Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Czy to można nazwać nijaczeniem postaci?

• Please log in to reply
29 odpowiedzi w tym temacie

#1 GUCCI LARS556 03/04/2013 - 17:46

GUCCI LARS
  • Gracz
Witam. Mam pewne pytanie dla doświadczonych graczy i administracji. Pracowałem w Urzędzie, i mam w historiach grup ,,Rzad". Zostałem stamtąd usunięty, lecz teraz (kiedy tam nie pracuję) mam okazję dołączyć jak WB do jednej z organizacji przestępczych. Czy mogę dołączyć do tej organizacji? Czy już ten ,,Rzad" jest znamieniem mojej postaci i będzie to uznawane jako nijaczenie?
  • Do góry
    • 0

#2 rich homie grzybix2445 03/04/2013 - 17:48

rich homie grzybix
  • Gracz
Nie, wiele mafiozów ma w historii gup "Rząd", a nawet nie tyle co w historii grup a na /g. Chyba, że chodzi o gangi, to raczej nie wiem... ustawiony urzędnik wypada z centrum na niebezpieczną dzielnice, raczej nie.
  • Do góry
    • 0

#3 GutmixTheDon810 03/04/2013 - 17:49

GutmixTheDon
  • Gracz
A ja powiem, że tak...Ale pod jednym warunkiem, że masz plan jak wykorzystać pozycje w rządzie do celów IC w mafii, a nie stoisz za ladą i wydajesz dokumenty.
  • Do góry
    • 0

#4 GUCCI LARS556 03/04/2013 - 17:53

GUCCI LARS
  • Gracz

A ja powiem, że tak...Ale pod jednym warunkiem, że masz plan jak wykorzystać pozycje w rządzie do celów IC w mafii, a nie stoisz za ladą i wydajesz dokumenty.

Nie, właśnie z Rządu odszedłem jakieś trzy miesiące temu. To bardziej mafia, niż gang.
  • Do góry
    • 0

#5 GutmixTheDon810 03/04/2013 - 17:53

GutmixTheDon
  • Gracz
mhm, to już jest trudniejsza sprawa. Pogadaj z GM'em o tym.
  • Do góry
    • 0

#6 Dazzle2566 03/04/2013 - 18:00

Dazzle
  • Gracz
Oczywiście, że możesz.. Gorzej byłoby gdybyś po mafii chciał iść do urzędu, wtedy to byłoby już nijaczenie, ale w tym wypadku zupełnie go nie widzę. ;)
  • Do góry
    • 0

#7 Kastao2 504 03/04/2013 - 18:01

Kastao2
  • Gracz
Wedlug mnie to nie jest nijaczenie, ale lepiej zapytac kogos z zarzadu. Ostatnio gracz z naszej organizacji dostal blokade za to, ze po wyrzuceniu z PD poszedl do scigantow, a tak na powaznie, to co w tym dziwnego? Nawet w Polsce osoby, ktore nalezaly do policji sa zamieszane w kryminal. Rozumiem, ze regulamin jest strzezony, ale czasem moze warto przymknac oko. :)
  • Do góry
    • 2

#8 Keszmejker Still 258 03/04/2013 - 18:08

Keszmejker Still
  • Gracz
Jak dla mnie jest to ewidentne nijaczenie. Jak możesz być URZĘDNIKIEM, a potem stać się MAFIOZĄ?
  • Do góry
    • 0

#9 Sigem2511 03/04/2013 - 18:09

Sigem
  • Gracz

*
Popularny

Jak dla mnie jest to ewidentne nijaczenie. Jak możesz być URZĘDNIKIEM, a potem stać się MAFIOZĄ?

Działać pod przykrywką?
  • Do góry
    • 6

#10 Madd5 03/04/2013 - 18:11

Madd
  • Gracz

to ty mało wiesz o życiu.. Nie wiem jak tam w amerykańskich filmach ale to nie wygląda tak, że jak dziecko się rodzi to już (cenzura)a mówi do ojca
- papa
- Yoshi Sama Oyabun'ie
itp. Większość osób właśnie z biznesmenów i urzędników staje się mafiozami z powodów zarobkowych.. Tracą pracę i są w dupie więc są zdesperowani.
  • Do góry
    • 1

#11 Keszmejker Still 258 03/04/2013 - 18:12

Keszmejker Still
  • Gracz
Nijaczeniem można nazwać bycie w odległych od siebie biznesach, tj. warsztat i apteka. To jest nijaczenie, chociaż nikt na tym serwerze nie zwraca na to uwagi. Więc mi nie mówcie, że mafioza może być jednocześnie urzędnikiem, bo w tym momencie sami siebie ośmieszacie.
  • Do góry
    • 0

#12 GUCCI LARS556 03/04/2013 - 18:15

GUCCI LARS
  • Gracz
Kolejny raz powtarzam, że już nie jestem urzędnikiem od dobrego czasu, jakichś paru miesięcy. :)
  • Do góry
    • 0

#13 Sigem2511 03/04/2013 - 18:17

Sigem
  • Gracz

Kolejny raz powtarzam, że już nie jestem urzędnikiem od dobrego czasu, jakichś paru miesięcy. :)

Jak na moje to śmiało możesz startować. W końcu Twoja postać mogła zmienić swój charakter, prawda?
  • Do góry
    • 0

#14 Rafaello352 03/04/2013 - 18:18

Rafaello
  • Gracz
Rząd obraca się w kręgach mafii - korupcje, hazard i inne skandale. Najzwyczajniej w świecie mafiozo może pracować w rządzie, a nawet lepiej jak tam pracuje - wtedy nikt nie podejrzewa go o przynależność do półświatka przestępczego. Osoby, które twierdzą, że mobsterzy nie mogą być w rządzie, po prostu w dupie byli i gówno widzieli. To tyle, elo.
  • Do góry
    • 0

#15 GUCCI LARS556 03/04/2013 - 18:19

GUCCI LARS
  • Gracz
Moim zdaniem gorzej by było, abym był urzędnikiem i przestępcą w jednym, albo nawrócić się ze złego na dobre, ale czekam na wypowiedzi kogoś bardziej doświadczonego niż ja. :)
  • Do góry
    • 0

#16 Viscount5 03/04/2013 - 18:19

Viscount
  • Gracz

Rozumiem, ze regulamin jest strzezony, ale czasem moze warto przymknac oko. :)

Można, można - tylko kwestia tego, jak dany gracz wykorzysta taką sytuacje.
  • Do góry
    • 1

#17 Adam9991460 03/04/2013 - 18:24

Adam999
  • Gracz
Oczywiście, że masz do tego prawo. Twoja postać mogłaby odbyć jakąś wewnętrzną metamorfozę, wszystko zależy od Twojej kreatywności. Zawsze możesz stworzyć sobie jakąś historię/motyw, którym będziesz kreował postać. Głównie chodzi mi tutaj o chwilę, w której Twoja postać przybrała czarny charakter. Co do samego nijaczenia, to byłoby - gdybyś aktualnie przebywał w rządzie, grając przy tym w organizacjach przestępczych. Masz pełne prawo do grania i bytowania w innych grupach, po takim czasie; trzech miesiącach. Nie ma co patrzeć na komentarze osób, które same nijaczą postacie, udzielając pomocy innym (czyt. pisanie tylko dla nabijania postów). Reasumując; masz prawo do grania w organizacji przestępczej, uwarunkowując przy tym, że Twoja postać odbyła metamorfozę; stoczyła się z innej warstwy społeczeństwa, stała się czarnym charakterem. Miłej gry.
  • Do góry
    • 0

#18 KuFuSeK 520 03/04/2013 - 18:26

KuFuSeK
  • Gracz
Skrótem mówiąc, jeżeli idziesz do gangu - nijaczenie.
Jeżeli idziesz do mafii - brak nijaczenia.
  • Do góry
    • 0

#19 Konrad`4078 03/04/2013 - 18:51

Konrad`
  • Gracz

Nijaczeniem można nazwać bycie w odległych od siebie biznesach, tj. warsztat i apteka. To jest nijaczenie, chociaż nikt na tym serwerze nie zwraca na to uwagi. Więc mi nie mówcie, że mafioza może być jednocześnie urzędnikiem, bo w tym momencie sami siebie ośmieszacie.

Człowieku, co ty w ogóle wygadujesz? Myślisz, że mafia to banda bezmózgich kretynów latających z bronią i tylko tyle? Mało wiesz o strukturze i działaniu zorganizowanych grup przestępczych, które w swoich szeregach mają ludzi najróżniejszej profesji, lekarzy, adwokatów, policjantów i wielu, wielu innych. Nic w tym dziwnego, bo wiadomo, że taka organizacja musi działać w jak największej konspiracji i w miarę możliwości nie ujawniać tego, co robią. Bardzo często, wysokie stanowiska w takiej grupie zajmują ludzie wykształceni, myślący. Nie wiem dlaczego wszyscy widzą to w jakiś dziwny sposób. Skoro chociaż po części mamy odwzorować realne życie, to nie bawmy się w te nijaczenia przy najmniejszej pierdołce, bo to bez sensu. A po co urzędnik w mafii? Chociażby wyrabianie fałszywych dokumentów, pozyskiwanie informacji z bady danych i innych celów, które wspomagają działalność organizacji.

Jeśli nie ma się o czymś zielonego pojęcia, nie trzeba wypisywać farmazonów i mieszać ludziom w głowach, bo zamiast pomagać to tylko się szkodzi. :P
  • Do góry
    • 0

#20 Calusabowmorde6 03/04/2013 - 19:24

Calusabowmorde
  • Gracz
Moim zdaniem dojście do mafii i bycie w państwowej organizacji to nic złego. Co innego gang i rząd, to przejście ze świata bogatych do dzielnicy biedy. :)
  • Do góry
    • 0

#21 Krystian Składanowski50 03/04/2013 - 19:26

Krystian Składanowski
  • Gracz
Przecież granie w rządzie praktycznie niczym się nie różni od typowych biznesów, no tylko tym, że dokumenty są niby "ważniejsze", a opiera się i tak na /duty.
  • Do góry
    • 0

#22 Wojt3D207 03/04/2013 - 19:45

Wojt3D
  • Gracz
Dołączę się do pytania, A jak rok temu byłem w sasp klawiszem, to gdy dziś dojdę do jakiejś mafii też będę nijaczony? A SASP chyba już nie ma.
  • Do góry
    • 0

#23 Krystian Składanowski50 03/04/2013 - 19:54

Krystian Składanowski
  • Gracz

Dołączę się do pytania, A jak rok temu byłem w sasp klawiszem, to gdy dziś dojdę do jakiejś mafii też będę nijaczony? A SASP chyba już nie ma.

Tutaj bym się zastanawiał, stanówka to jednak nie urząd. ;)
  • Do góry
    • 0

#24 Wojt3D207 03/04/2013 - 19:56

Wojt3D
  • Gracz
Ale z SASP zostałem wyrzucony, taka nagana :P Czy to nie ma znaczenia?

BTW. To za czasów wojska jeszcze.

Użytkownik Wojt3D edytował ten post 03/04/2013 - 19:57

• Do góry
    • 0

#25 eXqablee3587 03/04/2013 - 20:04

eXqablee
  • Gracz
W Mafii raczej byś mógł, do gangu absolutnie.
  • Do góry
    • 0

#26 Krystian Składanowski50 03/04/2013 - 20:11

Krystian Składanowski
  • Gracz

Ale z SASP zostałem wyrzucony, taka nagana :P Czy to nie ma znaczenia?

BTW. To za czasów wojska jeszcze.

Wyrzucony czy nie, to nie zmienia faktu, że tam grałeś, takie moje skromne zdanie.
  • Do góry
    • 0

#27 Konrad`4078 03/04/2013 - 20:30

Konrad`
  • Gracz

Tutaj wiele osób powie, że jest to nijaczenie. Aczkolwiek dla mnie, jeśli jest to dobrze odegranie i rozwiązane w sposób IC, nie powinno być problemu (oczywiście, nie może być to wykorzystywane zbyt często i naciągane). W moim przypadku byłem klawiszem w SASP, no i od początku dobrze dogadywałem się z więźniami. Na chwilę obecną moja postać załamała się, wpadła w depresje i pewnego razu po pijaku otworzyła ogień do policji, na skutek czego czeka na proces. Oczywiście wszystko celowo rozegrane i misternie zaplanowane. Odsiadka, demoralizacja, stoczenie się na margines życia i w przyszłości może jakaś organizacja lub powiązanie z nią. Wygląda ładnie? Chyba tak :) Czy jest to nijaczenie? Odpowiedzcie sobie sami.
  • Do góry
    • 0

#28 romanik516 03/04/2013 - 20:48

romanik
  • Gracz
Bo my polacy wszystko wiemy najlepiej.
  • Do góry
    • 0

#29 TTerien130 04/04/2013 - 09:28

TTerien
  • Gracz
Jeśli byleś urzednikiem już trzy miechy temu, to mogleś kreowac swoją postac, tak żeby wyglodaalo by na to że się zmienia na tego złego ;)
  • Do góry
    • 0

#30 axelb0 05/04/2013 - 21:39

axelb
  • Gracz
Urząd to frakcja, jednak rozmowa z GM'em wskazana, jeżeli pozwoli to graj.
  • Do góry
    • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych