Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie
- - - - -

Legia Cudzoziemska: Temat ogólny

legia francja

• Please log in to reply
25 odpowiedzi w tym temacie

#1 Wujek Benny — 3134 12/12/2013 - 18:45

Wujek Benny
  • Gracz

*
Popularny

Kilka słów na wstępie: 

Przede wszystkim po co zakładam ten temat? Bo mam taki kaprys? Nic bardziej mylnego. Chciałbym pokazać ludziom (tak, nawet na forum gdzie średnia wieku to 15 lat) że Legia Cudzoziemska to nic złego i nie warto słuchać plotek typu: "Legia to najemnicy", "Legia to kryminaliści i zabójcy", "Do Legii dostaje się każdy, bo przyjmują masowo", "Legia to banda świrów i psychopatów" i tak dalej, bo wymieniać można w nieskończoność. Zakładam również taki temat, bo to moje hobby i chciałbym poznać waszą opinię na temat Legii Cudzoziemskiej, a może i nawet komuś pomogę oraz postanowi wstąpić w szeregi tej elitarnej jednostki? Kto wie!

hKVjsXw.png

Nowa szansa dla nowego życia...

Chcesz zapomnieć o przeszłości, rozpocząć nowe życie? Legia cudzoziemska oferuje Ci taką szansę! Jakie by nie było Twoje pochodzenie, religia, narodowość, jakie by nie były twoje szkolne dyplomy, sytuacja rodzinna lub zawodowa, Legia cudzoziemska ofiaruje Ci nową szansę by rozpocząć nowe życie. 

Chcesz rozpocząć życie wyjątkowe w którym „honor”, „wierność” są podstawą? Dołącz do 7699, legionistów z 136 krajów! Dzisiejsza Legia posiada 7699 żołnierzy w tym 413 oficerów, 1741 podoficerów i 5545 legionistów w 11 pułkach, a co piąty Legionista jest POLAKIEM. 

Codzienna przygoda...

Wstępując w szeregi Legii Cudzoziemskiej masz pewność na znalezienie codziennej przygody czy to we Francji czy też w departamentach i terytoriach zamorskich (Gujanie Francuskiej, Nowej Kaledonii, Majocie Antylach francuskich...) lub w działaniach poza granicami kraju.

Działania poza granicami Francji:
Utrzymanie lub przywracanie stanu pokojowego, przestrzeganie rozejmu dwustronnego, zapobieganie zamieszkom… Legioniści przygotowują się do każdego możliwego zadania (1990-1991 : Wojna w zatoce Perskiej; 1992-1993 : Kambodży, Somalii ; 1994 : Rwandzie ; 1993-2003 : Bośni, Kosowie, Macedonii ; 1996 : Republice Centralnej Afryki...)
W dniu dzisiejszym legioniści działają w Afganistanie, Kosowie, Czadzie, na Wybrzeżu Kości Słoniowej wszędzie tam gdzie Francja wysyła swoich żołnierzy.

Gdzie by nie mieli się znaleźć : we Francji w jej zamorskich posiadłościach, czy tez w działaniach poza jej granicą, legionista kieruje się zgodnie z kodeksem honorowym legionisty:
Legionisto, jesteś ochotnikiem, służącym Francji z honorem i wiernością.
Każdy legionista Jest twoim bratem broni jaka by nie była jego narodowość, rasa czy religia. Wyrażasz to solidarnością która łączy członków jednej rodziny
Strzegący z szacunkiem tradycji, związany z twoją kadrą dowodzeniową, dyscyplina i koleżeństwo są twoją siłą, odwaga i lojalność twoimi cnotami.
Dumny z Twojego stanu legionisty, wykazujesz to Twoim mundurem zawsze eleganckim, Twoim zachowaniem zawsze dostojnym lecz skromnym, Twoimi koszarami zawsze czystymi.
Elitarny żołnierzu, szkolisz się z surowością, czyścisz Twoją broń jakby to był Twój największy skarb, stale masz troskę o Twoją formę fizyczną.
Otrzymane zadanie jest świętym, wykonujesz je do końca przestrzegając regulaminy wojskowe i konwencje międzynarodowe a jeżeli trzeba to i za cenę Własnego życia.
Na polu walki, działasz bez pasji i nienawiści, szanujesz pokonanych wrogów, nigdy nie opuszczasz zabitych lub swoich rannych, ani Twojej broni.

Warunki Werbunku:

• Selekcja odbywa się wyłącznie na terenie Francji (zakwaterowanie, wyżywienie darmowe).
  • Najem w jednym z 11 Punktów informacyjnych lub werbunkowych
  • Selekcja w Aubagne (południowa Francja, niedaleko Marsylii) :
  • Testy psychotechniczne
  • Testy zdrowotne
  • Testy sportowe (Luc-Leger "navette")
  • Tutaj gdzie można się zgłosić: http://www.legion-re.../pl/ou.php?SM=0

Jeżeli Twoja kandydatura jest zaakceptowana, podpiszesz pierwszy kontrakt na 5 lat z Legią cudzoziemską. Później możliwe jest przedłużenie kontraktu od 6 miesięcy do 5 lat.

Kariera:

Jeżeli w czasie służby okażesz szczególne zdolności w pracy i zachowaniu Legio cudzoziemska umożliwia Ci karierę dowodzeniowo-kadrową.

sFWGdIy.png

Awans na wyższe stopnie, tylko z wyboru z pośród najlepszych. Każdy legionista może zrobić karierę nie dzięki posiadaniu dyplomów szkolnych lub uniwersyteckich, lecz przez obowiązkowe egzaminy wojskowe lub techniczno-wojskowe.

Specjalizacje legionistów:

• Strzelec wyborowy, czołgista skoczek spadochronowy, saper, strzelec K.M, strzelec przeciw pancerny, kierowca czołgów bojowych i wiele innych specjalizacji żołnierskich...
  • Służba w administracji:
  • Sekretarz
  • Księgowy
  • Informatyk
  • Służba radiowo-komunikacyjna:
  • Operator
  • Graficzny mechanik radarów
  • Służba kierowcy:
  • Lekkich wozów
  • Ciężkich wozów
  • Ciężkich wozów z naczepą
  • Kierowca autobusów
  • Kierowca pojazdów do robót
  • Służba naprawcza:
  • Mechanik
  • Elektryk
  • Spawacz
  • Lakiernik
  • Blacharz
  • Specjalista do napraw broni palnej
  • Różne:
  • Sanitariusz
  • Instruktor kultury fizycznej
  • Muzykant
  • Fotograf
  • Kucharz
Pytania i odpowiedzi:

Czy należy obowiązkowo deklarować odmienną tożsamość?

Nie . Wszyscy kandydaci są zaangażowanie z prawdziwymi danymi osobistymi z wyjątkiem tych wszystkich co chcą się zaciągnąć i zmienić dane osobiste z własnej woli. Następnie odbywa się selekcja wszystkich kandydatów pod koniec której odbywa się komisja poborowa na której decyduje się kto jest przyjęty a kto nie i w tym samym momencie komisja podejmuje decyzje o tożsamości każdego kandydata.

Czy można po pewnym czasie powrócić do prawdziwej tożsamości?

Tak, ta procedura zwana “regularyzacją sytuacji wojskowej” (RSM) pozwala legioniście, który o to się ubiega szybko powrócić do prawdziwej tożsamości. Podanie składać można po roku służby, jeżeli nie ma żadnych ku temu przeciwwskazań.

Jakie dokumenty są niezbędne do zaciągnięcia się do Legii?

Wszystkie papiery osobiste musza być ważne (data ważności musi być aktualna), dokumenty wydane przez urząd państwowy w którym się posiada obywatelstwo. Papiery są niezbędne po to żeby ułatwić procedurę zaciągnięcia się do Legii (paszport, dowód osobisty, prawo jazdy, dyplomy szkolne i zawodowe ). We wszystkich przypadkach będzie potrzebny akt urodzenia z przetłumaczeniem na język francuski przed końcem pierwszego roku kontraktu w legi.

Odwrotnie, czy legionista, cudzoziemiec może otrzymać francuskie obywatelstwo?

Legionista obcokrajowiec może ubiegać się o francuskie obywatelstwo po trzech latach służby. Jest ono zazwyczaj przyznawane, pod warunkiem jednakże że nie popełnił on żadnych wykroczeń prawnych i wyraża rzetelną chęć integracji z narodem francuskim. Legionista, który nie ma zamiaru ubiegać się o przyznanie mu francuskiego obywatelstwa może równie dobrze pozostać we Francji jako cudzoziemiec od chwili, gdy otrzyma kartę pobytu.

Czy regulamin Legi jest o wiele bardziej surowy niż. ten obowiązujący w armii francuskiej?

Nie, generalny regulamin dyscypliny obowiązujący w jednostkach legii jest ściśle ten sam, jaki obowiązuje w armii francuskiej. Jedynie poszczególne statuty dotyczące personelu są odmienne. W praktyce jednak to, mimo że dyscyplina jest identyczna to prawdą jest, że długa i chwalebna historia tej formacji, jej bojowe doświadczenie a także wyśmienity poziom jaki charakteryzuje dzisiejszą Legię powoduje, że istnieją w niej pewne specyficzne dodatkowe wymagania.

Jakie są specyficzne wymagania dotyczące tej doborowej formacji?

Cywilne ubranie: nawet jeśli każdemu legioniście bez względu na jego wysługę lat zezwala się na cywilny ubiór poza garnizonem gdzie stacjonuje jego jednostka, to legionista nie przekraczający pięciu lat służby zobowiązany jest do noszenia munduru wyjściowego wewnątrz obrębu tegoż garnizonu.
Kupno samochodu: poza tym że legionista musi być posiadaczem odpowiedniego prawa jazdy i być do tego posiadania upoważnionym, to jeszcze musi on mieć co najmniej pięć lat służby et posiadać uregulowaną sytuację wojskową (cf. Odpowiedź na pytanie n°2).
Zawarcie związku małżeńskiego: jest możliwe pod następującymi warunkami :
należy służyć z prawdziwa tożsamością (a wiec posiadać uregulowaną sytuację wojskową)
posiadać stopień podoficerski (lub kaprala, z co najmniej siedmioletnią wysługą lat lub starszego szeregowca z dziesięcioletnią).

Czy podczas urlopu legionista może udać się za granice?

Tak, pod pewnymi warunkami. Po pierwsze, aby udać się za granicę, do swego lub innego kraju, legionista musi być posiadaczem dokumentów tożsamości wydanych przez jego ojczysty kraj a co z tego wynika mięć uregulowaną sytuację militarną (patrz odpowiedź na pytanie n°2). Poza tym, powinien on otrzymać zezwolenie dowództwa. Należy w końcu zaznaczyć ze istnieją pewne restrykcje dotyczące niektórych krajów docelowych.

Czy można ubiegać się o wstąpienie do legi nigdy nie będąc wcześniej żołnierzem?

Nawet, jeśli pewna cześć legionistów to byli żołnierze to jednocześnie wielu kandydatów wstępujących do legii nigdy nie służyło w armiach swoich ojczystych krajów. Jak z tego wynika, doświadczenie wojskowe nie jest warunkiem niezbędnym do wstąpienia w szeregi legii.

To są chyba te NAJWAŻNIEJSZE pytania związane ze służbą w Legii. Jakby ktoś miał inne, to niech wali śmiało.

Regimenty Legii Cudzoziemskiej:

QZMhnzQ.png

Zarobki:

Iu7gcDP.png

Materiały o Legii Cudzoziemskiej:

http://www.youtube.com/watch?v=GLcoX9vnDjk

http://www.youtube.com/watch?v=M9kRU71MvqM

http://www.youtube.com/watch?v=Uv4E6wx8FJA

http://www.youtube.com/watch?v=IyzY5r6dJcc

http://www.youtube.com/watch?v=_9D4vZjv89M

http://www.youtube.com/watch?v=U7IMJJhUR24

http://www.youtube.com/watch?v=jM-jAahx5Uc

http://www.youtube.com/watch?v=l5jzLAoom_4

http://www.youtube.com/watch?v=DYI8QRYJRsk

http://www.youtube.com/watch?v=D5rCC3uh_tM

http://www.youtube.com/watch?v=8zJ6uNUJUXY

http://www.youtube.com/watch?v=J_3v9htEoUM

http://www.youtube.com/watch?v=Wa_OLuIJitA

http://www.youtube.com/watch?v=_84wU-GOusU

Polecam również serię "Legia Cudzoziemska - Prawdziwi Twardziele"

Użytkownik Wujek Benny edytował ten post 12/12/2013 - 18:48

• Do góry
    • 17

#2 Michał Ka — 327 12/12/2013 - 19:10

Michał Ka
  • Gracz

widzę, że nie tylko ja się interesuje legią.

• Do góry
    • 0

#3 Wujek Benny — 3134 12/12/2013 - 19:17

Wujek Benny
  • Gracz

*
Popularny

widzę, że nie tylko ja się interesuje legią.

A no. Próbowałem się zaciągnąć. Spędziłem w legii 4 tygodnie, lecz wyłożyłem się i oblałem testy medyczne z powodu wirusowego zapalenia układu pokarmowego. Wracam tam w styczniu i próbuję dołączyć do 2REP, a dokładniej CAS czy GCP.

• Do góry
    • 4

#4 Wayy — 2579 12/12/2013 - 19:20

Wayy
  • Gracz

A no. Próbowałem się zaciągnąć. Spędziłem w legii 4 tygodnie, lecz wyłożyłem się i oblałem testy medyczne z powodu wirusowego zapalenia układu pokarmowego. Wracam tam w styczniu i próbuję dołączyć do 2REP, a dokładniej CAS czy GCP.

Powodzenia Benek, grunt, że masz pasje i cel!

• Do góry
    • 1

#5 Wujek Benny — 3134 12/12/2013 - 19:20

Wujek Benny
  • Gracz

Powodzenia Benek, grunt, że masz pasje i cel!

Dzięki :)

• Do góry
    • 0

#6 Wayy — 2579 12/12/2013 - 19:27

Wayy
  • Gracz

Dzięki :)

A pamiętasz mnie może ? Way'a :D

• Do góry
    • 0

#7 Wujek Benny — 3134 12/12/2013 - 19:33

Wujek Benny
  • Gracz

A pamiętasz mnie może ? Way'a :D

Pewnie, że Cię pamiętam. Byłeś w moim HRT na (reklama). :)

• Do góry
    • 0

#8 Wayy — 2579 12/12/2013 - 19:41

Wayy
  • Gracz

Pewnie, że Cię pamiętam. Byłeś w moim HRT na (reklama). :)

No ba :D Jak masz jakieś fotki własnej roboty z Legii to podeślij mi na pw ;p

• Do góry
    • 0

#9 Wujek Benny — 3134 12/12/2013 - 19:45

Wujek Benny
  • Gracz

No ba :D Jak masz jakieś fotki własnej roboty z Legii to podeślij mi na pw ;p

Głównie fotki z "życia codziennego". Swoich nie mam, jestem na jednym - grupowym. Próbowałem zrobić z nich slajd, ale wyszła dupa, więc stawiam na filmik. Pobawię się w vegasie i Ci podeślę. 

• Do góry
    • 0

#10 fway — -72 12/12/2013 - 19:55

fway
  • Gracz

na jakiej zasadzie odbywa się kwalifikacja, selekcja? jest to ogólny sprawdzian siły, sprawności wyniesionych z cywila, czy jak? konieczna jest znajomość języka francuskiego na poziomie wyższym niż W MIARĘ komunikatywny? (jeżeli było, a nie doczytałem - przepraszam)

• Do góry
    • 1

#11 Wujek Benny — 3134 12/12/2013 - 20:01

Wujek Benny
  • Gracz

na jakiej zasadzie odbywa się kwalifikacja, selekcja? jest to ogólny sprawdzian siły, sprawności wyniesionych z cywila, czy jak? konieczna jest znajomość języka francuskiego na poziomie wyższym niż W MIARĘ komunikatywny? (jeżeli było, a nie doczytałem - przepraszam)

U góry masz wszystko opisane. Na wstępie jest ważna (jak nie najważniejsza) rozmowa motywacyjna. Pytają Cię co sprowadza ciebie do legii, co cię motywuje do służby i tak dalej. Potem testy fizyczne: biegi, podciągnięcia, brzuski, wspinanie na linę, sprinty, biegi z obciążeniem, wspinaczka z obciążeniem i dużo, dużo więcej. Nie, nie musisz znać języka francuskiego, uczą Cię go podczas szkolenia w Abugane (główny ośrodek szkoleniowy Legii, niedaleko Marsylii) Pod koniec tego szkolenia masz znać 500 słów, z czego masz potem test. Testy fizycznie nie są aż tak ciężkie, ale ciężej z psychiką, to na nią musisz postawić i nad nią pracować. Po roku (jeżeli znasz dobrze francuski) możesz już otrzymać awans na kaprala i piąć się w górę. Ogólnie jak się wybierasz do legii, to pochodź na siłownię - przyda Ci się i to bardzo, wierz mi. 

• Do góry
    • 0

#12 ZłodziejNicku — 0 12/12/2013 - 20:40

ZłodziejNicku
  • Świeżak

Cześć Benny, możesz mi opisać testy medyczne? + coś więcej fizycznych jakie wymagania bo w sieci jedno a w świecie drugie mówią i piszą.

• Do góry
    • 0

#13 Wujek Benny — 3134 12/12/2013 - 20:50

Wujek Benny
  • Gracz

Cześć Benny, możesz mi opisać testy medyczne? + coś więcej fizycznych jakie wymagania bo w sieci jedno a w świecie drugie mówią i piszą.

Testy te polegają na serii kontroli wykonywanych przez zespól medyczny mających na celu potwierdzenia dobrego zdrowia. EKG, kontrola moczu, kału, kontrola dentystyczna, konsultacja z okulistą, badanie krwi, badania wydolnościowe, narkotesty. Jak nie masz nadwagi, niedowagi i tak dalej, to jest dobrze. Tu masz co Cię czeka na początku: 

6x20m (sprint, na czas)

Podciągnięcia (minimum 4)

Test coopera (minimum 3000m w 12 minut)

Lina: 5m wejście i zejście 

Brzuski: Minimum 50

+ to co ustali Twój szkoleniowiec. Nam dodano podciągnięcia z obciążeniem, wspinanie się na line z obciążeniem oraz długodystansowe biegi (truchty) z obciążeniem. Potem czeka Cię farma, prawdzie poligony, a tam już nie jest tak łatwo. ;)

• Do góry
    • 0

#14 ZłodziejNicku — 0 12/12/2013 - 21:08

ZłodziejNicku
  • Świeżak

mmm niedowaga? kurde wiesz ja uprawiam bieganie bardzo długo i w sumie nigdy przytyć nie mogę. Co o tym myślisz? 

• Do góry
    • 0

#15 Wujek Benny — 3134 12/12/2013 - 21:11

Wujek Benny
  • Gracz

mmm niedowaga? kurde wiesz ja uprawiam bieganie bardzo długo i w sumie nigdy przytyć nie mogę. Co o tym myślisz? 

Zbilansowana dieta. 

• Do góry
    • 1

#16 ZłodziejNicku — 0 12/12/2013 - 21:13

ZłodziejNicku
  • Świeżak

Rozumiem. Przy wzroście 188 ważę 75-80kg. Biegam bardzo dużo. Myślisz, że nie będzie to pasować? 

• Do góry
    • 0

#17 Michał Ka — 327 12/12/2013 - 21:30

Michał Ka
  • Gracz

właśnie jak to jest. przecież tam jedziesz do obcego kraju, ja na przykład nigdy nie miałem styczności z językiem francuskim.

więc jak się idzie z nimi dogadać? powiedzmy masz te testy psychologiczne, trzeba dużo rozmawiać. oni wtedy biorą jakiegoś polaka, który tłumaczy?

• Do góry
    • 0

#18 Wujek Benny — 3134 12/12/2013 - 21:46

Wujek Benny
  • Gracz

Rozumiem. Przy wzroście 188 ważę 75-80kg. Biegam bardzo dużo. Myślisz, że nie będzie to pasować? 

Bieganie Ci wyjdzie na dobre, wierz mi. 

właśnie jak to jest. przecież tam jedziesz do obcego kraju, ja na przykład nigdy nie miałem styczności z językiem francuskim.

więc jak się idzie z nimi dogadać? powiedzmy masz te testy psychologiczne, trzeba dużo rozmawiać. oni wtedy biorą jakiegoś polaka, który tłumaczy?

Dostajesz "kieszonkowy" tłumacz, a przy ważniejszych rozmowach typu rozmowa motywacyjna czy testy psychologiczne/psycho-fizyczne, uczestniczą osoby, które będą mogły tłumaczyć. 

• Do góry
    • 0

#19 Pan Ahmed — 1373 12/12/2013 - 21:58

Pan Ahmed
  • Gracz
Benny, ogromny szacunek, dożywotnie propsy. Przez ostatni tydzień dużo rozmyslalem, czytałem na temat Legii. Grozi mi przeniesienie do szkoły zawodowej, do której za chuja nie mam zamiaru iść, dlatego rozkminialem nad swego rodzaju alternatywą na życie - własnie nad Legią. Oczywiście był to plan dość abstrakcyjny, gdyż nie dysponuję solidną tężyzną fizyczną ani sporą masą ciała. Zabieram się za czytanie, gdyż teraz bardziej interesują mnie czyjeś opinie i przeżycia niż suche fakty. Pozdrosy
  • Do góry
    • 1

#20 SmoKe_ — 148 12/12/2013 - 22:36

SmoKe_
  • Gracz

O ile pamiętam wiek minimalny to 17 lat, zgadza się? 

• Do góry
    • 0

#21 Wujek Benny — 3134 12/12/2013 - 22:38

Wujek Benny
  • Gracz

O ile pamiętam wiek minimalny to 17 lat, zgadza się? 

Masz rację. 

• Do góry
    • 0

#22 SmoKe_ — 148 12/12/2013 - 22:38

SmoKe_
  • Gracz

Benny, ogromny szacunek, dożywotnie propsy. Przez ostatni tydzień dużo rozmyslalem, czytałem na temat Legii. Grozi mi przeniesienie do szkoły zawodowej, do której za chuja nie mam zamiaru iść, dlatego rozkminialem nad swego rodzaju alternatywą na życie - własnie nad Legią. Oczywiście był to plan dość abstrakcyjny, gdyż nie dysponuję solidną tężyzną fizyczną ani sporą masą ciała. Zabieram się za czytanie, gdyż teraz bardziej interesują mnie czyjeś opinie i przeżycia niż suche fakty. Pozdrosy

Nie  tylko ty tak myślisz, u mnie to samo jest ze szkołą ogólnie, wiesz lipa po prostu...Od jakiegoś czasu śledze Legie i zastanawiałem się czy na te wakację nie spróbować swoich sił...

Masz rację. 

Jeżeli nic się nie zmieni to nie pozostaje mi nic innego jak spróbować na wakacjach.

• Do góry
    • 1

#23 Wujek Benny — 3134 12/12/2013 - 22:40

Wujek Benny
  • Gracz

Nie  tylko ty tak myślisz, u mnie to samo jest ze szkołą ogólnie, wiesz lipa po prostu...Od jakiegoś czasu śledze Legie i zastanawiałem się czy na te wakację nie spróbować swoich sił...

Jeżeli nic się nie zmieni to nie pozostaje mi nic innego jak spróbować na wakacjach.

Zapraszam, kto wie - może się spotkamy? Do tego czasu ukończę już farmę bądź "zielone piekło" (jak to nazywają)

• Do góry
    • 0

#24 SmoKe_ — 148 12/12/2013 - 22:41

SmoKe_
  • Gracz

Zapraszam, kto wie - może się spotkamy? Do tego czasu ukończę już farmę bądź "zielone piekło" (jak to nazywają)

Kto wie, czasami chciałoby się spróbować czegoś innego, bo mam ciągle takie myśli, że ta rutyna życiowa, która mam obecnie mnie przytłacza, ogólnie mam dosyć i wydaje mi się, że to będzie dla mnie dobry wybór..Pozostaję tylko kwestia przygotowania.

• Do góry
    • 0

#25 Pan Ahmed — 1373 12/12/2013 - 22:50

Pan Ahmed
  • Gracz

Załóżmy, że 100 osób zaciąga się do Legii. Potrafiłbyś mniej więcej przedstawić na bazie liczb ile osób ze 100 przechodzi selekcje, później "farmę" i na samym końcu ilu z nich wdziewa białe kepi podpisując kontrakt z Legią?

I drugi myk... Czy Polskie Prawo nadal zabrania obywatelom RP służenia w obcej armii? Rozumiem, że jest możliwość otrzymania nowych danych, ale czy po powrocie do kraju nie zostanie się aresztowanym? Byłbym wdzięczny za odpowiedź, z góry dzięki Benny ;p

• Do góry
    • 0

#26 Wujek Benny — 3134 01/02/2014 - 15:22

Wujek Benny
  • Gracz

Załóżmy, że 100 osób zaciąga się do Legii. Potrafiłbyś mniej więcej przedstawić na bazie liczb ile osób ze 100 przechodzi selekcje, później "farmę" i na samym końcu ilu z nich wdziewa białe kepi podpisując kontrakt z Legią?

I drugi myk... Czy Polskie Prawo nadal zabrania obywatelom RP służenia w obcej armii? Rozumiem, że jest możliwość otrzymania nowych danych, ale czy po powrocie do kraju nie zostanie się aresztowanym? Byłbym wdzięczny za odpowiedź, z góry dzięki Benny ;p

Czołem. Przepraszam, dopiero teraz jestem w stanie Ci odpisać, bo miałem blokadę. Z tych 100 osób z 40 przejdzie selekcję, bo nie każdy da sobie radę psychicznie, gdyż jest tutaj bardzo duży nacisk. Wielu łamie się też w marszu o białe kepi (120km). Tak, Polskie prawo zabrania służenia obywatelom RP w obcej armii, ale MSW może wydać Ci taką zgodę. Jeżeli pójdziesz do legii bez niej, to grozi Ci kara od 3 miesięcy do 5 lat pozbawienia wolności. Pokażę Ci to na moim przykładzie:

(Tak, jestem Adrian)

qYO3R0H.png

Trochę papierkowej roboty i opłat jest, ale miesiąc później już miałem ów zgodę. ;)

• Do góry
    • 1

Tematy o podobnych tagach: legia, francja

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych