Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Firma - gdzie, co, jak?

firma gdzie biznes

• Zamknięty Temat jest zamknięty
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 IrO22 22/12/2013 - 21:31

IrO
  • Gracz

Witam wszystkich, nie spotkałem takiego tematu ale jeżeli był to z góry przepraszam, lecz może on się przydać nowym graczom. Chciałbym zapytać całą społeczność o kilka spraw:

1. Jaką firmę założyć najlepiej? Chciałbym otworzyć warsztat, lecz nie wiem czy jest to opłacalne.

2. Gdzie otworzyć firmę, czy w centrum (drogi metraż), czy też na obrzeżach (mniejsze ceny) i czy za tym również idzie mniejszy ruch?

3. Jaki metraż najlepiej wybrać (powyżej ilu) m2?

4. W jakiej cenie są obiekty teraz na serwerze i jak się tworzy strefę (wykupuje czy coś?).

Pozdrawiam wszystkich i proszę o dobre odpowiedzi  ;)

• Do góry
    • 1

#2 Full1321 22/12/2013 - 21:36

Full
  • Gracz

Licz się z tym, że jeśli chcesz założyć firmę, bardziej warsztat, to będziesz musiał wybrać dobrą lokalizację, a w dobrej lokalizacji budynki kosztuję nawet do siedemdziesięciu tysięcy - jak będziesz poświęcał firmie dużo czasu, to będzie się opłacało i będą zarobki. Naturalnie, lepiej otworzyć firmę w środku centrum - większe dochody będziesz miał. Jak na warsztat, to wg. mnie wystarczy 500m2. Stworzyć strefę możesz za pomocą /drzwi, jednakże dany obszar musi zostać wyceniony przez administrację, tutaj możesz sprawdzić, ile kosztuje dana usługa płatna: http://net4game.com/services/.

• Do góry
    • 1

#3 Mielnik_4717 22/12/2013 - 21:38

Mielnik_
  • Gracz

Witam wszystkich, nie spotkałem takiego tematu ale jeżeli był to z góry przepraszam, lecz może on się przydać nowym graczom. Chciałbym zapytać całą społeczność o kilka spraw:

1. Jaką firmę założyć najlepiej? Chciałbym otworzyć warsztat, lecz nie wiem czy jest to opłacalne.

2. Gdzie otworzyć firmę, czy w centrum (drogi metraż), czy też na obrzeżach (mniejsze ceny) i czy za tym również idzie mniejszy ruch?

3. Jaki metraż najlepiej wybrać (powyżej ilu) m2?

4. W jakiej cenie są obiekty teraz na serwerze i jak się tworzy strefę (wykupuje czy coś?).

Pozdrawiam wszystkich i proszę o dobre odpowiedzi  ;)

1. Każdy biznes przynosi zyski, tylko trzeba umieć go rozkręcić i co najważniejsze, jest też lokalizacja do typu biznesu.

2. Najlepiej w centrum, ławiej otworzyć i lepsze zyski.

3. 200-300m2

4. 15k - 90 mebli u gracza lub 50zł. Przejmujesz strefe, gdy jest wolna i masz na niej dwa budynki.

Użytkownik Raptusek edytował ten post 22/12/2013 - 21:39

• Do góry
    • 0

#4 VerksoP 1259 22/12/2013 - 21:39

VerksoP
  • Gracz

Witaj,

1. Wątpię żeby było coś takiego, że jakaś firma jest najlepsza czy coś w tym stylu. Uważam, że dużo zależy od lokalizacji, rozgłoszenia swojego biznesu oraz tam innych paru rzeczy. Jeżeli zależy Ci na warsztacie, to go zakładaj - jest to dobry biznes, jeżeli go dobrze zareklamujesz :P.

2. Wiadomo, najlepiej założyć warsztat w centrum, bo właśnie w centrum gra bardzo dużo ludzi, którzy chcą naprawiać swoje cacka. Jednak w centrum, żeby kupić taki na przykład warsztacik to trzeba trzaskać hajsem na lewo i prawo.

3. Jeżeli chodzi o warsztat to sądzę że tak 500-600 metrów by wystarczyło.

4. Pytanie na tą odpowiedź znajdziesz w poście wyżej :P.

Jeżeli masz jeszcze jakieś pytanka, to śmiało - pytaj!

• Do góry
    • 2

#5 Kone2597 22/12/2013 - 21:42

Kone
  • Gracz

*
Popularny

Wszystko tkwi w tym jakie doświadczenie zdobywasz. Różne osoby prowadzą biznesy na różny sposób, sam musisz ocenić co dla Twojego biznesu będzie najlepsze. Sumując, jeśli nie przejedziesz sie na swoich błędach to nie będziesz wiedział. Co wcale nie oznacza, że masz kupować każdy biznes po kolei. Zrób rozpoznanie rynku i sprawdź jakie jest Twoim zdaniem największe zapotrzebowanie.

Z własnego doświadczenia wiem, że jeśli włożysz w biznes czas i serce to wyjdziesz z tym na plusie. Uzbieraj pieniądze na budynek w centrum, załóż tam swoją firme i zobaczysz, że zwróci Ci sie to migiem a kto wie, może nawet zyskasz. Ale tak jak mówie, wszystko zależy od doświadczenia a zdobywasz je robiąc błędy.

Na strefie muszą znajdować sie dwa, podpisane pod tą samą grupe, budynki. Wtedy, jeśli strefa nie była rezerwowana wcześniej możesz przejąć ją chyba za darmo. Jeśli jednak ktoś już posiada strefe na której znajdują sie dwoje budynki, zapewne możesz ją od niego odkupić. To już zależy wtedy od właściciela strefy czy zechce Ci ją sprzedać.

Miłej gry.
  • Do góry
    • 3

#6 IrO22 22/12/2013 - 21:43

IrO
  • Gracz

Jeżeli masz jeszcze jakieś pytanka, to śmiało - pytaj!

Czy wyjdzie mi taniej wykupienie budynku od gracza niż tworzenie go od podstaw?

• Do góry
    • 1

#7 VerksoP 1259 22/12/2013 - 21:45

VerksoP
  • Gracz

Wydaje mi się, że dużo taniej wyjdzie Ci kupienie budynku od gracza, aczkolwiek to również zależy od sprzedającego. Bo niektórzy potrafią sprzedawać cholernie drogo. Ja na pewno brałbym budynek taki właśnie jak warsztat od gracza.

• Do góry
    • 2

#8 IrO22 22/12/2013 - 22:06

IrO
  • Gracz

Okey, dzięki za pomoc! Myślę, że to na razie na tyle lecz jeżeli coś jeszcze macie mi do przekazania to proszę pisać :)

Wydaje mi się, że dużo taniej wyjdzie Ci kupienie budynku od gracza, aczkolwiek to również zależy od sprzedającego. Bo niektórzy potrafią sprzedawać cholernie drogo. Ja na pewno brałbym budynek taki właśnie jak warsztat od gracza.

Czy nazwa firmy ma być lepiej po polsku czy po angielsku? :)

Użytkownik IrO edytował ten post 22/12/2013 - 22:24

• Do góry
    • 1

#9 VerksoP 1259 23/12/2013 - 02:13

VerksoP
  • Gracz

Czy nazwa będzie po angielsku czy też po polsku - to naprawdę nie ma znaczenia dla korzyści firmy, więc możesz ustawić sobie nazwę taką, jaka Ci się podoba :P.

• Do góry
    • 1

Tematy o podobnych tagach: firma, gdzie, biznes

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych