Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Duty - czas

• Please log in to reply
79 odpowiedzi w tym temacie

#1 jm gosciu — 119 08/09/2016 - 23:56

jm gosciu
  • Gracz

*
Popularny

Strzałeczka!

Zapewne większości z was zauważyło, że w nocy duty wbija się o wiele dłużej i wychodzę z pytaniem do administracji, dlaczego? Nie każda osoba może poświęcać swój czas na grę w dzień, ale to nie oznacza, że ktoś zamiast 18 minut na duty musi siedzieć około 32 minuty - lekka przesada. Prosiłbym o poprawnie tego, ponieważ jest to nie sprawiedliwe wobec innych graczy oraz czas jednej duty ma wynosić 18 minut, a nie około dwa razy tyle.

Użytkownik BartusBartus edytował ten post 09/09/2016 - 00:51

• Do góry
    • 3

#2 BIG ROBBA — 832 09/09/2016 - 01:07

BIG ROBBA
  • Gracz

*
Popularny

nie tylko w nocy, 18 minut duty to jakieś 23-25 minut ze stoperem w łapie.

P.S - nie przypominam sobie żeby był aż tak wielki problem gdy duty wynosilo 30 minut. 

Użytkownik Robcis edytował ten post 09/09/2016 - 01:08

• Do góry
    • 6

#3 Hrabia QuarK — 279 09/09/2016 - 05:53

Hrabia QuarK
  • Gracz

*
Popularny

U mnie 20 minut i już mam 18 :)

• Do góry
    • 7

#4 Funnymouth — 76 09/09/2016 - 07:10

Funnymouth
  • Gracz
Myśle ze to moze byc spowodowanem tym ze system afk wlacza sie nam nawet jak ruszamy kamerka. Dzisiaj w nocy specjalnie wejde ze stoperem i odmierze dokladnie 18m caly czas poruszajac sie postacia. (chodzac)
  • Do góry
    • 2

#5 Koczan — 228 09/09/2016 - 07:37

Koczan
  • Gracz

Możesz sobie pobrać program do omijania afk, ale musisz być przy kompie by odegrać ewentualną akcję rp.

• Do góry
    • 0

#6 Mr Vegas — 54 09/09/2016 - 07:53

Mr Vegas
  • Gracz

*
Popularny

Potwierdzam.. Aby nabic 18 minut bez afk trzeba około 20-25 minut w świecie realnym..

Użytkownik Mr Vegas edytował ten post 09/09/2016 - 07:53

• Do góry
    • 17

#7 qkki — 12 09/09/2016 - 08:53

qkki
  • Gracz

Możesz sobie pobrać program do omijania afk, ale musisz być przy kompie by odegrać ewentualną akcję rp.

legit? można coś takiego robić?

• Do góry
    • 0

#8 Lisiek — 1016 09/09/2016 - 09:23

Lisiek
  • Gracz

*
Popularny

legit? można coś takiego robić?

Jeżeli nie zostawiasz Sobie po prostu komputera z włączonym programem - idąc Sobie pograć w piłkę, z ziomeczkami zajarać, czy jakie tam inne zajęcie - to możesz. Sam gdy nabijam duty włączam Sobie BOT'a i Siedząc przy kompie piszę Sobie na przykład na messengerze, bądź siadam na Atlas i walę rozpiętki - zerkając co chwila w monitor czy nie przyszedł jakiś gracz i nie chce odegrać akcji. ;)

• Do góry
    • 6

#9 proe — 84 09/09/2016 - 09:25

proe
  • Gracz

Myśle ze to moze byc spowodowanem tym ze system afk wlacza sie nam nawet jak ruszamy kamerka. Dzisiaj w nocy specjalnie wejde ze stoperem i odmierze dokladnie 18m caly czas poruszajac sie postacia. (chodzac)

Megabot co ileś tam sekund klika automatycznie scrolla co cofa ekran do tyłu a to automatycznie wyłącza afka a i tak się bije dłużej duty.. Chyba że dodali że po 10 sekundach masz afka.

• Do góry
    • 0

#10 Blackelele — 320 09/09/2016 - 12:58

Blackelele
  • Gracz

Warto wspomnieć, że 'zbijanie' czasu w AJ'cie, przetrzymce też jest zbugowane. Godzina = ~ Godzina i dwadzieścia minut.

Użytkownik Blackeerr edytował ten post 09/09/2016 - 12:58

• Do góry
    • 2

#11 NOFU — 321 09/09/2016 - 14:22

NOFU
  • Gracz

Ja zaobserwowałem ,że od restartu serwera bije się coraz dłużej duty, już tłumacze.

Po restarcie koło godziny 4:30 biłem duty 18 minut i faktycznie 18 się nabiło. (nawet raz mi się zdarzyło nabić w 17 minut xd)

Godzina 8:00 już dwie minuty dłużej mi się biło

Godzina 15-16 pare minutek dłużej

Natomiast podwieczór o godzinie 21-22 to już 25 minut trzebało spędzić.

Nie wiem dlaczego ale tak zaobserwowałem, przypuszczam że dzieje się to przez lagi lub ping ,ponieważ jak odpale z kilkanaście programów to bym chyba 30 minut bił .xd

Użytkownik NOVU edytował ten post 09/09/2016 - 14:23

• Do góry
    • 2

#12 RodekuisxD3 — -6 09/09/2016 - 14:34

RodekuisxD3
  • Gracz

Według mnie, gdy 18 minut nabijesz /duty, wtedy dostajesz 120$, ale jeżeli obsłużysz klientów (dajmy, że 5 klientów) i będziesz z 40 minut to druga wypłata, czyli razem dwie wypłaty na 24h. Ja nabiłem /duty na siłowni w centrum, bo tam pracuję i nie dostałem żadnej wypłaty, no kurde wkurzyło mnie to! Wyraźnie pisze, że jak 18 minut przegrasz w pracy to wypłat masz 120$, ale spoko. xD Niech administracja poprawi to jak mówiłem - 2 wypłaty w 1 dniu, czyli na 24 h + może premium. Jeżeli nie spodoba się wam takie coś to po prostu zróbcie tak, że klient płaci za jedzenie czy karnet to hajs powinien lądować do gracza na konto, a nie dostajesz 1$, wtedy zarobisz dobrą sumę. Ja tutaj nawet do 500 nie dojdę w hajsie, bo ciągle muszę na coś wydawać, a chcę kupić se rower, dlatego proszę administrację, żebyście zrobili coś, co ułatwi zarabianie. Miałem tutaj tylko 340$ XD. A to szybko poszło..Gdy tak będzie,że dostanę hajs dajmy za karnet 38%, jest jakaś szansa, a nie... To tylko moja propozycja, odpowiadajcie na to i zobaczymy czy jesteście za czy przeciw. :)

Użytkownik RodekuisxD3 edytował ten post 09/09/2016 - 14:37

• Do góry
    • -6

#13 jm gosciu — 119 13/09/2016 - 00:42

jm gosciu
  • Gracz

Nikt z administracji się nie wypowie?

• Do góry
    • 0

#14 Przeemo — 2369 13/09/2016 - 00:43

Przeemo
  • Gracz

*
Popularny

Tak się dzieje do 12:00, potem wraca do normalności. Ale czemu, nie wiem.

• Do góry
    • 8

#15 Hendzioszek — 2141 16/09/2016 - 16:29

Hendzioszek
  • Gracz

Hejo, czas 18 minut bicia duty jest optymalny. Czym jest to spowodowane że zamiast 18 minut masz 32? Pojawia się Tobie system AFK nad głową postaci, który nie pozwala na nabijanie duty na służbie.

• Do góry
    • -35

#16 Kinect — 95 16/09/2016 - 16:37

Kinect
  • Gracz

Hejo, czas 18 minut bicia duty jest optymalny. Czym jest to spowodowane że zamiast 18 minut masz 32? Pojawia się Tobie system AFK nad głową postaci, który nie pozwala na nabijanie duty na służbie.

No to chyba nie. Cokolwiek byś nie zrobił, to w nocy zawsze będzie dłużej nabijać. Od dawna tak miałem (bo teraz już nie gram), gdy biłem sobie spokojnie djutaja na bocie.

btw. nie wiem po Co ustawiłeś sobie, że to najlepsza odpowiedź jak tak nie jest X-D to chyba autor tematu powinien wybierać.

Użytkownik Kinect edytował ten post 16/09/2016 - 16:38

• Do góry
    • 0

#17 Zawskyy — 46 16/09/2016 - 18:38

Zawskyy
  • Gracz

potwierdza, przetrzymka 20 h, a bije już 27 i godzina została

• Do góry
    • 1

#18 BIG ROBBA — 832 16/09/2016 - 19:42

BIG ROBBA
  • Gracz

Sprawdzałeś ze stoperem w dłoni?

• Do góry
    • 0

#19 PRESTlDlGlTATOR — 116 16/09/2016 - 20:12

PRESTlDlGlTATOR
  • Gracz

Sprawdzałeś ze stoperem w dłoni?

Z ręką w zegarku.

• Do góry
    • 1

#20 kubiv — 603 16/09/2016 - 21:41

kubiv
  • Gracz
Macie racje, jakoś dłużej się nabija czas duty, również to zauważyłem.
  • Do góry
    • 1

#21 Walder — 12 16/09/2016 - 22:30

Walder
  • Gracz

To jest dramat, a zwłaszcza dla osób które mają golda i robią w ośmiu biznesach :/ Mi nabicie duty zajmuje lekko ponad 3h.

• Do góry
    • 2

#22 jm gosciu — 119 17/09/2016 - 00:26

jm gosciu
  • Gracz

Czekam cały czas na wypowiedź Administracji, ale coś im to ciężko idzie ;)

• Do góry
    • 0

#23 homicide187 — 40 17/09/2016 - 07:05

homicide187
  • Gracz
Ja siedząc 18 minut na duty mam wbite 5 minut służby, porażka.
  • Do góry
    • 0

#24 Milioner Czyki — 1034 17/09/2016 - 08:53

Milioner Czyki
  • Gracz

Faktycznie jakoś dłużej jest niż 18 minut, czasem idą szybko pierwsze minuty ale potem jakoś dłużej, tak od ósmej minuty jakoś dłużej mi się bije. :/

• Do góry
    • 0

#25 Dąbrowski — 35 17/09/2016 - 09:33

Dąbrowski
  • Gracz

*
Popularny

śmieszy mnie wypowiedź handy'ego aka surva, 3/4 serwera boci bo serwer podobno nie miał być do tego by pół dnia siedzieć przed monitorem i co chwile sprawdzać /g czy nudzić się i biegać w koło (zwłaszcza na idlewood, gdzie klientów to jedynie można łapać gdy ktoś napisze ooc, że chce karnet/żarcie/lek) zaczyna wam to wszystko wymierać, nie szukacie sposobu na sensowne nabijanie duty, było 5 prac i 200 pd, było pięknie i bajecznie, spieprzyliście to i wrzuciliście durnotę, która jedynie pogorszyła... Miały być automatyczne paydaye i co? I gówno nie ma, zapewne też nie będzie do następnych matur, czy też do kolejnych świąt, gdzie to ogłosicie kolejny raz, że unbany rozdajecie a i tak dacie może 5-ciu osobom powrócić na ten serwer, który powoli zaczyna nabierać znaczenia "pseudol" nie potrzebne dodatki i utrudnienia do gry, typu czekanie minuty, no dobra, nie o tym mowa, ale tak czy siak, serwer upada na skrypcie i frekwencji, każda według misiaka i reszty mózgów tej operacji "aktualizacja" powoduje zanik graczy, bo się im po prostu odechciewa... Był jakiś projekt podreperowania south central, prostyq pojebał sprawe, zauważył zapewne jak się gra, wrzucił jakieś badziewie że bez interakcji nie wolno, a i tak to robią... Mogę wymieniać wszystko co zauważyłem na minus przez ostatni rok, gdzie grałem, pełno oszustów, nie wolno nawet swojemu najlepszemu e-koledze zaufać bo wbije ci kose pod rzebro..

co do czasów - czasy od lat są zepsute, nie koniecznie 32 minuty trzeba bić na 18 minut duty, ale u mnie jest tak, że ustawiałem bociucha, za 18 minut wpadam do pokoju a tam 15 minut, nie raz 10 minut, zazwyczaj było to 16 minut, no opóźnienie było, zależne to jest od częstotliwości wykonywanych ruchów w grze, im bardziej stoisz w miejscu i nic nie klikasz, to tym dłużej wbijasz duty ( nie mówię tu o afku, żeby znowu mnie jakiś "gamemaster" nie upomniał) ogólnie zamiast wprowadzać kolejne syfy psujące rozgrywkę zamiast ją poprawiać, to mogliby się skupić na tym zasranym update, który był już dawno obiecany, a niedotrzymany słowa. Już chuj w temat pieniedzy jakie kosi Misiek, ale skoro widzi jaki dochód ma, to przynajmniej mógłby coś robić, by to było opłacalne dla obu stron.. Bo teraz to w sumie ten gold jest gówno wart, jak sprzedają po 2k, czy też szczerze nie daje nic więcej ciekawego jak kolorowy opis, złoty nick i możliwość stworzenia własnej postaci.. no i 8 prac, które jest dla mnie ogromnym bezsensem.

nie lepiej zamiast siedzieć przed monitorem patrzeć ciągle na /g to zrobić ze 3 prace powiedzmy po 30 lub więcej minut, wypłata zależna od ilości klientów no i chuj no i cześć, by było sprawiedliwie. Nabijasz na bocie? nie masz klientów? no to dostajesz najniższą wypłate i elo. 

Zero jakiekogolwiek myślenia, ten serwer nie jest dla graczy, tylko dla administracji. Thank god, że nie gram już w sampa, napatrzyłem się tu wiele złego, gdzie nigdzie raczej tak nie ma, każda propozycja na konkurencjach była przychylna, bądź chociaż ktoś z administracji miał odwagę się wypowiedzieć za albo przeciw, a tu tematy wiszą od 2k10 roku, także siemano, bawcie się, miłej lektury, troche chaotycznie napisane, bo wkurwia mnie to, że nic tu się nie zmienia na lepsze - temat wałkowany wiele lat i raczej nie zmieni się tu nic na lepsze, tylko na gorsze, jak tak będzie dalej, to w zimie nie będzie spowrotem 300-400 osób, bo już bardziej opłacalne będzie nie grać w to, niż marnować czas tu. siema, bez hejtu, prawdę pisze, może coś dotknie kogoś tu z administracji, a gracze poprą przynajmniej część mojej wypowiedzi, bo to ważne, by TO GRACZOM SIĘ GRAŁO LEPIEJ, NIE ADMINISTRACJI.

nie zapominajmy o organizacjach bez tematów, które są niesamowicie bezkarne, niesamowicie żyją własnymi regułami na south central, administracja nie reaguje na takie rzeczy, gdy bez niczego podbiega typ nawet bez maski i cie okrada, nawet nie odegra, że zabiera ci siano czy cie przeszukuje, a jak mi to zdolny ładnie odpisał? "south central żyje własnymi zasadami" - good job zdolny, dobrze, że masz szary nick już frajerze. Fajnie by było jakby gra była dla graczy, co chyba w tej wypowiedzi podkreślam już z trzeci raz, ZOBACZYMY CZY ADMINISTRACJA MI ODPISZE NA TO, CZY ZAMIOTĄ FAGASA (mnie) POD DYWAN I ZAPOMNĄ O SPRAWIE JAK MAJĄ W ZWYCZAJU!

Użytkownik kaczuszkaaa121 edytował ten post 17/09/2016 - 09:38

• Do góry
    • 27

#26 jm gosciu — 119 17/09/2016 - 12:28

jm gosciu
  • Gracz

@kaczuszkaaa121 Zgadzam się ze wszystkim z tym co napisałeś, ale Administracji nie przegadasz do rozumu. Próbował ja i wiele innych graczy - oni wiedzą wszystko najlepiej. Nie pozostało nic innego niż czekać aż liczba graczy upadnie poniżej 100 i wtedy może ich rozumki zajrzą, że coś jednak jest nie tak i 500 graczy na starym skrypcie, a nie całe 100 na nowym, to nie to samo(Nie używajcie argumentów, że jest rok szkolny, bo to właśnie w tym okresie zawsze było najwięcej aktywnych graczy)  ;)

Użytkownik BartusBartus edytował ten post 17/09/2016 - 12:31

• Do góry
    • 0

#27 Dąbrowski — 35 17/09/2016 - 12:48

Dąbrowski
  • Gracz

@kaczuszkaaa121 Zgadzam się ze wszystkim z tym co napisałeś, ale Administracji nie przegadasz do rozumu. Próbował ja i wiele innych graczy - oni wiedzą wszystko najlepiej. Nie pozostało nic innego niż czekać aż liczba graczy upadnie poniżej 100 i wtedy może ich rozumki zajrzą, że coś jednak jest nie tak i 500 graczy na starym skrypcie, a nie całe 100 na nowym, to nie to samo(Nie używajcie argumentów, że jest rok szkolny, bo to właśnie w tym okresie zawsze było najwięcej aktywnych graczy)  ;)

powiedzenie, że rok szkolny to i mała aktywność jest brednią i zwykłym kłamstwem, powiedzenie, że lato też jest gówniane, bo w lato właśnie masz wolne, fakt jedni wyjeżdżają, drudzy grają i nie było problemu, bo aktywność powyżej 300 osób zawsze była... odkąd wprowadzane są śmieszne zakazy i nakazy, "usprawnienia" skryptu, to jedynie idzie to na niekorzyść aktywności i serwera, nie zapominajmy o udupiaczach i ogólnym stanie Roleplay na tym serwerze, bo zanik jest totalny, wygląda to mniej więcej tak, że starzy wyjadacze, którzy byli ikonami tego serwera odeszli w niepamięć, zapomniano co zrobili dla świata przestępczego roleplay czy porządkowych lub całokształtu, ogólnie to serwer przechodzi bardziej na RPG, niż samo RP, zapominają ludzie o podstawowych wartościach, nie mam zamiaru gadania tu o grze ze słuchawką, czy skypegaming... Brakuje tego co było, szkoda że Misiek nie wróci do poprzednich zmian, które przynajmniej miały jakikolwiek sens, nie chce się dupy ruszyć by ktoś przejął pałeczke opiekuna, bo co? NO BO PRZECIEŻ KURWA MOŻEMY ZBIJAĆ MAMONE NA RODZINKACH! - tak to interpretuje, lepiej by był chaos wśród organizacji widmo okradania na potęgę i wbijania bw "dla zasady" niż grać na poziomie i trzymać ten poziom, ale tak samo temat wałkowany enty raz, nie będzie opiekuna, bo nie chce im się, taka jest prawda, wolą liczyć pieniążki na usługach niż pilnować bytu na serwerze... dobra, szkoda nawijać bo i tak zaraz pewnie lada moment ban i szary nick bo prawda boli najbardziej XDDD siemano

• Do góry
    • 1

#28 jm gosciu — 119 22/09/2016 - 01:40

jm gosciu
  • Gracz

Odświeżam :)

• Do góry
    • 0

#29 Zapomniana Nana — 848 23/09/2016 - 10:03

Zapomniana Nana
  • Gracz

*
Popularny

Hendy, proszę Cię... Ja wiem iż ty /duty nie bijesz bo nie musisz... Aczkolwiek skoro pisze 10 czy tam 20 osób o problemie to coś musi być na rzeczy?:) Ja nie raz grając RP, gdzie nie jest możliwe AFK, nawet nie mam AFK bo 2 osoba to widzi przecież.. duty nie raz bije 25/30minut, ponieważ minuta trwa dłużej niż 60sekund.. 

• Do góry
    • 4

#30 Mendozo2208 — 2 23/09/2016 - 10:28

Mendozo2208
  • Gracz
Bardzo zaawansowany system AFK, ale to jest standard, ze na net4game minuta od zawsze trwa 1 ok 1.2-1.4 min. Zwroc uwage ze przy sadzie tez co minute nie mija minuta. Brzmi to glupio, ale tak jest. Nie zrobisz z tym nic. Zwroc uwage ze przy wezwaniu do sadu trwa to tez zamiast 5 min 6-7 min do rozpoczecia rozprawy, tak samo jak w wiezieniu dostajesz 24h trwa to o wiele duzej i nie leci tak latwo, bo ja odsiadujac 24h siedzialem cos kolo 36h. Wiec sie prsyzwyczaj, ze nie zmienia.
  • Do góry
    • 1

#31 jm gosciu — 119 23/09/2016 - 14:23

jm gosciu
  • Gracz

*
Popularny

Bardzo zaawansowany system AFK, ale to jest standard, ze na net4game minuta od zawsze trwa 1 ok 1.2-1.4 min. Zwroc uwage ze przy sadzie tez co minute nie mija minuta. Brzmi to glupio, ale tak jest. Nie zrobisz z tym nic. Zwroc uwage ze przy wezwaniu do sadu trwa to tez zamiast 5 min 6-7 min do rozpoczecia rozprawy, tak samo jak w wiezieniu dostajesz 24h trwa to o wiele duzej i nie leci tak latwo, bo ja odsiadujac 24h siedzialem cos kolo 36h. Wiec sie prsyzwyczaj, ze nie zmienia.

W skrypcie można wszystko ustawić tak, aby działo poprawnie. Chyba, że ktoś specjalnie ustawia coś innego w skrypcie, a na forum pisze jeszcze coś innego. Finałowo w biznesach spędzamy więcej czasu niż gramy Role Play #n$g ;)

//Dodam, że Administracja omija ten temat szerokim łukiem.

Użytkownik BartusBartus edytował ten post 23/09/2016 - 14:24

• Do góry
    • 3

#32 _Klasyczny_ — 18 23/09/2016 - 14:26

_Klasyczny_
  • Gracz

W skrypcie można wszystko ustawić tak, aby działo poprawnie. Chyba, że ktoś specjalnie ustawia coś innego w skrypcie, a na forum pisze jeszcze coś innego. Finałowo w biznesach spędzamy więcej czasu niż gramy Role Play #n$g ;)

dokładnie, jestem tego samego zdania.

• Do góry
    • 0

#33 YoungBarti — 38 23/09/2016 - 14:27

YoungBarti
  • Gracz

Co prawda to prawda.. W innych tematach niemalże odrazu odpisuje a tutaj nic..

• Do góry
    • 1

#34 jm gosciu — 119 28/09/2016 - 12:05

jm gosciu
  • Gracz

Odświeżam kolejny raz :)

• Do góry
    • 0

#35 PrawilnaMorda — 3 28/09/2016 - 12:23

PrawilnaMorda
  • Gracz
Proszę również Administracje o naprawę tego.
1 min = ~1 min, 30 sec na n4g ...
  • Do góry
    • 0

#36 jm gosciu — 119 03/10/2016 - 13:47

jm gosciu
  • Gracz

Miesiąc mija, a Administracji się nie spieszy do wypowiedzi no cóż odświeżam :)

Użytkownik BartusBartus edytował ten post 03/10/2016 - 13:48

• Do góry
    • 2

#37 Manowar — 372 08/10/2016 - 11:42

Manowar
  • Gracz

Niech administracja się wypowie w tym temacie i zrobi coś z tym problemem, serio... Ja nie gram tutaj, by patrzeć w monitor 30 minut za głupie 120 dolce. (Choć nie bije często duty, czasami by stykało na naprawy, zapiekanki i karnety) to irytuje mnie to. Powiem Wam taką ciekawostkę, że będąc na duty 40 minut, wliczając w to 30 na granicy (Gdzie trzeba się ruszać i odgrywać, bo co chwile ktoś wozi paczki), miałem jedyne 29 minut nabite ;D. Nie rozumiem tej logiki, jak chcecie mieć graczy, skoro zmuszacie ich do siedzenia 2 godzin na głupim duty, gdzie nie każdy ma czas na siedzenie tyle przy kompie?

• Do góry
    • 0

#38 bfly — 23 13/10/2016 - 02:36

bfly
  • Gracz
Miesiąc wisi i nagle zniknie bez odpowiedzi.
  • Do góry
    • 0

#39 Pestidude — 87 13/10/2016 - 20:02

Pestidude
  • Gracz

Po prostu ciągle ktoś musi podbijać ten temat. Założę się że administracja czeka, aż temat przestanie być aktywny, a wtedy jak ktoś go odkopie, dostanie warna a temat poleci do archiwum.

• Do góry
    • 0

#40 HAN5 — 33 14/10/2016 - 12:23

HAN5
  • Gracz

Prawda!

Ostatnio też miałem taką historię dosyć nieciekawą związaną właśnie z nabijaniem duty. Człowiek zamiast 18 minut musi poświęcić w granicach 30 minut czasu rzeczywistego, a to naprawdę bywa czasami uciążliwe. 

• Do góry
    • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych