No niedługo 18 lat się kończy i jakiś samochód wypadało by kupić.Co moglibyście mi polecić? Chciałbym się zmieścić w max 50 tyś. złoty ze wszystkim. Za odpowiedź z góry Dziękuję
Samochód na 18-tkę
— -26
20/04/2016 - 19:10
— 0
20/04/2016 - 19:31
Polecam Lexusa IS 200 155KM Przyjemna jazda i komfort
— 131
20/04/2016 - 19:41
— 1407
20/04/2016 - 19:42
— -26
20/04/2016 - 19:51
18 lat i 50 tysięcy na pierwszą furę xD Naucz się najpierw jeździć jakimś gownem, a później inwestuj w droższe fury.
Jeździć to już jeżdżę od 16 roku życia,więc z prowadzeniem i ruchem drogowym nie ma u mnie problemu a po prostu szukam sobie jakiejś fajnej furki na około rok czasu do wyjazdu.
Nie napisałeś z jakiego segmentu chcesz autko. Czy ma być oszczędne, czy ma mieć sportowy charakter, albo dobrze wyposażone i komfortowe.
Wiesz co na pewno chciałbym by było szybkie,spalanie tak do około 25l/100 i właśnie się zastanawiam albo nad jakimś sportowym coupe albo nad jakimś roadster'em by przy słoneczku na plażę pojechać
— 17
20/04/2016 - 20:07
Jaki typ auta? kombi, van itd.... Bo tak to ciężko strzelać jaki masz gust
— -26
20/04/2016 - 20:14
Niewiem jakim cudem w wieku 18 lat masz mieć możliwość wydania 50 tysięcy na auto, nie mówiąc już o kosztach utrzymania. Weź to wyjaśnij bo ciekaw jestem.
2 kwestie.
1 Nie twoja sprawa i chuj ci do tego
2 Jak już tak chcesz wiedzieć to ci powiem. W Norwegi się pracuje od 16 roku życia w wolnych chwilach to się uzbierało tyle.
Jaki typ auta? kombi, van itd.... Bo tak to ciężko strzelać jaki masz gust
Wiesz co na pewno chciałbym by było szybkie,spalanie tak do około 25l/100 i właśnie się zastanawiam albo nad jakimś sportowym coupe albo nad jakimś roadster'em by przy słoneczku na plażę pojechać
— 7
20/04/2016 - 20:16
2 kwestie.
1 Nie twoja sprawa i chuj ci do tego
2 Jak już tak chcesz wiedzieć to ci powiem. W Norwegi się pracuje od 16 roku życia w wolnych chwilach to się uzbierało tyle.
Ok to kup sobie pro elo gablote za 50 kapci której nie ogarniesz bo niemasz wyczucia do sportowych aut z dużą mocą i podbij nad Bałtyk w blasku zachodzącego słońca cieciu.
— -26
20/04/2016 - 20:21
banan.jpg
Mylisz pojęcia.Banan to osoba która ma bogatych rodziców i od nich bierze pieniądze na większość rzeczy.Ja na swoje pracuję w Norwegi cały wolny czas.
Ok to kup sobie pro elo gablote za 50 kapci której nie ogarniesz bo niemasz wyczucia do sportowych aut z dużą mocą i podbij nad Bałtyk w blasku zachodzącego słońca cieciu.
Hahah OK
Jakie to ma znaczenie. Chciał się pochwalić kasą i tyle. Przecież poważni ludzie nie szukają poważnych aut na forum o tematyce gier komputerowych, gdzie średnia wiekowa to 16/17...
Nie ceń innych według siebie. Agiklo powiedział mi to samo a mi po prostu nie chce się szukać. That's true
— 1407
20/04/2016 - 21:03

Popularny
Nominuję Hondę S2000, Nissana 350Z, E92/E93 (do tej kwoty raczej 335i w dobrym stanie nie kupisz, ale na dobry egzemplarz ze słabszym silnikiem może trafisz). Możesz też kupić coś tańszego, a resztę zachować na ewentualny nieoczekiwany wydatek. Zbierz najwięcej informacji o samochodach, które najbardziej cie zainteresują. Wychwytuj nawet takie szczegóły jak koło dwumasowe w Nissanie 350Z, które nie lubi katowania i sprawia, że silnik wolniej wchodzi na obroty co przy stosowaniu międzygazu podczas redukcji biegów powoduje niesmak. Ostatnio zmieniałam autko w podobnej kwocie i też miałam dylemat, ale nie przyznam się do tego, co wybrałam, bo i tak jest z innego segmentu.
Pamiętaj, że możesz sprzedać auto tracąc niewiele jeśli okaże się, że jednak ci nie odpowiada. Nie masz kogoś takiego z doświadczeniem, kogoś kto lepiej zna się na motoryzacji z kim mógłbyś porozmawiać? Internet nie zawsze jest dobrym źródłem informacji.
— -26
20/04/2016 - 21:15
Nie rozumiem dlaczego niektórzy odchodzą od tematu. To czy rozbije auto zaraz po zakupie to tylko jego sprawa. Cieszcie się, że nie będziecie siedzieć w tym aucie podczas wypadku.
Pieniądze mógł zdobyć na mnóstwo sposobów. Mógł wygrać na jakiejś loterii, ukraść, zarobić.
Nominuję Hondę S2000, Nissana 350Z, E92/E93 (do tej kwoty raczej 335i w dobrym stanie nie kupisz, ale na dobry egzemplarz ze słabszym silnikiem może trafisz). Możesz też kupić coś tańszego, a resztę zachować na ewentualny nieoczekiwany wydatek. Zbierz najwięcej informacji o samochodach, które najbardziej cie zainteresują. Wychwytuj nawet takie szczegóły jak koło dwumasowe w Nissanie 350Z, które nie lubi katowania i sprawia, że silnik wolniej wchodzi na obroty co przy stosowaniu międzygazu podczas redukcji biegów powoduje niesmak. Ostatnio zmieniałam autko w podobnej kwocie i też miałam dylemat, ale nie przyznam się do tego, co wybrałam, bo i tak jest z innego segmentu.
Pamiętaj, że możesz sprzedać auto tracąc niewiele jeśli okaże się, że jednak ci nie odpowiada. Nie masz kogoś takiego z doświadczeniem, kogoś kto lepiej zna się na motoryzacji z kim mógłbyś porozmawiać? Internet nie zawsze jest dobrym źródłem informacji.
Pięknie Dziękuję.Znalazła się jedna normalna osoba która w normalny sposób odpisała.Myślę bardzo podobnie tzn. 350Z,S200 myślę jeszcze albo nad RX-8,R34 i (ale to już trochę inny segment) Chevrolet Impala 67 lub Pontiac GTO , a jeżeli chodzi o osobę z doświadczeniem to mam zaufanych ludzi ale wolę się zawsze popytać wielu osób by móc mieć z czego wybierać i nad czym się zastanawiać
— 1407
21/04/2016 - 02:07
Może jakiś sleeper skoro tak bardzo jesteś niezdecydowany?
— 13
21/04/2016 - 07:34
— 15
21/04/2016 - 12:13
Do pięćdziesięciu tysięcy jest od groma samochodów, ja osobiście polecam coś z Audi w tej cenie, A4 B8 byłoby dobrym wyborem, za tą cenę już kupiłbyś zadbaną.
— -26
21/04/2016 - 12:23
Dzięki, jak zobaczyłem to faktycznie jedne z najlepszych aut za tą cenę.Do pięćdziesięciu tysięcy jest od groma samochodów, ja osobiście polecam coś z Audi w tej cenie, A4 B8 byłoby dobrym wyborem, za tą cenę już kupiłbyś zadbaną.
— 1139
21/04/2016 - 13:38
http://allegro.pl/au...33.html#thumb/5
Audi a6 c6 też są spoko, ogólnie to bym szukał czegoś z audi na twoim miejscu, a za tą cenę to znajdziesz coś dobrego.
— 4701
21/04/2016 - 16:38
Pierw do nauki wypadałoby usiąść
— -26
21/04/2016 - 17:03
Pierw do nauki wypadałoby usiąść
Tak jak wcześniej pisałem.Uczyłem się jeździć od 16 roku życia i jeżdżę nie gorzej od siostry a siostra prawko ma od 7 lat.
— 1263
21/04/2016 - 17:53
Jeśli ty już tak na serio z tymi Pięćdziesięcioma tysiącami złotych w tym wieku i mówisz że jeździsz już od 16 roku życia to nie znaczy że prowadzisz samochód. Nie napisałeś czym jeździłeś, czy masz może coś już upatrzone ciężki charakter napiszę ci honda to rzucisz gówno bo passat. Znam gościa, a raczej jego syna który ma firmę dosyć dobrze rozwiniętą i sprawił synowi na 17 urodziny bo tak chciał Nissana 200SX normalnie to bym się śmiał, ale dzieciak sam teraz na niego pracuje, tzn. utrzymuje, remontuje, urządza Dobrze stuningowany, zmieścił się w granicach 27tys. zł około, teraz jeździ EVO X po tuningu na około 450-500KM. Podaj mi przykłady co lubisz i co ci się podoba,a pomogę i jeśli można chciałbym zapytać znajomości pomogły ci zdobyć pracę za granicą czy może sam szukałeś? Jestem ciekaw bo też chciałem wyruszyć w świat i miło by było z tobą pogadać prywatnie.
— 5
22/04/2016 - 21:13
No niedługo 18 lat się kończy i jakiś samochód wypadało by kupić.Co moglibyście mi polecić? Chciałbym się zmieścić w max 50 tyś. złoty ze wszystkim. Za odpowiedź z góry Dziękuję
Polecam ci jak najbardziej Mercedesa Klasa E (wersja Avantgard).Silnik najlepiej aby był 2.7 Diesel 177 km.W na prawdę dobrym stanie kupisz takiego mercedesa 22-35 tysi.Od rocznika 2002 wzwyż.Tym autem polecisz 250 km/h (sprawdzone info).Komfort jest na prawdę dobry.Chce się w nim siedzieć i nie wysiadać.
Wygląda on tak:
Akurat na tym zdjęciu jest model z małym radiem,ale są także modele z dużym radiem i z dużą nawigacją.

Użytkownik promek123 edytował ten post 22/04/2016 - 21:15
— 644
22/04/2016 - 21:16
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że masz 50 patoli na samochód, ba mieć a pisać to dwie inne sprawy.
— -26
22/04/2016 - 21:31
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że masz 50 patoli na samochód, ba mieć a pisać to dwie inne sprawy.
Ok(Wysłał bym ci zdj. Ale nie mam pojęcia jak.)
— 1407
23/04/2016 - 02:29
Polecam ci jak najbardziej Mercedesa Klasa E (wersja Avantgard).Silnik najlepiej aby był 2.7 Diesel 177 km.W na prawdę dobrym stanie kupisz takiego mercedesa 22-35 tysi.Od rocznika 2002 wzwyż.Tym autem polecisz 250 km/h (sprawdzone info).Komfort jest na prawdę dobry.Chce się w nim siedzieć i nie wysiadać.
Wygląda on tak:
Akurat na tym zdjęciu jest model z małym radiem,ale są także modele z dużym radiem i z dużą nawigacją.
On chce coś sportowego, czyli Diesel odpada.

Użytkownik Patrycja edytował ten post 23/04/2016 - 02:38
— 5
23/04/2016 - 11:31
Patrycja Twoja wiedza mnie zaskakuje. Osobiście jak ja bym miał 50 tysi na auto to kupiłbym sobie japońskiego RWD, s13a pomodzone, bym mógł bokiem latać *.* A jeszcze ciekawym autem jest Infiniti G35, tylko mało o nim wiem.
— -1
23/04/2016 - 16:03
Jak wy wszyscy zazdrościcie to jest poprostu śmieszne wbiłbyś kolesiowi nóz w plecy bo ma wiecej hajsu od ciebie taka prawda, no tak jesteś zwyklym polaczkiem co takich pieniędzy na oczy nie widział i nigdy na takie nie zarobi zapewne, jego sprawa ma 50 patoli to niech ma i niech kupi sobie fajne auto tego mu życze i powodzenia.
Dzięki, jak zobaczyłem to faktycznie jedne z najlepszych aut za tą cenę.
Ziomeczku do tej kwoty gustuj w audi np. http://otomoto.pl/of...html#3e6504a120 super autko elegancki na wypady z przyjaciółmi także nadaje się na dłuższą trasę bo ma gps.
— -26
23/04/2016 - 16:52
Dziękiuję za odpowiedź i PozdrawiamJak wy wszyscy zazdrościcie to jest poprostu śmieszne wbiłbyś kolesiowi nóz w plecy bo ma wiecej hajsu od ciebie taka prawda, no tak jesteś zwyklym polaczkiem co takich pieniędzy na oczy nie widział i nigdy na takie nie zarobi zapewne, jego sprawa ma 50 patoli to niech ma i niech kupi sobie fajne auto tego mu życze i powodzenia.
Ziomeczku do tej kwoty gustuj w audi np. http://otomoto.pl/of...html#3e6504a120 super autko elegancki na wypady z przyjaciółmi także nadaje się na dłuższą trasę bo ma gps.
— 1407
23/04/2016 - 16:56
Jeśli będziesz brał samochód z silnikiem Diesel'a to pamiętaj, że one mają zaburzoną proporcję stosunku mocy do momentu obrotowego (przez co wydaje się, jakby takie autko wolało, aby zaprzęgnięto je pod pług i wyjechano nim w pole, niż jeżdżono po torze), oraz zakres obrotowy dla największej wydajności dosyć niski. Dlatego w klasach samochodów wyścigowych GT czy LMP nie pojawiają się te silniki (z wyjątkiem audi R15, R18). Oczywiście to nie są złe konstrukcje. Mają też swoje zalety, a największym atutem jest chyba ekonomiczność, lecz sam stwierdziłeś, że twój przyszły samochód nie musi być ekonomiczny pod względem zużycia paliwa. Poza tym Diesel brzydko brzmi. ;d Zastanów się czy chcesz samochód względnie nowy, dobrze wyposażony i seryjnie przez producenta przystosowany do szybszej jazdy, czy wolisz spędzić mnóstwo czasu, aby stworzyć w/g swoich preferencji coś unikalnego jak Nissan S13, o którym wspomniał kolega wyżej. A jak kochasz wyścigi to kup coś taniego, a resztę pieniędzy przeznacz na Trackday'e. Dojeżdżasz na miejsce i wypożyczasz jakieś przystosowane na tor autko wraz z pakietem ubezpieczenia. W europie mamy wiele wspaniałych torów: Spa, Nürburgring, Catalunya, Imola, Monza, Brands Hatch, Silverstone. ^^
— -26
23/04/2016 - 17:14
Mówiąc o Diesle'u wspominasz o zabużonej proporcji i nie zbyt za dużym przystosowaniu do sportowej jazdy. Lecz nie mogę się z tobą zgódzić w 100 % ,ponieważ rok temu posiadałem (mogłem nim jeździć i uczyć się wszystkiego) Audi a8 d4 2014 w dieslu i powiem Ci ,że nie mógłbym powiedzieć ,że to auto jest wolne czy nie czuć w nim mocy. A jeżeli chodzi o spalanie to pamiętam ,że 200 zł na paliwo na tydzień to nie było zbyt dużo. Śmiałem się wtedy,że aby dojechać do stacji trzeba już policzyć dodatkowe 20 zł.Jeśli będziesz brał samochód z silnikiem Diesel'a to pamiętaj, że one mają zaburzoną proporcję stosunku mocy do momentu obrotowego (przez co wydaje się, jakby takie autko wolało, aby zaprzęgnięto je pod pług i wyjechano nim w pole, niż jeżdżono po torze), oraz zakres obrotowy dla największej wydajności dosyć niski. Dlatego w klasach samochodów wyścigowych GT czy LMP nie pojawiają się te silniki (z wyjątkiem audi R15, R18). Oczywiście to nie są złe konstrukcje. Mają też swoje zalety, a największym atutem jest chyba ekonomiczność, lecz sam stwierdziłeś, że twój przyszły samochód nie musi być ekonomiczny pod względem zużycia paliwa. Poza tym Diesel brzydko brzmi. ;d Zastanów się czy chcesz samochód względnie nowy, dobrze wyposażony i seryjnie przez producenta przystosowany do szybszej jazdy, czy wolisz spędzić mnóstwo czasu, aby stworzyć w/g swoich preferencji coś unikalnego jak Nissan S13, o którym wspomniał kolega wyżej. A jak kochasz wyścigi to kup coś taniego, a resztę pieniędzy przeznacz na Trackday'e. Dojeżdżasz na miejsce i wypożyczasz jakieś przystosowane na tor autko wraz z pakietem ubezpieczenia. W europie mamy wiele wspaniałych torów: Spa, Nürburgring, [/size]Catalunya, Imola, Monza, Brands Hatch, Silverstone. ^^[/size]
— 1407
23/04/2016 - 17:50
nie mógłbym powiedzieć ,że to auto jest wolne czy nie czuć w nim mocy.
Nie napisałam, że auta z tym silnikiem są wolne i nie czuć w nich mocy.
— 8
23/04/2016 - 17:52
Weź sobie BMW E46 R6 330i, a resztę odłóż na dłubanie przy nim radocha wielka z jazdy taką bestią
PS. Nie żebym miała, ale chciałabym
— 644
23/04/2016 - 19:00
Jak wy wszyscy zazdrościcie to jest poprostu śmieszne wbiłbyś kolesiowi nóz w plecy bo ma wiecej hajsu od ciebie taka prawda, no tak jesteś zwyklym polaczkiem co takich pieniędzy na oczy nie widział i nigdy na takie nie zarobi zapewne, jego sprawa ma 50 patoli to niech ma i niech kupi sobie fajne auto tego mu życze i powodzenia.
Nie wiem po czym synku wnioskujesz, że nie mam tyle, ba nigdy nie będę miał. Tak, jestem Polakiem i co z tego? I nikomu nie zazdroszcze, tylko po prostu znam takich napinaczy internetowych, co zgrywają bogatych, co to nie oni i w ogóle a w realu bieda piszczy. Zanim mnie zacytujesz i napiszesz coś głupiego to najpierw przemyśl to milion razy. Peace!
— 328
23/04/2016 - 21:04

Popularny
Nie wiem po czym synku wnioskujesz, że nie mam tyle, ba nigdy nie będę miał. Tak, jestem Polakiem i co z tego? I nikomu nie zazdroszcze, tylko po prostu znam takich napinaczy internetowych, co zgrywają bogatych, co to nie oni i w ogóle a w realu bieda piszczy. Zanim mnie zacytujesz i napiszesz coś głupiego to najpierw przemyśl to milion razy. Peace!
Dobrze mówisz Bartku
— 644
23/04/2016 - 21:36
Dobrze mówisz Bartku
Ja zawsze dobrze mówię!
— 17
24/04/2016 - 16:41
Fiat Multipla. Auto rodzinne, i jaki design.
dobre prowo xd przy wydaniu 50 kapci sugerować sie opinia ludzi z n4g gdzie 3/4 ma 14 lat a z pozostałej 1/4 5 osob ma prawko a z tych 5 osob 2 mają pojęcie o autach.
A tak naprawdę to coś z Audi - tak jak Audi A4 albo VW.
Użytkownik Czesky edytował ten post 24/04/2016 - 16:42
— 517
26/04/2016 - 13:27
Jaki samochód chcesz zależy troche od twojego gustu, o. Ja bym ci polecił coś może z alfy, jakieś polo? Albo golf, sam na piąteczce wyjeździłem trochu. Ale poszedł po części w odstawke pod płachte.
— 644
26/04/2016 - 18:22
Jaki samochód chcesz zależy troche od twojego gustu, o. Ja bym ci polecił coś może z alfy, jakieś polo? Albo golf, sam na piąteczce wyjeździłem trochu. Ale poszedł po części w odstawke pod płachte.
Alfy? Nigdy w życiu nie kupuj alfy. - Jeśli już to jakiegoś niemca. VW, Audi.
VW Golf 6, kozak. Polecam.
— 238
27/04/2016 - 09:01
— 152
01/05/2016 - 19:53
Może ja się wypowiem na ten temat, osobiście będę kupował w przyszłym tygodniu pojazd -> Audi A6 (c6), 2.4 silniczek. Co do bmek, tak zajebiście one wyglądają, tylko przeanalizuj sobie na długości 5 lat, ile one stracą (porówna ze starszymi modelami) i zobaczysz, że stracisz na niej do 20 tysięcy. Co do diesli, jak nie chcesz co chwilę do niego dokładać to musisz liczyć by kupić nowe lub prawie nowe auto, przejeździć nim 150-200 tysięcy i do sprzedaży, natomiast co do benzyniaków no to już jest inna bajka. Stary diesel jest drogi w utrzymaniu tak więc nie polecam (sam mam i włożyłem w niego dwa razy tyle ile był warty). Co do tej ceny, Honda Accord VIII, 2,4 V-tech - jest to auto mało awaryjne samo w sobie, silnik niedozajebania, dlatego trzyma taką cenę. Od razu mówię, że nie jestem mechanikiem ani żadnym znawcą od miesiąca szukam sobie pojazdu wraz z kolegą który od kilku lat robił jako handlarz i wie jak sprawa wygląda.
— -26
01/05/2016 - 20:14
— 644
01/05/2016 - 23:50
Sprawę mogę uznać za zakończoną. Dziękuję za wszystkie porady. Kupiłem Audi S5 3.0 TDI z 2007 roku za 50000 zł. Za wszystko dziękuję.
Pochwal się, zdjęcia czy coś
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty