

• Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: alternatywn, zakończenie, thriller, dramat

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych