Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

[Help] 3ds Max - Vertices

skiny modele txd

• Please log in to reply
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Erni304 — 17 09/12/2012 - 12:35

Erni304
  • Gracz
Witam, mam pytanie do grafików którzy robią skiny w 3ds Maxi'e.Gdyż nie potrafie ustalać vertice's ( Edit Envelopes ) Chciałbym dowiedzieć się pare informacji o tym jak mam je ustawiać, gdy zainstaluje tego skina do GTA to w grze ma "dziury" / niedopracowanie poprostu.Czy macie jakiś sposób jak by to "załatać" aby skin nie szalał. SS:

Gdy stoi SS

Skok

_____________________________________________________________________________________
Vertices

Mam jeszcze jeden problem gdyż w Vertices po zaznaczeniu czerwonego pola i usunięciu go przy wpisaniu do Abs.Efect 0,0 - te pole czerwone nie usuwa się.
SS:

0,0 Abs Effect i nie usuwa czerwonego pola

Inne

Jeżeli znasz się, albo wiesz jak mi pomóc to proszę o odpowiedż, nawet poprzez PW, gdyż bardzo dużo skinów robiłem / sklejałem i zawsze miałem problem z vertices - mam już dosyć tego i dlatego tutaj piszę.Proszę o pomoc.

Użytkownik Erni304 edytował ten post 09/12/2012 - 12:40

• Do góry
    • 0

#2 G3NAS — 408 09/12/2012 - 13:11

G3NAS
  • Gracz
Jak rigujesz skina do GTA, polecam skorzystać z klawisza F4. Wtedy dokładniej oznaczysz wszystkie ruchome części ciała.
Co do drugiego problemu, jeśli oznaczasz na 0, czyli usuwasz ruch, to nie może żadna kość zostać wolna, więc musisz nadać innej kości inną funkcję, żeby w tej pierwszej odznaczyć. Może to być nieco niezrozumiałe, ciężko to wytłumaczyć słownie. Po prostu wszystkie kości oznaczone na czerwono muszą dotykać innej części z listy po prawej. Nie może zostać ani jedna kość (wierzchołek kości) wolny.

Jeżeli możesz, to podeślij tego skina to postaram się zrobić to za ciebie, choć nie gwarantuję, że od razu, bo jestem poza zasięgiem mojego kompa.

Użytkownik GENAS edytował ten post 09/12/2012 - 13:12

• Do góry
    • 1

Tematy o podobnych tagach: skiny, modele, txd

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych