Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

[Odrzucono][SAMP] GM Vixitron

• Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 SzybaZ3 27/06/2013 - 23:01

SzybaZ
  • Gracz

Link do profilu/postaci raportowanego/raportowanych: http://net4game.com/user/57478-vixiu/

Nazwa postaci raportowanego/raportowanych: GM Vixitron

Opis sytuacji: Dzisiaj miałem stłuczkę z Nicky Ellison, czyli z prywatną postacią GM Vixitron'a. Otóż sytuacja wyglądała tak, że jechałem skuterkiem na drodze z pierwszeństwem przejazdu (Aleja Gwiazd), a Nicky Ellison wyskoczył (dosłownie wyskoczył, a nie wyjechał) z nadmierną prędkością z drogi podporządkowanej i uderzył w bok mojego skuterka. Stwierdziłem, że nic większego się nie stało i odjechałem dowieźć paczkę za róg, ponieważ mi się spieszyło. Gdy wróciłem na miejsce zdarzenia po 20-30 sekundach gracza o nicku Nicky Ellison już nie było, ale stał skuter, więc pomyślałem, że poczekam i wyjaśnimy sprawę. Po chwili patrzę, że otrzymuję blokadę na prowadzenie pojazdów na 7dni o 15:13, a wiadomość, która świadczy o odgrywaniu RP pojawiła się na czacie o 15:14, czyli dopiero jak GM Vixitron dał karę i przeszedł na swoją prywatną postać zaczął odgrywać RP.

GM Vixitron dał mi karę zakazu na prowadzenie pojazdów na 7dni, a powód taki: "Uderzyl w drugi pojazd, druga strona zaczela odgrywac, a ten od razu "Jak jezdzisz Kur**!!"."

"Uderzyl w drugi pojazd" - Jak pisałem już wcześniej to on wyleciał z drogi podporządkowanej i uderzył w bok mojego skutera.

"druga strona zaczela odgrywac" - Blokadę dostałem o 15:13, a odegranie RP przez Nicky Ellisona zobaczyłem na czacie o 15:14 (widać na screenie).

"a ten od razu "Jak jezdzisz Kur**!!" - Do tego się przyznaję, bo w końcu w realnym życiu również człowiek wypowiada takie słowa jeżeli dojdzie do stłuczki.

Moim zdaniem kara nadana przez GM Vixitron'a jest nieadekwatna do mojego przewinienia, które to on spowodował. Za nieodegranie RP powinna być inna kara, ponieważ blokada prowadzenia pojazdów tyczy się nieumiejętnej jazdy, a ja jechałem z przepisami i to on spowodował wypadek. Jako kurier zarabiam dziennie od 500$ czasami nawet i do 1000$, a teraz przez 7dni jestem od tego uziemiony i to jeszcze nie z mojej winy. Przy okazji proszę o zmianę kary, ponieważ apelacji się nie opłaca pisać, bo blokada trwa 7dni, czyli tyle co apelacja.

Zrzuty ekranu wrzucone na imgur.com: (obowiązkowe)

Spoiler

• Do góry
    • 1

#2 Kamil Zalewski2932 28/06/2013 - 00:54

Kamil Zalewski
  • Gracz

*
Popularny

Po Tym nagminnym proszeniu o zdjęciu kary domyśliłem się, że napiszesz skargę, która będzie w połowie apelacją. No cóż.

"Druga strona zaczęła odgrywać".  No tak szybko odjechałeś, więc nawet nie dopisałem tego co miałem w połowie napisane. Wyjechałem z nadmierną prędkością i doszło do kolizji, ale gdybyś to odegrał (Nie zgodziłem się na nieodegranie wypadku) i uciekł z miejsca wypadku to zgłosiłbym to na LSPD, albo i nie. Lecz Ty od razu po kolizji dałeś ten swój okrzyk widoczny na SSie poniżej i odjechałeś jakby nigdy nic. Czyli reasumując wypadek, żałosny okrzyk z twojej strony i odjechanie bez niczego. Tak, więc wszedłem na postać GMa i Ciebie ukarałem za tak żałosne zachowanie.

http://imgur.com/0r2K9ek

Skargę zamykam i zostawiam dla Kamila.

@Otwieram na prośbę oskarżającego.

Użytkownik Vixiu edytował ten post 28/06/2013 - 11:49

• Do góry
    • 14

#3 SzybaZ3 28/06/2013 - 12:08

SzybaZ
  • Gracz

Zacznijmy od tego, że nie prosiłem Cię o zdjęcie kary, tylko chciałem wyjaśnij zaistniałą sytuacje i moim zdaniem karę, która jest nie słuszna. Normalny gracz wysłał by na mnie raport, a Ty od razu poszedłeś na GM'a i nadałeś karę, a dopiero potem jak wróciłeś na swoją prywatną postać napisałeś zdanie, które świadczy o odegraniu RP jak zobaczyłeś, że powróciłem na miejsce wypadku.
Dostałem karę blokady prowadzenia pojazdów na 7dni za nieodegranie RP. Nie rozumiem co ma nieumiejętne prowadzenie pojazdów do nieodegrania RP. To Ty powinieneś dostać blokadę prowadzenia pojazdów na 7dni, a ja jakiegoś jaila czy coś, ponieważ to Ty spowodowałeś wypadek jadąc skuterem z nadmierną prędkością (jak dla mnie najprawdopodobniej klikałeś strzałkę do przodu, ponieważ jadąc normalnie tamtą drogą nie można wyskoczyć z taką prędkością tym bardziej, że tam jest pod górkę).
Poza tym jak chciałeś odgrywać RP to mogłeś trochę poczekać, bo wydaje mi się, że napisanie jednego zdania zajmuje trochę czasu, a jak się obejrzałem do tyłu tam gdzie był wypadek to Ciebie już nie było. Nawet nie poczekałeś chwili czy wrócę, tylko od razu poszedłeś na GM'a.

Powód blokady jest równie adekwatny jak Twoje przewinienie.

• Do góry
    • 0

#4 Mielnik_4717 28/06/2013 - 12:23

Mielnik_
  • Gracz

Dostałem karę blokady prowadzenia pojazdów na 7dni za nieodegranie RP. Nie rozumiem co ma nieumiejętne prowadzenie pojazdów do nieodegrania RP. To Ty powinieneś dostać blokadę prowadzenia pojazdów na 7dni, a ja jakiegoś jaila czy coś, ponieważ to Ty spowodowałeś wypadek jadąc skuterem z nadmierną prędkością.

Strasznie ingerujesz OOC w IC. Nie odróżniasz tych dwóch rzeczy. Zrobił się wypadek, a ty odjechałeś, nie odgrywając akcji Role-Pay i popierdalając dalej swoim piździkiem (czyt. faggio). Dlatego zostałeś ukarany. Ja sobie nie wyobrażam, że podczas jakiegoś wypadku krzyczę "Jak jeździsz kur**!!" i sobie odjeżdżam. Kara jest adekwatna.

• Do góry
    • 0

#5 Kamil Zalewski2932 28/06/2013 - 13:09

Kamil Zalewski
  • Gracz

No i zamykam czekając na Kamila.

• Do góry
    • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych