Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Tryb awaryjny win 7.

• Please log in to reply
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kephalas — 5 23/06/2013 - 17:46

Kephalas
  • Gracz
Witam, dziś spalił mi się monitor i chcę go zastąpić tymczasowo telewizorem. I tu pojawia się problem, mianowicie monitor był ustawiony na rozdzielczość 1680x1200 (chyba tak, a jak nie to bardzo przybliżona wartość), a telewizor takiej nie obsługuje, więc wszedłem w tryb awaryjny i wszystko cacy. Zmieniłem rozdzielczość na taką, którą obsługuje telewizor i zastosowałem. Po resecie i wejściu w normalny tryb, ustawienia się nie zapisały i dalej pojawia się komunikat "poza zasięgiem". I teraz pytanie jak zapisać ustawienia rozdzielczości w trybie awaryjnym?
  • Do góry
    • 0

#2 KacperK2 — 5 24/06/2013 - 14:35

KacperK2
  • Gracz

Rozdzielczość ekranu w Windows 7 możesz zmienić klikając prawym "myszkiem" na pulpit, a potem w zakładkę "Personalizuj". Myślę, że tym razem powinno się zapisać - jeśli jednak by się tak nie stało poszukaj w rejestrze, jak chcesz to mogę potem looknąć do zeszytu i podać Ci konkretny klucz. :P

• Do góry
    • 1

#3 Kephalas — 5 24/06/2013 - 15:32

Kephalas
  • Gracz
W tym problem, że w trybie awaryjnym nie ma "personalizuj", jest tylko rozdzielczość ekranu i gadżety.
  • Do góry
    • 0

#4 KacperK2 — 5 24/06/2013 - 15:58

KacperK2
  • Gracz

W tym problem, że w trybie awaryjnym nie ma "personalizuj", jest tylko rozdzielczość ekranu i gadżety.

Ale po co wchodzisz w trybie awaryjnym? :P

Skoro masz tam rozdzielczość ekranu to co więcej potrzebujesz?

• Do góry
    • 0

#5 Kephalas — 5 24/06/2013 - 16:07

Kephalas
  • Gracz
Chodzi o to, że w normalnym trybie mam za dużą rozdzielczość na ten monitor i tylko w trybie awaryjnym działa. Normalnie, gdy ma się zacząć ładować pulpit wyskakuje komunikat "poza zasiegiem".
  • Do góry
    • 0

#6 KacperK2 — 5 24/06/2013 - 16:15

KacperK2
  • Gracz

Mhm, to chyba innej możliwość niż grzebanie w rejestrze lub pożyczenie od kogoś monitora - nie ma.

• Do góry
    • 0

#7 Darien Harris — 1 27/06/2013 - 20:27

Darien Harris
  • Gracz

Okej, to musisz wejść w Tryb Awaryjny, a potem wejść w program Uruchom. Wpisujesz tam msconfig, po czym przechodzisz w zakładkę "Boot" i zaznaczasz ptaszkiem opcję "Podstawowy Tryb wideo" ang. "Base video".

Po tym system powinien się uruchomić w trybie podstawowym pod względem graficznym, a dalej to sobie przestawisz rozdzielczość. :)

• Do góry
    • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych