Hej. Do serwerowego rozdawania prezentów zostały niecałe trzy tygodnie, więc warto byłoby powiedzieć wam o tym najliczniejszym wydarzeniu na net4game coś konkretnego. Już dwa miesiące temu dostaliście pierwsze, wstępne informacje, gdzie w punktach przekonywałem o lepszej realizacji eventu, niż w 2014 roku, który - jak na panującą masówkę - się wybronił.
Przejdźmy do sedna..
plan
(!) Przede wszystkim, rezygnujemy z ustawiania ludzi przy szpitalu w szeregu. Czy unikniemy masówki? Pewnie nie, ale według nas to zaleta, że praktycznie wszyscy zebrani gracze na serwerze będą zaangażowani w to, co organizujemy. Wiemy, że zero atrakcyjności w evencie, przy którym trzeba czekać dwie godziny na pięcio przedmiotową torbę, a finalnie jej nie dostajemy, bo ktoś się wepchnął. Dlatego! Nasze postacie po raz pierwszy w Mikołajkowym nie będą statyczne. Rozstawimy się po całym Los Santos i sami będziemy odwiedzać zaludnione miejsca, gdzie spróbujemy nawiązać z wami ciekawe interakcje. Wiele stracą ci, którzy ustawią się pod jednego Mikołaja grasującego w Centrum, gdyż każdy organizator przydzielone ma tyle samo toreb, a one w centrumowym natłoku zapewne szybko się rozejdą.
* * * * * *
(!) Poruszamy się. Żaden z nas nie jest przywiązany do konkretnego punktu. Nie będziemy też się wewnętrznie kategoryzować - każdy z nas będzie Mikołajem/Mikołajką, zero podziałów na Elfy, Rudolfy itd. Indywidualnie mamy dwie godzinki na rozdanie 57 toreb (wspólnie 400). Nie śpieszy nam się. Stąd też nie czujemy potrzeby szybkiego organizowania się w grupie i podawania jak leci przedmiotów.
torby
* * * * * *
(!) W tym roku wiele zależy od was, by otrzymać torbę na /p. Mimo, że większość z nich jest do $500 znamy waszą chęć pozyskania choćby jednej dla siebie. Jak już wcześniej wspominałem jeździmy po Los Santos, co możecie fajnie wykorzystać. Będziemy się rozglądać po strefach w poszukiwaniu choinek/innych elementów świątecznych, przy których albo coś zostawimy, albo w przypadku obecności na serwerze - wręczymy osobiście. Dla tych, co stref nie posiadają - sami w różnych miejscach postawimy kilka takich obiektów, by odgórnie zachęcić do tego typu zabawy. Możecie mieć pewność, że ci gracze dostaną podarunek, a nie tacy co za nami jadą. Jak już wspominałem, mamy dwie godziny i możemy się rozglądać przed wręczeniem torby.
* * * * * *
(!) Decydując się na te zmiany wyżej, porównując plan do poprzednich lat lekko zmniejszyliśmy ryzyko dwóch toreb na jednego gracza. Prawdopodbnie nigdy tego w stu procentach nie unikniemy, a wiele zależy od waszej uczciwości. Cmon, bądźcie ludźmi - dajcie w tym dniu innym nagrodę za wspólną rozgrywkę i wejście w tym dniu na serwer.
* * * * * *
(!) Do rozdania dostępnych jest 400 toreb, w których znajdować się będzie 2000 przedmiotów. Obecnie wszystkie torby są już wykupione, a zebraliśmy ponad 1100 przedmiotów. Zapraszamy na zbiórkę przedmiotów - w niedzielę (22.11) o 18:00, gdzie możecie wyczyścić swoje postacie z /p i wspomóc nas przy realizacji Mikołajkowego.
dodatkowe
(!) Ci, którzy w tym dniu wymyślą coś w nawiązaniu do Mikołajek mogą liczyć na jakiś ciekawy przedmiot. Nie mówię unikalny, bo do tego zawsze nie mogę mieć pewności - nie jest to zależne ode mnie. W każdym razie postaram się.
A co można zrobić, by to uzyskać? Wszystko zależy od was. Ozdobiony dom/strefa, ciekawie wyposażona postać przez dodatki z VICTIM, nadanie fajnego charakteru dla swojej postaci - różnie. Będziemy robić wszystko, by takich sytuacji nie pomijać bez nagrody.
Dozoba!

Temat jest zamknięty