Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Pierwszy dzień na dzielnicy gangowej, co robić!

• Please log in to reply
41 odpowiedzi w tym temacie

#1 zvzyta pielvcha — 757 02/08/2014 - 15:30

zvzyta pielvcha
  • Gracz

*
Popularny

Cześć!

1. Wstęp (jeśli interesuję Cię tylko i wyłącznie poradnik, to przejdź od razu do podpunktu drugiego (2))

Często widuję się z osobami, którzy pytają się mnie (oczywiście kiedy jeszcze grałem jako mieszkaniec) co ma mówić, żeby dostać się na gangstera. Dlatego, postanowiłem uprościć drogę dla tych, co chcą właśnie dostać w przyszłości range pełnoprawnego gangstera. Z początku wykreślam osoby z krótko trwałą zajawką, gra w gangach musi cieszyć się dużą zajawką. Jeśli robisz to na przymus odpuść se.

2. Kreatywność- rzecz najważniejsza!

Osoby, które zajmują się Housing Projectem (tzn. mieszkańcami) cenią kreatywność. Nie, nie kreatywnością nie jest już odgrywanie dzieciaka, bo odgrywają go dosłownie wszyscy. Kreatywnością byłoby odgrywanie dzieciaka, kiedy ja jeszcze go odgrywałem, co było nowością, ale teraz? Przecież co drugi gracz to dzieciak, south central to teraz przedszkole... Nie odczuwacie, że gra jest monotonna, no nie wiem- nie lepiej odgrywać coś naprawdę unikalnego. Dawno nie widziałem gracza, który by odgrywał fana koszykówki, czemu on wypadł z gry? Nie wiem. Kanibal, drobny złodziejaszek? Jest multum wyboru, ale czemu idziecie na prościznę, dalej nie znam odpowiedzi. :D

3. Przychodzę i co teraz? Mam się podawać za legendę groves?!

Czasem śmieszne, czasem żałosne. Przychodzi jakiś świeżak na dzielnicę gangu i piszę, że jest legendą Groves. xD Nie, nie róbcie tego, lepiej odegrać zwykłego szarego mieszkańca, niż szybciej dostać ck (właśnie za takie mini-odwalanie) za odgrywanie nie wiadomo kogo i nie wiadomo jakiej świetnej postaci. Prędzej niżeli przyjdziecie i dobrze coś ugracie dostaniecie CK.

4. Co to znaczy odgrywanie mieszkańca?

Odciągnijcie od stereotypów czyli odgrywanie, że szukacie mieszkania. Przecież to nie jest GF... Po prostu piszcie, że jesteście np. z Ganton/Grove Street i mieszkacie tam od nie dawna bądź od urodzenia. (Tutaj należy być kreatywniejszy, niż pisać, że wyszło się za kraty albo było się u babci w San Fierro/Las Venturas, taka gadka dawno przejedzona jest, chociażby dla mnie. Po pierwsze, nie zgrywajcie nie wiadomo jakiego kozaka, jeśli macie gnata nie zgrywajcie od razu jacy wy jesteście gangsterzy, wyciągają go w konieczności, chyba, że chcesz się z nim szybko pożegnać. (tak jak ja, doświadczyłem tego :D) Po drugie kiedy jest Rush (idą do was na pięści) to uciekajcie, a nie idziecie na 20 osobową masę czarnuchów, trochę realizmu, ty też byś w realu spieprzał gdzie pieprz rośnie kiedy by biegła do Ciebie zgraja zdziczałych, naćpanych murzynów. A i jeszcze jedno, nie tagujcie serca innego gangu, nigdy! Możecie wyłapać za to CK (no i nie odwalajcie na innych ośkach, nie prowokujcie, RP to realne życie, wątpię, by ktoś prowokował na wrogim gangu, wiem, że nie dostaniecie tutaj CK (nie zabiją cię), ale trochę realizmu)) Pamiętaj, jeśli nie ma kto wam organizować gry to Ty im zorganizuj, na pewno zabłyśniesz przy Memberach, że potrafisz komuś zorganizować grę i tym samym dobrze się bawić. (bo przecież gra RP to zabawa (chyba)) Pamiętaj również, że w żadnym stopniu lizo-dupstwo nie popłaca, myśląc, że jeśli będziesz co chwile popierał membera/osoby wysoko postawionej to dostaniesz szybciej bandanę to jesteś w błędzie, przecież jeśli się sprzeciwisz to nic się nie stanie, możesz zostać pobity, ale naprawdę szkoda Ci o tą kasę na lek? Nie myśl też, że jeżeli ktoś Cię pobiję to wtedy dobudują Ci się dwa stopnie schodów do bandany (tzn. dłużej będziesz na nią oczekiwał), dasz wiarę, że wtedy jesteś bardziej widoczny? Przecież odgrywanie przegranej bójki- jesteś przecież zauważalny, memberzy widzą jaki masz poziom etc. i najważniejsze, że nie przejmujesz się tym i nie płaczesz o leki! :) Podkreślę, lizanie dupy do niczego nie dobrego nie prowadzi, graj swoją gadkę, ale nie zapomnij też, że nie możesz za bardzo się kozaczyć do membera, za bardzo- bo możesz wylecieć szybko z CK, gadaj neutralną gadkę, jak z kimś nie znajomym. Jeśli Cię o coś poprosi, zrób to i tyle.

5. Zakończenie.

Jeśli jesteś weteranem RP i wgl. nie wiadomo jak świetnie odgrywasz gangstera, proszę Cię- wyjdź! Bo pewnie w tym momencie zamierzasz mnie zhejcić na co taki temat, nie? Temat nie jest właściwie robiony dla Ciebie, a graczy którzy dopiero chcą wejść w półświatek przestępczy i nauczyć się grać. Mogłem o czymś zapomnieć, tak możesz mnie poprawić dodam/zmienię.

Użytkownik Zlosiej edytował ten post 02/08/2014 - 16:10

• Do góry
    • 79

#2 Ruffles — 27 02/08/2014 - 15:34

Ruffles
  • Gracz

Przydatne, wielu osobom to pomoże, plusik ;)

• Do góry
    • 0

#3 zvzyta pielvcha — 757 02/08/2014 - 15:43

zvzyta pielvcha
  • Gracz

Dzięki. :)

• Do góry
    • 0

#4 KSIĄŻE THUGINI — 2958 02/08/2014 - 15:44

KSIĄŻE THUGINI
  • Gracz

Wypadało by dodać jeszcze pare ważnych kwesti no ale leci plusik, napewno pomoże nowym gangsterom. :P

• Do góry
    • 1

#5 Pigeons — 11 02/08/2014 - 15:50

Pigeons
  • Gracz

Dobry poradnik, zaraz idę na ośke wykorzystać nowe informacje :D

• Do góry
    • 0

#6 Dvmian — 692 02/08/2014 - 15:51

Dvmian
  • Gracz

Pomysł na poradnik świetny, napewno pomoże nowym graczom, o ile to przeczytają, lajk jak najbardziej zasłużony.

• Do góry
    • 0

#7 zvzyta pielvcha — 757 02/08/2014 - 16:01

zvzyta pielvcha
  • Gracz

Dzięki i wszystkim co docenili moją prace. ;)

• Do góry
    • 0

#8 Grzybix2 — 1 02/08/2014 - 16:02

Grzybix2
  • Świeżak

Trzeba docenić za starania, ale według mnie to ten poradnik nie jest za specjalny. Napisałeś tu jedynie to czego NIE robić (o czym de facto powinien wiedzieć normalny ogarnięty człowiek), oraz o kreatywności. Wg mnie powinieneś opisać jak powinno się zachowywać podczas rozmowy z gangsterem, co zrobić gdy wrogi gang wpadnie na dzielnicę, opowiedzieć trochę o stosunkach z innymi mieszkańcami, czyli jak powinny wyglądać, żeby unikać lizania dupy etc. Daję plusa ale pomyśl trochę o rozwinięciu bo jak napisałem wg mnie trochę bieda, pozdro.

• Do góry
    • 1

#9 zvzyta pielvcha — 757 02/08/2014 - 16:04

zvzyta pielvcha
  • Gracz

Trzeba docenić za starania, ale według mnie to ten poradnik nie jest za specjalny. Napisałeś tu jedynie to czego NIE robić (o czym de facto powinien wiedzieć normalny ogarnięty człowiek), oraz o kreatywności. Wg mnie powinieneś opisać jak powinno się zachowywać podczas rozmowy z gangsterem, co zrobić gdy wrogi gang wpadnie na dzielnicę, opowiedzieć trochę o stosunkach z innymi mieszkańcami, czyli jak powinny wyglądać, żeby unikać lizania dupy etc. Daję plusa ale pomyśl trochę o rozwinięciu bo jak napisałem wg mnie trochę bieda, pozdro.

No tak, zapomniałem- dzięki! :) Ale myślę, że trochę napisałem, bo przecież organizują sobie grę, to tez by nie podpadło pod lizodupstwo memberom. :P

@edit

nie zapomniałem coś dodać? :D Btw. rozwinąłem znaczenie odgrywanie mieszkańca.

Użytkownik Zlosiej edytował ten post 02/08/2014 - 16:15

• Do góry
    • 0

#10 Grzybix2 — 1 02/08/2014 - 16:07

Grzybix2
  • Świeżak

No tak, zapomniałem- dzięki! :) Ale myślę, że trochę napisałem, bo przecież organizują sobie grę, to tez by nie podpadło pod lizodupstwo memberom. :P

Nom poradnik dla nowych jak najbardziej przydatny ale wiesz, czepiam się bo lubię jak ogólnie jest wszystko dopięte na ostatni guzik o rozpisane wszystko co do joty :) Ale plus się należy jak najbardziej.

• Do góry
    • 0

#11 SieKiersoN — 1015 02/08/2014 - 16:15

SieKiersoN
  • Gracz

leci plus !

• Do góry
    • 1

#12 Sheebys — 0 04/08/2014 - 00:45

Sheebys
  • Gracz

Dobry poradnik ;)

• Do góry
    • 0

#13 Oezu — 2426 04/08/2014 - 01:31

Oezu
  • Gracz

Po pierwsze, nie zgrywajcie nie wiadomo jakiego kozaka, jeśli macie gnata nie zgrywajcie od razu jacy wy jesteście gangsterzy, wyciągają go w konieczności, chyba, że chcesz się z nim szybko pożegnać.

Nie rozumiem. W jednej chwili mówisz o kreatywności, a kiedy ktoś chciałby odgrywać coś na wzór pewnego w słowach cwaniaka to już tego odradzasz? Takie postaci kreują rozrywkę, od nich dużo zależy. Pamiętaj, że nie każdy charakter to odzwierciedlenie idealnego szablonu. Ja na przykład najlepiej czuję się grając wyszczekanego gnojka, który od czasu do czasu dostanie po pysku za długi język i nowym graczom również to polecam.

Poradnik da się czytać, a to już jakiś plus. Jak skończy się limit to zostawię Ci tu łapkę.

• Do góry
    • 0

#14 Skazany321 — 61 04/08/2014 - 01:41

Skazany321
  • Gracz

że chciało Ci się pisać :P Spoko poradnik przyda się :)

• Do góry
    • 0

#15 zvzyta pielvcha — 757 04/08/2014 - 12:09

zvzyta pielvcha
  • Gracz

Nie rozumiem. W jednej chwili mówisz o kreatywności, a kiedy ktoś chciałby odgrywać coś na wzór pewnego w słowach cwaniaka to już tego odradzasz? Takie postaci kreują rozrywkę, od nich dużo zależy. Pamiętaj, że nie każdy charakter to odzwierciedlenie idealnego szablonu. Ja na przykład najlepiej czuję się grając wyszczekanego gnojka, który od czasu do czasu dostanie po pysku za długi język i nowym graczom również to polecam.

Poradnik da się czytać, a to już jakiś plus. Jak skończy się limit to zostawię Ci tu łapkę.

Gdybyś przeczytał całość, to byś wiedział, że napisałem, jesteś w centrum uwagi, kiedy dostajesz w mordę i to odgrywasz bez jakiego kolwiek smętu OOC to jesteś o krok bliżej do czarnej, bo osoby wyżej postawione wiedzą, że przy większych akcjach np. mafia zabiera Ci broń też się nie popłaczesz i nie wylewasz od razu płaczu na forum jak to źle grają. :) Wiadomo, można odgrywać wyszczekanego gnoja, ale nie zauważasz, że gdyby było ich multum to jest przesada? (np teraz) Nie odróżniam przedszkola od South Central, bo właściwie dzielnice gangu nie są dzielnicami gangowymi tylko przedszkolem. :D Raz na jakiś czas widziałem osobę odgrywającą ponad 25 wieku, ale wiesz co? /opis dobrze zbudowany przystojniak, idealny idealista. Myślałem, że się popłacze ze śmiechu. :D Na south central nie ma idealistów i nie będzie, każdy tą głąb albo ciota (w przypadku ciot, ulica uczy ich jak zostać tym prawilnym gangsterem i w ogóle, etc., itp., itd), jeśli jest uczonym to jest ciotą i na odwrót. ;) Czasami nie czuję klimatu SC wiesz dlaczego też? Bo każdy odgrywa właśnie idealistą jakby to było jakieś centrum czy coś podobnego. Co prawda w centrum też nie ma idealistów, ale głównie chodzi mi o wirtualne centrum. :D

@edit a jeśli przystojny czarnuch to czarnuch, który jest podziurawiony jak ser szwajcarski to pozdrawiam twórców takich opisów, bo myślę, że naprawdę nie raz zostałyby do niego oddane strzały, w twarz czy też w ciało. :D

Użytkownik Zlosiej edytował ten post 04/08/2014 - 12:15

• Do góry
    • 1

#16 Oezu — 2426 04/08/2014 - 12:58

Oezu
  • Gracz

*
Popularny

Przeczytałem cały ten poradnik i szanuje Twój twór i trud, który w niego włożyłeś. Zgadzam się z tobą - mięśniaki już dawno się przejadły, ale patrząc prawdzie w oczy ktoś, kto dożył wieku 25-35 lat jest już weteranem, jednym z nielicznych.

• Do góry
    • 3

#17 zvzyta pielvcha — 757 04/08/2014 - 13:08

zvzyta pielvcha
  • Gracz

nom, ale w realu 7 latki to już gangsterzy z niebieskimi/zielonymi/purpurą etc. bandanami, wirtualny świat nigdy nie będzie w stu procentach odwzorowywał życia prawdziwego. Nie mam zamiaru już dyskutować, nowi niech przejrzą temat i tyle. :) Najważniejsze tutaj mają.

Znajdą się nawet 60 latki i to są właściwie prawdziwi pro elo weterani w rl.

Użytkownik Zlosiej edytował ten post 04/08/2014 - 13:11

• Do góry
    • 1

#18 Paulinkaaaa — 211 06/08/2014 - 10:29

Paulinkaaaa
  • Gracz

dobry poradnik, plusik. :P

Użytkownik Paulinaaa94 edytował ten post 06/08/2014 - 10:29

• Do góry
    • 0

#19 Kamilxxx — 4 06/08/2014 - 12:40

Kamilxxx
  • Gracz

Bardzo dobry poradnik, masz plusika :)

• Do góry
    • 0

#20 vzn — 131 16/08/2014 - 22:36

vzn
  • Gracz

Krótko i na temat. Tak być powinno, ciekawe czy tutaj zaglądają nowi :D 

• Do góry
    • 0

#21 Dr Gumiś — 1218 16/08/2014 - 23:21

Dr Gumiś
  • Gracz
No, fajny temacik i przydatny. Sam nie nawidzę 2/3 pierwszych dni na mieszku, bo to okres, że nikt Cię nie zna, a potem to na mieszku już łatwizna. I co dotego punktu, że nie warto grać nie wiadomo jakiego twardziela to warto podkreślić, nie raz na mieszku była złamana noga, albo obita twarz.
  • Do góry
    • 0

#22 Mielnik_ — 4717 16/08/2014 - 23:33

Mielnik_
  • Gracz

Good job!

• Do góry
    • 0

#23 Lenkaa — 1620 11/09/2014 - 10:42

Lenkaa
  • Gracz

*
Popularny

Kawał dobrej roboty, leci plusik ;)

• Do góry
    • 3

#24 zvzyta pielvcha — 757 20/09/2014 - 10:20

zvzyta pielvcha
  • Gracz

Odświeżam.

• Do góry
    • 0

#25 Whoodini — 315 20/09/2014 - 10:37

Whoodini
  • Gracz

komuś to napewno pomoże.

• Do góry
    • 0

#26 Danonovsky — 343 28/09/2014 - 02:26

Danonovsky
  • Gracz

Chyba nie ma czego się tu czepiać, plus już poleciał. ;)

• Do góry
    • 0

#27 Kruszęganję — 0 01/11/2014 - 17:33

Kruszęganję
  • Gracz

Dobre to Dobre. :P

• Do góry
    • 2

#28 Verter — 1514 02/11/2014 - 20:28

Verter
  • Gracz

PROPS! Kozak jak za starych czasów, lajkacza łap.

• Do góry
    • 0

#29 Spinja26 — 0 02/11/2014 - 20:34

Spinja26
  • Świeżak

Dzięki,przeczytałem i dało mi wiele do myślenia,wiele pomysłów na grę,teraz muszę te pomysły zrealizować.

• Do góry
    • 0

#30 BrendaL — 16 03/11/2014 - 07:43

BrendaL
  • Gracz

NAWET NAWET PRZYDATNE

• Do góry
    • 0

#31 Boczysław — 129 03/11/2014 - 08:00

Boczysław
  • Gracz
Naprawdę dobra robota ;) przy okazjii odświeżać go raz na jakiś czas :P
  • Do góry
    • 0

#32 Bielman123 — 0 03/11/2014 - 19:38

Bielman123
  • Gracz

afgadfgdfgdghadghadghadghspam

• Do góry
    • -1

#33 michales6 — 0 05/11/2014 - 17:59

michales6
  • Świeżak

Ciekawy temat. Polecam :)

• Do góry
    • 0

#34 LegendarnyMC — 13 06/11/2014 - 18:50

LegendarnyMC
  • Gracz

Bardzo elegancko ;) Piona.

• Do góry
    • 0

#35 Technet — 89 13/01/2015 - 22:22

Technet
  • Gracz

A jak wpasc w kregi gangu ? Bo probuje to zrobic od dluzszego czasu.

• Do góry
    • 0

#36 zvzyta pielvcha — 757 13/01/2015 - 22:26

zvzyta pielvcha
  • Gracz

A jak wpasc w kregi gangu ? Bo probuje to zrobic od dluzszego czasu.

Zalezy o co Ci chodzi. Pierw grasz zwykłego mieszkanca, a potem to zalezy od ciebie i twoich staran. Pamiętaj, ze dostanie się do gangu to nie kwestia jednego tygodnia.
  • Do góry
    • 0

#37 Technet — 89 13/01/2015 - 22:42

Technet
  • Gracz

Zalezy o co Ci chodzi. Pierw grasz zwykłego mieszkanca, a potem to zalezy od ciebie i twoich staran. Pamiętaj, ze dostanie się do gangu to nie kwestia jednego tygodnia.

Ale  gdzie moge spotkac tak owego gangstera ?

• Do góry
    • 0

#38 Qverty — 6 13/01/2015 - 23:01

Qverty
  • Gracz

Bardzo fajny poradnik.

• Do góry
    • 0

#39 Czarny czarnuch — 0 26/01/2015 - 21:57

Czarny czarnuch
  • Świeżak

Ale  gdzie moge spotkac tak owego gangstera ?

Idź w okolice Idlewood / Grove Street tam widziałem jakiś gang 

• Do góry
    • 0

#40 TheSnajper — 11 25/02/2015 - 20:36

TheSnajper
  • Gracz

Dzięki ziomek :)

Dzięki ziomek :)

• Do góry
    • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych