Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Problem z myszką w GTA SA

• Please log in to reply
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 JkB — 19 19/05/2011 - 23:41

JkB
  • Gracz
Witam.

Od razu jak zainstalowałem SA oraz SAMP-a na kompie, pojawił się bardzo dziwny problem, a mianowicie:

Myszka czasem wogóle nie reaguje na ruchy oraz naciskane przyciski. Od razu mówię, że takie rzeczy dzieją się tylko w GTA, wszędzie jest w porządku. Jedyna rzecz która pomaga to powciskanie klawisza ESC, ale czasem też się tak dzieje, że gra się zacina i muszę zamknąć SAMP-a poprzez menedżer zadań. Czytałem na internecie różne tezy o tym problemie oraz ich rozwiązania, lecz nic nie pomogło.

Proszę, jeśli ktoś miał taki sam problem to niech mi poda rozwiązanie. Bardzo mnie irytuje ten problem.

Aha i jeszcze dodam, że mój komp chodzi na systemie Windows 7 Ultimate 64 Bit.

Z góry dziękuje za pomoc.
  • Do góry
    • 0

#2 Slicker — 22 20/05/2011 - 00:10

Slicker
  • Gracz
Ja również często mam taki problem, jednakże zwykle nacisnę raz albo dwa/trzy razy escape i wszystko wraca do pierwotnej postaci. To wygląda tak, jakby automatycznie ustawienia przestawiały się na JoyPad.
  • Do góry
    • 0

#3 Maleo — 1805 20/05/2011 - 06:52

Maleo
  • Gracz
Tak samo, najgorzej jak po wciśnięciu ESC nie chce się pokazać Menager i trzeba restart kompa :P
  • Do góry
    • 0

#4 albi144 — 75 20/05/2011 - 07:27

albi144
  • Świeżak
To wszystko się dzieje, ponieważ w czasie gry ESCepujecie ją, albo wychodzicie do windownsa...gdyby tego nie robić, oczywiście by nie było tego zacinania.
  • Do góry
    • 0

#5 nozsipaK — 565 20/05/2011 - 07:37

nozsipaK
  • Gracz

Tak samo, najgorzej jak po wciśnięciu ESC nie chce się pokazać Menager i trzeba restart kompa :P

a myślałem, że tylko ja mam ten problem. :lol:
  • Do góry
    • 0

#6 JkB — 19 20/05/2011 - 14:12

JkB
  • Gracz
Coś znalazłem:

You need to run San Andreas in 98 Compatibilty mode in Vista, because if you don't, the set file have this problem. I remember thats what I have to do, but I haven't used Vista in months (I use XP Now)

Right click gta_sa.exe, click properties, click Compatibilty tab, choose Windows 98/Me, then click apply then ok, then delete the gta_sa.set file located in (Documents\GTA San Andreas User Files)

Narazie nie mam czasu sprawdzić, potem napisze, czy działa.
  • Do góry
    • 0

#7 KucuRdm — 40 20/05/2011 - 15:20

KucuRdm
  • Gracz
Wystarczyło trochę o tym poczytać. Wystarczy podczas gry dać alt+ctrl+delete ---> Zakładka Procesy ---> Tam znajdujemy gta_sa.exe(czy jakoś tak)---> Prawym przyciskiem myszy na to ---> Ustaw koligację ---> I jeżeli mam więcej niż jedno CPU zaznaczone, to musimy odznaczyć tak aby było tylko jedno zaznaczone. Powinno pomóc, mi zawsze pomaga.
  • Do góry
    • 1

#8 JkB — 19 20/05/2011 - 15:37

JkB
  • Gracz
@UP

Mam tak ustawione, nic nie dało. Sposób który znalazłem nie działa też, nawet pogorszył sprawe, bo teraz jak już nacisne ESC to już koniec, nie działa myszka.
  • Do góry
    • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych