Cześć wszystkim, przeglądając przeróżne fora dotyczące modyfikacji GTA San Andreas natknąłem się na ciekawą modyfikację o nazwie Imroved Vehicle Features. Polega ona na tym, że w naszych pojazdach rozróżniamy różne światła, tak jak w realnym świecie, mamy światła mijania, światła stopu, światła wsteczne a także migacze i światła awaryjne. Tak jak jest na przykład w GTA 4 gdy zahamujemy zapalą się światła stopu, gdy zaczniemy cofać - wsteczne itd. Właczają się one automatycznie, jedynie migaczami można operować za pomocą przycisków na klawiaturze.
Mod jest kompatybilny z serwerem i nie manipuluje światłami co oznacza, że można go legalnie używać.
Osobiście testowałem tą modyfikacje i jeśli mamy przykładowo zepsute prawe światło i uruchomimy migacz w prawej lampie ten po prostu się nie zapali.
Wygląda to tak:
Instrukcja obsługi jest dość prosta:
J - włącz/wyłącz światła dodatkowe z przodu (halogeny/światła "długie")
Z - włącz migacz w prawo.
C - włącz migacz w lewo.
X - włącz oba migacze na raz.
Shift - wyłącz migacze.
Oczywiście mod nie będzie działał jeśli nie mamy przystosowanej do tego podmianki, ale na szczęście znalazłem również paczkę oryginalnych pojazdów Rockstar'a które są do tego przystosowane, zawiera ona około 90% wszystkich pojazdów (wciąż autorzy wypuszczają nowe podmianki, tak czytałem)
Instrukcja instalacji:
DOWNLOAD:
*Nie jestem autorem powyższej modyfikacji, jego autorów można znaleźć pod adresem http://gtaforums.com...hicle-features/
Użytkownik Hojt edytował ten post 11/09/2014 - 23:16