Witam, ostatnio mam wieeeeelki dylemat jak chodzi o dobór odpowiedniego antywirusa. Wiadomo, że opinii jest tyle ile użytkowników antywirusów lub ich nie użytkowania. Dlatego zrobimy może sobie taką krótką ankietę nt. własnie tego oprogramowania lub jego nie posiadania. Jak ktoś będzie chciał to może nawet wyrazić swoją opinię w temacie dlaczego własnie taki program, a nie inny albo o wadach któregoś, ostatecznie może znajdą się osoby, które nie korzystają z tego rodzaju programów i dlaczego ; )
Powyżej ankieta, zapraszam do takiej jak by dyskusji, coś w tym stylu.
Sam nie posiadam samego oprogramowania antywirusowego, bo ciężko jest mi się zdecydować na jeden. Może ten temat pomoże mi i innym podjąć decyzję ; )
A własnie! Prosiłbym o trochę kultury w temacie, bo ja wiem jak wygląda przeważnie dyskusja w internetach. Jeden wypowie się negatywnie ale konstruktywnie nt. jakiegos programu, a osoba używająca akurat tego programu, niczym mroczny mściciel będzie chronił honoru programu swego i pojedzie od stóp do głów tego pierwszego, wejdzie trzeci i pojedzie obu by być lepszym i tak dalej, i tak dalej.
Dlatego chciałbym by zachowanie było utrzymane na jakimś tam poziomie, oczywiście możemy krytykować kazdy z tych programów o ile rzeczywiście mięliśmy z Nim styczność, a nie opieramy swoją ocenę na podstawie informacji z internetu.