Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie
- - - - -

Polski Rock - czy odchodzi w zapomnienie?

rock klasyka muzyka

• Please log in to reply
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 JanBrzechwa 44 27/06/2014 - 13:22

JanBrzechwa
  • Gracz

Cześć. Chcę wam przedstawić parę polskich piosenek rockowy, które naprawdę wchodzą głęboko pod skórę. Ten "styl" jeżeli możemy tak nazwać, zachodzi w zapomnienie - wchodząca muzyka na rynek ogólnoświatowy, wypiera klasyczne brzmienia. Nawet prawdziwy hip-hopowiec zna kawałki, które zabłysnęły na antenie starego Polskiego radia. 

Spoiler

Dodałem po jednym utworze od wykonawcy, wybaczcie jeżeli niektóre kawałki mogą być poprockowe. Podałem te jedne z najbardziej rozpoznawalnych zespołów/bandów.

Jeżeli nie dałem wszystkich znanych dobrze Polakom piosenkę, dodajcie; nie wszystko muszę pamiętać w tej chwili. 

Użytkownik JanBrzechwa edytował ten post 27/06/2014 - 13:22

• Do góry
    • 1

#2 baixoo88 28/06/2014 - 18:43

baixoo
  • Gracz

http://m.youtube.com...h?v=jbjbfUlX2Vc

Myślę, że jest to kawałek bardzo znany. 

Nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam co miałeś na myśli tworząc temat.

Nawiązując do pytania "Polski Rock - czy odchodzi w zapomnienie?"

Osobiście nie słucham polskiego rocka, wgl nie słucham polskiej muzyki. Jest pare klasyków, które naprawdę lubię lub siedzą mi w głowie do końca dnia, nawet jeśli usłyszę tylko fragment, np. http://m.youtube.com...jRvg&feature=kp

- ten utwór chyba lubię, ponieważ w dzieciństwie moja mama słuchała. 

Jeśli chodzi o rock - muzykę, którą kocham - wolę mimo wszystko zagraniczne zespoły np. Iron Maiden, Metallica, Led Zeppelin, Queen, Soundgarden, Korn, Foo Fighters, The Police, Pearl Jam itd. Może jest to spowodowane tym, że nie znam aż tak dobrze naszych zespołów, ale kiedy tylko daję im szansę nie powalają mnie zazwyczaj - ani nowe kawałki, ani stare.

• Do góry
    • 0

#3 Mateo94 431 06/07/2014 - 07:53

Mateo94
  • Gracz

Co do Polskiego rocka to dawno już nie słyszałem coś ciekawego... chyba od czasów podstawówki.

• Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: rock, klasyka, muzyka

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych