Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

[Odrzucono]Carl Berg

• Zamknięty Temat jest zamknięty
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Luigi_Martinni — 3 17/11/2009 - 17:39

Luigi_Martinni
  • Gracz
Imię i nazwisko oskarżonego: Carl Berg
Imię i nazwisko oskarżającego: Carl Venido
Opis sytuacji: Godzina 3:00 w nocy, wraz z kolegą Mario Hernandes, znaleźliśmy na mieście Carl'a, który nam bardzo podpadł. Co mu chcieliśmy zrobić? Odebrać broń Deagle, pieniądze i zrobić CK. Dlaczego i skąd wiem, że ma tą broń? Wczoraj, około 2 w nocy, postrzelił moich dwóch kolegów (byłem świadkiem), a po drugie dwa, lub trzy dni temu, zaczepiał nas ic, gdy chcieliśmy go zbić, pojechał na komisariat, przebrał się za policjanta i ganiał nas po mieście, co mnie oburzyło. Napisałem tą skargę tak późno, gdyż nie byłem pewny, czy ją napisać.
Screen:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Proponowana kara: Wręczenie nam wszystkich rzeczy, które miał w tedy przy sobie (zapewne Deagle, pieniążki i legitymacja PD), i zablokowanie postaci. Powtórzenia akcji nie chcę, albowiem nie zamierzam znów czekać do 3:00 w nocy, aby ją odegrać, zwłaszcza dlatego, że ten gracz w języku potocznym nas "olał".

Z wyrazami szacunku RoX/Carl Venido. Liczę na pozytywne rozpatrzenie skargi.
  • Do góry
    • 0

#2 Crea — 63 17/11/2009 - 17:54

Crea
  • Świeżak

ide spac nie chce mi sie bawic

To po co on gra na tym serwerze ?

Jestem za Aj dla tego Pana.
btw. o tej porze grać.. weź idź do lekarze po jakieś środki nasenne ;)
  • Do góry
    • 0

#3 Luigi_Martinni — 3 17/11/2009 - 18:02

Luigi_Martinni
  • Gracz

ide spac nie chce mi sie bawic

To po co on gra na tym serwerze ?

Jestem za Aj dla tego Pana.
btw. o tej porze grać.. weź idź do lekarze po jakieś środki nasenne ;)

Raczej blokada, a nie Aj. Uciekł dlatego, że chcieliśmy mu zrobić CK.
  • Do góry
    • 0

#4 Marcin Kamiński — 1360 17/11/2009 - 18:05

Marcin Kamiński
  • Gracz
O 3 w nocy każdy odpierdziela.
  • Do góry
    • 0

#5 ksiomal — 0 17/11/2009 - 18:07

ksiomal
  • Zbanowani
Dajcie mu AJ, i tyle. O 3 w nocy, możliwe że ktoś "wyższy nad nim" mógł mu kazać iść.
  • Do góry
    • 0

#6 Maciek. — 341 17/11/2009 - 18:08

Maciek.
  • Gracz
Grać o 3.00 w nocy..
A ja powiem, że tego deagle już nie miał ;) I nie przebrał się za policjanta tylko on jest policjantem
  • Do góry
    • 0

#7 Mesyv — 0 17/11/2009 - 20:04

Mesyv
  • Świeżak
Czas akcji to noc z Soboty na niedziele anie dzień wczorajszy - to tak dla wyjaśnienia.
Wiec wraz z Hector Alvarez jeździliśmy sobie po mieście i kilka, bądź nawet kilkunastokrotnie omijaliśmy się z oskarżycielem i nic. Akcja zaczęła się toczyć gdy napisałem jakąś wiadomość do Venido, następnie zaczął on nas śledzić w związku z czym zaczęliśmy uciekać i uciekliśmy. Późniejszy rozwój sytuacji był następujący, schowaliśmy się w jakimś otwartym pobliskim domu po chwili wychodzimy i zauważyliśmy, że Mario wychodzi z mojego auta i to na dodatek co się później okazało splądrował go doszczętnie. Wsiadłem do auta chciałem go odpalić ale sytuacja była krytyczna, Carl Venido strzelał do mnie więc musiałem się ratować, wyszedłem z auta i uciekłam przed bandytą... Resztę widać na ss'ach
Jeżeli chodzi o screeny to, to nie jest żaden dowód widać na nich tylko jak żegnam się z nimi - była późna godzina więc szedłem spać. Nie miałem pojęcia, że chcą mi zrobić CK, nawet nie widziałem, że są w jakieś organizacji przestępczej.
Moim zdaniem zrobili porządne MG i DM i to oni powinni być ukarani. Chociaż nie powiem, że mojej winy nie było, ale jedyne co zrobiłem złego to dałem /q. No ale to była przecież godzina około 3.30 na serwerze około 10 osób.
Niektórzy panowie wyżej powinni dostać % za nie wnoszenie nic do tematu
Poczekajmy jeszcze na wypowiedź Hector'a.
  • Do góry
    • 0

#8 Luigi_Martinni — 3 17/11/2009 - 20:23

Luigi_Martinni
  • Gracz
MG, w jaki sposób? Że jeździłeś totalnie rozwalonym samochodem, który rozpoznać było można na odległość kilometra. DM? Co miałem zrobić gdy zacząłeś uciekać mi spod celownika prosto do auta, oddałem 3 strzały w auto i gdy z niego wybiegłeś, uciekając jeszcze 20m oddałem jeden, który Cię powalił, na ss'ach widać jak leżysz i Mario próbuje Cię przeszukać, Ty nie odpowiadasz nic na /do i uciekasz z miejsca akcji, nie pisząc "Sorry ale muszę iść, bo mnie rodzice z batem gonią, odegramy to rano", tylko wiadomość w stylu "Ja się tak nie bawię, idę stąd".
Co do Mario, możesz na niego napisać skargę, ja za niego nie odpowiadam.
  • Do góry
    • 0

#9 FSTEAM — 1056 17/11/2009 - 20:47

FSTEAM
  • Gracz
To wypowiem się teraz JA. Może to się nie będzie odnosiło bezpośrednio do tej sytuacji ale do ogółu.
Różnica jest taka że gra bardzo duzo osób które się przeceniają lub myślą że są bóg wie kim bo znają Szybkiego, Miśka i innych. Sam byłem tego świadkiem więc nikt mi nie powie że tak nie jest.
Policjant ZANIM wezwie wsparcie musi wykonać milion rzeczy czyli:
- Otworzyć okno tekstowe
- Podać DOKŁADNY opis zdarzenia
- Odpowiedzieć na pytania kolegów
Co zajmuje troche czasu.
W tym czasie banda "idiotów" wskoczy z pałami na radiowóz zdemoluje go, obsra, naszczy i jeszcze zrobi milion innych rzeczy lub zacznie kopać policjanta, strzelać przy INNYCH ludziach!.
Później zatrzymana mówi ze to MG. Skoro w koło byli ludzie lub monitoring miejski to są i świadkowie. Nikt tego sobie z palca nie wysysa.
A gdy już zostanie wysłany raport to oczywiście admini (bez nazwisk) sobie to zlewają bo w końcu raport był na ich znajomego.

jestem za ODDALENIEM tego czegoś
  • Do góry
    • 0

#10 Daniel. — 3 17/11/2009 - 20:50

Daniel.
  • Gracz
@up Zgadzam się w stu procentach z tobą. ;)

Najwyżej dajcie mu AJ i na tym koniec.
  • Do góry
    • 0

#11 Splinter — 0 17/11/2009 - 21:08

Splinter
  • Gracz
Sebol, powiedz ty mi.. o co ci chodzi w twoim poscie.. w ogole nie rozumiem go i nie wiem co ma wnosic do twojej obrony ? Zupelnie tego nie rozumiem.. jezeli mozesz to wytlumacz nam to w jezyku prostym.

Pozdrawiam
  • Do góry
    • 0

#12 FSTEAM — 1056 17/11/2009 - 21:25

FSTEAM
  • Gracz

Sebol, powiedz ty mi.. o co ci chodzi w twoim poscie.. w ogole nie rozumiem go i nie wiem co ma wnosic do twojej obrony ? Zupelnie tego nie rozumiem.. jezeli mozesz to wytlumacz nam to w jezyku prostym.

Pozdrawiam

Chodzi o to że osoby grające "czarny charakter" uważają się za bóg wie kogo a same nie potrafią RP dobrze odegrać.
  • Do góry
    • 0

#13 gtamxenon — 44 17/11/2009 - 21:27

gtamxenon
  • Gracz
Sebastian,

Sytuacje z adminami i kolesiarstwem - napewno się nie zdarzają (chyba, że 1 na 1000 tyś graczy). U nas zawsze jest jakiś admin który danego gracza nie zna. Np. Ja ;)

Czemu nie reagujemy na wszystkie reporty?

- Albo jest nas nie wiele albo mamy wielki zasów. Bywa tak, że nie potrafimy ogarnąć nic.

Dlatego pojawiło się ostatnio troszkę więcej GameMasterów.

Osobiście zdradzę sekret . Na prywatnym czacie administratorów nie poruszamy opcji - NIE BANOWAĆ tego gracza. Każdy report staramy się sprawdzać bez zbędnych komentarzy. Tam zazwyczaj tylko mówimy cześć lub JA spamuje kogoś bardziej doświadczonego o to co należy w danej sytuacji zrobić. Dodam, że na tym czacie to ja jestem największym spamerem :{

Np. ile kosztuje Aparat :P

Swoją drogą jak jestem online i macie jakiś problem - piszcie na /w - nie blokuje, mogę co najwyżej odpisać ze sporym opóźnieniem.
  • Do góry
    • 0

#14 gtamxenon — 44 17/11/2009 - 22:35

gtamxenon
  • Gracz
WNIOSEK ODRZUCONY.

Przejrzałem logi od godziny 2:30:00 do godizny ~3:15 czyli wspomnianego "/q".

Wnioski:

Jako iż obaj jesteście winni postanowiłem nie nadawać nikomu kary. Każdy z was ma w pewnym stopniu rację. Oskarżonego iż jest zainteresowany tematem proszę o kończenie kolejnych akcji w normalny sposób - gdyż za to są konsekwentne kary - uratowała Ciebie tylko twoja wypowiedź, która wnosiła do wątku "meritum" sprawy.

Osobę, która podała skargę uświadamiam również by takie sytuacje zgłaszała na /report - za poprawne reporty nie bijemy! Akurat o tej porze był dostępny GM_208 dosłownie było kilku graczy - więc ewentualna reakcja byłaby szybka!

Proszę również o podawanie pełnych wątków w skargach a nie tylko pasujący fragment.

Pozdrawiam
Tony.
  • Do góry
    • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych