Pan z Wrocławia sprowadza te telefony z zagranicy, przez to muszą przejść kontrole celną i długą drogę. Nie spodziewaj się telefonu szybciej niż za tydzień. Tak jak sprzedawca wyraźnie zaznaczył na aukcji - więcej informacji na jego stronie "o mnie".
1) Wpłaciłem pieniądze, kiedy mogę spodziewać się przesyłki?
Jeżeli dokonałeś już przelewu, pamiętaj, że średni czas realizacji zamówienia to 14-21 dni roboczych (maksymalny to 40 dni roboczych).
2) Dlaczego nadal nie ma przesyłki?
Przedmiot zamówienia wysyłany jest od jednego z naszych zagranicznych dystrybutorów.
Przesyłka musi przejść przez kontrolę celną oraz odprawę, które niestety zajmują najwięcej czasu dlatego prosimy Cię o wyrozumiałość i cierpliwość.
DODATKOWO PRZYPOMINAMY, ŻE ZGODNIE Z PUNKTEM 22. REGULAMINU: W przypadku wystąpienia dodatkowych opłat celnych i podatku VAT, obowiązek ich uiszczenia spoczywa na Kupującym. Wysokość takiej opłaty wynosi równowartość 23% kwoty zapłaty za towar (podatek vat).
~ http://allegro.pl/my...php?uid=5012005
Swoją drogą trzymaj kciuki, żeby nie zapłacić cła, bo będziesz jakieś ok. 40 zł w dupę.
Pamiętajcie, zamawiając telefony przez allegro najlepiej upewnijcie się, czy wysyłka jest z naszego kraju, w innych przypadkach produkty mają pozornie atrakcyjną cenę, jednak mogą dojść dodatkowe opłaty i komplikacje.