Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Zamówienie smartfonów przez Allegro.

allegro zamowienie

• Zamknięty Temat jest zamknięty
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 REMSEY — 249 02/10/2014 - 10:08

REMSEY
  • Gracz

Zamawiał ktoś smartfona przez Allegro? Czy numer przysyłki wysyłają na e-maila, czy nie? Miał być w ciągu 3-5 dni roboczych i nie mam do dziś a powinno być juz to we wtorek. W jakim czasie przesyłka pocztą polską dotrze do mnie? Telefon zamówiłem 19.09.2014r. Dodam, że do dziś telefonu nie ma a kasa już dawno jest.

• Do góry
    • 0

#2 Supraa — 149 02/10/2014 - 10:34

Supraa
  • Gracz
Możesz podać link do aukcji, lub napisać skąd zamawiałeś?
  • Do góry
    • 0

#3 REMSEY — 249 02/10/2014 - 10:48

REMSEY
  • Gracz

Tak, mogę - trzymaj.

http://allegro.pl/so...4615637341.html

• Do góry
    • 0

#4 Supraa — 149 02/10/2014 - 10:54

Supraa
  • Gracz

Pan z Wrocławia sprowadza te telefony z zagranicy, przez to muszą przejść kontrole celną i długą drogę. Nie spodziewaj się telefonu szybciej niż za tydzień. Tak jak sprzedawca wyraźnie zaznaczył na aukcji - więcej informacji na jego stronie "o mnie".

1) Wpłaciłem pieniądze, kiedy mogę spodziewać się przesyłki?

Jeżeli dokonałeś już przelewu, pamiętaj, że średni czas realizacji zamówienia to 14-21 dni roboczych (maksymalny to 40 dni roboczych).

2) Dlaczego nadal nie ma przesyłki?

Przedmiot zamówienia wysyłany jest od jednego z naszych zagranicznych dystrybutorów.

Przesyłka musi przejść przez kontrolę celną oraz odprawę, które niestety zajmują najwięcej czasu dlatego prosimy Cię o wyrozumiałość i cierpliwość.

DODATKOWO PRZYPOMINAMY, ŻE ZGODNIE Z PUNKTEM 22. REGULAMINU: W przypadku wystąpienia dodatkowych opłat celnych i podatku VAT, obowiązek ich uiszczenia spoczywa na Kupującym. Wysokość takiej opłaty wynosi równowartość 23% kwoty zapłaty za towar (podatek vat).

~ http://allegro.pl/my...php?uid=5012005

Swoją drogą trzymaj kciuki, żeby nie zapłacić cła, bo będziesz jakieś ok. 40 zł w dupę.

Pamiętajcie, zamawiając telefony przez allegro najlepiej upewnijcie się, czy wysyłka jest z naszego kraju, w innych przypadkach produkty mają pozornie atrakcyjną cenę, jednak mogą dojść dodatkowe opłaty i komplikacje.

• Do góry
    • 0

#5 REMSEY — 249 02/10/2014 - 11:21

REMSEY
  • Gracz

Pan z Wrocławia sprowadza te telefony z zagranicy, przez to muszą przejść kontrole celną i długą drogę. Nie spodziewaj się telefonu szybciej niż za tydzień. Tak jak sprzedawca wyraźnie zaznaczył na aukcji - więcej informacji na jego stronie "o mnie".

Swoją drogą trzymaj kciuki, żeby nie zapłacić cła, bo będziesz jakieś ok. 40 zł w dupę.

Pamiętajcie, zamawiając telefony przez allegro najlepiej upewnijcie się, czy wysyłka jest z naszego kraju, w innych przypadkach produkty mają pozornie atrakcyjną cenę, jednak mogą dojść dodatkowe opłaty i komplikacje.

Cały czas myślałem, że wysyłka będzie z Wrocławia

• Do góry
    • 0

#6 Kodor — 2154 02/10/2014 - 17:45

Kodor
  • Gracz

On już swoje zapłacił, teraz sprzedawca wlicza w siebie to ryzyko, że może paczka zostać oclona. Więc to zasadniczo on powinien zapłacić. A jak idzie z Chin to pewnie refurbished, czyli kupujesz kota w worku, bo nigdy nie wiesz co jest w środku.

• Do góry
    • 0

#7 KSIĄŻE THUGINI — 2958 02/10/2014 - 21:50

KSIĄŻE THUGINI
  • Gracz

już był podobny temacik i gosciu musiał dorzuć sam około stówki bo była oclona paka. 
poza tym też nie polecam z zagranicy. :P

• Do góry
    • 0

#8 REMSEY — 249 03/10/2014 - 11:13

REMSEY
  • Gracz

już był podobny temacik i gosciu musiał dorzuć sam około stówki bo była oclona paka. 
poza tym też nie polecam z zagranicy. :P

Gdzie ten temacik mogę znaleźć?:P

On już swoje zapłacił, teraz sprzedawca wlicza w siebie to ryzyko, że może paczka zostać oclona. Więc to zasadniczo on powinien zapłacić. A jak idzie z Chin to pewnie refurbished, czyli kupujesz kota w worku, bo nigdy nie wiesz co jest w środku.

Mam możliwość zwrotu towaru, także spoko.

• Do góry
    • 0

#9 REMSEY — 249 10/10/2014 - 07:56

REMSEY
  • Gracz

Dopiero dziś otrzymałem numer przesyłki - w ciągu 8-12 dni powinna być widoczna (musi przejść odprawę celną).

• Do góry
    • 0

#10 Garrison — 1071 10/10/2014 - 19:02

Garrison
  • Gracz

Dopiero dziś otrzymałem numer przesyłki - w ciągu 8-12 dni powinna być widoczna (musi przejść odprawę celną).

http://net4game.com/...anie-przez-cle/

Proszę bardzo.

• Do góry
    • 0

#11 Karol — 1293 10/10/2014 - 22:27

Karol
  • Gracz

Mam możliwość zwrotu towaru, także spoko.

Niezbyt spoko. Jeśli zwrócisz produkt to sprzedawca odda Ci pieniądze tylko i wyłącznie za produkt, a nie za cło - bo te pieniądze trafiają do państwa, nie do niego. 

• Do góry
    • 0

#12 REMSEY — 249 21/10/2014 - 10:18

REMSEY
  • Gracz

Status przesyłki:

Nazwa zdarzenia                                                                      Data i czas                                                       Jednostka pocztowa 

Wysłanie przesyłki                                                              2014-10-16 14:56                                                   SINGAPORE SŘ5

Nadejście przesyłki                                                             2014-10-21 09:44                                                     WER Warszawa

Jak myślicie, kiedy będzie telefon u mnie? :D

Użytkownik REMSEY edytował ten post 21/10/2014 - 10:20

• Do góry
    • 0

#13 Termit — 2394 21/10/2014 - 10:45

Termit
  • Gracz

To pewnie na piątek będzie, co?

No, może na ten piątek za tydzień, jak dobrze pójdzie.

• Do góry
    • 0

#14 REMSEY — 249 21/10/2014 - 10:46

REMSEY
  • Gracz

No, może na ten piątek za tydzień, jak dobrze pójdzie.

Miejmy nadzieję, że będzie w tym tygodniu. :D

• Do góry
    • 0

#15 Termit — 2394 21/10/2014 - 10:47

Termit
  • Gracz

Miejmy nadzieję, że będzie w tym tygodniu. :D

Nie miałbym takiej nadziei. To idzie z singapuru, kawałeczek ma do przelecenia.

Dla porównania, zwykłą paczuchę z Londynu do Poznania wysyłałem, szła tydzień.

//edit:

Oh, wait, jestem idiotą. Ona już jest w warszawie.

Użytkownik Termit edytował ten post 21/10/2014 - 10:49

• Do góry
    • 0

#16 REMSEY — 249 21/10/2014 - 10:50

REMSEY
  • Gracz

Nie miałbym takiej nadziei. To idzie z singapuru, kawałeczek ma do przelecenia.

Dla porównania, zwykłą paczuchę z Londynu do Poznania wysyłałem, szła tydzień.

Ale weź pod uwagę to, że to nie jest już w Singapurze tylko w Warszawie. Ze stolicy do Białegostoku jest nie tak dużo km. :P

• Do góry
    • 0

#17 Termit — 2394 21/10/2014 - 10:51

Termit
  • Gracz

Ale weź pod uwagę to, że to nie jest już w Singapurze tylko w Warszawie. Ze stolicy do Białegostoku jest nie tak dużo km. :P

Właśnie doczytałem. Dostaniesz w tym tygodniu, kwestia myślę 2-3 dni.

• Do góry
    • 0

#18 REMSEY — 249 21/10/2014 - 10:52

REMSEY
  • Gracz

Właśnie doczytałem. Dostaniesz w tym tygodniu, kwestia myślę 2-3 dni.

:thumbsup:

Użytkownik REMSEY edytował ten post 21/10/2014 - 10:53

• Do góry
    • 0

#19 REMSEY — 249 22/10/2014 - 16:26

REMSEY
  • Gracz

Mam już telefon, temat zamykam.

• Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: allegro, zamowienie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1