Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

[Problem]Nie moge uruchomić Gta San Andreas.

• Please log in to reply
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 DarkMaster13 84 07/01/2013 - 22:20

DarkMaster13
  • Gracz

Cześć wszystkim ;)

Otóż mam pewien problem, z GTA. Mianowicie chodzi o to, że gdy próbuje włączyć gta/samp/mta - niby gra chce się otworzyć lecz nie może, dalej widzę pulpit. Sprawdzam w procesach i nic, nie ma gta. Nie wiem o co chodzi, pierwszy raz takie coś mi się dzieje. Proszę o pomoc, syst. windows 7.

• Do góry
    • 0

#2 SeveN 801 07/01/2013 - 22:24

SeveN
  • Świeżak
Nie wiem czy masz ten problem co miałem ja ale ten filmik mi pomógł. Spróbuj tego: http://www.youtube.com/watch?v=DCQQrPNOBv8&feature=player_embedded
  • Do góry
    • 0

#3 Kominek461 07/01/2013 - 22:27

Kominek
  • Gracz
Jeżeli masz włączone mumble przed włączeniem GTA też tak jest, że crash'uje. Jeżeli tak masz, to włącz GTA zanim odpalisz mumble.
  • Do góry
    • 0

#4 Shooter42 07/01/2013 - 22:34

Shooter
  • Gracz
On chyba nie posiada mumble, też tak miałem. Musiałem zainstalować sterowniki do płyty głównej bo nie miałem. :D Ale wątpie.. Pobierane GTA masz czy full z płyty?
  • Do góry
    • 0

#5 DarkMaster13 84 07/01/2013 - 22:52

DarkMaster13
  • Gracz

Nie wiem czy masz ten problem co miałem ja ale ten filmik mi pomógł. Spróbuj tego: http://www.youtube.com/watch?v=DCQQrPNOBv8&feature=player_embedded

Nie działa, teraz natomiast wyskakuje Crash.

Jeżeli masz włączone mumble przed włączeniem GTA też tak jest, że crash'uje. Jeżeli tak masz, to włącz GTA zanim odpalisz mumble.

Nie mam Mumble.

On chyba nie posiada mumble, też tak miałem. Musiałem zainstalować sterowniki do płyty głównej bo nie miałem. :D Ale wątpie.. Pobierane GTA masz czy full z płyty?

Pobierane - Pirat.
  • Do góry
    • 0

#6 Shooter42 07/01/2013 - 22:53

Shooter
  • Gracz

Pobierane - Pirat.

Może to być przyczyna gdyż owy (piractwo=ban), ma jakieś zakłócenia z windows 7. :> Tzn. nie jest przystosowany do tego systemu, bo nie wszystkie (piractwo=ban)i są robione pod 7. :P Niektóre (piractwo=ban)i są takie że działają do wszystkich systemów. :P
  • Do góry
    • 0

#7 Termit 2394 07/01/2013 - 23:14

Termit
  • Gracz
Jeżeli wyskakuje crash, to z moich dokumentów usuń plik .set i zmień folder, gdzie masz swoje GTA (np. z GTA San Andreas zrób GTA San Andreas2). U mnie pomaga na jakiś czas. Nie mniej jednak zalecam wypieprzenie wszystkiego i reinstall całego GTA.
  • Do góry
    • 0

#8 DarkMaster13 84 07/01/2013 - 23:19

DarkMaster13
  • Gracz

Może to być przyczyna gdyż owy (piractwo=ban), ma jakieś zakłócenia z windows 7. :> Tzn. nie jest przystosowany do tego systemu, bo nie wszystkie (piractwo=ban)i są robione pod 7. :P Niektóre (piractwo=ban)i są takie że działają do wszystkich systemów. :P

Tylko, że grałem już długo na win 7 w to gta.
  • Do góry
    • 0

#9 C z e R E s N i A 4042 07/01/2013 - 23:23

C z e R E s N i A
  • Gracz
Odinstaluj i zainstaluj na nowo, próbowałeś?
  • Do góry
    • 0

#10 Konnrad179 08/01/2013 - 00:04

Konnrad
  • Gracz
Też myślę, że reinstall powinien pomóc. Kiedyś tak miałem i mi pomogło.
  • Do góry
    • 0

#11 DarkMaster13 84 08/01/2013 - 07:44

DarkMaster13
  • Gracz

Odinstaluj i zainstaluj na nowo, próbowałeś?

No z pewnością pomoże ;d Tylko całe gta mam spakowane. No i chciałbym zachować wszystkie mody itd ;d
  • Do góry
    • 0

#12 Landrynka0 08/06/2015 - 12:30

Landrynka
  • Gracz

dzięki za pomoc ;)

• Do góry
    • 0

#13 Papryk582 09/06/2015 - 12:03

Papryk
  • Gracz

Dalej masz ten problem? Z doświadczenia z crashami wiem, że przyczyna leży często w zgodności, lub ścieżce zainstalowania, gdyż jak reinstallujesz do tej samej ścieżki to mogą zostać mody, które te crashe wywołują. Zrób jak napisał Termit z lekką modyfikacją - od razu zreinstalluj GTA ale customowo i zmień ścieżkę zainstalowania, a najlepiej partycję. Czyli np, jak wcześniej miałeś C:\Rockstar Games\ ... ,  to wrzuć teraz do D:\GTA - zauważ że w drugim wypadku nie zmieniłem tylko partycji a także nazwę folderu z grą.

• Do góry
    • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych