Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Blue Screen

blue screen hiphop

• Please log in to reply
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 troveos1783 30/08/2011 - 18:52

troveos
  • Gracz
Temacik wystawiony za hiphopa.

Witam. Mam pewien problem. Otóż kiedy gram w obojętnie jaką grę, wyskakują mi blue screeny o różnych kodach. Miałem kiedyś praktycznie ten sam problem, ale ta sytuacja mnie bardzo denerwuje. Wcześniej miałem takie żółte paski, później trójkąty.. Teraz po prostu jak wchodzę na komputer, normalnie się uruchamia system operacyjny, lecz po 3 minutach grania komputer coś restartuje i wyskakuje blue screen, bądź po prostu restartuje się bez blue screena, samoistnie. Co restart to inne kody. Doznałem kodów takich jak : Stop : 0x0000003D. Stop: 0x0000001E. Stop: 0x0000007F. Stop: 0x00000050, 0x00000001A i inne. Kiedyś jak miałem właśnie takie paski, pisało mi na blue screenie o jaki plik konkretnie chodzi, w moim przypadku był to plik nvlddmkm.sys. W tym przypadku tak nie jest. Nie mam żadnych żółtych pasków i tak dalej, ale faktycznie tak miałem. Dodam jeszcze bardzo ważną rzecz, że mam jedną partycje - jest to dysk C. A jeżeli próbuje sforamtować komputer po prostu wyskakuje mi coś, że nie mogę sforamtować i tak dalej. Nie długo będę miał płytkę i spróbuje wtedy sformatować, zobaczymy co wtedy się będzie działo. Dodam jeszcze, że system mam nie oryginalny, lecz to chyba mało co jest ważne przy tym błędzie. Tak czy owak niedługo będę miał płytkę i spróbuje zrobić formata. Lecz co zrobić jeżeli dalej będą one wyskakiwały? Otworzyłem ten plik minidupm, ale jest odmowa dostępu. Skopiowałem go na pulpit, bo innego dysku niż C nie mam, i wyskoczyło mi jakieś znaki chińskie czy coś takiego ... Używam windowsa 7 professional. Znalazłem inny program, mianowicie Blue Screen Viev.

Poniżej zamieszczę specyfikacje komputera.

System operacyjny Windows 7 Professional Media Center Edition
Dodatek service pack systemu operacyjnego - Service Pack 1
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Nazwa komputera HP
Nazwa użytkownika Dawid

Płyta główna
Typ procesora Unknown, 2200 MHz
Nazwa płyty głównej Nieznane
Mikroukład płyty głównej Nieznane
Pamięć fizyczna 2048 MB
Typ BIOS'u Nieznane

Ekran
Karta wideo GeForce 8500 GT
Karta wideo GeForce 8500 GT
Monitor Rodzajowy monitor PnP [NoDB] (CNT740C3X4)

Multimedia
Karta dźwiękowa Cyfrowe urządzenie audio (S/PDI
Karta dźwiękowa Głośniki (Avnex Virtual Audio D
Karta dźwiękowa Głośniki (Urządzenie zgodne ze

Magazyn
Kontroler IDE Standardowy podwójny kontroler PCI IDE
Kontroler SCSI/RAID Kontroler Serial ATA NVIDIA nForce
Kontroler SCSI/RAID Kontroler Serial ATA NVIDIA nForce
Dysk fizyczny Generic USB CF Reader USB Device
Dysk fizyczny Generic USB MS Reader USB Device
Dysk fizyczny ST332082 0AS SCSI Disk Device (298 GB)
Dysk fizyczny Generic USB SD Reader USB Device
Dysk fizyczny Generic USB SM Reader USB Device
Napęd dysków optycznych TSSTcorp CDDVDW TS-H653N SCSI CdRom Device
Status dysków SMART Nieznane

Partycje
C: (NTFS) 100000 MB (18538 MB wolne)

Urządzenia wejściowe
Klawiatura Standardowa klawiatura PS/2
Mysz Mysz zgodna z HID

Sieć
Karta sieciowa Karta Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC (78.88.70.70)
Karta sieciowa Kontroler sieci NVIDIA nForce

Urządzenia zewnętrzne
Drukarka Fax
Drukarka Microsoft XPS Document Writer
Urządzenie USB Urządzenie pamięci masowej USB
Urządzenie USB Urządzenie wejściowe USB

Dzisiaj rano podczas uruchamiania systemu właśnie wyskoczył mi screen o błędach. Dodam, że wcześniej również się to działo, lecz wtedy po prostu jak grałem w Gta San Andreas czy coś - po prostu wyskakiwały takie żółte paski, jakby się coś z kartą graficzną pierdzieliło. To było na początku Stycznia, jakoś tak - karta graficzna została wymieniona na nową, lecz nie wiem dlaczego niebieski screen o błędach nadal się pokazuje. Restartuje mi komputer jak gram w coś, jak jestem na pulpicie i coś robię to po prostu po 3-4 minutach wszystko się zatrzymuje, ale po chwili wszystko wraca do normy i pisze, że sterownik ekranu przestał działać, ale odzyskał sprawność, bądź nic nie pisze i restartuje sie bez blue screena, a czasem z. Najczęściej jest to Blue Screen o kodzie 7F, pliku żadnego nie ma napisanego poczas występowania, który sprawia problemy.

Wyskakuje mi coś takiego, dzisiaj postaram się zrobić zdjęcie tego i tutaj wstawić, co dokładniej tam pisze. ;)

Dodam jeszcze wszystkie kody tych błędów, wszystko rozgryzłem za pomocą Blue Screen Viev. Mam tam jeszcze dostęp do tego, jakie pliki sprawiają problem. Zaraz wszystko dodam.

Dołączona grafika

Dump File - nazwa pliku
Crash Time - data i godzina wystąpienia błędu
Bug Check String - nazwa błędu
Bug Check Code - główny kod/numer błędu
Parameter 1 do Parameter 4 - pomocnicze kody błędu
Caused by Driver - prawdopodobny sprawca błędu
Caused by Address - adres pamięci, gdzie wystąpił błąd
File Description - opis pliku, który prawdopodobnie wywołał błąd
Product Name - nazwa produktu
Company - firma
File Version - wersja pliku

Dodam jeszcze że mam tylko jedną partycje, jaka jest DYSK C. Innych dysków nie mam. Posiadam windows 7. Od razu mówię, że formatowanie dysku odpada, ponieważ płytę od windowsa siódemki mam u kolegi a kolega nie wiem kiedy wraca, możliwe, że dopiero za kilka tyg. Proszę o natychmiastową pomoc z waszej strony, liczę na was bo szukam pomocy wszędzie, ale jakoś nie mogę jej znaleźć. ^_^

Jeszcze zamieszcze info o procesorze itd.

Dołączona grafika

Dodaje jeszcze informacje o tym kodzie 7F, zaraz zamieszcze screen tutaj.

http://www.youtube.com/watch?v=Tk5Y9-ru0h8&feature=player_embedded

Użytkownik Troveo edytował ten post 30/08/2011 - 18:53

• Do góry
    • 2

#2 yossarian 60 30/08/2011 - 19:21

yossarian
  • Świeżak
Mi jak wyskakuje bluescreen to robię format, mam po problemie.
  • Do góry
    • 0

#3 drift to gówno198 30/08/2011 - 19:42

drift to gówno
  • Gracz
za hipa hopa :
Zrobiłbym formata, ale mam jedną partycje, mam na niej sterowniki i tak dalej, to jakbym tak zrobił to wszystko, sterowniki i tak dalej musiałbym od początku instalować, ogólnie system. Poza tym - nie mam płytki póki co, pisałem w temacie, o ile go przeczytałeś.
  • Do góry
    • 0

#4 Łukasz Basta0 31/08/2011 - 08:53

Łukasz Basta
  • Gracz

Miałem kiedyś praktycznie ten sam problem, ale ta sytuacja mnie bardzo denerwuje. Wcześniej miałem takie żółte paski, później trójkąty..

Dzisiaj rano podczas uruchamiania systemu właśnie wyskoczył mi screen o błędach. Dodam, że wcześniej również się to działo, lecz wtedy po prostu jak grałem w Gta San Andreas czy coś - po prostu wyskakiwały takie żółte paski, jakby się coś z kartą graficzną pierdzieliło.

Artefakty - zimne luty albo chipset pada z przegrzania, jeżeli luty to możesz próbować ją wypiec ;)
  • Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: blue screen, hiphop

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych