Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Prawo jazdy - kiedy można jeździć.

• Please log in to reply
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mr Abstynent721 14/11/2012 - 16:08

Mr Abstynent
  • Gracz
Cześć, zwracam się do osób które znają się na problemie, nie dla laików - niczyje zdanie mnie nie interesuje potrzebuje informacji.

Po zdanym egzaminie na prawo jazdy, jeżeli na stronie www.kierowca.pwpw.pl pojawią się w końcu nasze dane to jest to, że nadano nam uprawnienia i możemy już jeździć samochodem czy konieczne jest czekanie na plastik?
  • Do góry
    • 0

#2 Mikolaj 407 14/11/2012 - 16:09

Mikolaj
  • Gracz
Nie jestem stuprocentowo pewien, ale chyba musisz czekac na plastik.
  • Do góry
    • 0

#3 Bad Man344 14/11/2012 - 16:10

Bad Man
  • Gracz
Możesz jeździć tylko musisz zgłosić to w urzędzie dostajesz papierek na to :>, chyba że na ryzyk będziesz jechał złapią cie i zapłacić tylko 50zł za brak dokumentu. Bynajmniej ja jak zdawałem to nie czekałem na plastik tylko jeździłem złapali mnie dostałem 50zł mandatu i Policjant powiedział bym zgłosił to w urzędzie że jeżdżę bez plastiku ale nie zgłaszałem bo tydzień potem dostałem Praffko :D.

Użytkownik Bad Man edytował ten post 14/11/2012 - 16:13

• Do góry
    • 1

#4 Mr Abstynent721 14/11/2012 - 16:11

Mr Abstynent
  • Gracz

Możesz jeździć tylko musisz zgłosić to w urzędzie dostajesz papierek na to :> chyba że na ryzyk będziesz jechał złapią cie i zapłacić tylko 50zł na brak dokumentu .

No właśnie na tej zasadzie mi chodzi, czy w momencie dodania mnie na tą stronę nadają mi uprawnienia. Czyli według prawa mam uprawnienia a nie mam jedynie dokumentu :P
Dzięki za pomoc.
  • Do góry
    • 0

#5 Bad Man344 14/11/2012 - 16:14

Bad Man
  • Gracz

No właśnie na tej zasadzie mi chodzi, czy w momencie dodania mnie na tą stronę nadają mi uprawnienia. Czyli według prawa mam uprawnienia a nie mam jedynie dokumentu :P
Dzięki za pomoc.

Owszem wtej całej bazie kierowców jesteś dodany jako że masz uprawnienia, lecz to jest tak jak byś jechał bez dokumentów jak cie złapią. :P

Użytkownik Bad Man edytował ten post 14/11/2012 - 16:14

• Do góry
    • 0

#6 Rogatek 891 14/11/2012 - 16:34

Rogatek
  • Gracz
Masz obowiązek posiadania przy sobie dokumentów uprawniających do poruszania się pojazdami mechanicznymi (Prawo jazdy, Dowód rejestracyjny i ubezpieczenie) - jeżeli takowego nie ma, to już zależy od policjanta który sprawdza dokumenty i może albo nałożyć mandat i zakazać dalszej jazdy, albo zaczekać na kogoś kto dowiezie ewentualne dokumenty.
  • Do góry
    • 0

#7 Pysia 627 14/11/2012 - 16:54

Pysia
  • Gracz
Musisz mieć prawo jazdy. Dopóty dopóki nie odbierzesz go z urzędu nie możesz prowadzić pojazdu i gdy Cię złapią to możesz nawet kolegium zapłacić lub auto mogą zaholować na parking policyjny i za to płacisz.
  • Do góry
    • 0

#8 Calvo2716 14/11/2012 - 17:25

Calvo
  • Gracz

Owszem wtej całej bazie kierowców jesteś dodany jako że masz uprawnienia, lecz to jest tak jak byś jechał bez dokumentów jak cie złapią. :P

Zgadzam się, jesli prawo jazdy jest już "wylaminowane" i tak dalej, to już jesteś wpisany w rejestrze kierowców posiadających uprawnienia do kierowania pojazdami mechanicznymi bla bla bla... I przy kontroli, jedynie zapłacisz a przynajmniej powinieneś 50zł za brak wymaganych dokumentów podczas kontroli drogowej - Ale wiadomo, to jest Polska, i tak na prawdę nie wiesz czy jesteś już w tej bazie czy dopiero Cie wpiszą za godzine, 5minut, czy już jesteś wpisany. Jeśli tyle już czekałeś na zrobienie upragnionego dokumentu, poczekaj jeszcze ten tydzień - dwa. Uchroni Cie to przed dodatkowymi mandatami ( Mandat za kierowanie pojazdem mechanicznym bez uprawnień wynosi 500zł). Też się nie mogłem doczekać, kiedy zdałem egzaminy i czekałem na ten wymarzony kawałek plastiku bo chciałem jezdzić jak najszybciej - Ale z tym nie ma co się śpieszyć. Szerokości, do zobaczenia gdzieś w świecie na drodze..
  • Do góry
    • 0

#9 Bad Man344 14/11/2012 - 17:59

Bad Man
  • Gracz

Zgadzam się, jesli prawo jazdy jest już "wylaminowane" i tak dalej, to już jesteś wpisany w rejestrze kierowców posiadających uprawnienia do kierowania pojazdami mechanicznymi bla bla bla... I przy kontroli, jedynie zapłacisz a przynajmniej powinieneś 50zł za brak wymaganych dokumentów podczas kontroli drogowej - Ale wiadomo, to jest Polska, i tak na prawdę nie wiesz czy jesteś już w tej bazie czy dopiero Cie wpiszą za godzine, 5minut, czy już jesteś wpisany. Jeśli tyle już czekałeś na zrobienie upragnionego dokumentu, poczekaj jeszcze ten tydzień - dwa. Uchroni Cie to przed dodatkowymi mandatami ( Mandat za kierowanie pojazdem mechanicznym bez uprawnień wynosi 500zł). Też się nie mogłem doczekać, kiedy zdałem egzaminy i czekałem na ten wymarzony kawałek plastiku bo chciałem jezdzić jak najszybciej - Ale z tym nie ma co się śpieszyć. Szerokości, do zobaczenia gdzieś w świecie na drodze..

dziwne... jakoś gdy mnie złapali to im powiedziałem że mam Zdane prawko itp - lecz nie mam Prawka jeszcze odebranego bo czekam on powiedział że jak chce jeździć zgłasza się to do urzędu po czym oni wypisują kartkę i z tą kartką mogę jeździć - dostałem tylko przez to Mandat 50zł za brak prawka.
  • Do góry
    • 0

#10 Kisiel w Gaciach0 14/11/2012 - 19:38

Kisiel w Gaciach
  • Gracz

dziwne... jakoś gdy mnie złapali to im powiedziałem że mam Zdane prawko itp - lecz nie mam Prawka jeszcze odebranego bo czekam on powiedział że jak chce jeździć zgłasza się to do urzędu po czym oni wypisują kartkę i z tą kartką mogę jeździć - dostałem tylko przez to Mandat 50zł za brak prawka.

Dokładnie, miałem tak samo. Dzień po informacji o zdanym egzaminie itp. Dostaję informację, ze mogę już jeździć, jednak muszę odebrać zaświadczenie o zdaniu. No i sobie ładnie, legalnie jadę do urzędu samochodem rodziców i oczywiście pierwszy kilometr, a tu policjanci... i się zaczęło. Udało mi się w końcu wywalczyć tylko ten mandat.
  • Do góry
    • 0

#11 Mr Abstynent721 15/11/2012 - 15:33

Mr Abstynent
  • Gracz

Dokładnie, miałem tak samo. Dzień po informacji o zdanym egzaminie itp. Dostaję informację, ze mogę już jeździć, jednak muszę odebrać zaświadczenie o zdaniu. No i sobie ładnie, legalnie jadę do urzędu samochodem rodziców i oczywiście pierwszy kilometr, a tu policjanci... i się zaczęło. Udało mi się w końcu wywalczyć tylko ten mandat.

Czyli muszę iść do urzędu, w moim przypadku do starostwa o to aby wypisali mi jakiś papierek potwierdzający to, że mam zdany egzamin czy jak? Nie spieszy mi się do jazdy lecz potrzebne mi to jest w codziennej egzystencji niezmiernie. W urzędzie, tam gdzie powinienem odebrać prawo jazdy mogą wydać mi dokument który upoważnia mnie do jazdy?

Prawko zdałem w poniedziałek, jestem już na tej stronie kierowca.pwpw.pl i chodzi mi czy jeżdżąc autem dostanę mandat (w przypadku kontroli) za brak dokumentów czy za brak uprawnień.

Użytkownik Abstynent edytował ten post 15/11/2012 - 15:37

• Do góry
    • 0

#12 Rogatek 891 15/11/2012 - 16:11

Rogatek
  • Gracz
To nie lepiej już poczekać te parę dni... maksymalnie tydzień i mieć te prawo jazdy? Uwierz mi, jeszcze się najeździsz tym autem.
  • Do góry
    • 0

#13 Mr Abstynent721 15/11/2012 - 17:29

Mr Abstynent
  • Gracz

To nie lepiej już poczekać te parę dni... maksymalnie tydzień i mieć te prawo jazdy? Uwierz mi, jeszcze się najeździsz tym autem.

Moje pytanie nie ma nic związanego z tym o czym piszesz.
  • Do góry
    • 0

#14 Rogatek 891 15/11/2012 - 17:59

Rogatek
  • Gracz
Idź do urzędu i się zapytaj, czy wydadzą Tobie świstek na te parę dni, ale dla mnie to jest bez sensu - bo za taki pewnie też się płaci. Chociaż dla mnie to głupota.

Użytkownik Rogatek edytował ten post 15/11/2012 - 17:59

• Do góry
    • 0

#15 Marlenka12 15/11/2012 - 21:09

Marlenka
  • Gracz
Musisz poczekać na orginalne prawo jazdy. W urzędzie nie wydadzą ci żadnego kwitka - wiem, bo pytałam się znajomego policjanta, od niego to wiem. Więc radzę nie jeździć jeżeli nie masz jeszcze prawa jazdy.
  • Do góry
    • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych