Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

WiFi

wifi problem haker wpa/wpa2

• Please log in to reply
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Artur Olszewski0 06/10/2011 - 14:09

Artur Olszewski
  • Świeżak
Siemanko, siemaneczko ;)
Przejdę od razu do rzeczy, nie chcę tutaj różnego rodzaju chamskich odpowiedzi bądź osób, które uwielbiają flamewar. Teraz do problemu. W jednym z pokoi w moim domu ojciec ma router bezprzewodowy, który zostaje wykryty na telefonie, gdy urządzenie szuka sieci. Problem w tym taki, że dostępu do sieci blokuje hasło, które jest zabezpieczone przez WPA/WPA2 PSK. Resetowałem ów router, ale hasło w dalszym ciągu jest inne. Hakerem nie jestem i nie będę, dlatego mam pytanie - czy jest możliwość wydobycia tego hasła?
  • Do góry
    • 0

#2 Brutal68 06/10/2011 - 14:13

Brutal
  • Gracz
Jaki to router?

http://192.168.1.1
http://192.168.0.1

Login: admin
Hasło: brak

Rzecz jasna musisz wpisać to na komputerze, który zarządza tym routerem.

Użytkownik Brutal edytował ten post 06/10/2011 - 14:17

• Do góry
    • 0

#3 Pan Mumin 326 06/10/2011 - 14:22

Pan Mumin
  • Gracz
Nie chcę robić bezsensownie drugiego tematu, wiec zapytam się tutaj. Mam podobny problem, otóż mam PSP i router z TP linku rozdzielający internet z Gawexu(radiówka) na kilka komputerów w domu, mam wpa key(sprawdzałem na "http://192.168.0.1"), wpisuje go do PSP, a i tak wyskakuje mi błąd z tym, że mam pogrzebać w ustawieniach zabezpieczających PSP/Sieci. Psp skreślam na początku, gdyż jak łącze się z Hot Spot'em w szkole to działa normalnie. Podpowie mi ktoś, czemu tak się dzieje i jak to naprawić?

Użytkownik Peter_Zasa edytował ten post 06/10/2011 - 14:24

• Do góry
    • 0

#4 Brutal68 06/10/2011 - 14:28

Brutal
  • Gracz

Nie chcę robić bezsensownie drugiego tematu, wiec zapytam się tutaj. Mam podobny problem, otóż mam PSP i router z TP linku rozdzielający internet z Gawexu(radiówka) na kilka komputerów w domu, mam wpa key(sprawdzałem na "http://192.168.0.1"), wpisuje go do PSP, a i tak wyskakuje mi błąd z tym, że mam pogrzebać w ustawieniach zabezpieczających PSP/Sieci. Psp skreślam na początku, gdyż jak łącze się z Hot Spot'em w szkole to działa normalnie. Podpowie mi ktoś, czemu tak się dzieje i jak to naprawić?

Zmień przykładowo na WEP.
  • Do góry
    • 0

#5 szakalo68 06/10/2011 - 14:55

szakalo
  • Gracz

Siemanko, siemaneczko ;)
Przejdę od razu do rzeczy, nie chcę tutaj różnego rodzaju chamskich odpowiedzi bądź osób, które uwielbiają flamewar. Teraz do problemu. W jednym z pokoi w moim domu ojciec ma router bezprzewodowy, który zostaje wykryty na telefonie, gdy urządzenie szuka sieci. Problem w tym taki, że dostępu do sieci blokuje hasło, które jest zabezpieczone przez WPA/WPA2 PSK. Resetowałem ów router, ale hasło w dalszym ciągu jest inne. Hakerem nie jestem i nie będę, dlatego mam pytanie - czy jest możliwość wydobycia tego hasła?

Zapytaj ojca jakie to hasło.
  • Do góry
    • 0

#6 Pan Mumin 326 06/10/2011 - 14:57

Pan Mumin
  • Gracz

Zmień przykładowo na WEP.

Zmieniałem, a nawet usuwałem na chwilę zabezpieczenia i nic(nie, nie zapomniałem po zmianie ustawień zrestartować routera) i nic, gdy wyłączyłem zabezpieczenia to nadal wyskakiwało mi to, abym zmienił ustawienia zabezpieczeń.
  • Do góry
    • 0

#7 B M62158 07/10/2011 - 15:41

B M
  • Zarząd

Siemanko, siemaneczko ;)

Nie ma. Chyba, że od ojca bądź np. z umowy o Internet/naklejki na routerze.
  • Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: wifi, problem, haker, wpa/wpa2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych