Jedynka to APU słabsze od mojego A10
Dodatkowo ktoś zsumował częstotliwości rdzeni, co jest błędem - to nie tak się liczy
Powinno być 4x4,2 (to jest tylko w trybie Turbo, tak ma 3,8)
A w drugiej ten sam błąd. Na obu sprzętach zasadniczo nie pograsz w Full HD w żadną grę, na średnich w gry typu GTA IV możecie ujechać (ja na swoim A10-5800k gram na najwyższych w GTA IV, ale na rozdzielczości 1280x1024)
I nikt mi nie wciśnie kitu, że APU jest słabe, może nie ma polotu przy I5 i grafice pokroju nawet GTX550Ti, ale przy grafice typu GT610, 630 i innych niskobudżetówkach daje radę 
Jakbym miał wybierać z tych dwóch, wziąłbym zestaw z APU A8, a potem najwyżej dokupił jakąś porządną grafikę na PCI-E. Bo w pierwszej aukcji nie widzę kłamstwa w stwierdzeniu "osiągami przebijający GT630 2GB", bo faktycznie chodzi to lepiej niż GT630 (BlackWhite321 na YT testował tą grafikę w BF3 na multi, low, fullHD - niestabilne 25FPS)
Odpowiadając na pytania:
1. Zestaw 1 jest według mnie lepszy, nawet pod kątem rozbudowy.
2. BF4... niskie, niewielka rozdzielczość i powinieneś płynnie coś ugrać 
3. Wiadomo, że mógłbyś sam coś lepszego złożyć pod siebie (zaoszczędzić na np. dysku czy obudowie, a dać lepszy zasilacz), ale jak już wybierasz z tych dwóch.. no to cóż... z dwojga złego lepiej ten pierwszy.
4. Przy składaniu zestawu z APU musisz pamiętać o wydajnych pamięciach RAM (grafika korzysta z RAM'u), więc częstotliwość pracy i timingi mają znaczenie. Hmm, czy da się coś złożyć? Z dedykowana (osobną grafiką) nic konkretniejszego nie złożysz. Bo za 1100zł musisz na czymś oszczędzić, dasz więcej na wydajność, musisz na obudowie i zasilaczu oszczędzić, co jest niebezpieczne. Zresztą, te zasilacze zapewne są niemarkowe, więc i je w pierwszej kolejności bym wymienił z tych zestawów, nawet kosztem tych 90-100zł więcej (dobry Fractal, Chieftec czy SilentiumPC dadzą radę)
Użytkownik Genesis edytował ten post 25/12/2013 - 16:38