Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Problem z uruchomieniem komputera.

problem komputer kasiek pomoc lajki

• Zamknięty Temat jest zamknięty
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kasiek4408 04/06/2014 - 19:29

Kasiek
  • Zarząd
Hejka,

Mam problem z komputerem, a mianowicie ostatnio gdy chce go włączyć piszczy przez kilka sekund. W momencie gdy pisk ustaje, wydaje się jakby wszystko było w normie poza tym, że na monitorze się nic nie wyświetla. Dzieje się to już drugi raz, bo za pierwszym razem zadziałało ponowne wyjęcie i włożenie ramów. Teraz też tak spróbowałam, ale niestety problem nie zniknął i ponownie komputer przy włączeniu chwile piszczy i nie wyświetla obrazu. Proszę o pomoc, nagradzam limitem latków. Z góry dziękuję. ;)
  • Do góry
    • 0

#2 VeSteQ 230 04/06/2014 - 19:33

VeSteQ
  • Gracz

Ja tak miałem jak miałem kartę przegrzaną  i musiałem kupić nową, radze ci oddać do serwisu czy coś :P

• Do góry
    • 0

#3 Kasiek4408 04/06/2014 - 19:34

Kasiek
  • Zarząd

Ja tak miałem jak miałem kartę przegrzaną  i musiałem kupić nową, radze ci oddać do serwisu czy coś :P

Tobie też piszczał?
  • Do góry
    • 0

#4 Kodor2154 04/06/2014 - 19:34

Kodor
  • Gracz

*
Popularny

Zależy jaki masz BIOS - każde piszczenie ma swoje znaczenie. http://www.computerhope.com/beep.htm

• Do góry
    • 3

#5 VeSteQ 230 04/06/2014 - 19:36

VeSteQ
  • Gracz

Tobie też piszczał?

Raz piszczał raz nie ale tez mi tak się nie wyświetlał ;p

• Do góry
    • 0

#6 Kasiek4408 04/06/2014 - 19:37

Kasiek
  • Zarząd

Zależy jaki masz BIOS - każde piszczenie ma swoje znaczenie. http://www.computerhope.com/beep.htm

Żebym ja jeszcze wiedziała jaki mam ten BIOS.
  • Do góry
    • 0

#7 ScoyallyN 1348 04/06/2014 - 19:38

ScoyallyN
  • Gracz

Miałem identyczny problem dawno temu z bardzo starym komputerem. 

wydaje się jakby wszystko było w normie poza tym, że na monitorze się nic nie wyświetla. 

A komputer cały czas działa, i nic nie chcę ruszyć, Am I right?

Dzieje się to już drugi raz, bo za pierwszym razem zadziałało ponowne wyjęcie i włożenie ramów. 

Za pierwszym razem zapewne odkurzałaś komputer, i to mogło pomóc a nie wyciąganie RAMów.

Teraz też tak spróbowałam, ale niestety problem nie zniknął i ponownie komputer przy włączeniu chwile piszczy i nie wyświetla obrazu. 

Po jakim czasie od tego pierwszego wystąpił teraz ten problem? Dość długo?

Do rzeczy, kiedy ja tak miałem - po prostu odkurzyłem cały komputer od środka, wszystko co tylko się dało. Później jak włączyłem to hula aż do teraz, a było to kilka lat temu. Pewnie też opisujesz komputer nie najlepszych lotów. Możliwe że się przegrzał i coś nie chcę się odpalić a piskiem to sygnalizuje. Ja miałem taką sytuację Kasiu, spróbuj. Może wystarczy tak zrobić, a potem przechodzić do kroków, którzy podali moi przedmówcy.

Użytkownik ScoyallyN edytował ten post 04/06/2014 - 19:39

• Do góry
    • 1

#8 Kagami 2595 04/06/2014 - 19:41

Kagami
  • Gracz

Ile jest sygnałów i jakiej są długości/częstotliwości.

• Do góry
    • 0

#9 Kodor2154 04/06/2014 - 19:43

Kodor
  • Gracz

Żebym ja jeszcze wiedziała jaki mam ten BIOS.

W komputerze na płycie głównej zazwyczaj są naklejki z napisami, np. AMIBIOS itp. Ale to pewnie ponad możliwości Twoje, więc można po czestotliwości próbować dopasować.

• Do góry
    • 2

#10 Kasiek4408 04/06/2014 - 19:48

Kasiek
  • Zarząd

Miałem identyczny problem dawno temu z bardzo starym komputerem. 

A komputer cały czas działa, i nic nie chcę ruszyć, Am I right?

Za pierwszym razem zapewne odkurzałaś komputer, i to mogło pomóc a nie wyciąganie RAMów.

Po jakim czasie od tego pierwszego wystąpił teraz ten problem? Dość długo?

Do rzeczy, kiedy ja tak miałem - po prostu odkurzyłem cały komputer od środka, wszystko co tylko się dało. Później jak włączyłem to hula aż do teraz, a było to kilka lat temu. Pewnie też opisujesz komputer nie najlepszych lotów. Możliwe że się przegrzał i coś nie chcę się odpalić a piskiem to sygnalizuje. Ja miałem taką sytuację Kasiu, spróbuj. Może wystarczy tak zrobić, a potem przechodzić do kroków, którzy podali moi przedmówcy.

W tym komputerze jedynie płyta główna jest starsza, reszta komponentów jest nowa i w dobrej kondycji przez co nigdy nie narzekalam na swój komputer az do dziś. Masz racje, komputer cały czas działa ale kompletnie nic nie pokazuje się na ekranie. Od pierwszego razu problem pojawił się przy kolejnym włączeniu, ale wtedy wyjecie ramow i włożenie ich ponownie nie pomogło. Dziękuję Ci za Twoją odpowiedź bo przynajmniej teraz wiem co robić. ;)

W komputerze na płycie głównej zazwyczaj są naklejki z napisami, np. AMIBIOS itp. Ale to pewnie ponad możliwości Twoje, więc można po czestotliwości próbować dopasować.

Nie, akurat sie mylisz bo nie jest to ponad moje możliwości. -.-

Ile jest sygnałów i jakiej są długości/częstotliwości.

Trzy. Jeden długi, zaś dwa kolejne krótkie.
  • Do góry
    • 0

#11 slodki 361 04/06/2014 - 19:55

slodki
  • Gracz

*
Popularny

Jeżeli są trzy i jeden długi, to sprawdź czy nie masz luźnej karty graficznej [Sprawdź, czy masz dopiętą ją] - Bo przez to są takie dźwięki, jeżeli nie to wyjmij jedną kość i wtedy spróbuj.

@ Komputer jest na gwarancji?

@ Płyta główna posiada tylko jedno gniazdo na kartę graficzną?

@ Święci się laser myszki i diody od klawiatury?

Użytkownik Majsterq edytował ten post 04/06/2014 - 19:55

• Do góry
    • 14

#12 Kodor2154 04/06/2014 - 19:56

Kodor
  • Gracz

*
Popularny

Wg. beep code'ów ten sygnał świadczy o problemie z kartą grafiki. Wyciągnij, przedmuchaj sprężonym powietrzem, slot też, włóż. Sprawdź. Jeżeli nie, to poczekaj z nią trochę (20-30 minut), włóż, spróbuj. 

• Do góry
    • 3

#13 Kagami 2595 04/06/2014 - 19:57

Kagami
  • Gracz

Trzy. Jeden długi, zaś dwa kolejne krótkie.

http://www.computerh...es/ch000607.htm

Popróbuj zawartych tam rozwiązań. Z tego co wyczytałem jest to problem z kartą graficzną, nie znam się na tyle aby Ci pomóc w inny sposób, mam nadzieję, że któreś z rozwiązań pomoże. Dociśnij kartę do gniazda, przeczyść je.

Użytkownik Kagami edytował ten post 04/06/2014 - 19:57

• Do góry
    • 2

#14 Kasiek4408 04/06/2014 - 20:00

Kasiek
  • Zarząd

Wg. beep code'ów ten sygnał świadczy o problemie z kartą grafiki

Ok, Panu to ja juz podziekuje juz za pomoc...

Jeżeli są trzy i jeden długi, to sprawdź czy nie masz luźnej karty graficznej [Sprawdź, czy masz dopiętą ją] - Bo przez to są takie dźwięki, jeżeli nie to wyjmij jedną kość i wtedy spróbuj.
@ Komputer jest na gwarancji?
@ Płyta główna posiada tylko jedno gniazdo na kartę graficzną?
@ Święci się laser myszki i diody od klawiatury?

Trzy razy tak i karta graficzna się obluzowala, komputer dziala. Dziękuję Ci bardzo! ;)

http://www.computerh...es/ch000607.htm
Popróbuj zawartych tam rozwiązań. Z tego co wyczytałem jest to problem z kartą graficzną, nie znam się na tyle aby Ci pomóc w inny sposób, mam nadzieję, że któreś z rozwiązań pomoże. Dociśnij kartę do gniazda, przeczyść je.

Obluzowala sie, juz działa. Dziękuję bardzo za pomoc! ;)

-limity rozdam za godzinkę.

Użytkownik Kasiek edytował ten post 04/06/2014 - 20:02

• Do góry
    • 1

#15 slodki 361 04/06/2014 - 20:01

slodki
  • Gracz

*
Popularny

Ok, Panu podziekuje juz za pomoc. :)

Trzy razy tak i karta graficzna się obluzowala, komputer dziala. Dziękuję Ci bardzo! ;)

Obluzowala sie, juz działa. Dziękuję bardzo za pomoc! ;)

-limity rozdam za godzinkę.

Luz.

Jak dobrze pamiętam,

to trzy dzwięki świadczą o:

~ braku karty graficznej

a dwa bodajże o:

~ braku pamięci RAM (Jak dobrze pamiętam ;d)

/edit

Dokręć śrubką, abyś nie miała z tym problemów w przyszłości. ;d

Użytkownik Majsterq edytował ten post 04/06/2014 - 20:06

• Do góry
    • 15

#16 Kasiek4408 04/06/2014 - 20:08

Kasiek
  • Zarząd
To temat można już zamknąć, jeszcze raz dziękuję za pomoc.
  • Do góry
    • 0

#17 Vengenz465 04/06/2014 - 20:17

Vengenz
  • Gracz

Temat zamykasz sama obok dodaj odpowiedź masz modernizuj czy jakoś tak naciskasz i tam masz zamknij temat.

• Do góry
    • 1

Tematy o podobnych tagach: problem, komputer, kasiek, pomoc, lajki

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych