Masz słaby komputer, o niskich parametrach, a gra w GTA kończy się dla Ciebie pokazem slajdów? A może masz dobry sprzęt, ale zastanawiasz się, dlaczego akurat w GTA nie potrafi on wyciągnąć odpowiednich parametrów? Otóż to - GTA nie wykorzystuje sporego zapasu pamięci RAM, który drzemie w Twoim komputerze (bagatela, korzysta tylko ze 150mb), przez co w wielu miejscach gra może się po prostu ścinać. Koniec z tym, znalazłem pliczek, który pozwoli Ci wykorzystać odpowiednią ilość tejże pamięci, zwiększając ilość Twoich FPS'ów dwu/trzy, a nawet czterokrotnie.
Osobiście mam dobry sprzęt, a musiałem jeździć na low - przy czym moja karta graficzna to nvidia, 1,5gb - zastosowałem ten myk i od teraz śmigam jak król na high, przy włączonym anty aliasingu x3, bez ścinki.
Co zrobić?
1. Otóż to, najpierw ściągacie bibliotekę CLEO i instalujecie ją do folderu z grą, możecie ją pobrać [tutaj].
2. Pobieracie archiwum spakowane przeze mnie: [tutaj].
3. Wypakowujecie i zagłębiacie się w pliczek CZYTAJ TO.txt
Sposób nie wymaga podmiany żadnych plików gry, nie crashuje, nie jest inwazyjny, przyśpiesza, działa - sprawdźcie sami.
Dostępne wartości pamięci RAM do wykorzystania:
-256mb
-512mb
-768mb
-1024mb
-1280mb
-1536mb
-1792mb
-2048mb
(przy czym jak już wspomniałem, GTA ma ograniczenie do 150mb RAM'u)
Jeśli podczas gry, nie korzystasz dodatkowo z żadnych pamięciożernych programów, możesz wykorzystać 70-80, a nawet 90% pamięci RAM na grę.
Nie pogardzę pozytywnymi punktami reputacji, enjoy