Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Obrys, Ramka dodawana do .gif w Photoshopie CS3

cs3 photoshop stroke ramka .gif

• Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mixer1738 19/03/2013 - 22:35

Mixer
  • Gracz
Cześć!

Przejdę do sedna problemu. Jako, że od czasu do czasu wykonuję gify w PhotoShopie CS3 - chcę dodać do nich obrys - by to wyglądały porządniej. I tutaj pojawia się mój problem. Próbowałem na kilka sposobów dodania Stroke'a. Zaznaczałem wszystkie warstwy i próbowałem nałożyć efekt na nie, niestety ta opcja automatycznie się blokuje. Kopiowałem efekt z jednej warstwy i wkleiłem ją do pozostałych. (Paste Layer Style) - jednakże, dziwnym sposobem warstwa z której pobrałem wzór efektu - powiela się i pokazuje się tylko ona - a nie pozostałe 230. Jest to uciążliwe, a mi brakuje już pomysłów. Dlatego zwracam się do was o pomoc i małą nadzieją, że owa nadejdzie.

Pozdrawiam. ;)
  • Do góry
    • 0

#2 Shoxie709 19/03/2013 - 22:38

Shoxie
  • Gracz
Masz na myśli obramowanie gifa, tak? Jeśli tak to użyj narzędzia do zaznaczania (nie wiem jak się to nazywa, jestem retardem), i zaznacz cały obrazek po czym naciśnij prawym przyciskiem myszy i tam masz obrysuj. Wybierasz sobie na ile px chcesz obramować obrazek i w jakim kolorze. Zrób tak w każdej warstwie i będziesz mieć dzięki temu cały czas obramowanie.

Użytkownik The Cash edytował ten post 19/03/2013 - 22:39

• Do góry
    • 1

#3 Mixer1738 19/03/2013 - 22:41

Mixer
  • Gracz

Masz na myśli obramowanie gifa, tak? Jeśli tak to użyj narzędzia do zaznaczania (nie wiem jak się to nazywa, jestem retardem), i zaznacz cały obrazek po czym naciśnij prawym przyciskiem myszy i tam masz obrysuj. Wybierasz sobie na ile px chcesz obramować obrazek i w jakim kolorze. Zrób tak w każdej warstwie i będziesz mieć dzięki temu cały czas obramowanie.

To trochę monotonna, żmudna i na pewno czasochłonna praca - gdy mam to robić przez 300 warstw, za czasami nawet 450. :P
  • Do góry
    • 0

#4 Shoxie709 19/03/2013 - 22:42

Shoxie
  • Gracz

To trochę monotonna, żmudna i na pewno czasochłonna praca - gdy mam to robić przez 300 warstw, za czasami nawet 450. :P

Właściwie to mogłeś najpierw powielić te warstwy z obramowaniem, a dopiero później zająć się robieniem gifa. ;)
  • Do góry
    • 1

#5 souz1754 19/03/2013 - 22:43

souz
  • Gracz
Dlatego wole robić film w AAE/SV i dopiero wtedy transportować do Photoshopa, po klatki a z tego GIF'a. ;)
  • Do góry
    • 2

#6 Mixer1738 19/03/2013 - 22:47

Mixer
  • Gracz
Hm. Czyli najprostszym sposobem, na skróty byłoby zrobić w sony vegasie czarną ramkę wokół filmiku i potem przekonwertować go do PSa?
  • Do góry
    • 0

#7 Mixer1738 20/03/2013 - 16:24

Mixer
  • Gracz
Dobra. Tarcza i Booster pomogli uporać się z tym. Jak zwykle myślałem o czymś skomplikowanym, niż iść na skróty. Dzięki za chęci, oczywiście nagradzam.
  • Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: cs3, photoshop, stroke, ramka, .gif

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych