Cześć
z zamiłowania do CRASH napisałem poradnik, wszystkie informacje są przykładem z filmów lub z własnego doświadczenia
grania oldschoolowego CRASH.
http://www.youtube.com/watch?v=wnIbEPuKQD8

Sama nazwa wskazuje, że kreacja jest w pełni oddana prawu, jednak ona nie musi skończyć się na wypełnianiu obowiązków i być całkowicie sprawiedliwa, lecz nie o to tutaj chodzi. Dobry funkcjonariusz powinien być miły, pomocny i dobrze spełniający się w swojej roli, a South Central to nie miejsce na takie swobodniejsze zagrywki - każdy kto chcę odgrywać dobrego policjanta powinien podchodzić do sytuacji z mniejszą brutalnością i z rozwagą.
Używanie broni tylko w skrajnych wypadkach, tak samo z przesłuchaniami i prowokacjami ale różnie z prowokacjami, czasami można zareagować a czasami po prostu ignorować wiadomo zależy od sytuacji. Nie jest to nudna gra, jeżeli jest się kreatywną osobą to postać kreowana pod styl dobrego policjanta powinna być przyjemna, a jak wiadomo we wszystkim możemy znaleźć korzyści i minusy.
Zapewne wielu z przyszłych funkcjonariuszy CRASH wybierze tą opcję, dlaczego? Daje dużo swobody, jednak dla oznajmienia - nie jest to bardzo dobry wybór, jeżeli chcecie już iść w kreację złego policjanta powinniście najpierw oddalić swoje życie statsiarskie. Jak pisałem, South Central to nie miejsce dla swobodnych wybryków, każdy gang ma prawo na swoim terenie odegrać IC porwanie, rozstrzelanie lub oznaczenie(uszkadzanie ciała). Czemu? Zły policjant zazwyczaj chciałby posiadać swoje wtyki, lecz można powiedzieć, że te wtyki nie zawsze mogą zdawać prawdziwe relacje i próbować udupić.
Jeżeli już na sto procent chcielibyście kreować postać w tą stronę nie zapomnijcie o tym, że prawo nie pozwala być ponadto brutalnym w stronę agresora, nie można ich bezkarnie zabijać, porywać. Więc nie chwalcie się na radiu, że podrzuciliście narkotyki, zrzuciliście kogoś z Mount Chillad, ponieważ jest to tzw. nielegal, czysty podziemny styl prowadzenia postaci - czarny charakter wśród stróżów prawa. Ale kreowanie złego policjanta nie zawsze musi iść w stronę "Zabijać, porywać, wywozić na wrogie dzielnice i podrzucać narkotyki" - pamiętajcie o tym, że możecie wszystko nadrabiać swoim charakterem np. niszcząć psychicznie na przesłuchaniach poprzez groźby.
Grafika:Młoda
Użytkownik Marcin. edytował ten post 18/03/2012 - 15:19