Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Pytania odnośnie Rometu ogara 200

romet ogar 200 pytania

• Please log in to reply
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 MenBlack15 — 210 05/09/2015 - 00:36

MenBlack15
  • Gracz

*
Popularny

Cześć !

Mam małe pytanie,a właściwie pytania odnośnie motorku zwanym ogarem. :)

Myślałem nad kupnem takiej bestii, lecz nie wiem po pierwsze czy kupić z papierami czy bez ?

Drugi problem to czy się w ogóle opłaca kupować taki, że tak powiem zabytek. Długo bym nim pojeździł ?

No a trzeci Czy da się jakoś wmontować stacyjkę do takiego ogara ? Bo niestety wada tego pojazdu jest taka, że nie ma stacyjki. :/

• Do góry
    • 3

#2 Kodor — 2154 05/09/2015 - 08:37

Kodor
  • Gracz

Jak kupować to tylko z papierami. Opłacać się opłaca, ale daleko tym nie pojedziesz, bo to tylko chłodzone powietrzem - a w gorące dni lubi odmówić posłuszeństwa. Zależy w jakim jest stanie i jaki jest stan skrzyni. W końcu to dławiony silnik Jawy, a nie polski Dezamet.

Co do stacyjki:

http://motokirc.pl/p...zyk-t17353.html

Jak widać ludzie mają, widać nawet w google, że są patenty :)

• Do góry
    • 2

#3 Tyymbark — 278 05/09/2015 - 09:12

Tyymbark
  • Zbanowani

Jak lubisz dłubać przy takich rzeczach to bierz, ale z papierami. Części tanie, naprawy proste.

• Do góry
    • 0

#4 komin_ — 813 08/09/2015 - 21:11

komin_
  • Gracz

Wiadomo, nie jest to nowy sprzęt, lecz niektórzy bardzo lubią stare pojazdy. Sam do nich należę. Ogar to dobra maszyna na pierwszy raz, idealna do nauki jazdy w nie dużej cenie. Jeżeli coś brać to tylko z dokumentami. Romet jest dosyć awaryjny, ale naprawy są banalne. W internecie znajdziesz wiele poradników jak coś naprawić, więc wystarczy tylko chęć i możesz działać. 

• Do góry
    • 0

#5 DuXi — 857 09/09/2015 - 07:58

DuXi
  • Gracz
Biorąc pod uwage to tylko z papierami i weź z silnikiem z Jawy, czyli Ofar 200. Osobiście jezeli masz fundusze to dobrym wyborem jest motorower Simson. Naprawy wykonasz szybko i prosto. Jazda sprawia przyjemność i masz satysfakcję. Jezeli pamiętaj ze to ma ponad 20/30 lat i ma prawo sie zepsuć. Przy kupowaniu należy zwrócić nasilnik (poczujesz podczas jazdy) oraz ramę czy jest prosta.
  • Do góry
    • 0

#6 Jayden_Skyliner — 0 19/01/2016 - 14:20

Jayden_Skyliner
  • Gracz

Tylko z papierami. Dobrze wyregulowany i użytkowany silnik jawki (ewentualnie z kilkoma ulepszeniami) służy bezawaryjnie, a jak już po dobrze wykonanej generalce silnika na pewno posłuży lata :D Mam 2 ogary 200 i 2 ogary 205. Osobiście każdemu radze kupić 200. ps. mam jednego na sprzedanie, szczegóły pw :P

• Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: romet, ogar 200, pytania

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych