Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Koniec "ery" Dudka w Realu.

• Please log in to reply
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Aquilani 376 22/05/2011 - 10:34

Aquilani
  • Gracz

*
Popularny

Siema.
Wczoraj miałem zaszczyt oglądać ostatni mecz Jurka Dudka w Realu Madryt, klubowi któremu od dawna kibicuje. Chwila ta była niezapomniana, a w szczególności, gdy Jurek odbierał nagrodę (początek meczu) oraz, gdy piłkarze Los Blancos zrobili dla niego ścieżkę i żegnali Jerzego. Publiczność zgromadzona na Santiago Bernabeu wywieszali transparenty i wykrzykiwali jego nazwisko - to bardzo miłe dla samego Dudka, ale i dla Polski. Jak wiadomo i mówili to sami piłkarze Realu, Dudek był jednym z najlepszych kolegów w Madryckiej ekipie, był bardzo gorąco witany w szatni. Po treningach zostawał z Cristiano Ronaldo i pomagał mu ćwiczyć jego rzuty wolne. Piękna kariera Dudka (mimo, że nie grał), takiego pożegnania chciałby każdy. Prawda jest taka, że Jurek zawsze był w 100% gotowy do gry, a gdy otrzymywał szanse bronił niesamowicie - dowód? Mecz z Axuerre, świetne interwencje. Dlaczego wstawiam ten temat? Jurek to piłkarz, z którego możemy być dumni jak z nikogo. Co osiągnął z Liverpoolem? Mecz 2005, Liverpool - Milan. Świetne interwencje Dudka w meczu uratowały wynik 3:3, w karnych świetny popis i zwycięstwo Liverpoolu choć przegrywał 3-0. Tak czy owak, Dudek to świetny piłkarz, szkoda że odchodzi, ale cóż, zawsze będzie dumą Polski. Warto jeszcze dodać jego szlachetne cele - paczki które wysyłał biednym rodziną w Polsce, namówił do tego nawet kolegów z Madrytu! Jurek ma złote serce, stąd zawsze będzie pamiętany przez polaków! Brawo Dudek, brawo.
PS. Końcowy wynik, 8:1 dla Realu, a Cristiano Ronaldo pobił rekord, 40 bramek, Jurek puścił tylko jedną bramkę ;)

Użytkownik Aquilani edytował ten post 22/05/2011 - 10:37

• Do góry
    • 8

#2 xshowme203 22/05/2011 - 10:42

xshowme
  • Świeżak
Pokazał, że Polska nie jest wcale taka zacofana i zła - a jednak dobra jak kiedyś.
  • Do góry
    • 0

#3 Maleo 1805 22/05/2011 - 10:43

Maleo
  • Gracz
Zawsze był moim ulubionym bramkarzem. Szkoda, że po tym świetnym meczu w finale wybrali Reine. Powołań do reprezentacji też chyba nie dostawał w tym czasie, przynajmniej mi się tak wydaje.
  • Do góry
    • 0

#4 Kotek 210 22/05/2011 - 10:44

Kotek
  • Gracz

Dołączona grafika

Gracias Jurek!

• Do góry
    • 1

#5 Aquilani 376 22/05/2011 - 10:45

Aquilani
  • Gracz

Zawsze był moim ulubionym bramkarzem. Szkoda, że po tym świetnym meczu w finale wybrali Reine. Powołań do reprezentacji też chyba nie dostawał w tym czasie, przynajmniej mi się tak wydaje.

Dostał ze Słowacją podczas el. do MŚ 2010, gdzie samobójczą bramkę strzelił mu wówczas Gancarczyk.
  • Do góry
    • 0

#6 biały1559 22/05/2011 - 10:50

biały15
  • Świeżak
Już ma propozycję z Tottenhamu, Wisły i tak dalej - niech wraca do polskiej ligi to zobaczycie jak będziemy grali z taką obroną:)
Wolałbym Dudka w Lechu, ponieważ ta drużyna pokazała co potrafi na Europejskich pucharach.

Nie wiedziałem, że wczoraj było pożegnanie Dudka - dzisiaj widziałem filmik na YT, broni jakby dalej był młody:)
  • Do góry
    • 0

#7 Aquilani 376 22/05/2011 - 10:57

Aquilani
  • Gracz
@Kotek:
Nawet CR bije mu brawa. :wub:

• Do góry
    • 0

#8 EaglE^^7 22/05/2011 - 11:11

EaglE^^
  • Gracz
http://www.youtube.com/watch?v=rY46fEMUQVQ&feature=player_embedded

Mina Jurka po przytuleniu z Ronaldo - bezcenne.
  • Do góry
    • 1

#9 Popył52 22/05/2011 - 11:25

Popył
  • Gracz
Jurek niech idzie do jakiegoś klubu w którym będzie grał w pierwszym składzie i znowu niechaj zdobędzie puchar LM
  • Do góry
    • 0

#10 Scrappy 386 22/05/2011 - 11:49

Scrappy
  • Gracz
Też oglądałem, aż szkoda się Jurka zrobiła, bo to na prawdę wybitny piłkarz.
  • Do góry
    • 0

#11 Bambosz 1981 22/05/2011 - 12:17

Bambosz
  • Gracz
To prawda - wybitny bramkarz, jednak w Polsce zmieszany z błotem. Jedynie dlatego, że w Realu zafundowali mu takie miejsce w drużynie, a nie inne. Jednak, jak to mówił kiedyś jeden socjolog - człowiek nie jest w stanie zapamiętać stu zasług drugiego człowieka, a jedynie jeden błąd, który jest mu wypominany. Tak samo jest i z Borucem, i Kuszczakiem, smutna prawda. Dziękujemy Jurek!

Użytkownik Bambosz edytował ten post 22/05/2011 - 12:18

• Do góry
    • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych