Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

World Of Warcraft zmierza ku free 2 play? Dyskusja.

• Please log in to reply
23 odpowiedzi w tym temacie

#1 Casia — 36 05/07/2013 - 11:45

Casia
  • Gracz

Król mmorpgów, bez itemshopu, płatny co miesiąc - będzie to przeszłością.

W następnym patchu wchodzi item shop, no ale jak to? Gra z abonamentem i item shop? Sami sobie odpowiedzcie, heheszki. Już niedługo gimubsy bendom 1000 k gold plis.

• Do góry
    • 0

#2 IROKEZ — 267 05/07/2013 - 12:02

IROKEZ
  • Gracz

jak będzie free2play to może się skusze :P

• Do góry
    • 1

#3 Tomeg — 166 05/07/2013 - 12:05

Tomeg
  • Gracz

1000k gold please

• Do góry
    • 0

#4 Fikaczewski — 433 05/07/2013 - 12:08

Fikaczewski
  • Gracz

Ale będę spamił o golda w Orgrimarze  :ilied:

• Do góry
    • 1

#5 Desquerto — 16 05/07/2013 - 12:22

Desquerto
  • Gracz
Ehe...
  • Do góry
    • 0

#6 Rangy — 7982 05/07/2013 - 12:28

Rangy
  • Gracz

Raczej pay2win, a gra nie zejdzie z abonamentu.

• Do góry
    • 0

#7 L O R D — 266 05/07/2013 - 12:31

L O R D
  • Gracz

1000k gold please

1000k gold please

1000k gold please

1000k gold please

1000k gold please

Użytkownik Frusher edytował ten post 05/07/2013 - 12:32

• Do góry
    • 0

#8 wlatca — 118 05/07/2013 - 12:44

wlatca
  • Gracz

miałem kiedyś zagrać, ale nie chciałem śxciągać 20 gb, a abonament dostalem od kogoś :)

• Do góry
    • 0

#9 StrawHat — 1280 05/07/2013 - 13:29

StrawHat
  • Gracz

Jak wprowadzą free2play to ta gra upadnie. Nie chodzi tutaj o liczbę graczy, bo ta się zwiększy, lecz o całą dzieciarnie i wszystkich debili co się tam zejdą. Przecież to się zamieni w jeden wielki p(cenzura)any priv, na którym liczy się tylko Gear lvl czy co tam teraz jest. Na globalu można znaleść sobie ekipe nawet z najbardziej gównianym eq i nikt cie nie będzie wyzywał. Na privach żaden cię nie wezmie bez ZAJEBISTEGO EQ, które trzeba zdobyć własnie z tych instancji co oni robią, fuck logic. Poza tym item shop zniszczy całą gospodarkę, wszystko się sypnie, zrobi się z tego dobre mmo ze słaba społecznością bogatych dzieciorów, którzy sypią kasą by przyszpanić sobie, że mają lepszy gear niż inni.
Przytoczę w cytacie słowa jednego z użytkowników stronki o mmorpg'ach.

Panie i panowie... z dniem wejścia item shopu do world of warcraft gra się zakończy. Tyle w tym temacie.

Ogółem Blizzard dawno już z(cenzura)ł sprawę. Było zajebiste TBC, był zajebisty WotLK, potem napalone dzieciaki pokupywały sobie WotLK'a i zaczęły płakać, że za trudne, przestaną płacić bo się grać nie da i chuj wie co jeszcze tam pisali. I jest teraz co jest - Cata ułatwiona na maksa, Pandoria to płakać się chce. Następny dodatek będzie pewnie sam rozdawał talenty i dawał skille za darmo, nie? Można powiedzieć co to pan wyżej, tyle w tym temacie.

Użytkownik Tazuki edytował ten post 05/07/2013 - 13:31

• Do góry
    • 1

#10 WiseWolf — 159 05/07/2013 - 14:51

WiseWolf
  • Gracz

SWTOR też był na abonament, nie? I co się stauo?

• Do góry
    • 0

#11 Casia — 36 05/07/2013 - 15:40

Casia
  • Gracz

Jak wprowadzą free2play to ta gra upadnie. Nie chodzi tutaj o liczbę graczy, bo ta się zwiększy, lecz o całą dzieciarnie i wszystkich debili co się tam zejdą. Przecież to się zamieni w jeden wielki p(cenzura)any priv, na którym liczy się tylko Gear lvl czy co tam teraz jest. Na globalu można znaleść sobie ekipe nawet z najbardziej gównianym eq i nikt cie nie będzie wyzywał. Na privach żaden cię nie wezmie bez ZAJEBISTEGO EQ, które trzeba zdobyć własnie z tych instancji co oni robią, fuck logic. Poza tym item shop zniszczy całą gospodarkę, wszystko się sypnie, zrobi się z tego dobre mmo ze słaba społecznością bogatych dzieciorów, którzy sypią kasą by przyszpanić sobie, że mają lepszy gear niż inni.
Przytoczę w cytacie słowa jednego z użytkowników stronki o mmorpg'ach.

Ogółem Blizzard dawno już z(cenzura)ł sprawę. Było zajebiste TBC, był zajebisty WotLK, potem napalone dzieciaki pokupywały sobie WotLK'a i zaczęły płakać, że za trudne, przestaną płacić bo się grać nie da i chuj wie co jeszcze tam pisali. I jest teraz co jest - Cata ułatwiona na maksa, Pandoria to płakać się chce. Następny dodatek będzie pewnie sam rozdawał talenty i dawał skille za darmo, nie? Można powiedzieć co to pan wyżej, tyle w tym temacie.

Fajnie masz w domu, graczy będzie 2x tyle, a kasy zarobią jeszcze więcej - niech tylko dobrze ceny w IS rozłożą.

• Do góry
    • 0

#12 StrawHat — 1280 05/07/2013 - 16:12

StrawHat
  • Gracz

*
Popularny

Fajnie masz w domu, graczy będzie 2x tyle, a kasy zarobią jeszcze więcej - niech tylko dobrze ceny w IS rozłożą.

Ty nie lepiej masz w domu. Jakbyś umiał banią ruszyć to wyżej o tym pisałem. Jak gra zrobi się f2p zlecą się bogate dzieciaki, które będą podwalać wypłatę rodzicom, po to by sobie sprawić lepsze eq w grze. Co za tym idzie? Blizzard zobaczy, że gra cieszy się coraz większą popularnością i zaczną więcej zarabiać jak za czasów abonamentu to dojdą do wniosku, że trzeba zacząć robić coraz więcej shitowego contentu, by zaspokoić tych co lubią wydawać kasę, by przyszpanić sprzetem. W takim tempie dobrzy i ogarnięci gracze odejdą i z WoW'a zrobi się to co się stało z innymi grami f2p. A jak nie grałeś w WoWa na globcu, tylko na jakimś privie to się nie dziwie, że masz takie podejście do tego.

Użytkownik Tazuki edytował ten post 05/07/2013 - 16:14

• Do góry
    • 3

#13 Casia — 36 05/07/2013 - 18:09

Casia
  • Gracz

Ty nie lepiej masz w domu. Jakbyś umiał banią ruszyć to wyżej o tym pisałem. Jak gra zrobi się f2p zlecą się bogate dzieciaki, które będą podwalać wypłatę rodzicom, po to by sobie sprawić lepsze eq w grze. Co za tym idzie? Blizzard zobaczy, że gra cieszy się coraz większą popularnością i zaczną więcej zarabiać jak za czasów abonamentu to dojdą do wniosku, że trzeba zacząć robić coraz więcej shitowego contentu, by zaspokoić tych co lubią wydawać kasę, by przyszpanić sprzetem. W takim tempie dobrzy i ogarnięci gracze odejdą i z WoW'a zrobi się to co się stało z innymi grami f2p. A jak nie grałeś w WoWa na globcu, tylko na jakimś privie to się nie dziwie, że masz takie podejście do tego.

Fajnie masz w domu, grałem więcej lat niż ty żyjesz także o czym my rozmawiamy. 

Po co bogate dziecko ma kraść rodzicom hajs na is, sami dadzą.

• Do góry
    • 0

#14 Casia — 36 05/07/2013 - 18:55

Casia
  • Gracz

Powiem ci teraz tak. Jesteś po prostu 9-16 letnią osobą, dodatkowo niewyżytą i nie mająca życia, skoro grasz więcej niż ja żyje. 

female.png Kobieta - Cześć Mietek, spójrz w cytat.

Fajnie masz w domu tak ci powiem.

Jesteś po prostu 12 letnią osobą niewyżytą i nie mającą życia, o czym świadczy forma twoich postów i avatar.

Mietek? Pisałem wcześniej, że Andrzej. Widzę, że śledzisz forum jak Macierewicz ruskich.

@Topic

Jak wow przejdzie na f2p to osobiście przestanę grać, gw2 jeszcze jest - można się na to przenieść.

• Do góry
    • 0

#15 WiseWolf — 159 05/07/2013 - 20:27

WiseWolf
  • Gracz

Fajnie masz w domu, grałem więcej lat niż ty żyjesz także o czym my rozmawiamy. 

Po co bogate dziecko ma kraść rodzicom hajs na is, sami dadzą.

Fajnie masz w domu tak ci powiem.

Jesteś po prostu 12 letnią osobą niewyżytą i nie mającą życia, o czym świadczy forma twoich postów i avatar.

Mietek? Pisałem wcześniej, że Andrzej. Widzę, że śledzisz forum jak Macierewicz ruskich.

@Topic

Jak wow przejdzie na f2p to osobiście przestanę grać, gw2 jeszcze jest - można się na to przenieść.

Double post.  :whistle:

Ale wy tu wojnę macie...

• Do góry
    • 0

#16 Casia — 36 05/07/2013 - 20:46

Casia
  • Gracz

Double post.  :whistle:

Ale wy tu wojnę macie...

Nie double tylko go zreportowałem heehehehehhehe.

A żeby nie było, że off topik.

informacje stąd są http://mmorpg.org.pl...-oraz-Item-Shop

• Do góry
    • 0

#17 THE REAL FILIP — 205 06/07/2013 - 14:59

THE REAL FILIP
  • Gracz

Zawsze jest Guild Wars 2 :)

• Do góry
    • 0

#18 Hetmanek — 1000 06/07/2013 - 15:09

Hetmanek
  • Gracz

WoW f2p? To ja idę na guild'a. :unsure:

• Do góry
    • 0

#19 jahchild — 1 16/07/2013 - 06:24

jahchild
  • Gracz
Moim zdaniem jeśli Blizzard wprowadzi IS oraz f2p to tak jakby sam strzelił sobie w łeb. WoW straci wtedy korone króla MMORPG i stanie sie niszowym tytułem. Stali gracze szybko się zniechęcą gdy zobaczą napływającą jak zaraza fale dzieciaków neo i zaczną sięgać po inne produkcje typu GW2. Tyle w temacie.
  • Do góry
    • 0

#20 Mikael — 94 17/07/2013 - 16:49

Mikael
  • Gracz

Moim zdaniem jeśli Blizzard wprowadzi IS oraz f2p to tak jakby sam strzelił sobie w łeb. WoW straci wtedy korone króla MMORPG i stanie sie niszowym tytułem. Stali gracze szybko się zniechęcą gdy zobaczą napływającą jak zaraza fale dzieciaków neo i zaczną sięgać po inne produkcje typu GW2. Tyle w temacie.

Tak, a Tusk podda się do dymisji.

• Do góry
    • 0

#21 jahchild — 1 18/07/2013 - 17:05

jahchild
  • Gracz

Tak, a Tusk podda się do dymisji.

Jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia to shut the fuck up...

Użytkownik jahchild edytował ten post 18/07/2013 - 17:08

• Do góry
    • 0

#22 Mikael — 94 18/07/2013 - 17:08

Mikael
  • Gracz

Jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia to po prostu shut the fuck up...

Na serio taki masz poziom czy tylko udajesz?

Gdybyś chociaż trochę użył tej kuleczki wielkości paznokcia którą masz w głowie to domyśliłbyś się.

Chodziło o to, że prawdopodobieństwo wydarzeń z twojego posta jak takie same jak odejście Tuska od władzy.

Czyli jakie? Zerowe.

• Do góry
    • 1

#23 Andyoszek — 431 19/07/2013 - 22:29

Andyoszek
  • Gracz

Za darmo bym zagrał xD

• Do góry
    • 0

#24 Stolec — 4 20/07/2013 - 09:26

Stolec
  • Gracz

Ja osobiście się nie dziwie że Blizzard ma w planach zrobić z WoW-a f2p, wkońcu jest teraz globalny kryzys i co raz mnie ludzi stać na co miesięczne opłacanie abonamentu w wysokości o ile się nie myle 20$(na nasze ok. 60 zł)(jeśli źle piszę to przepraszam ale nigdy w WoW-a nie grałem). A wszyscy już uważają że na WoW-a zleci się dzieciarnia... Może tak będzie a może nie, ale Blizzard wie że dzięki temu z 14 mln graczy zrobi się jakieś 20-30 mln. Jeśli to co piszecie jest prawdą to ja bardzo chętnie się skusze.

• Do góry
    • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych