Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Sprzęt Car audio Mocny!

aaaa bbbb sss

• Please log in to reply
26 odpowiedzi w tym temacie

#1 Majsterekk — 627 31/10/2014 - 00:34

Majsterekk
  • Gracz

Siemano, w styczniu idę na prawko na pierwszy samochód planuję kupić Audi a3 lub golfa Iv na dobrym alusie, ale nie o to biega. Szukam jakiegoś ciekawego sprzętu dokładniej skrzyni basowej, sam się dokładnie nie znam i nie wiem co wybrać. Kumpel w golfie ma taki sprzęt, że jak stoję 5 metrów od auta to moje organy w śródku lotają jak p(cenzura)ane no po prostu bass nie do u(cenzura)nia, macie coś dobrego do polecenia ? Cena się nie liczy, byle byłby no zajebisty bass. znalazłem sam coś w niskiej cenie, tylko się nie znam i nie wiem czy zrobi swoje: 

http://allegro.pl/sk...4719057081.html

Użytkownik Majsterekk edytował ten post 31/10/2014 - 00:35

• Do góry
    • 0

#2 Freddd — 37 31/10/2014 - 00:47

Freddd
  • Gracz

Siemano, w styczniu idę na prawko na pierwszy samochód planuję kupić Audi a3 lub golfa Iv na dobrym alusie, ale nie o to biega. Szukam jakiegoś ciekawego sprzętu dokładniej skrzyni basowej, sam się dokładnie nie znam i nie wiem co wybrać. Kumpel w golfie ma taki sprzęt, że jak stoję 5 metrów od auta to moje organy w śródku lotają jak p(cenzura)ane no po prostu bass nie do u(cenzura)nia, macie coś dobrego do polecenia ? Cena się nie liczy, byle byłby no zajebisty bass. znalazłem sam coś w niskiej cenie, tylko się nie znam i nie wiem czy zrobi swoje: 

http://allegro.pl/sk...4719057081.html

Z tej strony zadowolony użytkownik Audi A3 8L '99. Jeżeli zdecydujesz się na kupno audi to radzę wstrzymać się z zakupem dodatkowej skrzyni basowej, ponieważ A3 ma świetny (jak na tamte czasy) system audio, 6 głośników plus niewielki subwoofer w bagażniku daje radę. Jeżeli jednak zdecydowałbyś się na golfa to nie inwestuj w skrzynie a w nowe, lepsze głośniki bo te w golfie są tragiczne. Ojciec ma Golfa z tym samym silnikiem co ja audi, głośniki harczą, bass jest płaski - ogólnie nie polecam. Ze swojej jednak strony chciałbym dodać, że moim zdaniem nie warto inwestować w skrzynie basowe, lecz w lepsze głośniki o tej samej średnicy. U mnie priorytetem jest czystość odtwarzanego dźwięku a nie głośność i moc. 
Mam nadzieję, że jakoś Cię nakierowałem.

• Do góry
    • 1

#3 Majsterekk — 627 31/10/2014 - 00:53

Majsterekk
  • Gracz

Z tej strony zadowolony użytkownik Audi A3 8L '99. Jeżeli zdecydujesz się na kupno audi to radzę wstrzymać się z zakupem dodatkowej skrzyni basowej, ponieważ A3 ma świetny (jak na tamte czasy) system audio, 6 głośników plus niewielki subwoofer w bagażniku daje radę. Jeżeli jednak zdecydowałbyś się na golfa to nie inwestuj w skrzynie a w nowe, lepsze głośniki bo te w golfie są tragiczne. Ojciec ma Golfa z tym samym silnikiem co ja audi, głośniki harczą, bass jest płaski - ogólnie nie polecam. Ze swojej jednak strony chciałbym dodać, że moim zdaniem nie warto inwestować w skrzynie basowe, lecz w lepsze głośniki o tej samej średnicy. U mnie priorytetem jest czystość odtwarzanego dźwięku a nie głośność i moc. 
Mam nadzieję, że jakoś Cię nakierowałemm.

