Witam.
Od razu jak zainstalowałem SA oraz SAMP-a na kompie, pojawił się bardzo dziwny problem, a mianowicie:
Myszka czasem wogóle nie reaguje na ruchy oraz naciskane przyciski. Od razu mówię, że takie rzeczy dzieją się tylko w GTA, wszędzie jest w porządku. Jedyna rzecz która pomaga to powciskanie klawisza ESC, ale czasem też się tak dzieje, że gra się zacina i muszę zamknąć SAMP-a poprzez menedżer zadań. Czytałem na internecie różne tezy o tym problemie oraz ich rozwiązania, lecz nic nie pomogło.
Proszę, jeśli ktoś miał taki sam problem to niech mi poda rozwiązanie. Bardzo mnie irytuje ten problem.
Aha i jeszcze dodam, że mój komp chodzi na systemie Windows 7 Ultimate 64 Bit.
Z góry dziękuje za pomoc.
Problem z myszką w GTA SA
Rozpoczęty przez JkB, 19/05/2011 23:41
7 odpowiedzi w tym temacie
— 19
19/05/2011 - 23:41
— 22
20/05/2011 - 00:10
Ja również często mam taki problem, jednakże zwykle nacisnę raz albo dwa/trzy razy escape i wszystko wraca do pierwotnej postaci. To wygląda tak, jakby automatycznie ustawienia przestawiały się na JoyPad.
— 1805
20/05/2011 - 06:52
Tak samo, najgorzej jak po wciśnięciu ESC nie chce się pokazać Menager i trzeba restart kompa
— 75
20/05/2011 - 07:27
To wszystko się dzieje, ponieważ w czasie gry ESCepujecie ją, albo wychodzicie do windownsa...gdyby tego nie robić, oczywiście by nie było tego zacinania.
— 565
20/05/2011 - 07:37
Tak samo, najgorzej jak po wciśnięciu ESC nie chce się pokazać Menager i trzeba restart kompa
a myślałem, że tylko ja mam ten problem.
— 19
20/05/2011 - 14:12
Coś znalazłem:
Narazie nie mam czasu sprawdzić, potem napisze, czy działa.
You need to run San Andreas in 98 Compatibilty mode in Vista, because if you don't, the set file have this problem. I remember thats what I have to do, but I haven't used Vista in months (I use XP Now)
Right click gta_sa.exe, click properties, click Compatibilty tab, choose Windows 98/Me, then click apply then ok, then delete the gta_sa.set file located in (Documents\GTA San Andreas User Files)
Narazie nie mam czasu sprawdzić, potem napisze, czy działa.
— 40
20/05/2011 - 15:20
Wystarczyło trochę o tym poczytać. Wystarczy podczas gry dać alt+ctrl+delete ---> Zakładka Procesy ---> Tam znajdujemy gta_sa.exe(czy jakoś tak)---> Prawym przyciskiem myszy na to ---> Ustaw koligację ---> I jeżeli mam więcej niż jedno CPU zaznaczone, to musimy odznaczyć tak aby było tylko jedno zaznaczone. Powinno pomóc, mi zawsze pomaga.
— 19
20/05/2011 - 15:37
@UP
Mam tak ustawione, nic nie dało. Sposób który znalazłem nie działa też, nawet pogorszył sprawe, bo teraz jak już nacisne ESC to już koniec, nie działa myszka.
Mam tak ustawione, nic nie dało. Sposób który znalazłem nie działa też, nawet pogorszył sprawe, bo teraz jak już nacisne ESC to już koniec, nie działa myszka.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych