Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Pytanie dotyczące RP

#rp #nie_n4g

• Please log in to reply
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 VenuSL0 01/10/2017 - 22:54

VenuSL
  • Świeżak

Witam, odgrywałem sobie na innym serwerze RP z policjantem i mam do was pytanie... Kto miał rację? Ja czy policjant?

Jak coś, miałem wcześniej złamaną nogę i leżał na "śmietniku".

O to RP:

Legenda:
J - Ja

P - Policjant

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

J - /me sięga ręką do prawej kieszeni spodni, wyjmuje z niej broń i strzela do policjanta

J - /do udane? reakcja?

P - /do nie bo broń jest zabezpieczona w kaburze

J - /do broń nie była zabezpieczona w kaburze, mogła w każdym momencie wystrzelić

J - /do udane? reakcja?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wtedy ponowiłem pytanie i policjant pisał do mnie że nie mogłem wystrzelić bo była w kaburze... Ja napisałem że to moja broń i chyba wiem czy była w kaburze, czy też nie... To on napisał "jak ja pisze że była w kaburze to jest" i "ty o tym nie decydujesz". Potrzebuje pomocy i odpowiedzi na pytanie kto miał rację, ja czy policjant? Ja decydowałem o tym że broń była w kaburze?

• Do góry
    • 0

#2 xVSx1278 02/10/2017 - 06:37

xVSx
  • GameMaster SA-MP

*
Popularny

Oczywiście, że tak. Skoro odegrałeś akcje wyciągania broni i miałeś ją skryptowo mogłeś spokojnie oddać strzał w niego. Nie ma z tym problemu, pamiętaj! Taka akcja nazywana jest akcja dynamiczna, przestań grać schematycznie, na prawdziwej scenie RP nie ma pytań jak /do udane? Gracz dobry sam wie, że musi zareagować reakcja a jeżeli wymaga od Ciebie abyś pytał czy udane to nie zna się absolutnie na tej grze. Druga sprawa, odegrałeś, że celujesz to dynamiczna akcja oddanie strzału, po prostu strzelasz a nie pytasz czy się udało strzelić - proste, zrobił Cię w bambuko, terminator.
  • Do góry
    • 3

#3 Kajlu698 02/10/2017 - 13:57

Kajlu
  • Gracz

Stary, ale jak Ty masz broń to nie musisz odgrywać, że strzelasz. To tak samo jakbyś uciekał przed policją i wpisywał /me kręci kierownicą w lewo itd. bezsens prawda? Po prostu, jak masz na scrollu broń, wyciągasz i strzelasz, nie pytasz się innego typka czy udało SIĘ TOBIE strzelić, to bez sens.

• Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: #rp, #nie_n4g

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych