Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

MATURA

• Please log in to reply
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ośmiornica — 5 30/08/2013 - 13:55

Ośmiornica
  • Gracz

No to zapraszam tutaj tegorocznych maturzystów.Piszcie co was trapi co wkurrwia może temat przeżyje aż do maja.

• Do góry
    • 1

#2 d0d0mi — 826 30/08/2013 - 17:32

d0d0mi
  • Gracz

Z matmą najgorzej...  :cry:  ale nie mogę się doczekać studniówki !! :drool:

• Do góry
    • 2

#3 Ośmiornica — 5 31/08/2013 - 10:50

Ośmiornica
  • Gracz

Coś ty matma jak się przyłożysz będzie git wystarczy opracować cały materiał z liceum i masz zdane ja to bardziej boje sie polaka patrze na matme przerobisz wszystko i git a na polaka kurde nie wiadomo na co trafisz może być lektura którą znasz na pamięc a może być jakiś tekst którego nawet nie opracowywałeś.

Co do studniówki to waham sie czy pożądnie napić sie z kumplami czy ogarnąc jakąs panne i na studniówce pić przysłowiową lamkę wina haha.

Użytkownik Ośmiornica edytował ten post 31/08/2013 - 10:51

• Do góry
    • 0

#4 d0d0mi — 826 31/08/2013 - 13:26

d0d0mi
  • Gracz

Ja biorę chłopaka i balujemy do rana - jak każdy u mnie :D

• Do góry
    • 0

#5 Pacioo — 7 31/08/2013 - 13:38

Pacioo
  • Gracz

Pisałem mature w zeszłym roku i po maturach stwierdziłem, że matura to bzdura. Jakby nie było sam trochę nie wiedziałem jak to będzie bo kompletnie nic się nie przygotowywałem. A streszczę Wam trochę jak to wygląda, może przestaniecie się trochę przejmować podstawowymi przedmiotami. Otóż:

Polak - macie dwa zadania. Pierwsze zadanie to macie jakiś tekst a później jakieś zadania dot. tego tekstu. Ogólnie chyba tylko debil by nie odpowiedział ani na jedno pytanie. Zadanie drugie to znowu macie jakiś tekst i piszecie wypracowanie na podany temat. Nie trzeba nic pisać z głowy, praktycznie całe wypracowanie dacie rade napisać na podstawie zawartego tekstu.

Matma - każdy jej się tak obawia a tak na poważnie to chyba nie idzie jej nie zdać. W tym roku mieliśmy chyba 25 zadań zamkniętych gdzie za jedno zadanie jest 2%. Więc za same zamknięte możecie uzbierać 50%. Przypominam, że 30% to zdana matura. Do tego macie tablice wzorów na ławce a więc z zaliczeniem nie jest problem. Żeby otwarte zrobić trzeba już coś umieć, ale często zadania te można rozwiązać opierając się na wzorach z tablicy.

Angol - tutaj to już nie ma co pisać, podstawa jest żałośnie łatwa.

Przedmioty dodatkowe to już inny temat. Do tego trzeba się trochę przyłożyć.

Zapomniałem o ustnych:
angielski - prościzna tak jak i pisemny.

polski - egzamin ustny jest na 20 punktów. Za samą pracę którą napisaliście i przedstawicie możecie dostać 5 punktów, więc 25%. Reszta tych punktów dostajecie za to w jaki sposób się wypowiadacie itp. 5 punktów macie na wstępie za bibliografie którą oddajcie już jakoś w kwietniu. Więc wchodząc na sale macie już 25% jakby w kieszeni. Wystraczy, że odpowiecie na jedno pytanie dot. książki z bibliografii i już macie ustny zaliczony. :)

Użytkownik Pacioo edytował ten post 31/08/2013 - 14:22

• Do góry
    • 0

#6 xPatryk — 231 31/08/2013 - 14:11

xPatryk
  • Gracz
trzeba bardzo chciec nie zdac lub byc kompletnym debilem jesli ktos po trzech latach szkoly sredniej nie zalicza matury.
  • Do góry
    • 0

#7 aLepeszeK — 195 31/08/2013 - 19:59

aLepeszeK
  • Gracz

wy się cieszcie, że nie jesteście rocznikiem 96, gdzie zakres materiału z polaka ( lektury etc) obejmuje od 4 klasy podstawówki. Nie będziemy mogli tematów wybrać

• Do góry
    • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych