Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

[FND] ImVehFt (Improved Vehicle Features) 2.0.2 - kierunkowskazy, światła wsteczne i stopu

imvehft migacze wsteczne światła stop

• Please log in to reply
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Hojt — 380 11/09/2014 - 23:14

Hojt
  • Gracz

*
Popularny

Cześć wszystkim, przeglądając przeróżne fora dotyczące modyfikacji GTA San Andreas natknąłem się na ciekawą modyfikację o nazwie Imroved Vehicle Features. Polega ona na tym, że w naszych pojazdach rozróżniamy różne światła, tak jak w realnym świecie, mamy światła mijania, światła stopu, światła wsteczne a także migacze i światła awaryjne. Tak jak jest na przykład w GTA 4 gdy zahamujemy zapalą się światła stopu, gdy zaczniemy cofać - wsteczne itd. Właczają się one automatycznie, jedynie migaczami można operować za pomocą przycisków na klawiaturze.

Mod jest kompatybilny z serwerem i nie manipuluje światłami co oznacza, że można go legalnie używać.

Osobiście testowałem tą modyfikacje i jeśli mamy przykładowo zepsute prawe światło i uruchomimy migacz w prawej lampie ten po prostu się nie zapali.

Wygląda to tak: 

Spoiler

Instrukcja obsługi jest dość prosta:

J - włącz/wyłącz światła dodatkowe z przodu (halogeny/światła "długie")
Z - włącz migacz w prawo.
C - włącz migacz w lewo.
X - włącz oba migacze na raz.
Shift - wyłącz migacze.

Oczywiście mod nie będzie działał jeśli nie mamy przystosowanej do tego podmianki, ale na szczęście znalazłem również paczkę oryginalnych pojazdów Rockstar'a które są do tego przystosowane, zawiera ona około 90% wszystkich pojazdów (wciąż autorzy wypuszczają nowe podmianki, tak czytałem)

Instrukcja instalacji:

Spoiler

DOWNLOAD:

*Nie jestem autorem powyższej modyfikacji, jego autorów można znaleźć pod adresem http://gtaforums.com...hicle-features/

Użytkownik Hojt edytował ten post 11/09/2014 - 23:16

• Do góry
    • 14

#2 ReMes — 1444 11/09/2014 - 23:27

ReMes
  • Gracz

*
Popularny

Woho - Kiedyś szukałem takiej modyfikacji dobry kawał czasu, więc leci gruby + zbawicielu.

Ciekawie gdy by skryptowo modyfikacja została wgrana na serwer :)

Użytkownik ReMes edytował ten post 11/09/2014 - 23:34

• Do góry
    • 4

#3 Hexu — 1375 11/09/2014 - 23:33

Hexu
  • Gracz
No, fajne! Leci plusik.

Użytkownik hexu edytował ten post 11/09/2014 - 23:34

• Do góry
    • 1

#4 Chróstek — 1093 12/09/2014 - 06:36

Chróstek
  • Gracz

Postarałeś się Hojt, like.

• Do góry
    • 1

#5 Calvo — 2716 12/09/2014 - 08:22

Calvo
  • Gracz

O hojtu. Fajne fajne, potem sobie pobiorę i zobaczymy jak to będzie działało, ale i tak brakuje mi tego emergency light mod to było wręcz świetne.

Cóż, napracowałeś się, więc like dla Ciebie, jednego z nielicznych który ogarniał gre u nas.

PS. Czy ta modyfikacja, widoczna jest u wszystkich czy tylko  u nas?

Użytkownik SkYfall edytował ten post 12/09/2014 - 08:23

• Do góry
    • 1

#6 Hojt — 380 12/09/2014 - 10:41

Hojt
  • Gracz

PS. Czy ta modyfikacja, widoczna jest u wszystkich czy tylko  u nas?

Światła stopu i wsteczne widzimy też w autach, którymi jeżdżą inni gracze jednak nie widzimy u nich kierunkowskazów :P

• Do góry
    • 0

#7 BlazeY — 957 12/09/2014 - 11:43

BlazeY
  • Gracz

Auta to tylko HD rockstarowe, czy zamieniają np. na BMW itp.?

I czy trzeba je instalować?

• Do góry
    • 1

#8 Hojt — 380 12/09/2014 - 11:46

Hojt
  • Gracz

Auta to tylko HD rockstarowe, czy zamieniają np. na BMW itp.?

I czy trzeba je instalować?

HD od rockstar'a. Jeśli chcesz podmienić za coś innego musisz szukać podmianki zgodnej z tą modyfikacją. Osobiście pozostaję przy Rockstarowskich.

• Do góry
    • 0

#9 boim — 740 12/09/2014 - 13:36

boim
  • Gracz

Teraz pytanie, czy jak się ma stłuczone światła w pojeździe, to czy włączenie danych świateł nie zakończy się banicją za naprawę auta? Bo jeśli ten mod działa mniej więcej jak ELM, to mamy problem. :(

• Do góry
    • -1

#10 Hojt — 380 12/09/2014 - 14:13

Hojt
  • Gracz

Teraz pytanie, czy jak się ma stłuczone światła w pojeździe, to czy włączenie danych świateł nie zakończy się banicją za naprawę auta? Bo jeśli ten mod działa mniej więcej jak ELM, to mamy problem. :(

Mod jest kompatybilny z serwerem i nie manipuluje światłami co oznacza, że można go legalnie używać.

Osobiście testowałem tą modyfikacje i jeśli mamy przykładowo zepsute prawe światło i uruchomimy migacz w prawej lampie ten po prostu się nie zapali.

Nie działa jak ELM i nie powoduje banów systemowych.

Ten mod nie ma opcji włączenia świateł systemowych, on włącza tylko migacze, wsteczne i stopy. Światła mijania włączasz altem na serwerze, więc nie ma problemu.

Użytkownik Hojt edytował ten post 12/09/2014 - 14:14

• Do góry
    • 0

#11 szoluś — 297 14/09/2014 - 12:16

szoluś
  • Gracz

Pobiorę i sobie zobaczę. :)

• Do góry
    • 0

#12 BlazeY — 957 14/09/2014 - 13:34

BlazeY
  • Gracz
Jakt to wgrać. .?
  • Do góry
    • 0

#13 Hojt — 380 14/09/2014 - 17:32

Hojt
  • Gracz

Jakt to wgrać. .?

Jest przecież pokazane w temacie dokładnie co zrobić.

• Do góry
    • 0

#14 Dawid Stachurski — 1 13/06/2015 - 11:52

Dawid Stachurski
  • Gracz

Po co dajesz moda który działa  tylko w singlu nie samp, robiłem wszystko według instrukcji jak to zainstalować i mi wywala sampa przy wchodzeniu na serwer

• Do góry
    • -1

Tematy o podobnych tagach: imvehft, migacze, wsteczne, światła stop

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych