https://www.youtube....SVf8mf6mqI#t=45
Nie ma siary? Chciałbym dowiedzieć się, czy jako tako daję radę, obiektywną krytykę przyjmuję na klatę, byle nie hejty. Wszystko z głowy, bez napisanego tekstu.
https://www.youtube....SVf8mf6mqI#t=45
Nie ma siary? Chciałbym dowiedzieć się, czy jako tako daję radę, obiektywną krytykę przyjmuję na klatę, byle nie hejty. Wszystko z głowy, bez napisanego tekstu.
Za cicho wokal.
w 49 sekundzie chyba dostałeś zadyszki. Bo potem już właściwie nic nie słyszałem, ale nawijka nie była zła Będzie tylko lepiej
Jak na pierwszy raz to naprawde wporzo wyszło.
Całkiem, tylko wokal mógłby być troszkę głośniejszy.

Popularny
w 49 sekundzie chyba dostałeś zadyszki. Bo potem już właściwie nic nie słyszałem, ale nawijka nie była zła
Będzie tylko lepiej
Jak na pierwszy raz to naprawde wporzo wyszło.
Tam po prostu jest wokal już wyciszony i wchodzi sam bit, w refren. Może faktycznie, ciut za cicho wokal jest, no ale - pierwsza nagrywka w życiu, dodatkowo sam masterowałem, a jestem w tym zieloniutki.
Tam po prostu jest wokal już wyciszony i wchodzi sam bit, w refren.
Może faktycznie, ciut za cicho wokal jest, no ale - pierwsza nagrywka w życiu, dodatkowo sam masterowałem, a jestem w tym zieloniutki.
Wiesz, ja tylko Ci pisze, co usłyszałem, to brzmiało, jakbyś już po prostu nie nadążył - bo ja nie słyszałem nic. Ale początek, do tej 50 sekundy, był wporzo
No ja wiem, wiem - dzięki za opinię.
Bit wygłusza wokal. Końcówek czasami w ogóle nie ma . Ale to pewnie sam masterke robisz, nie ma co się dziwić, zrobi Ci to ktoś co się na tym zna i możesz podbijać świat
.
Bit wygłusza wokal. Końcówek czasami w ogóle nie ma
. Ale to pewnie sam masterke robisz, nie ma co się dziwić, zrobi Ci to ktoś co się na tym zna i możesz podbijać świat
.
Dokładnie, wiele wspólnego z masteringiem dotychczas nie miałem, uczę się na błędach, następnym razem już będę wiedzieć, co zrobić z wokalem, na moje ucho było całkiem wporządku, ale jak widać - to znaczne uniedogodnienie.
Wokal troszkę głośniej, a ogólnie wszystko cacy
Ciśnij
GoldWave, podkład puszczasz w Winampie(czy tam innym gównie) na prawy kanał (głośnik) nagrywanie mikrofonu na lewy kanał (głośnik) + na słuchawkach oczywiście.
wtedy możesz wyrównać głośność na wokalu, oczyścić go z szumów i z kiepskich częstotliwości, i wtedy albo łączysz ze sobą lewy i prawy kanał, bądź wycinasz dźwięk do nowego pliku rozwalasz go na 2 kanały + montujesz na to podkład.
Można też nagrywać sam mikrofon bez podkładu ale to musisz mieć program do tego by podkład startował równo z nagrywaniem.
Nigdy nie nagrywać głosu razem z podkładem.
Kilka takich słów....
Powodzenia

Popularny
W sumie fajne, dobry mikrofon bądź ciut głośniej i będzie super.
Wokal głośniej. Pierdolnięcie basem, wchjodzisz w bit!
Trochę za cicho wokal. Ale całkiem okej.
Hyde Park →
Muzyka →
DJ Melon Agharta RMX WestbamNapisany przez Ninja28, 25/06/2015 |
|
|
||
Hyde Park →
Humor, dowcipy i znaleziska z Sieci →
Chada - Keep Ya head upNapisany przez Alan Szoker, 26/02/2015 |
|
|
||