Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

[Zrealizowano][SAMP] Lukas Campi

• Zamknięty Temat jest zamknięty
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Lawok15 — 0 05/03/2013 - 16:50

Lawok15
  • Gracz
Link do profilu/postaci raportowanego/raportowanych: http://net4game.com/...62451-luki8569/
Nazwa postaci raportowanego/raportowanych: Lukas Campi
Opis sytuacji: Niedługo po tym jak kupiłem domek UID: 303, próbowałem zmienić interior swojego mieszkania. Niestety tylko pogorszyłem sytuację i całkiem go usunąłem. Nie znając się na edycji interiorów, zapytałem się czy ktoś będzie mi w stanie pomóc. Wtedy gracz na postaci "Lukas Campi" zaproponował mi pomoc. Próbowałem dać mu uprawnienia do edycji, jednak w końcowym efekcie aby zaoszczędzić czas, dałem właściciela budynku Lukasowi Campi, który to zaproponował. Odbyło się to całkowicie OOC, nie ma tutaj mowy o żadnym podpisywaniu umowy IC. Po pewnym czasie jednak, stwierdził, że nic się nie da zrobić i czekałem, na niego aż mi odda właściciela, ten jednak wybiegł z budynku i dał /qs. Myślałem, że to tylko na chwilę, lecz ten gracz już się nie zalogował do końca dnia. Następnego dnia napisałem do niego na /w, ten jednak za chwilę się wylogował. Wysłałem do niego już dwie wiadomości na forum, obie przeczytał lecz nie odpowiedział. Uważam, że to zwykły oszust, ponieważ gdyby chciał oddać budynek to by się ze mną skontaktował, a wiem, że codziennie rano około godziny 9 rano wchodzi do gry na jakiś czas.
Zrzuty ekranu wrzucone na imgur.com: (obowiązkowe)
Spoiler

• Do góry
    • 0

#2 Łuti — 797 05/03/2013 - 17:20

Łuti
  • Gracz
Powiadom go o skardze, ma 24 godziny na wypowiedzenie się tutaj. ;)
  • Do góry
    • 0

#3 P A W E Ł — 396 05/03/2013 - 18:58

P A W E Ł
  • Gracz
Z tego co wiem to ty mu go sprzedałes . Więc jaki problem?
  • Do góry
    • 1

#4 PROboszcz^ — 32 05/03/2013 - 19:22

PROboszcz^
  • Gracz

"Wysłałem do niego już dwie wiadomości na forum, obie przeczytał lecz nie odpowiedział."

Z tego co wiem to odpowiedział ci. No moim zdaniem jeżeli dał mu ten dom przez skrypt to jaki ma problem? Tak czy tak administracja raczej nie ma zwyczaju oddawania majątków, więc tylko jedynie kara dla Lukas'a pozostaje decyzją adminów. Tyle co mam do powiedzenia.
  • Do góry
    • 1

#5 Kondzioo — 76 05/03/2013 - 19:25

Kondzioo
  • Gracz
Sory że się wtrącam, ale najlepiej będzie jak sprawdzą wasze logi i będzie wiadomo czy sprzedał czy nie.. ;)
  • Do góry
    • 1

#6 VortaL — 0 05/03/2013 - 19:45

VortaL
  • Gracz
Zgadzam się z Kondziem.
  • Do góry
    • 0

#7 P A W E Ł — 396 05/03/2013 - 19:52

P A W E Ł
  • Gracz
Jesteś znajomym ooc lukas'a i mówił mi że on mu sprzedał normalnie ten dom. Nie musi mu go teraz oddawać.. Tamtego gościa problem że jest głupi..
  • Do góry
    • 0

#8 DanielOwczarek — 824 05/03/2013 - 20:37

DanielOwczarek
  • Gracz
A po kiego osoby niepowiązane się się tutaj wypowiadają? Myślę, że administracja nie jest na tyle tępa i post kondzia nic tu nie znaczy, zacznijcie w końcu karać takie osoby, bo szlag trafia jak na to patrze. :)
  • Do góry
    • 0

#9 Lawok15 — 0 05/03/2013 - 21:08

Lawok15
  • Gracz
Osoba została powiadomiona.Dom został sprzedany OOC za jednego dolara tylko w celu pomocy, umowa byłą żeby później zwrócić. Na żadną wiadomość nie odpowiedział. Jeżeli każda osoba ma zamiar tak postępować i oszukiwać osoby to gra przestanie komukolwiek sprawiać przyjemność. Skoro jest to server RP, to zachowujmy się jak na normalnym serverze Role Play tzn. Taka sprzedaż domu bez podpisania umowy IC jest niczym i tak naprawdę budynek należy do mnie. Jednak jeżeli ktoś ma się zamiar wypowiadać na tematy gry to niech to będzie osoba doświadczona, a nie z 100h przegranymi i brudnymi logami. Pisjoł
  • Do góry
    • 0

#10 luki8569 — 1 05/03/2013 - 21:19

luki8569
  • Gracz
Kolego, zapraszam Cię do poradników.. sprzedałeś mi ten dom IC, Więc też złożyłeś skargę IC..
W takim, razie jeśli ten oto człowiek nie zrozumiał - proszę Administracje o sprawdzenie logów.
Na jego miejscu ja już odwołałbym tą skargę, bo jeśli wyjdzie na moje to Ty wyjdziesz na takiego który gra bez czytania poradników.. A administracji zajmujesz ich czas. W tym czasie mogli by spokojnie coś ulepszyć lub coś, a nie rozpatrywać twoje płaczę bo straciłeś domek..
A, i z tego co widzę ten ScreenShot nie przestawia żadnych dowód w sprawie.. Jeśli SS przedstawiałby jak Ty mi oferujesz ten dom, to ok..
Po trzecie czytałem twoją apelacje.. Kłamiesz jak z nut.. Czy Ty mi zaoferowałeś ten dom a ja od razu dałem /qs? Ja w takiej sytuacji proszę naprawdę Administrację, o sprawdzenie logów.. Nie chce być ukarany przez to, że ten człowiek nie umie zeznawać..
Także jeszcze raz proszę administrację o sprawdzenie logów, ponieważ nie chce być karany z powodów IC.
A tych wszystkich którzy są za moją stroną - Mają rację..
Pozdrawiam : Lukas Campi :)

Użytkownik luki8569 edytował ten post 05/03/2013 - 21:20

• Do góry
    • 0

#11 Lawok15 — 0 05/03/2013 - 21:43

Lawok15
  • Gracz
Nigdzie nie napisałem, że od razu dałeś /qs (czytaj "Po pewnym czasie"). Jeśli wyjdzie na twoje to po prostu będziesz miał szczęście z tego, że udał ci się oszustwo, bo miałęś mi po prostu pomóc. To nie był mój pierwszy kupiony dom i wiem jak wygląda normalne kupno mieszkania. Jednak administracja wydając takie postanowienie, dopuści jedynie do kolejnych wydarzeń podobnego typu. Żałuję jedynie, że zrobiłem tak mało SS'ów (takich jak wypowiadasz się: "Zaoferuj mi dom zaoszczędzimy czas" - niestety oczywiście mało kto uwierzy bez odpowiedniej dokumentacji). Po prostu zawsze wychodzę z takiego założenia, że gra się dla przyjemności, zapominając przy tym, że inne osoby korzystają z czyjeś naiwności, jeżeli dana osoba nie zbierze wystarczająco dużo dowodów. Administracja na pewno znajdzie w logach ofertę sprzedaży domu za 1$ i uważasz, że to wystarczający dowód. W końcu na serwerach RP codziennie się sprzedaje domy za taką kwotę.
Wygrasz czy nie mam nadzieję, że ludzie to czytając wezmą z tego zdarzenia przykład i nie będą się nabierali na chęć pomocy innych graczy, ja mówię nie warto.

Użytkownik Lawok15 edytował ten post 05/03/2013 - 21:43

• Do góry
    • 0

#12 luki8569 — 1 05/03/2013 - 22:35

luki8569
  • Gracz
Ok, Nie ma co się kłócić, wszystko okaże się w Logach kolego. :)
  • Do góry
    • 0

#13 Łuti — 797 06/03/2013 - 12:44

Łuti
  • Gracz
Oskarżony mi tylko powie, czy dostał ten domek za 1$ od osoby oskarżającej. ;)
  • Do góry
    • 0

#14 luki8569 — 1 06/03/2013 - 15:30

luki8569
  • Gracz

Oskarżony mi tylko powie, czy dostał ten domek za 1$ od osoby oskarżającej. ;)

Owszem, dostałem dom za dolara.

Użytkownik luki8569 edytował ten post 06/03/2013 - 15:31

• Do góry
    • 1

#15 Łuti — 797 06/03/2013 - 16:28

Łuti
  • Gracz

*
Popularny

Lukas Campi - permanentna banicja, oszust, kradziez budynku.
  • Do góry
    • 13

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych