Prawo jazdy - kiedy można jeździć.
— 721
14/11/2012 - 16:08
Po zdanym egzaminie na prawo jazdy, jeżeli na stronie www.kierowca.pwpw.pl pojawią się w końcu nasze dane to jest to, że nadano nam uprawnienia i możemy już jeździć samochodem czy konieczne jest czekanie na plastik?
— 407
14/11/2012 - 16:09
— 344
14/11/2012 - 16:10
Użytkownik Bad Man edytował ten post 14/11/2012 - 16:13
— 721
14/11/2012 - 16:11
No właśnie na tej zasadzie mi chodzi, czy w momencie dodania mnie na tą stronę nadają mi uprawnienia. Czyli według prawa mam uprawnienia a nie mam jedynie dokumentuMożesz jeździć tylko musisz zgłosić to w urzędzie dostajesz papierek na to
chyba że na ryzyk będziesz jechał złapią cie i zapłacić tylko 50zł na brak dokumentu .
Dzięki za pomoc.
— 344
14/11/2012 - 16:14
No właśnie na tej zasadzie mi chodzi, czy w momencie dodania mnie na tą stronę nadają mi uprawnienia. Czyli według prawa mam uprawnienia a nie mam jedynie dokumentu
Dzięki za pomoc.
Owszem wtej całej bazie kierowców jesteś dodany jako że masz uprawnienia, lecz to jest tak jak byś jechał bez dokumentów jak cie złapią.
Użytkownik Bad Man edytował ten post 14/11/2012 - 16:14
— 891
14/11/2012 - 16:34
— 627
14/11/2012 - 16:54
— 2716
14/11/2012 - 17:25
Owszem wtej całej bazie kierowców jesteś dodany jako że masz uprawnienia, lecz to jest tak jak byś jechał bez dokumentów jak cie złapią.
Zgadzam się, jesli prawo jazdy jest już "wylaminowane" i tak dalej, to już jesteś wpisany w rejestrze kierowców posiadających uprawnienia do kierowania pojazdami mechanicznymi bla bla bla... I przy kontroli, jedynie zapłacisz a przynajmniej powinieneś 50zł za brak wymaganych dokumentów podczas kontroli drogowej - Ale wiadomo, to jest Polska, i tak na prawdę nie wiesz czy jesteś już w tej bazie czy dopiero Cie wpiszą za godzine, 5minut, czy już jesteś wpisany. Jeśli tyle już czekałeś na zrobienie upragnionego dokumentu, poczekaj jeszcze ten tydzień - dwa. Uchroni Cie to przed dodatkowymi mandatami ( Mandat za kierowanie pojazdem mechanicznym bez uprawnień wynosi 500zł). Też się nie mogłem doczekać, kiedy zdałem egzaminy i czekałem na ten wymarzony kawałek plastiku bo chciałem jezdzić jak najszybciej - Ale z tym nie ma co się śpieszyć. Szerokości, do zobaczenia gdzieś w świecie na drodze..
— 344
14/11/2012 - 17:59
Zgadzam się, jesli prawo jazdy jest już "wylaminowane" i tak dalej, to już jesteś wpisany w rejestrze kierowców posiadających uprawnienia do kierowania pojazdami mechanicznymi bla bla bla... I przy kontroli, jedynie zapłacisz a przynajmniej powinieneś 50zł za brak wymaganych dokumentów podczas kontroli drogowej - Ale wiadomo, to jest Polska, i tak na prawdę nie wiesz czy jesteś już w tej bazie czy dopiero Cie wpiszą za godzine, 5minut, czy już jesteś wpisany. Jeśli tyle już czekałeś na zrobienie upragnionego dokumentu, poczekaj jeszcze ten tydzień - dwa. Uchroni Cie to przed dodatkowymi mandatami ( Mandat za kierowanie pojazdem mechanicznym bez uprawnień wynosi 500zł). Też się nie mogłem doczekać, kiedy zdałem egzaminy i czekałem na ten wymarzony kawałek plastiku bo chciałem jezdzić jak najszybciej - Ale z tym nie ma co się śpieszyć. Szerokości, do zobaczenia gdzieś w świecie na drodze..
dziwne... jakoś gdy mnie złapali to im powiedziałem że mam Zdane prawko itp - lecz nie mam Prawka jeszcze odebranego bo czekam on powiedział że jak chce jeździć zgłasza się to do urzędu po czym oni wypisują kartkę i z tą kartką mogę jeździć - dostałem tylko przez to Mandat 50zł za brak prawka.
— 0
14/11/2012 - 19:38
dziwne... jakoś gdy mnie złapali to im powiedziałem że mam Zdane prawko itp - lecz nie mam Prawka jeszcze odebranego bo czekam on powiedział że jak chce jeździć zgłasza się to do urzędu po czym oni wypisują kartkę i z tą kartką mogę jeździć - dostałem tylko przez to Mandat 50zł za brak prawka.
Dokładnie, miałem tak samo. Dzień po informacji o zdanym egzaminie itp. Dostaję informację, ze mogę już jeździć, jednak muszę odebrać zaświadczenie o zdaniu. No i sobie ładnie, legalnie jadę do urzędu samochodem rodziców i oczywiście pierwszy kilometr, a tu policjanci... i się zaczęło. Udało mi się w końcu wywalczyć tylko ten mandat.
— 721
15/11/2012 - 15:33
Dokładnie, miałem tak samo. Dzień po informacji o zdanym egzaminie itp. Dostaję informację, ze mogę już jeździć, jednak muszę odebrać zaświadczenie o zdaniu. No i sobie ładnie, legalnie jadę do urzędu samochodem rodziców i oczywiście pierwszy kilometr, a tu policjanci... i się zaczęło. Udało mi się w końcu wywalczyć tylko ten mandat.
Czyli muszę iść do urzędu, w moim przypadku do starostwa o to aby wypisali mi jakiś papierek potwierdzający to, że mam zdany egzamin czy jak? Nie spieszy mi się do jazdy lecz potrzebne mi to jest w codziennej egzystencji niezmiernie. W urzędzie, tam gdzie powinienem odebrać prawo jazdy mogą wydać mi dokument który upoważnia mnie do jazdy?
Prawko zdałem w poniedziałek, jestem już na tej stronie kierowca.pwpw.pl i chodzi mi czy jeżdżąc autem dostanę mandat (w przypadku kontroli) za brak dokumentów czy za brak uprawnień.
Użytkownik Abstynent edytował ten post 15/11/2012 - 15:37
— 891
15/11/2012 - 16:11
— 721
15/11/2012 - 17:29
Moje pytanie nie ma nic związanego z tym o czym piszesz.To nie lepiej już poczekać te parę dni... maksymalnie tydzień i mieć te prawo jazdy? Uwierz mi, jeszcze się najeździsz tym autem.
— 891
15/11/2012 - 17:59
Użytkownik Rogatek edytował ten post 15/11/2012 - 17:59
— 12
15/11/2012 - 21:09
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych