Witam, mam problem z komputerem, mianowicie. Był on już formatowany parę razy. Problem tkwi w tym że pochodzi jakiś czas po czym po prostu padnie. Ostatni raz formatowałem go w maju (poprzednie formaty nie ja robiłem), pochodził chyba ze dwa miesiące po czym padł. Co mam na myśli mówiąc ''padł'', a no to że gdy włączamy komputer jest ten moment z czarnym ekranem, napisem Windows, a pod spodem jest ten paseczek, który się ładuje. W momencie kiedy po ładowaniu paseczka powinno pojawić się tradycyjne ZAPRASZAMY, pojawia się zamiast niego na setną sekundy bluescreen po czym komputer się resetuje i tak w koło. Nie da rady nawet przeczytać co tam jest napisane, więc z góry mówię że nic z tego. Zastanawia mnie co może być przyczyną. Zasięgałem porad u innych, to dowiedziałem się że wina może leżeć w karcie graficznej. Prawda to? Bo dziwne że jak go sformatuje, to on jakiś czas działa, a potem znowu pada. Dlatego uważam że może to coś w częściach komputerach wini. Od razu z góry zaznaczam że nie wiem jaka jest w nim karta graficzna, płyta główna itd. bo nie sprawdzałem. Za wszelkie wskazówki i porady dziękuję.
Padający komputer
— 238
21/09/2013 - 21:50
— 1231
21/09/2013 - 21:54
Z tego co wiem to bluescreena naprawia się tylko formatem, a skoro mówisz że formatujesz któryś raz z rzędu, a problem dalej występuje.. To prawdopodobnie ściągasz na kompa ciągle w kółko jakiś jeden syf, który Ci gwarantuje tego bluescreena.
Użytkownik BornuPRO edytował ten post 21/09/2013 - 21:54
— 238
21/09/2013 - 21:55
Nie sądzę. Z kompa korzystała tylko moja dziewczyna, która siedzi jedynie w internecie i nie ściąga nic. Ewentualnie jakiś tam obrazek, czy zdjęcie.
— 406
21/09/2013 - 21:55
Z tego co wiem to bluescreana naprawia się tylko formatem, a skoro mówisz że formatujesz któryś raz z rzędu, a problem dalej występuje.. To prawdopodobnie ściągasz na kompa ciągle w kółko jakiś jeden syf, który Ci gwarantuje tego bluescreana.
Co ty pierdolisz synu. Bój się Boga.
http://pl.wikipedia....Screen_of_Death
— 2597
21/09/2013 - 22:24
— 238
21/09/2013 - 22:26
Właśnie to też brałem pod uwagę że może to coś z dyskiem jest nie tak, dlatego system pada. Muszę się dowiedzieć czy podczas poprzednich awarii były takie same objawy jak teraz.
— 31
27/09/2013 - 08:53
Pobierz sobie jakiś dobry program do sprawdzania wydajności, działania dysku. A w czasie kiedy dłuższy czas z kompa nie będziesz korzystał odpal i przetestuj. Troszkę to może potrwać...
Tematy o podobnych tagach: system, pada, komputer, nie działa, format, przyczyna, problem, komputerem
Hyde Park →
Problemy niezwiązane z net4game →
Problem z Gta, SA-MPNapisany przez Valenty, 05/07/2019 |
|
|
||
![]() |
Gracze, rozrywka i inne →
Problemy techniczne →
[Forum] UstawieniaNapisany przez Kubonzo, 02/07/2019 |
|
|
|
![]() |
[Do Administracji] Problem z hasłem i 2FA.Napisany przez KoszmarR , 17/05/2019 |
|
|
|
![]() |
Confirmed cheaterNapisany przez Capanierooo, 27/03/2019 |
|
|
|
![]() |
[Problem Techniczny] Ban po zalogowaniuNapisany przez Corbi, 24/03/2019 |
|
|