Mam u siebie takiego złomka i jak na razie powinien mi wystarczać. Nie gram jakoś specjalnie w gry, ale od czasu do czasu lubię sobie coś odpalić. No i najczęściej kończy się 20 minutowym siedzeniem w ustawieniach, żeby w ogóle w coś zagrać.
Potrzebuję kogoś kto mi pomoże podkręcić ten komputer. Nie wysyłajcie mi poradników o tym, bo nie mam zamiaru o tym czytać, nie interesuje mnie to. Po prostu chciałbym jednorazowo go podkręcić jak tylko można, żeby nic mu się nie stało i potrzebuję kogoś kto mi w tym pomoże. Będe bardzo wdzięczny.
Komputer to:
Płyta główna: Gigabyte GA-M52S-S3P v1, bios Award F2
Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4000+, Brisbane
Pamięć: 4GB
Zasilacz może być problemem, bo jest to: Modecom Feel 400W
Karta Graficzna: Gainward NVIDIA GeForce 210 512mb, GDDR3
Mam zainstalowany WIndows 7 64bit, jeśli trzeba mogę zmienić na zwykłą 32bit. W biosie mam opcję podkręcania procesora, zmianę napięć itd.
Chciałbym podkręcić Proceosr, kartę graficzną. W zasadzie co tylko da, żeby zasadzić mu kopa w tyłek. Z temperaturami nie musi być większego problemu, zawsze mogę zamontować wiatraczki bardziej wydajniejsze. Co mnie trochą martwi, to pasywne chłodzenie grafiki, ale też jest to do obejscia.
Jeszcze tak na marginesie to przydałyby się jakieś programy do diagnostyki i może naprawy ( jeśli się da ) dysku twardego i ramu. Coś podejrzewam, że mam coś nie tak z jedną kością. Pozdrawiam!