Dzięki za twoją opinię, jak audi to chciałbym 1.9TDi bo ojciec miał 1.8turbo i troszkę trzeba w to lać :D

• Do góry
    • 1

#4 Freddd — 37 31/10/2014 - 00:54

Freddd
  • Gracz

Dzięki za twoją opinię, jak audi to chciałbym 1.9TDi bo ojciec miał 1.8turbo i troszkę trzeba w to lać :D

Ano, ja mam 1.6 i jak się ciśnie (160-180km/h), oczywiście gaz w podłodze to 12 potrafi wpierdzielić, teraz też wybrałbym TDI najlepiej wersję 130 konną.

• Do góry
    • 1

#5 Famous Piter — 2040 31/10/2014 - 01:24

Famous Piter
  • Gracz

Do takiej tuby mocniejszy wzmacniacz by się przydał. Nie w każdym aucie tuba się dobrze sprawdza, ale co do golfa to będzie git.

• Do góry
    • 0

#6 Bonham — 119 31/10/2014 - 01:29

Bonham
  • Gracz

Raczej mu "stockowym" nagłośnieniem nie przegadasz. Widzisz, że to typ z tej grupy ludzi, dla których nie ma czegoś takiego jak "Wysokie", nawet nie ma czegoś takiego jak "Średnie", liczy się only BEEEJSS. Oczywiście żartuję, ale czasem mnie to aż przeraża. Jechałem kiedyś z gościem, który miał tak ustawione radio. Dosłownie tylko, żeby ci w głowie huczało, a tylnią klapą szarpało. Dość abstrakcyjne.

• Do góry
    • 1

#7 Zatra — 846 31/10/2014 - 11:12

Zatra
  • Gracz

*
Popularny

Radze uzbierac i kupic dobre glosniczki wysoko i nisko tonowe. Skrzyni nie kupuj bo bedzie troche wiochy jak jebniesz basem i rdza odpadac bedzie
  • Do góry
    • 6

#8 Stinger — 225 31/10/2014 - 14:45

Stinger
  • Gracz

Mam nadzieję, że jakoś Cię nakierowałem.

Pierdolisz :P Mam golfa 4 2001 rok to głośniki grają jak trzeba, głos czysty a bass rownie dobrze brzmi i "pierdolniecie" posiada. Mowa o ori.

Użytkownik Stinger edytował ten post 31/10/2014 - 14:46

• Do góry
    • 0

#9 Freddd — 37 31/10/2014 - 14:46

Freddd
  • Gracz

(cenzura)isz :P Mam golfa 4 2001 rok to głośniki grają jak trzeba, głos czysty a bass rownie dobrze brzmi i "(cenzura)niecie" posiada. Mowa o ori.

W odniesieniu do mojego A3 mam inne odczucia :P

• Do góry
    • 0

#10 Stinger — 225 31/10/2014 - 14:50

Stinger
  • Gracz

W odniesieniu do mojego A3 mam inne odczucia :P

Calkiem mozliwe nigdy nie siedzialem w A3 :P
  • Do góry
    • 1

#11 Tommy Hilfiger — 133 31/10/2014 - 15:29

Tommy Hilfiger
  • Gracz

Jeżeli chcesz tą skrzynię, to wypie*dol ten "wzmacniacz".

• Do góry
    • 0

#12 MichasSR — 149 02/11/2014 - 01:24

MichasSR
  • Gracz

Jak nie chcesz przepłacać to bym się zastanowił nad tym blaupunktem http://allegro.pl/tu...4718419075.html  wybrał bym go gdym miał do wyboru tą JBL i blaupunkta, że względu na lepszy wzmacniacz.

A jeśli chcesz mieć porządne już takie Car audio i żeby miało takie pierdolnięcie mocne to polecam taki zestawik:  Tuba: http://allegro.pl/jb...4754665842.html Wzmaczniacz: http://allegro.pl/la...4739560600.html

Razem 1309, wiadomo może cenna wysoko ale ja jestem takiego zdania że jak mam kupić coś takiego co mi nie da pełnej satysfakcji czy coś to wole wogóle nic nie kupywać. Tutaj już masz naprawdę sprzęt 1 klasa.

Jak masz kasę to bierz to co ci podałem, a jak nie to blaupunkta bym wziął

• Do góry
    • 0

#13 Tommy Hilfiger — 133 02/11/2014 - 09:17

Tommy Hilfiger
  • Gracz

Tylko nie tuba.  >.<

• Do góry
    • 2

#14 Qbik — 115 02/11/2014 - 20:24

Qbik
  • Gracz

Radze uzbierac i kupic dobre glosniczki wysoko i nisko tonowe. Skrzyni nie kupuj bo bedzie troche wiochy jak jebniesz basem i rdza odpadac bedzie

Rozwaliłeś system! :troll:

Co do poprzedników, to zgadzam się z nimi. Zainwestuj w dobre głośniki, bo lepiej mieć czystość dźwięku niż sam bas i jakieś klepotanie :D Weź sobie kolumnę estradową wsadź do bagażnika i będzie dobrze. :pokerface:

• Do góry
    • 0

#15 Kole70Kolus — 146 03/11/2014 - 19:00

Kole70Kolus
  • Gracz

https://www.youtube.com/watch?v=02bFQOi7lGI

• Do góry
    • 0

#16 KlimaT — 4624 07/11/2014 - 21:52

KlimaT
  • Gracz

Hmm, powiem ci tak. 1000 Wat, dobrze gra, a nawet zajebiście, najlepsze według mnie to JBL oraz Pioneer. Polecam ci wziąć; http://allegro.pl/su...4772870648.html

Pioneer, ja aktualnie mam Magnat Power bull, czy coś takiego, 600 wattów chyba, ma już kilkanaście lat, ale jeszcze się trzyma, jak będziesz coś chciał jeszcze wiedzieć, to wal. ;)

• Do góry
    • 0

#17 Mitchello z białej M3 — 583 25/12/2014 - 02:44

Mitchello z białej M3
  • Gracz
Najpierw to ogarnalbym dobre radyjko z wyjściem na dwa wzmacnianie, wygluszul przednie drzwi matami bitumicznymi i wrzuciłbym tam lepszy zestaw napędzany wzmacniłączem. Gdyby było za mało basu to wtedy wpakowałbym jakąś "tube". Założ temat na jakimś specjalistycznym forum, nie na n4g. Tam Ci najlepiej doradza, a nie jak tu "bo ma dużo watt"...
  • Do góry
    • 0

#18 DAXEY — 5660 25/12/2014 - 03:29

DAXEY
  • Gracz

Najpierw to ogarnalbym dobre radyjko z wyjściem na dwa wzmacnianie, wygluszul przednie drzwi matami bitumicznymi i wrzuciłbym tam lepszy zestaw napędzany wzmacniłączem. Gdyby było za mało basu to wtedy wpakowałbym jakąś "tube". Założ temat na jakimś specjalistycznym forum, nie na n4g. Tam Ci najlepiej doradza, a nie jak tu "bo ma dużo watt"...

Zgadzam się z Mitchellem. :) Też wpakowałbym tubę. 

• Do góry
    • 0

#19 luni12 — 7 25/12/2014 - 14:56

luni12
  • Gracz

Zgadzam się z Mitchellem. :) Też wpakowałbym tubę. 

do bentliego?

• Do góry
    • 1

#20 katizo — 432 25/12/2014 - 18:21

katizo
  • Gracz

Warto dodać, że oprócz JBL'ów i innych firm, których głośniki widzimy w marketach istnieją marki, o których pewnie większość, tak jak i ja nie słyszała i z miejsca powiedziały by, że jakieś no name. No bo jak jakiś HIFONICS może być lepszy od Kenwooda czy Pioneer'a? Po drugie, to na Allegro roi się od tub po 2000w i tak dalej. Widzisz taką moc i się jarasz, a ważniejszy jest RMS. Jeżeli masz dużo kasy i chcesz naprawdę mocne, czyste audio to mógłbyś kupić sobie jakąś dobrą skrzynię basową, głośniki w drzwi z tweeterami, osobny wzmacniacz pod głośniki w drzwiach i osobny do skrzyni, kable o sporej grubości z czystej miedzi no i przy porządnym sprzęcie grzechem jest nie kupić kondensatora :P Nie znam się na tym dobrze, więc nie chcę Ci więcej doradzać. Napewno na forum Car Audio uzyskałbyś wyczerpujących odpowiedzi na twoje wszelkie pytania :D

Użytkownik katizo edytował ten post 25/12/2014 - 18:30

• Do góry
    • 0

#21 iPaweł — 6908 25/12/2014 - 22:40

iPaweł
  • Gracz

Po drugie, to na Allegro roi się od tub po 2000w i tak dalej. Widzisz taką moc i się jarasz, a ważniejszy jest RMS.

wlasciwie wazniejszy jest SPL, bo jak pisalem juz kiedys - glosnik o mocy 100 wat moze zagluszyc glosnik o mocy 1000 wat, jesli tylko ten pierwszy bedzie mial lepsza skutecznosc :P

• Do góry
    • 0

#22 DAXEY — 5660 25/12/2014 - 22:46

DAXEY
  • Gracz

do bentliego?

póki co nie, bo nie ma regionsa 

• Do góry
    • 0

#23 luni12 — 7 26/12/2014 - 11:14

luni12
  • Gracz

póki co nie, bo nie ma regionsa 

jest

• Do góry
    • 0

#24 DAXEY — 5660 26/12/2014 - 13:22

DAXEY
  • Gracz

jest

ale nie żyjesz :(

• Do góry
    • 0

#25 Kajtuśś — 45 26/12/2014 - 23:29

Kajtuśś
  • Gracz

Brooo ! Audiczki mają już wbudowane sprzęt audio wystarczy dobrze ustawić przy radyjku i ci dudni jak w studni ! :D

• Do góry
    • 0

#26 KlimaT — 4624 07/01/2015 - 22:43

KlimaT
  • Gracz

Brooo ! Audiczki mają już wbudowane sprzęt audio wystarczy dobrze ustawić przy radyjku i ci dudni jak w studni ! :D

No powiem ci, że nawet mają. Lecz jak wymagasz od nich troszkę więcej niż można, to później są skutki takie, że używasz ich troche jako sopran. XD

Ja aktualnie mam; JBL GT5-1204 z Bass Reflexem. 1100 Watt, 275 Watt rms(Audi A4 B5 Avant). I bardzo mocno polecam!!  ^_^ Czysty dźwięk, zajebiście gra, lecz potrzebuje dosyć dobrego wzmacniacza no nie powiem. 700/800 watt powinno wystarczyć, mam 700 watt Mac Audio, i dudni jak ta lala. :D Naprawdę. Tube miałem, 800 watt, ale to nie to samo co skrzynia JBLa  :>

Użytkownik KlimaT edytował ten post 07/01/2015 - 22:43

• Do góry
    • 0

#27 Kaluch — 49 11/01/2015 - 17:31

Kaluch
  • Gracz

*
Popularny

Dobry bass, jedynie JBL, radio? Pionerr, blaupunkt najgorszy syf, więcej wysokiego niż niskiego tonu.

Uważaj na szybe tylną, bo w audi lubi pierdolnąć XD
  • Do góry
    • 4

Tematy o podobnych tagach: aaaa, bbbb, sss

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych