Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Replika ASG

• Please log in to reply
35 odpowiedzi w tym temacie

#1 Capek21 01/12/2014 - 18:26

Capek
  • Gracz

Strzałeczka, po temacie możecie się domyślić, że planuje zakup jakieś ''taniej'' repliki ASG, a proszę Was o jedno, powiedziecie Waszym zdaniem, który zakup będzie najbardziej udany(Ostatnio dość często zastanawiam się nad tym shotgunem :P)

http://www.taniemili...-g19-p-713.html

http://www.taniemili...ml#.VH80X9KG8wA

http://www.taniemili...-agm-p-622.html

http://www.taniemili...ml#.VH8zpdKG8wA

• Do góry
    • 0

#2 Fergey-11 01/12/2014 - 18:27

Fergey
  • Gracz

Według mnie, shotgun.

• Do góry
    • 2

#3 Greek1733 01/12/2014 - 18:30

Greek
  • Gracz

*
Popularny

Sam zamawiałem stamtąd berette ale inny model dokładnie nie pamiętam jaki ale kosztowała około czterystu złoty, firma jest solidna i nigdy nie zawodzi więc na twoim miejscu zdecydowanie wybrałbym krótką http://www.taniemili...l#.VH8zpdKG8wA. A biorąc pod uwage tego shotguna moim zdaniem się nie opłaca, bo jak na taki typ modelu to za tani, nie pochodzi długo ;)

• Do góry
    • 6

#4 Milord BajVad 1116 01/12/2014 - 18:32

Milord BajVad
  • Ofiara włamania(włamanie)

*
Popularny

Sam zamawiałem stamtąd berette ale inny model dokładnie nie pamiętam jaki ale kosztowała około czterystu złoty, firma jest solidna i nigdy nie zawodzi więc na twoim miejscu zdecydowanie wybrałbym krótką http://www.taniemili...l#.VH8zpdKG8wA. A biorąc pod uwage tego shotguna moim zdaniem się nie opłaca, bo jak na taki typ modelu to za tani, nie pochodzi długo ;)

A zwłaszcza że ma w galancie FPSów, to zaraz sprężyna wywali. ;d 

• Do góry
    • 4

#5 Capek21 01/12/2014 - 18:38

Capek
  • Gracz

Czyli mówicie, że mam kupić berrete, ta?

• Do góry
    • 0

#6 krzysiuuu1291 01/12/2014 - 18:40

krzysiuuu
  • Gracz

*
Popularny

Polecam AGM'a. Sam posiadam tą replikę. ;) Jedno słowo - Zajebista, jednak ja znalazłem taniej. Razem z ładowarką do kulek dałem chyba 63 zł. :D

Czyli mówicie, że mam kupić berrete, ta?

Też mam zamiar kupić tą broń. Gazówkę - wstrzymam się i kupię w okresie letnim. Wiecie jak gaz działa z niskimi temperaturami. :D

• Do góry
    • 4

#7 Capek21 01/12/2014 - 18:43

Capek
  • Gracz

No to jeden mówi, że shotguna, dwóch, że becie, hmm.

a jeśli chodzi o tą berette to po każdym strzale trzeba przeładowywać? 

• Do góry
    • 0

#8 Milord BajVad 1116 01/12/2014 - 18:46

Milord BajVad
  • Ofiara włamania(włamanie)

*
Popularny

No to jeden mówi, że shotguna, dwóch, że becie, hmm.

a jeśli chodzi o tą berette to po każdym strzale trzeba przeładowywać? 

Jak masz sprężynę to tak.. A to co pokazałeś to na pewno sprężyna.

• Do góry
    • 4

#9 Capek21 01/12/2014 - 18:48

Capek
  • Gracz

czyli odradzacie tego shota? Kumam.

• Do góry
    • 0

#10 krzysiuuu1291 01/12/2014 - 18:49

krzysiuuu
  • Gracz

*
Popularny

Berettka fajny pistolet. Osobiście polecam gdyż mam z nim do czynienia. Kilka osób od nas ma tą broń, bodajże dwie. Strzelasz aż do wyczerpania magazynku. Przydatna szybko-ładowarka. ;)

Użytkownik krzysiuuu edytował ten post 01/12/2014 - 18:49

• Do góry
    • 4

#11 Garrison1071 01/12/2014 - 19:40

Garrison
  • Gracz

Strzałeczka, po temacie możecie się domyślić, że planuje zakup jakieś ''taniej'' repliki ASG, a proszę Was o jedno, powiedziecie Waszym zdaniem, który zakup będzie najbardziej udany(Ostatnio dość często zastanawiam się nad tym shotgunem :P)

http://www.taniemili...-g19-p-713.html

http://www.taniemili...ml#.VH80X9KG8wA

http://www.taniemili...-agm-p-622.html

http://www.taniemili...ml#.VH8zpdKG8wA

Dwa ostatnie (MP003 i M92) to najlepsze propozycje. Pytanie - do czego chcesz kupić replikę? Do strzelania do puszek będą ok, na strzelanki MP003, ale w końcu zacznie Cię frustrować to, że zanim Ty kogokolwiek zestrzelisz ze sprężynowej strzelby, Ty wyłapiesz serię z AEGa.

Za 400zł to KJW (lub okazyjnie WE), które uważam za jedne z lepszych replik gazowych, jeśli mowa o pistoletach. Mam w planach kupno, ale biorąc pod uwagę koszty magazynków i sprowadzenia Safarilanda... Wolę kupić M4.

A zwłaszcza że ma w galancie FPSów, to zaraz sprężyna wywali. ;d 

Tak zwane chińskie FPSy, które znikają po tygodniu intensywnego użytkowania. Mogą być dodatkowo zawyżone i zależne od (mowa o gazowych) zastosowanego gazu.

Polecam AGM'a. Sam posiadam tą replikę. ;) Jedno słowo - Zajebista, jednak ja znalazłem taniej. Razem z ładowarką do kulek dałem chyba 63 zł. :D

Też mam zamiar kupić tą broń. Gazówkę - wstrzymam się i kupię w okresie letnim. Wiecie jak gaz działa z niskimi temperaturami. :D

AGM/MP 003 to najtańsza replika, która ma jakikolwiek sens i nie jest wstydem ganiać z nią na strzelankach. Należy jednak atrapę magazynka rurowego (jak zwał tak zwał) odciągnąć od siebie jak tylko się da bo możesz urwać zaczep tłoka, a serwisowanie nie ma większego sensu. Co innego jak ktoś sprzedaje na części za 25zł. Sama naprawa jest natomiast bajecznie prosta.

Taniej chyba ma/miał Taiwangun i to właśnie w pakiecie - szybkoładowarka i trzy magazynki.

Berettka fajny pistolet. Osobiście polecam gdyż mam z nim do czynienia. Kilka osób od nas ma tą broń, bodajże dwie. Strzelasz aż do wyczerpania magazynku. Przydatna szybko-ładowarka. ;)

Beretta M9 od STTI/SRC, czyli ekonomiczna replika sprawdzająca się w CQB i jako broń zapasowa. Dość oszczędna, gdyż nie posiada systemu blow back. Użytkowałem przez pewien czas i mógłbym polecić.

Potem zaczynają się repliki pokroju MP5K Galaxy (G5K, czy jakoś tak), CM.028 (niebieskie, znalowe, ale sentyment nakazuje) wypierane/stawiane na równi ze Spartac'iem (SRT12), G36 JG, G36 lub RK BOYI, M4/M16 Specna Arms.

No i jeszcze ważna sprawa! Ochrona oczu. Nawet jeśli będziesz strzelał do puszek - zaopatrz się w atestowane okulary lub gogle. Na bogato: ESS, WileyX, od biedy: Uvex (I-vo), Bolle (Defender). Nie kupuj okularów ACM, 8FIELDS, P&J itp. itd, a jak już musisz - zwróć uwagę na opis produktu. Sklepy lubią na dole dodawać notkę, że te okulary nie powinny być stosowane jako ochrona patrzałek i używasz je na własną odpowiedzialność. Innymi słowy - jak kupisz i stracisz oko - kij Ci w oko, które Ci zostało.

#edit.

Informacja odnośnie gaziaków w zimie - lubią syfonować, ale ale... Zależy jakiego gazu użyjesz. Są niby jakieś magiczne sprawdzone, przy których fanatycy się masturbują, ale pozostaje kwestia uszczelek i wpływu zimna na metal i pozostałe części wrażliwe na zmiany temperatur.

Użytkownik Garrison edytował ten post 01/12/2014 - 19:50

• Do góry
    • 0

#12 Capek21 01/12/2014 - 21:03

Capek
  • Gracz

http://www.taniemili...ml#.VH9tpdKG8wA

a co sądzicie o tym?

albo o tym

http://www.taniemili...axy-p-4279.html

• Do góry
    • 0

#13 Garrison1071 01/12/2014 - 21:16

Garrison
  • Gracz

Powiedz do czego Ci to potrzebne, ale tak wstępnie: hehe, nie.

• Do góry
    • 0

#14 krzysiuuu1291 01/12/2014 - 21:18

krzysiuuu
  • Gracz

*
Popularny

Ja właśnie kupiłem z Taiwangun, jednak kupiłem wersję short. Jakoś lepiej mi pasowała. Do tego kulki 0.20g, lecz z doświadczenie wiem, że teraz lepsze są 0.30g. Dlatego pierwsza paczka to taka próba co i jak, broń sprawdza się. Tak jak wspomniał Garrison jest to tania replika, jednak jakość jej wykonania jest dość solidna, przypadła mi do gustu. Teraz czaje się na Berette i swój cel realizuję za pewne. :D

• Do góry
    • 3

#15 deegustator 1453 01/12/2014 - 21:21

deegustator
  • Gracz

taniemilitaria.pl = największy szajs dostępny na rynku  ^_^

• Do góry
    • 0

#16 Garrison1071 01/12/2014 - 21:21

Garrison
  • Gracz

Ja właśnie kupiłem z Taiwangun, jednak kupiłem wersję short. Jakoś lepiej mi pasowała. Do tego kulki 0.20g, lecz z doświadczenie wiem, że teraz lepsze są 0.30g. Dlatego pierwsza paczka to taka próba co i jak, broń sprawdza się. Tak jak wspomniał Garrison jest to tania replika, jednak jakość jej wykonania jest dość solidna, przypadła mi do gustu. Teraz czaje się na Berette i swój cel realizuję za pewne. :D

Do MP003 0,25g w zupełności wystarczą. 0,3g są już za ciężkie i próba podniesienia skupienia w tej replice przez cięższe kulki kosztem ewentualnego zasięgu i prędkości, z jaką kulka będzie lecieć - po prostu nieopłacalne. Moim zdaniem kulki 0,25g (G&G) najlepiej sprawdzają się w replikach, których prędkość wylotowa oscyluje w okolicach 300-500FPS. Oczywiście od 450 w górę można majstrować z 0,28 i 0,3g, ale powiem Ci, że gra niewarta świeczki. Kulki lecą niemalże identycznie, a na 0,25 ma się jednak trochę większą prędkość.

@Up, słuszna uwaga.

Użytkownik Garrison edytował ten post 01/12/2014 - 21:22

• Do góry
    • 0

#17 krzysiuuu1291 01/12/2014 - 21:23

krzysiuuu
  • Gracz

*
Popularny

Do MP003 0,25g w zupełności wystarczą. 0,3g są już za ciężkie i próba podniesienia skupienia w tej replice przez cięższe kulki kosztem ewentualnego zasięgu i prędkości, z jaką kulka będzie lecieć - po prostu nieopłacalne. Moim zdaniem kulki 0,25g (G&G) najlepiej sprawdzają się w replikach, których prędkość wylotowa oscyluje w okolicach 300-500FPS. Oczywiście od 450 w górę można majstrować z 0,28 i 0,3g, ale powiem Ci, że gra niewarta świeczki. Kulki lecą niemalże identycznie, a na 0,25 ma się jednak trochę większą prędkość.

@Up, słuszna uwaga.

Tyle FPS - Kurde, sporo jak na walkę w budynku. 

• Do góry
    • 3

#18 Garrison1071 01/12/2014 - 21:30

Garrison
  • Gracz

Tyle FPS - Kurde, sporo jak na walkę w budynku. 

Powiem tak - jak ktoś jest idiotą to i z bazarowej zabawki zrobi sobie lub komuś krzywdę, a jak ktoś ma pecha to i palec w dupie złamie. 300-380 w CQB spoko, ale jak ostatnio byłem w Czechach to tam ludzie z 500FPS wchodzili i jedynie łamaną polszczyzną powtarzali zgapiony od nas tekst "kryj ryj", także arafatka/szalokominiarka/kominiarka/balaclava, nawet prowizoryczne zabezpieczenie włożone w to i bez obaw o uzębienie wchodzisz do budynku. Najważniejsze w CQB to to, by mieć oczy dookoła głowy, strzelać się z zaufanymi osobami i wiedzieć, co potrafi Twoja replika. Z resztą co tam 500FPS w budynku. Żadna sztuka. Sztuką jest manewrować w ciasnych pomieszczeniach z M16A4 mając granatnik pod lufą (z którego też robi się pożytek). Nieważne, pomyślałem o biednych użytkownikach barretta. Ci to mają przerąbane nawet w lesie.

Użytkownik Garrison edytował ten post 01/12/2014 - 21:35

• Do góry
    • 0

#19 krzysiuuu1291 01/12/2014 - 21:51

krzysiuuu
  • Gracz

500 FPS z budynku?  :ban:

Weź przestań mając gogle na oczach - gdy dostaniesz z odległości 15m na CQB mogą Ci, że tak ładnie powiem rozwalić. Fakt, CQB oczy dookoła głowy i refleks. Strach grać z takimi broniami na CQB, jedynie teren, jednak ludzi grają. Zazwyczaj grając z kumplami staram się używać broni z głową. To są co prawda zabawki, ale posługując się tym nie właściwie na prawdę można komuś wyrządzić krzywdę, nie ma co się oszukiwać. Jednak tej Shot na CQB jest dobry, sprawdza się, do tego broń boczna berettka (gazówka) i na taki początek swojej przygody jest git. 

taniemilitaria.pl = największy szajs dostępny na rynku  ^_^

Tak naprawdę to drogiemilitaria xD Ten shot o ile się orientuję był sporo droższy. Dlatego zamówiłem z innej strony, gdzie przesyłka przebiegła sprawnie, wszystko git - Zadowolenie 100% 

• Do góry
    • 0

#20 Garrison1071 01/12/2014 - 22:22

Garrison
  • Gracz

1. 500 FPS z budynku?  :ban:

2. Weź przestań mając gogle na oczach - gdy dostaniesz z odległości 15m na CQB mogą Ci, że tak ładnie powiem rozwalić. Fakt, CQB oczy dookoła głowy i refleks. Strach grać z takimi broniami na CQB, jedynie teren, jednak ludzi grają. Zazwyczaj grając z kumplami staram się 3. używać broni z głową. 4. To są co prawda zabawki, ale posługując się tym nie właściwie na prawdę można komuś wyrządzić krzywdę, nie ma co się oszukiwać. Jednak tej Shot na CQB jest dobry, sprawdza się, do tego broń boczna berettka (gazówka) i na taki początek swojej przygody jest git. 

Tak naprawdę to drogiemilitaria xD Ten shot o ile się orientuję był sporo droższy. Dlatego zamówiłem z innej strony, gdzie przesyłka przebiegła sprawnie, wszystko git - Zadowolenie 100% 

1. Rozumiem, że chodziło o "w budynku" bo w sumie strzelanie z budynku nie różni się wielce od strzelania na otwartej przestrzeni/w lesie, nawet z góry (a bo to mało wzniesień na łonie natury?). Nie jestem zwolennikiem pluszowego airsoftu. Lubię jak gra jest zawzięta. Nie lubię natomiast dzieci i nieznajomych wyglądających jak obdartusy, zachowujących się jak bydło, bo to wróży problemy.

2. To się nie biega w chińskich goglach/budowlanych goglach/goglach z castoramy/okularach przeciwsłonecznych/goglach chemicznych. Jakoś moje ESSy nie mają tego problemu by przetrwać 500FPS z przyłożenia (chociaż liczy się tutaj energia kinetyczna).

3. Broń, a replika to dwa różne pojęcia. Należałoby się pozbyć przyzwyczajenia mówienia "broń" na wszystko co ją przypomina. Ludzie mogą to różnie interpretować.

4. Wyżej pisałem: jak ktoś jest idiotą to i pistoletem z bazaru zrobi sobie/komuś kuku, a jak ktoś ma pecha to i palec w dupie złamie.

#edit.

Poza tym jestem tak balistyczny (czyt. szpejoczołg), że w CQB nic specjalnego mi nie grozi, a przynajmniej tak mi się wydaje.

Użytkownik Garrison edytował ten post 01/12/2014 - 22:25

• Do góry
    • 0

#21 mPodZ8 279 01/12/2014 - 22:31

mPodZ8
  • Gracz
Panie nie kupuj gowna kup cyme xD
  • Do góry
    • 1

#22 Garrison1071 01/12/2014 - 22:53

Garrison
  • Gracz

Panie nie kupuj gowna kup cyme xD

Patrząc na jego propozycje to nie stać go nawet na MP5K Galaxy, a Ty tu z cymą (zależy też jaka) wyskakujesz. To tak samo jakby chciał właśnie cymę, a ja bym mu z G&P wyskoczył.
  • Do góry
    • 0

#23 Jensen 103 02/12/2014 - 07:37

Jensen
  • Gracz

Jeśli podobają ci się kałaszki to łap tego, replikę mam od wczoraj i powiem ci że jest bardzo solidna do tego full metal z znalu jest muszka i  to tyle.

http://www.taiwangun...&campaign-id=19

• Do góry
    • 0

#24 Garrison1071 02/12/2014 - 08:51

Garrison
  • Gracz

Jeśli podobają ci się kałaszki to łap tego, replikę mam od wczoraj i powiem ci że jest bardzo solidna do tego full metal z znalu jest muszka i  to tyle.
http://www.taiwangun...&campaign-id=19

Gdyby nie fakt, że BOYI robi dobre repliki AK, to bym zrobił wywód nt. "kupiłem pierwszą replikę wczoraj i już jestem ekspertem". Teraz ograniczę się jednak do tego, że wnioskując po propozycjach autora to RK wykracza poza jego możliwości finansowe.
  • Do góry
    • 0

#25 Jensen 103 02/12/2014 - 09:33

Jensen
  • Gracz

Gdyby nie fakt, że BOYI robi dobre repliki AK, to bym zrobił wywód nt. "kupiłem pierwszą replikę wczoraj i już jestem ekspertem". Teraz ograniczę się jednak do tego, że wnioskując po propozycjach autora to RK wykracza poza jego możliwości finansowe.

Poleciłem mu coś o czym sporo czytałem, i nie uważam się za eksperta bo gówno wiem tak naprawdę ;p W niedziele ide na swoją pierwszą strzelankę i wtedy może coś więcej o moim rk napisze, dziś sobie tylko do puszek strzelałem.

• Do góry
    • 1

#26 Capek21 02/12/2014 - 17:52

Capek
  • Gracz

chyba zdecyduje sie na tego shotguna

• Do góry
    • 0

#27 Capek21 03/12/2014 - 09:40

Capek
  • Gracz

Albo dobra, zmieniam zdanie :P - Znajdziecie mi jakąś fajną replike(elektryczną) do 200/250zł?

I najlepiej na taniemilitaria.pl bo u taiguwnga pisze, że trzeba mieć 18 lat, by zamawiać, więc jego oferty odpadają.

• Do góry
    • 0

#28 Garrison1071 03/12/2014 - 10:35

Garrison
  • Gracz

Albo dobra, zmieniam zdanie :P - Znajdziecie mi jakąś fajną replike(elektryczną) do 200/250zł?
I najlepiej na taniemilitaria.pl bo u taiguwnga pisze, że trzeba mieć 18 lat, by zamawiać, więc jego oferty odpadają.

Wrócę do domu to poszukam. Co do TG to g... prawda. Sprzedadzą każdemu, nigdy nie weryfikują.
  • Do góry
    • 0

#29 Capek21 03/12/2014 - 12:17

Capek
  • Gracz

/DELL

Użytkownik Capek edytował ten post 03/12/2014 - 17:24

• Do góry
    • 0

#30 Capek21 03/12/2014 - 19:02

Capek
  • Gracz

Wrócę do domu to poszukam. Co do TG to g... prawda. Sprzedadzą każdemu, nigdy nie weryfikują.

aktualne?

• Do góry
    • 0

#31 Garrison1071 03/12/2014 - 19:12

Garrison
  • Gracz

aktualne?

Tak, właśnie do domu wróciłem.

Do 200zł będzie ciężko coś znaleźć. Najtańszy elektryk to 300zł (+ okulary, kulki, przesyłka) to G5 Galaxy, a żeby nie było - TaiwanGun nie weryfikuje Twojego wieku. Po prostu ze względów prawnych i bezpieczeństwa dają taką notkę. Ja np. nie mam 18 lat (pełne 17 za 2 tygodnie z hakiem), a zakupy u nich robię od 2011 roku, jak znajdę coś ciekawego.

• Do góry
    • 0

#32 Capek21 03/12/2014 - 19:30

Capek
  • Gracz

to szukaj coś do 300, może to być elektryk/sprężynowy/gazowy - tylko wytłumacz mi jak działa gazowy

• Do góry
    • 0

#33 deegustator 1453 03/12/2014 - 20:06

deegustator
  • Gracz

to szukaj coś do 300, może to być elektryk/sprężynowy/gazowy - tylko wytłumacz mi jak działa gazowy

CO2 lub greengas, buteleczkę CO2 ładuje sie zazwyczaj do magazynku, GG wprowadza sie do magazynku i to cała filozofia. Przed pierwszym strzałem zawsze musisz pociągnąć za zamek, by wprowadzić pierwsza kulkę wraz z dawką gazu. No chyba, że replika bez blowbacka, to po prostu ładujesz gaz, kulki i strzelasz.
  • Do góry
    • 1

#34 Garrison1071 03/12/2014 - 21:50

Garrison
  • Gracz

Do 300zł to właśnie Galaxy G5 znajdziesz. Trzeba jednak dobrze poszukać, a tego już za Ciebie nie zrobię. Odrobinę samodzielności.

Co do działania - ładujesz kapsułę (w przypadku kohlendioxid) do magazynka (bywają inne wariacje, ale to chyba w wiatrówkach) lub ładujesz przez zawór (zazwyczaj ukryty pod zsuwaną stopką magazynka) Green Gas do momentu, aż Ci po prostu nie zacznie spierdzielać. Wtedy wiesz, że jest pełen i się przelewa. No chyba, że od początku ucieka - wtedy możesz mieć zwalone uszczelki i trzeba magazynek naprawiać. Kiedy takowy magazynek masz już z odpowiednią dawką gazu i kulek - przy pociągnięciu spustu zwalnia się zawór podający gaz do lufy i wypychający kulkę. Zawór ten jest otwarty jedynie przez pewien czas regulowany przez sprężynę przy kurku.

Pamiętaj, by napełniać magazynek trzymając go do góry nogami. Z replikami gazowymi jest tyle zachodu (w teorii), że głowa mała.

• Do góry
    • 1

#35 Capek21 04/12/2014 - 08:57

Capek
  • Gracz

Dobra, dzięki Wam wszystkim za pomoc - plusy rozdaje/rozdam(bo może limit wyskoczyć) jeszcze raz dzięki, trzymajcie się.

• Do góry
    • 0

#36 Adam S8 27/12/2014 - 11:09

Adam S
  • Gracz

Jak gazówka to na CO2, GG nie postrzelasz w niskich temperaturach. Znajomy kupił bercie na CO2, ma 330 FPS, dał ~350zł i jest ok. Oczywiście full metal itp. 

• Do góry
    • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych