Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

GMP:A - Irdorath RP

• Please log in to reply
34 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gocha3 04/12/2013 - 22:58

Gocha
  • Gracz

Siemka.

Nie wiem czy ktoś z was kiedykolwiek grał w GMP, ale to Gothic na platformie Multi. :) Podobnie do SA:MP. 

Wszystko działa na identycznej zasadzie, tylko rzeczywistość inna - inny klimat i sposób gry. 

Platforma cały czas się rozwija, a serwer który chcę wam zaprezentować wykorzystuje jej możliwości w 100%.

http://www.youtube.com/watch?v=jM0N2jS9Nxs

Użytkownik Gocha edytował ten post 16/12/2013 - 15:21

• Do góry
    • 2

#2 Rukol 14555 04/12/2013 - 23:11

Rukol
  • Gracz

Pykałem tam troche i całkiem przyjemnie to rozbudowywują. Tak jakby ktoś rekomendacji szukał.

• Do góry
    • 1

#3 Gocha3 04/12/2013 - 23:26

Gocha
  • Gracz

Co masz na myśli mówiąć, że przyjemnie rozbudowują? O skrypty Ci chodzi? To chyba jedyny serwer, gdzie skrypterzy ogarniają i wiedzą co robią. 

• Do góry
    • 0

#4 Rukol 14555 04/12/2013 - 23:50

Rukol
  • Gracz

Co masz na myśli mówiąć, że przyjemnie rozbudowują? O skrypty Ci chodzi? To chyba jedyny serwer, gdzie skrypterzy ogarniają i wiedzą co robią. 

Owszem. Widać znaczny progress względem tego co było np. 2 tyg temu.

• Do góry
    • 0

#5 Gocha3 05/12/2013 - 00:14

Gocha
  • Gracz

Admin wrzucił krótki opis tego serwera na forum GMP:

Witam!

Chciałbym zaprosić wszystkich zainteresowanych rozgrywką RP na serwer, który współtworzę ze Zwolejo od początku listopada.

Generalnie cały GameMod jest w pełni zsynchronizowany z forum, gdzie zakładamy postać i możemy przeglądać w profilu postacie innych graczy lub swoje. Wszystko działa całkowicie dynamicznie:

- stan sklepów u NPC,
- klasy,
- obiekty,
- bramy, drzwi,
- system craftingu,

wszystko wczytywane z poziomu serwera - bez potrzeby restartu.

Rozgrywka opiera się na systemie grup:

- każda grupa ma swój chat OOC,
- lider ma zakres klas, które może nadawać,
- lider zaprasza, wyprasza z grupy.

Administratorzy i Mistrzowie Gry otrzymali szereg możliwości, które nadały jakości ich pracy:

- spawnowanie dynamiczne mobów na pozycję gracza,
- śledzenie gracza na tzw. "reconie",
- możliwość przemiany w dowolnego stwora i prowadzenia akcji RP w instancji moba.

Na mapie ustawiliśmy trenerów statystyk, u których w ograniczony sposób możemy rozwijać atrybuty swojej postaci.

Po wejściu do gry przywita was samouczek, który poprowadzi was aż do momentu uzyskania obywatelstwa i zdobycia pracy w cechu rzemieślniczym. 

Każda klasa na serwerze ma możliwość craftowania dowolnych przedmiotów, w określonym miejscu:

- magowie tworzą przy stole runicznym runy,
- rzemieślnicy wytwarzają broń.

W magazynie portowym znanym nam z Gothica powstał także magazyn, w którym przechowywane są wszystkie surowce wyprodukowane przez graczy w pracach systemowych. Rzepa, ryby, stal itp. Produkty te są dostępne na rynku wtórnym, w cenie droższej niż przy kontakcie z graczem. Magazyn stanowi alternatywę dla "producentów", gdyby któraś klasa zawaliła z produkcją surowca do craftingu - producent może ratować się dostawą z magazynu. 

Podczas gry natkniecie się także na kilka zupełnie nowych lokacji zaprojektowanych z użyciem VOB'ów.

Znajdziecie także sporo przydatnych w rozgrywce RP komend.

W miarę możliwości będę uzupełniał informacje na temat serwera.

LINK do forum: http://irdorath.pl

• Do góry
    • 0

#6 DontKillMe43 06/12/2013 - 13:29

DontKillMe
  • Gracz

Wie ktoś dlaczego ta stronka nie działa ?

I to jest do Gothica 3. tak ?

• Do góry
    • 0

#7 Silvero78 06/12/2013 - 15:43

Silvero
  • Gracz

Do Gothica 2 NK.

• Do góry
    • 0

#8 Pan Mumin 326 06/12/2013 - 16:00

Pan Mumin
  • Gracz

Czemu nie działa ;p?

• Do góry
    • 0

#9 Gocha3 06/12/2013 - 20:01

Gocha
  • Gracz

Serwer nie działał przez huragan. Admini napisali na forum, że firma hostingowa miała problemy. Już wszystko działa. :)

• Do góry
    • 0

#10 Gocha3 10/12/2013 - 11:39

Gocha
  • Gracz

1. System Stref/Bitew o strefy

Lider grupy, lub członek grupy z klasą, której lider przypisze możliwość wszczynania bitwy - idzie w teren strefy. Wpisuje komendę /przejmij, po czym:

Skrypt sprawdza, czy chociaż jeden obrońca strefy jest w grze - po czym sprawdza, czy ostatnia bitwa o tą strefę była przynajmniej 12 godzin temu. Jeśli warunki są spełnione to:

Skrypt wyświetla obrońcom online, coś na wzór:

Grupa ... atakuje sektor ... w sile ...

Atakującym online zaś:

Twoja grupa atakuje sektor ... obrońcy w sile..

Po czym - ten, który dał komendę przejęcia - jest freezowany, nie może się ruszyć. Celem drużyny broniącej sektora jest dobicie go, zaś atakującej - obrona swojego lidera, który pełni funkcję jakby "flagi". Jeśli lider przeżyje określony czas (20 minut), to sektor przechodzi na własność drużyny, która wypowiedziała wojnę. Gdy zginie, to bitwa jest przegrana i do widzenia.

Co z graczami, którzy padną w bitwie?

Dostają freeza na czas trwania bitwy, nawet relog na niego nie pomoże.
Moga powstać komendą /powstan, która zadziała, gdy bitwa dobiegnie końca.

Co dają sektory?

Sektor generuje określoną ilość złota, która jest dopisywana każdemu członkowi grupy jako bonus po przegraniu 60 min. na /g sluzba. Czym więcej sektorów pod kontrolą grupy, tym więcej kasy zbijają jej członkowie na służbie.

System ma za zadanie ożywić działalność Straży Miejskiej i organizacji przestępczych, które będą się prześcigały w przejmowaniu stref - by zwiększyć swoje wpływy. Zarobić na lepsze wyposażenie i na trening statystyk swojej postaci.

• Do góry
    • 0

#11 Gocha3 11/12/2013 - 02:01

Gocha
  • Gracz

Taki dodatek:

y0TEGD0.jpg

qd0FgHD.jpg

BTv4r8W.jpg

• Do góry
    • 0

#12 Krewella 1752 11/12/2013 - 08:54

Krewella
  • Gracz

*
Popularny

Ilu graczy średnie tam gra?

• Do góry
    • 3

#13 Bezwzględny czarnóh19 11/12/2013 - 16:27

Bezwzględny czarnóh
  • Gracz

Ilu graczy średnie tam gra?

Nie wiem czy dobrze poinformowany jestem, ale ostatnio grało tam po +30 osób.

• Do góry
    • 1

#14 Gocha3 12/12/2013 - 01:27

Gocha
  • Gracz

Owszem.

Grywa w okolicach 30 graczy, co stanowi (poważnie) aktualnie rekord świata GMP. :)

Platforma nie jest dostatecznie rozreklamowana, przez co mało kto w ogóle wie, że Gothic istnieje w trybie multi. 

Kiedyś na SAMP też grywało po 20-30 graczy, gdzie teraz mamy serwery na których gra po 400 osób, jak ten. Wszystko jest kwestią czasu. :)

• Do góry
    • 1

#15 Insensible16 12/12/2013 - 07:25

Insensible
  • Gracz

Pamiętam kilka lat temu jak jeszcze beta była :D Muszę wbić i zobaczyć co jest grane, widzę, że wszystko idzie do przodu :)

• Do góry
    • 0

#16 Gocha3 12/12/2013 - 15:15

Gocha
  • Gracz

Możliwości nie odbiegają zbytnio od SA:MP, poza synchronizacją niektórych elementów: pogoda, czy drzwi będace już w grze Gothic. Do tego nie ma okienek GUI, więc wszystko jest na strzałki - nie obsługuje kliknięć myszy jak na razie.

Użytkownik Gocha edytował ten post 12/12/2013 - 15:15

• Do góry
    • 0

#17 Gocha3 16/12/2013 - 15:21

Gocha
  • Gracz

Witam.

Zamieściłam w pierwszym poście filmik, który przedstawia większość rzeczy:

http://www.youtube.com/watch?v=jM0N2jS9Nxs

• Do góry
    • 0

#18 Silvero78 22/12/2013 - 23:48

Silvero
  • Gracz

Jeśli ktoś lubi ten klimat to można pograć, ale to już nie to samo co kiedyś...

• Do góry
    • 0

#19 Gocha3 30/12/2013 - 11:45

Gocha
  • Gracz

Zapraszamy. Nowe dodatki ciągle i nieprzerwanie. Serwer się cały czas rozwija. :)

• Do góry
    • 0

#20 Szybki Speed1436 30/12/2013 - 12:17

Szybki Speed
  • Gracz

Grałem tam z ekipą, organizacja była - serwer okej. Tyle graczy gra w tą grę mimo iż ma ponad 10 lat.

• Do góry
    • 0

#21 Chandelieer68 30/12/2013 - 13:35

Chandelieer
  • Gracz

Hm, widziałem Gothica Multi już jakoś rok temu, ale servery to była sama wiocha. Ten zapowiada się spoko, zaraz obczaję! ^^

• Do góry
    • 0

#22 Antii0 05/01/2014 - 01:58

Antii
  • Świeżak

Świetny serwer, ciągle się rozwija. :)

• Do góry
    • 0

#23 Prokar422 05/01/2014 - 11:24

Prokar
  • Gracz

Świetny serwer, ciągle się rozwija. :)

Powiedział Antii mistrzu druiduf.

• Do góry
    • 0

#24 HavkPL 284 28/01/2014 - 16:23

HavkPL
  • Gracz

Nie wiem czy dobrze poinformowany jestem, ale ostatnio grało tam po +30 osób.

30 osób na tak małym serwerze? Rozbudowany GejMod... zastanawiam się czy sobie Gotika nie wgrać :P

• Do góry
    • 0

#25 JOHNPAULRAPECHILDREN32 20/10/2014 - 21:09

JOHNPAULRAPECHILDREN
  • Gracz

Serwer znów istnieje, zapraszamy.

• Do góry
    • 0

#26 Konrad Kamieński45 20/10/2014 - 22:14

Konrad Kamieński
  • Gracz

Ile osób gra?

Serwer znów istnieje, zapraszamy.

Użytkownik Konrad Kamieński edytował ten post 20/10/2014 - 22:16

• Do góry
    • 0

#27 JOHNPAULRAPECHILDREN32 20/10/2014 - 22:32

JOHNPAULRAPECHILDREN
  • Gracz

Niedługo serwer startuje, trwają jeszcze przygotowania, etc. :)

• Do góry
    • 0

#28 PXS27 21/10/2014 - 07:50

PXS
  • Gracz

Grałem w GMP 3 lata - jeszcze 3 tygodnie temu jakoś. Stworzyłem pewien serwer z takim typem gdy serwer osiągnął 'poziom' i ludność to mnie zmienił FTP. :X

• Do góry
    • 0

#29 Anonymous1823 10 22/10/2014 - 23:47

Anonymous1823
  • Gracz

Grałem w GMP 3 lata - jeszcze 3 tygodnie temu jakoś. Stworzyłem pewien serwer z takim typem gdy serwer osiągnął 'poziom' i ludność to mnie zmienił FTP. :X

Serwer stale się rozwija pod kątem skryptu jak i poziomu. Prawdopodobnie już w ten weekend będziecie mogli ujrzeć jego możliwości. GMP 3 lata temu jestem w stanie porównać do SAPERA. Zero możliwości dla programisty, teraz jest całkiem niezłe pole do popisu. Zapomniałbym dodać, że to reaktywacja, w miarę starym składzie  ;)

http://irdorath.pl/

Użytkownik Sasław edytował ten post 23/10/2014 - 00:28

• Do góry
    • 2

#30 PXS27 23/10/2014 - 07:21

PXS
  • Gracz

Serwer stale się rozwija pod kątem skryptu jak i poziomu. Prawdopodobnie już w ten weekend będziecie mogli ujrzeć jego możliwości. GMP 3 lata temu jestem w stanie porównać do SAPERA. Zero możliwości dla programisty, teraz jest całkiem niezłe pole do popisu. Zapomniałbym dodać, że to reaktywacja, w miarę starym składzie  ;)

http://irdorath.pl/

No wiem, wiem. Jeszcze 3 tygodnie temu grałem w GMP, no i pod względem sytuacji obecnej GMP upada - 3 lata temu jeszcze było czuć tam klimat, a teraz już nie. Osobiście z tego co pamiętam grałem na Waszym serwie, lecz dość krótko - bardziej interesowały mnie serwery Marbar'a, Aleksandra (Co zmienny niczym kobieta jest), jeszcze czasem zajrze na serwery gdzie kumple grają, jeżeli znajde czas i chęć to zajrze na serwer i zobacze co i jak. ;)
  • Do góry
    • 0

#31 Anonymous1823 10 23/10/2014 - 17:21

Anonymous1823
  • Gracz

Serdecznie zapraszamy. ;)

• Do góry
    • 0

#32 Macugin2 24/10/2014 - 22:04

Macugin
  • Gracz

A cóż to za serwer :3 z tego co pamiętam, to byłeś byłym adminem wojny boszkuf, chyba pamiętasz te czasy u Cara, jak każdy Ci to wypominał, a co dopiero ktosiu.

• Do góry
    • 0

#33 Anonymous1823 10 25/10/2014 - 13:01

Anonymous1823
  • Gracz

A cóż to za serwer :3 z tego co pamiętam, to byłeś byłym adminem wojny boszkuf, chyba pamiętasz te czasy u Cara, jak każdy Ci to wypominał, a co dopiero ktosiu.

To chyba chodzi o ten wyśmienity serwer. ;)

• Do góry
    • 0

#34 xMajlo 1054 25/10/2014 - 14:18

xMajlo
  • Gracz
Zaczynałem swoja karierę ns GMP najwięcej przegrałem na u zarania. Nie wiem czemu mówisz ze 30os to rekord, z 1,5roku temu graliśmy po 35 na servie . GMP oferuje wysoki poziom RP, nawet początkujacy dobrze grają. Obczaje ten server na pewno bo widze ze duzy progress osiągnął świat gothica multiplayer
  • Do góry
    • 0

#35 Nuvole 183 10/01/2015 - 03:20

Nuvole
  • Gracz

No i upadł. :(

• Do góry
    • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych