Najlepsza odpowiedź ShowTime , 16/05/2019 - 22:12
Hej.
Nie zauważyłem żadnych podejrzanych logowań na Twoje konto. Najlepiej zmień swoje hasło, aby na 100% Twoje konto było bezpieczne - póki masz aktywne 2FA, to nikt inny nie zaloguje się na Twoje konto. Jeśli komunikaty o logowaniu nadal będę się pojawiały, to skontaktuj się z nami w prywatnej wiadomości na forum lub email.
Zobacz cały post
— 14
16/05/2019 - 12:25
— 2105
16/05/2019 - 12:44
Hmmm, a może ktoś mógł wpisać Twoją nazwę postaci i wpisywał byle co w miejscu na hasło - nie znam się na tym, ale taki pomysł mi przyszedł do głowy.
— 14
16/05/2019 - 12:54
Hmmm, a może ktoś mógł wpisać Twoją nazwę postaci i wpisywał byle co w miejscu na hasło - nie znam się na tym, ale taki pomysł mi przyszedł do głowy.
Tylko to dzieje się juz chyba czwarty albo piąty raz, oraz w komunikacie zawarta jest informacja, ze znał wszystko poza kodem 2FA
Użytkownik Kasic edytował ten post 16/05/2019 - 12:55
— 2154
16/05/2019 - 12:55
Hi. Przychodzę tutaj z problemem (?) który pojawił się chwile po aktywacji 2FA na moim koncie. Mianowicie - co kilka dni przychodzi mi informacja że ktoś nieudolnie logował się na moje konto. Przed odpaleniem kodu, monitorowałem mniej więcej swoje postacie, godziny w których były online, raczej nie zauważyłem żadnej działaności osoby trzeciej na moim koncie. Nie korzystam również z żadnych modyfikacji, podmianek, nie dziele się swoim hasłem - więc nie wiem w jaki sposób jak już mogło wypłynąć. Mial ktoś podobny problem? Możliwe ze to jakiś błąd 2FA? Czy mogę być pewny ze ktoś jest w posiadaniu mojego hasła?
Witaj.
Jeżeli używasz tego samego hasła w różnych miejscach, może się okazać, że w pewnym miejscu doszło do wycieku danych w tym haseł - wtedy jest prawdopodobieństwo, że zostało to użyte przez osoby, chcące przejąć Twoje konto. Zalecana jest dla pewności zmiana takiego hasła, czyli musisz zdjąć zabezpieczenie 2FA w grze, zmienić hasło poprzez odpowiednią opcję w ustawieniach forum, a następnie ponowna aktywacja 2FA.
Raczej nigdy się nie zdarzało, by sam z siebie taki komunikat wystąpił. Ewentualnie ktoś z ekipy Starszych Gamemasterów bądź Administracji może sprawdzić, czy nie następowało logowanie z innych lokalizacji niż Twoja.
— 652
16/05/2019 - 15:21
Po prostu masz zmienne IP, tez tak czasami mam jak restartuje router. Nie masz sie o co martwić prawdopodobnie.
W profilu jak wybierzesz swoją postać to masz coś takiego jak "Sesje" a potem porównaj IP które pokazuje komunikat.
Użytkownik Stróż Prowa edytował ten post 16/05/2019 - 15:26
— 1334
16/05/2019 - 16:20
Cześć!
Upewniłeś się, że ten komunikat nie jest spowodowany Twoją pomyłką? Pamiętaj, że jest to zsynchronizowane z forum, jeśli podczas próby logowania na nim pomyliłeś się podczas wpisywania kodu 2FA to taka informacja również mogła się pojawić podczas logowania w grze.
Jeśli natomiast wykluczasz pomyłkę to zastosuj się do wyświetlanej wskazówki i zmień swoje hasło. Pamiętaj, żeby było silne i unikalne (stosowane tylko na net4game).
— 14
16/05/2019 - 16:51
No wykluczam pomyłkę na 100 procent, miałem logowanie 14.05, nie odpalałem wtedy giery napewno, a jak byłem na forum, to logowałem się przez telefon - gdzie automatycznie jestem zalogowany.Cześć!
Upewniłeś się, że ten komunikat nie jest spowodowany Twoją pomyłką? Pamiętaj, że jest to zsynchronizowane z forum, jeśli podczas próby logowania na nim pomyliłeś się podczas wpisywania kodu 2FA to taka informacja również mogła się pojawić podczas logowania w grze.
Jeśli natomiast wykluczasz pomyłkę to zastosuj się do wyświetlanej wskazówki i zmień swoje hasło. Pamiętaj, żeby było silne i unikalne (stosowane tylko na net4game).
— 69
16/05/2019 - 19:00
Jeżeli mogę to dorzucę tu od siebie, że czasami warto sprawdzić czy konto gdzieś nie wyciekło z pomocą przyjdzie Ci ta strona. https://haveibeenpwned.com/
— 3055
16/05/2019 - 22:12
Najlepsza odpowiedź
Hej.
Nie zauważyłem żadnych podejrzanych logowań na Twoje konto. Najlepiej zmień swoje hasło, aby na 100% Twoje konto było bezpieczne - póki masz aktywne 2FA, to nikt inny nie zaloguje się na Twoje konto. Jeśli komunikaty o logowaniu nadal będę się pojawiały, to skontaktuj się z nami w prywatnej wiadomości na forum lub email.
Tematy o podobnych tagach: 2fa, hasło
![]() |
[Do Administracji] Problem z hasłem i 2FA.Napisany przez KoszmarR , 17/05/2019 |
|
|
|
Hyde Park →
Luźne szelki →
Format laptopa PROBLEM :(Napisany przez TheSnajper, 04/04/2019 |
|
|
||
![]() |
Problem z 2faNapisany przez Marcyk Nadal GRA, 18/01/2019 |
|