Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Wurm Online.

wurm online zbudujmy potege

• Please log in to reply
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 Amigo — 3 30/08/2012 - 15:56

Amigo
  • Gracz

Dołączona grafika

Nie wiem czy słyszeliście o takiej grze jak Wurm, więc powiem wam mniej więcej o co chodzi. Ta gra ogólnie nie ma celu, ale jest inna od gier typu wbijaj lvl koxaj koxaj boss boss. Akcja osadzona jest w około ~ 1000 roku, nie jestem pewny w którym. Można wykuwać rzeczy z metalu, brązu, cynku, złota, srebra. Można budować domki, hodować zwierzęta, jeśli się jakieś złapie przy pomocy liny. Można wytwarzać przeróżne rzeczy z minerałów które się zdobędzie, np jak się ma 2 zielska można zrobić z tego lecznicze ziele, które się przykłada na ranę. Również można bawić się w cieślę, rybaka, rolnika, itp.Poza tym, trzeba uważać na wilki i lwy, a także robaki czające się w kopalniach.Na początku gry, bez żadnej zbroi, szanse są równe około 0.Ale jeśli będziemy trzymać się razem, może tylko kilku zginie, albo się zgubi.
.
Na początku trzeba przejść tutorial, na końcu wybierając portal 'Freedom isles, this way', czy coś w tym stylu.
Użyjcie kamienia który leży na tej górce, a później wybierzcie serwer 'Independence'.
Idźcie za znakami do Mystery Glade, ale zatrzymajcie się w Eirska, następnie skierujcie się na prawo, przy guard towerze skręcając kolejny raz w prawo - jesteście na miejscu!

Tutaj macie w miarę aktualną mapę:
http://map.pheonix-e...ndependence.png

Screen z aktualnego wyglądu wioski:

WKRóTCE

PORADNIK JAK PRZYSPIESZYĆ GRĘ.

1. Uruchom lauchera.
2. Wchodzimy w settings.
3. Wybieramy zakładkę Compatibility.
4. Odznaczamy wszystkie okienka.
5. W oknach wielokrotnego wyboru zmieniamy wszystko na "extension".
6. Wciskamy save changes.
7. Uruchamiamy grę.
8. Wszystko powinno działać znacznie szybciej - jeśli tak nie jest zamykamy grę, i powtarzamy punkty od 1 do 4, po czym w oknach wielokrotnego wyboru zmieniamy wszystko na "disabled". (może to powodować problemy z grafiką)
9. Jeśli to nie pomoże, zmniejszamy detale w graphics i advanced graphics.

Zapraszam do zadawania pytań i gry z nami!
Niedługo wystawię pełną listę obecności - dodam, że w grze jest dużo do roboty, bo zbieramy na deeda. (teren, który będzie oskryptowany jako wioska, ludzie nie będą mogli tam budować bez naszej zgody, etc.)

• Do góry
    • 0

#2 BialyHindus — 47 02/09/2012 - 20:20

BialyHindus
  • Gracz
guwno
  • Do góry
    • 0

#3 Amigo — 3 03/09/2012 - 14:05

Amigo
  • Gracz

guwno

ee, zamknij morde.
  • Do góry
    • 0

#4 wlatca — 118 03/09/2012 - 14:47

wlatca
  • Gracz
Fajna gra,może niedługo znowu zaczne grać w nią...
  • Do góry
    • 0

#5 Ojciec. — 1767 12/09/2012 - 01:09

Ojciec.
  • Gracz
kicz jak ja (cenzura)e
  • Do góry
    • 0

#6 alus_2 — 10 16/09/2012 - 13:10

alus_2
  • Gracz
Grałem 2 tygodnie i lipa, animacje i grafika z dupy wzięta i ,żeby grać dłużej to trzeba kupić premium ,żeby odblokować skille....
  • Do góry
    • 1

#7 Chapatti — 48 03/11/2012 - 13:27

Chapatti
  • Gracz

Grałem 2 tygodnie i lipa, animacje i grafika z dupy wzięta i ,żeby grać dłużej to trzeba kupić premium ,żeby odblokować skille....

skoro się nie podoba to na chuj tutaj wchodzisz, buraku? grafika jest jaka jest, ale drugiej tak samo rozbudowanej gry nie znajdziesz. oczywiście minecraft ma lepszą grafikę, nie? XDDDD
  • Do góry
    • 0

#8 Rangy — 7982 03/11/2012 - 14:09

Rangy
  • Gracz
Wszyscy zachowujecie się jak upośledzeni patrząc na Wasze posty w tym temacie, poważnie. Co do gry - jak na niskobudżetówkę to średnio się prezentuje. Możliwe, że chcą ją trzymać w konwencji graficznej podobnej do Runescape'a, ewentualnie nie mają dobrych grafików/programistów (interfejs jest bardzo ubogi). Zresztą, gry nawet nie ruszę, bo trzeba za nią płacić aby więcej zyskać (pay2play - podobny system do WoWa), czyli pograsz pograsz na zwykłym koncie, a potem jak chcesz więcej opcji, to musisz zapłacić abonament ($15 za 60 dni).

Ciężko, ciężko.

Użytkownik Rendżisky edytował ten post 03/11/2012 - 14:10

• Do góry
    • 0

#9 Chapatti — 48 10/11/2012 - 15:35

Chapatti
  • Gracz

Wszyscy zachowujecie się jak upośledzeni patrząc na Wasze posty w tym temacie, poważnie. Co do gry - jak na niskobudżetówkę to średnio się prezentuje. Możliwe, że chcą ją trzymać w konwencji graficznej podobnej do Runescape'a, ewentualnie nie mają dobrych grafików/programistów (interfejs jest bardzo ubogi). Zresztą, gry nawet nie ruszę, bo trzeba za nią płacić aby więcej zyskać (pay2play - podobny system do WoWa), czyli pograsz pograsz na zwykłym koncie, a potem jak chcesz więcej opcji, to musisz zapłacić abonament ($15 za 60 dni).

Ciężko, ciężko.

Najlepiej się nie wypowiadać, skoro się nie znacie. Gruba beka z tego, że porównujesz Wurma do World Of Warcrafta, gdzie jest ABONAMENT, a tutaj masz darmową grę, za którą możesz zapłacić (i wspomóc twórców), by mieć możliwość rozwinięcia każdego skilla powyżej dwudziestego. A ile się takowy dwudziesty wbija? Grając codziennie po parę godzin może nawet kilka miesięcy (BO JEST ICH MASĘ), dodając do tego w cholerę rzeczy do roboty. Z resztą co będę pieprzył, wymienię kilka: robienie za kowala, czyli zbroje, oręż i narzędzia, bycie kapłanem, hodowla, budowanie, a można być nawet i BANDYTĄ, czy PIRATEM, żeglując po morzach (a między serwerami można przepływać właśnie morzem) i napadając na wioski. I to wszystko za darmo. Czy to jest mało? Nie wspomniałem nawet o bardzo rozwiniętym craftingu co daje konieczność korzystania z Wurmpedii praktycznie co parę minut, by sprawdzić, jak coś wycraftować, co potrzeba, albo poczytać sobie o ciekawostkach, np. o bogach, czy planetach.
Ale dla dzieciaków SAMP'a to i tak będzie strasznie nudna gra, bo ma dość trudny interfejs i średnią grafikę (chociaż nikt nie wpadł na to, żeby spojrzeć w ustawienia i włączyć opcje przeznaczone do jej poprawienia.), to ja dalej będę pykał, nie mając praktycznie nic, a jednocześnie dużo. (bo tylko swoją łódź.)
  • Do góry
    • 0

#10 Rangy — 7982 10/11/2012 - 23:36

Rangy
  • Gracz

Najlepiej się nie wypowiadać, skoro się nie znacie. Gruba beka z tego, że porównujesz Wurma do World Of Warcrafta, gdzie jest ABONAMENT, a tutaj masz darmową grę, za którą możesz zapłacić (i wspomóc twórców),

World of Warcraft - możesz grać do 20 levela, później abonament.
Wurm Online - grasz do odpowiedniego poziomu, później abonament (5 ojro za miesiąc)

Masz coś więcej do powiedzenia, "beka"?
  • Do góry
    • 0

#11 Chapatti — 48 11/11/2012 - 21:06

Chapatti
  • Gracz

World of Warcraft - możesz grać do 20 levela, później abonament.
Wurm Online - grasz do odpowiedniego poziomu, później abonament (5 ojro za miesiąc)

Masz coś więcej do powiedzenia, "beka"?

Ale zanim dojdziesz do tego 20 skilla to gra Ci się znudzi z trzy razy, więc zamknij pysk gównojadzie bo zaczynasz mnie w(cenzura)iać.
[w=Ban.]
  • Do góry
    • 0

#12 KennyC — 3 12/11/2012 - 20:11

KennyC
  • Gracz
Zobacze, moze mi się spodoba, ale wątpie ;p
  • Do góry
    • 0

#13 Roleed — 35 21/11/2012 - 18:03

Roleed
  • Gracz
Grałem też z tydzień czasu, gdyby tam twórcy poświęcili więcej czasu też na tą gre, to może by kiedyś miała jakiś sukces - bardzo podoba mi się system craftingu, jeszcze w żadnej grze nie był aż tak rozbudowany.
  • Do góry
    • 0

#14 jezusek — 352 25/11/2012 - 16:38

jezusek
  • Gracz
To fajna gra czy jednak do tyłka? Bo opinie są podzielone.
  • Do góry
    • 0

#15 DrLooney — 372 26/11/2012 - 15:14

DrLooney
  • Gracz

To fajna gra czy jednak do tyłka? Bo opinie są podzielone.

ta gra to gówno, tyle.
  • Do góry
    • 0

#16 oldash — 8 15/12/2012 - 19:48

oldash
  • Gracz
widzę, że gra jest 'za mądra' na społeczność tego serwera XD
  • Do góry
    • 0

#17 oldash — 8 20/01/2013 - 19:12

oldash
  • Gracz
gram gram gram, grajcie ze mną, zajebiście jest.
  • Do góry
    • 0

#18 _Młody_ — 12 01/02/2013 - 18:35

_Młody_
  • Gracz
Właściwie to jak ona sie rozgrywa, bo jak narazie to wiem że jest osadzona w 1000 roku i wytwarza sie różne artefakty... cos więcej na ten temat, mamy jakiegoś człowieczka? czy po prostu takia strategia z góry widziana że tak też powiem :)
  • Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: wurm, online, zbudujmy, potege

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych