Vehicle Impound - jednostka sekcji administracyjnej, której zadaniem jest rekwirowanie i wydawanie pojazdów przez departament. Głównym sposobem na zdjęcie blokady z koła pojazdu jest kontakt telefoniczny z policyjną centralą i prośba o przysłanie funkcjonariusza na miejsce w celu jej zdjęcia. Drugą z możliwości jest napisanie krótkiego wniosku lub apelacji od blokady na naszej stronie internetowej. Funkcjonariusz sekcji administracyjnej osobiście umówi się z państwem w celu zdjęcia blokady, podając dokładną datę oraz godzinę.
Dyżury sekcji administracyjnej:
Poniedziałek: od 15:00 do 21:00
Wtorek: od 15:00 do 21:00
Środa: od 15:00 do 21:00
Czwartek: od 15:00 do 21:00
Piątek: - - -
Sobota: od 12:00 do 20:00
Niedziela: od 12:00 do 19:00
Wniosek trzeba złożyć z maksymalnie 24 godzinnym wyprzedzeniem a minimalnie z 3 godzinnym.
WNIOSEK O ZDJĘCIE BLOKADY Z KOŁA:
Imię i nazwisko: Marka zablokowanego pojazdu: Rejestracja zablokowanego pojazdu: Numer telefonu: Proponowana data: Godzina od do:
APELACJA OD NIESŁUSZNEJ BLOKADY NA KOŁO:
Imię i nazwisko: Marka zablokowanego pojazdu: Rejestracja zablokowanego pojazdu: Argumentacja: Załączniki ((obowiązkowy screen ukazujący zablokowany pojazd)): Numer telefonu: Proponowana data: Godzina od do:
FAQ:
Mój pojazd został zablokowany, mimo moich telefonów nikt nie odbiera zgłoszenia a chcę zdjąć blokadę, co mogę zrobić?
- Jeżeli centrala nie odbiera zgłoszeń prosimy złożyć wniosek na naszej stronie o zdjęcie blokady. Funkcjonariusz z sekcji administracyjnej umówi się z Państwem osobiście.
Co mogę zrobić, jeżeli funkcjonariusz odholował mój pojazd niesłusznie?
- Jeżeli pojazd został odholowany niesłusznie, proszę złożyć wniosek na naszej stronie razem z zawartymi informacjami w celu wyjaśnienia incydentu.
Kiedy mój pojazd może zostać odholowany?
- Kiedy pojazd będzie zaparkowany niezgodnie z kodeksem drogowym,
- Kiedy popełnisz wykroczenie drogowe, np: brak widocznej rejestracji, twój pojazd brał udział w poważnym zdarzeniu i funkcjonariusze muszą go przeszukać,
- Kiedy zostałeś aresztowany przez funkcjonariuszy lub agentów federalnych,
Co w przypadku, kiedy funkcjonariusz który odebrał wniosek nie zjawi się na miejscu należy:
- w danym dniu o umówionej godzinie, zadzwonić na numer alarmowy departamentu i poprosić centralę o przysłanie do tego innej osoby, która będzie posiadać owe uprawnienia.
- złożyć skargę na funkcjonariusza, który odebrał wniosek a nie pojawił się w danym dniu na miejscu lub wcześniej nie uprzedził telefonicznie, że nie uda mu się pojawić.
Wygrałem proces sądowy, skoro jestem niewinny chce zdjąć blokadę, jednak apelacja jest odrzucana, dlaczego?:
- Wygranie procesu sądowego nie liczy się z darmowym zdjęciem blokady. Wygrana procesu umożliwia Ci wolność oraz brak kary pieniężnej w postaci grzywny, a nie zdjęcie blokady z koła pojazdu - ponieważ pojazd według wytycznych został zablokowany poprawnie.
Informacje dotyczące stref i miejsc parkowania.
((Kliknięcie w którykolwiek obrazek powyżej przekieruje Was do wybranego tematu!))
Użytkownik Siedem edytował ten post 16/02/2019 - 15:11