Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

[POMOC - MODYFIKACJA]Jeżeli masz problem z modyfikacjami, zgłoś się w tym temacie!

pomoc modyfikacja służe pomocą hook

• Please log in to reply
30 odpowiedzi w tym temacie

#1 Hook — 468 10/06/2015 - 08:11

Hook
  • Gracz

*
Popularny

Cześć, troszkę znam się na modyfikacjach i wiele osób miewa z nimi problemy - to instalacja, to błędy. Chciałbym pomóc osobą, które próbują ominąć dane przeszkody, kiedy chcecie zainstalować modyfikacje, lub nie wiecie jak to zrobić. Możecie pisać tutaj, z czym macie problem, jakiej modyfikacji szukacie i tak dalej.

Użytkownik Hook edytował ten post 10/06/2015 - 08:12

• Do góry
    • 7

#2 Dawca — 224 10/06/2015 - 09:24

Dawca
  • Gracz

hejo! mam problem z Cleo, zainstalowałem bibliotekę Cleo i wchodząc do gry na dole po lewej stronie jest napis, "Cleo V4.3, 3 plugins" mam wgrane modyfikacje na pokazywanie się dzielnic nad minimapą i przeładowywanie broni, ale nie działa mi to, :( instalacja wyglądała tak, że zainstalowałem bibliotekę, a plik Cleo podmieniłem zgodnie z instrukcją.

• Do góry
    • 0

#3 Hook — 468 10/06/2015 - 09:34

Hook
  • Gracz

hejo! mam problem z Cleo, zainstalowałem bibliotekę Cleo i wchodząc do gry na dole po lewej stronie jest napis, "Cleo V4.3, 3 plugins" mam wgrane modyfikacje na pokazywanie się dzielnic nad minimapą i przeładowywanie broni, ale nie działa mi to, :( instalacja wyglądała tak, że zainstalowałem bibliotekę, a plik Cleo podmieniłem zgodnie z instrukcją.

Cześć. Spróbuj zrobić coś takiego:

1. Odinstaluj bibliotekę CLEO (Folder z zainstalowaną grą, Usuń plik cleo.asi, cleo4, folder CLEO).

2. Pobierz ponownie CLEO 4 Stąd.

3. Po zainstalowaniu odpowiednio CLEO, wgraj pliki .cs do folderu CLEO.

4. Sprawdź czy działa.

"Cleo V4.3, 3 Plugins" - oznacza wersję CLEO oraz dodane modyfikacje.

• Do góry
    • 2

#4 Dawca — 224 10/06/2015 - 10:39

Dawca
  • Gracz

Cześć. Spróbuj zrobić coś takiego:

1. Odinstaluj bibliotekę CLEO (Folder z zainstalowaną grą, Usuń plik cleo.asi, cleo4, folder CLEO).

2. Pobierz ponownie CLEO 4 Stąd.

3. Po zainstalowaniu odpowiednio CLEO, wgraj pliki .cs do folderu CLEO.

4. Sprawdź czy działa.

"Cleo V4.3, 3 Plugins" - oznacza wersję CLEO oraz dodane modyfikacje.

hmmm nie chce się zainstalować.

OYi2oVK.png

• Do góry
    • 0

#5 Hook — 468 10/06/2015 - 10:44

Hook
  • Gracz

hmmm nie chce się zainstalować.

OYi2oVK.png

Zawsze tak chyba jest, wciśnij Ignoruj.

• Do góry
    • 2

#6 Dawca — 224 10/06/2015 - 11:31

Dawca
  • Gracz

Dziękuje za pomoc, teraz działa! Zrobiłem jeszcze inaczej niż mi polecałeś, zainstalowałem bibliotekę i wszystkie pliki gdzie indziej, wkleiłem je potem do folderu z grą. Przy instalacji nie wyskoczył żaden błąd i działa :P ode mnie dostajesz limit plusów, n oi podpisuję się pod tematem! dzięki raz jeszcze!

• Do góry
    • 0

#7 _Levy_ — 570 10/06/2015 - 11:59

_Levy_
  • Gracz

z czym macie problem, jakiej modyfikacji szukacie 

siemanko, jakiś czas temu szukałem dobrego ENB, ale mam taki problem że większość robi się u mnie niebieska. Opisałem to w temacie, który założyłem > http://net4game.com/...b/#entry2757391 Zerknij tam o co mi chodziło. Znasz może rozwiązanie tego problemu, czy po prostu niektóre ENB'y nie są zgodne z samp'em?

• Do góry
    • 0

#8 Hook — 468 10/06/2015 - 15:40

Hook
  • Gracz

Dziękuje za pomoc, teraz działa! Zrobiłem jeszcze inaczej niż mi polecałeś, zainstalowałem bibliotekę i wszystkie pliki gdzie indziej, wkleiłem je potem do folderu z grą. Przy instalacji nie wyskoczył żaden błąd i działa :P ode mnie dostajesz limit plusów, n oi podpisuję się pod tematem! dzięki raz jeszcze!

W porządku, dzięki.

siemanko, jakiś czas temu szukałem dobrego ENB, ale mam taki problem że większość robi się u mnie niebieska. Opisałem to w temacie, który założyłem > http://net4game.com/...b/#entry2757391 Zerknij tam o co mi chodziło. Znasz może rozwiązanie tego problemu, czy po prostu niektóre ENB'y nie są zgodne z samp'em?

Może być to spowodowane wgranym plikiem colormod do ENB Series, jeżeli nie chcesz mieć tego niebieskiego efektu, poszukaj jakiś plików colormod, które zmienią efekt twojego GTA. Może być na przykład Dark Colormod - który przyciemni lekko twoje GTA, lub po prostu tylko efekt realnego napisu, oraz trochę jaśniejszego nieba (mogę ci takie coś podesłać). 

• Do góry
    • 0

#9 _Levy_ — 570 10/06/2015 - 15:43

_Levy_
  • Gracz

Może być to spowodowane wgranym plikiem colormod do ENB Series, jeżeli nie chcesz mieć tego niebieskiego efektu, poszukaj jakiś plików colormod, które zmienią efekt twojego GTA. Może być na przykład Dark Colormod - który przyciemni lekko twoje GTA, lub po prostu tylko efekt realnego napisu, oraz trochę jaśniejszego nieba (mogę ci takie coś podesłać). 

Wątpię żeby powodował to Colormod, zajrzałeś w ten temat? Bo mi nie chodzi o nałożony niebieski filtr od colormodu tylko to, że wszystko wygląda jak nieoteksturowane. Tam podałem ss'y i widać o co mi chodzi.

• Do góry
    • 0

#10 Hook — 468 10/06/2015 - 15:49

Hook
  • Gracz

Wątpię żeby powodował to Colormod, zajrzałeś w ten temat? Bo mi nie chodzi o nałożony niebieski filtr od colormodu tylko to, że wszystko wygląda jak nieoteksturowane. Tam podałem ss'y i widać o co mi chodzi.

A no fakt widziałem. Może być to spowodowane ogólnie niską jakością komputera. To znaczy, komputer nie może utrzymać tej modyfikacji, chyba, że masz na prawdę kozackiego kompa,  to wtedy błąd ENB.

• Do góry
    • 0

#11 _Levy_ — 570 10/06/2015 - 15:55

_Levy_
  • Gracz

Może być to spowodowane ogólnie niską jakością komputera. 

CPU -  i5 4460 (4x3.2GHz), 

GPU - GTX 750Ti 2GB. 

RAM - 8GB HyperX (nie pamiętam na jakiej szynie xD)

Więc to raczej wina ENB :/ A szkoda, bo na prawdę mi przypadł do gustu.

• Do góry
    • 0

#12 Hook — 468 10/06/2015 - 15:56

Hook
  • Gracz

CPU -  i5 4460 (4x3.2GHz), 

GPU - GTX 750Ti 2GB. 

RAM - 8GB HyperX (nie pamiętam na jakiej szynie xD)

Więc to raczej wina ENB :/ A szkoda, bo na prawdę mi przypadł do gustu.

Nie mam pojęcia, gdybym używał dobrego komputera to powiedziałbym ci w tej chwili, a na kartach graficznych i ogólnie osiągnięciach komputerów mało się znam.

• Do góry
    • 0

#13 _Levy_ — 570 10/06/2015 - 16:01

_Levy_
  • Gracz

Nie mam pojęcia, gdybym używał dobrego komputera to powiedziałbym ci w tej chwili, a na kartach graficznych i ogólnie osiągnięciach komputerów mało się znam.

w skrócie mówiąc, jak na dzisiejsze realia mam całkiem przyzwoity komputer (np. GTA V mi pójdzie na full ;) )

• Do góry
    • 0

#14 Hook — 468 10/06/2015 - 16:02

Hook
  • Gracz

w skrócie mówiąc, jak na dzisiejsze realia mam całkiem przyzwoity komputer (np. GTA V mi pójdzie na full ;) )

To wina drugiej opcji ;). ENB zepsute. 

• Do góry
    • 0

#15 BlueMan — 57 11/06/2015 - 11:37

BlueMan
  • Gracz

Cześć, mam problem z ENB, dosłownie ze wszystkimi, po wciśnięciu Shift + 12 otwiera się tak jakby enb ale zbugowane, na autach odbija się auto którym akutalnie jade, potem gdy szybko jade bądź szybko ruszam myszką wszystko się rozmazuje, chat tak dziwnie lata itd, jakiś hot fix?

• Do góry
    • 0

#16 Hook — 468 11/06/2015 - 15:44

Hook
  • Gracz

Cześć, mam problem z ENB, dosłownie ze wszystkimi, po wciśnięciu Shift + 12 otwiera się tak jakby enb ale zbugowane, na autach odbija się auto którym akutalnie jade, potem gdy szybko jade bądź szybko ruszam myszką wszystko się rozmazuje, chat tak dziwnie lata itd, jakiś hot fix?

Mógłbyś prosić o SS? Jeżeli masz tak samo jak u kolegi wyżej, możliwe że twój komputer nie utrzymuje wysokiej jakości grafiki. Masz przy tym lagi/ścinki?

• Do góry
    • 0

#17 BlueMan — 57 11/06/2015 - 15:47

BlueMan
  • Gracz

Mógłbyś prosić o SS? Jeżeli masz tak samo jak u kolegi wyżej, możliwe że twój komputer nie utrzymuje wysokiej jakości grafiki. Masz przy tym lagi/ścinki?

Nie, i to nie jest jak u kolegi wyżej, mam tak: https://i.imgur.com/9QyxJXz.jpg?1 - z każdym enb, wszystko rozmazane, przy duzych predkosciach gowno co widze i chat chodzi jak gowno

• Do góry
    • 0

#18 Hook — 468 11/06/2015 - 15:52

Hook
  • Gracz

Nie, i to nie jest jak u kolegi wyżej, mam tak: https://i.imgur.com/9QyxJXz.jpg?1 - z każdym enb, wszystko rozmazane, przy duzych predkosciach gowno co widze i chat chodzi jak gowno

Mogę prosić o link do ENB?

• Do góry
    • 0

#19 BlueMan — 57 11/06/2015 - 15:57

BlueMan
  • Gracz

Mogę prosić o link do ENB?

http://www24.zippysh...NVN9J/file.html

Żeby nie było, wcześniej działało mi to ENB, to ss'y:
http://imgur.com/xRg...L3cW2,FylBsv0#0

• Do góry
    • 0

#20 Hook — 468 11/06/2015 - 16:03

Hook
  • Gracz

http://www24.zippysh...NVN9J/file.html

Żeby nie było, wcześniej działało mi to ENB, to ss'y:
http://imgur.com/xRg...L3cW2,FylBsv0#0

Widzę, że poprzedni SS był z GTA, a ten jest z SAMPa. Nie mam zielonego pojęcia jak ci pomóc, skoro wcześniej działał - najprawdopodobniej dodałeś jakiś plik który zaszkodził enb, podmieniłeś enbpalette, bądź jakiś inny plik.

• Do góry
    • 0

#21 BlueMan — 57 11/06/2015 - 16:06

BlueMan
  • Gracz

Widzę, że poprzedni SS był z GTA, a ten jest z SAMPa. Nie mam zielonego pojęcia jak ci pomóc, skoro wcześniej działał - najprawdopodobniej dodałeś jakiś plik który zaszkodził enb, podmieniłeś enbpalette, bądź jakiś inny plik.

Odinstalowywałem to ENB wielokrotnie, podmieniałem podmienione na podstawowe i na nowo enb wgrywałem, nic nie pomogło. Na 100% to nie jest wina podmianek, bo nic w nich nie zmieniałem przed zepsuciem ENB jak i po. W GTA Single robione bo tylko taki miałem screen, zrobiłem go, 2-3 dni temu. 

• Do góry
    • 0

#22 Hook — 468 11/06/2015 - 16:09

Hook
  • Gracz

Odinstalowywałem to ENB wielokrotnie, podmieniałem podmienione na podstawowe i na nowo enb wgrywałem, nic nie pomogło. Na 100% to nie jest wina podmianek, bo nic w nich nie zmieniałem przed zepsuciem ENB jak i po. W GTA Single robione bo tylko taki miałem screen, zrobiłem go, 2-3 dni temu. 

To nie mam pojęcia, sam od siebie nie mógł przestać działać.

• Do góry
    • 0

#23 BlueMan — 57 11/06/2015 - 16:30

BlueMan
  • Gracz

To nie mam pojęcia, sam od siebie nie mógł przestać działać.

zamieniłem kiedyś d3d9 ten plik i od tego momentu nie działa, dopiero to ogarnąłem teraz ;)

• Do góry
    • 0

#24 Hook — 468 11/06/2015 - 16:31

Hook
  • Gracz

zamieniłem kiedyś d3d9 ten plik i od tego momentu nie działa, dopiero to ogarnąłem teraz ;)

mówiłem, że to wina plików :).

• Do góry
    • 0

#25 BlueMan — 57 11/06/2015 - 16:36

BlueMan
  • Gracz

mówiłem, że to wina plików :).

no ja też wiedziałem, tylko nadal mam ten sam problem, spowrotem dałem ten plik ale i tak to samo, nie wiem czy odinstalowywać GTA ;(

• Do góry
    • 0

#26 agiklo — 1752 12/06/2015 - 17:14

agiklo
  • Gracz

Po wgraniu colormoda nic się nie zmienia, pomysły?

• Do góry
    • 0

#27 Hook — 468 12/06/2015 - 20:11

Hook
  • Gracz

Po wgraniu colormoda nic się nie zmienia, pomysły?

Mogę otrzymać nazwę plików?

• Do góry
    • 0

#28 Pan Yellow — 326 12/06/2015 - 20:19

Pan Yellow
  • Gracz

Czoło. Ostatnio mam problem, gdy wgrywam modyfikacje lub podmianki takie jak colormod, efekty, end, podmianki pod skiny to nie działają mi one na sampie, ale działają na singlu, wiesz jaki jest tego problem?

• Do góry
    • 0

#29 Hook — 468 13/06/2015 - 10:36

Hook
  • Gracz

Czoło. Ostatnio mam problem, gdy wgrywam modyfikacje lub podmianki takie jak colormod, efekty, end, podmianki pod skiny to nie działają mi one na sampie, ale działają na singlu, wiesz jaki jest tego problem?

Podaj mi stronę, skąd wziąłeś jedną z tych modyfikacji i powiedz mi czy są tam pliki .dll

• Do góry
    • 0

#30 Pan Yellow — 326 13/06/2015 - 12:13

Pan Yellow
  • Gracz

Podaj mi stronę, skąd wziąłeś jedną z tych modyfikacji i powiedz mi czy są tam pliki .dll

Spokojnie, już naprawiłem. Po prostu miałem na pulpicie trzy fildery z gta a w nich samp. Dlatego mi to nie działało, wczoraj usunąłem dwa foldery i zostawiłem jeden, wgrałem na nowo podmianki i wszystko ładnie śmiga. :)

• Do góry
    • 0

#31 Hook — 468 13/06/2015 - 12:16

Hook
  • Gracz

Spokojnie, już naprawiłem. Po prostu miałem na pulpicie trzy fildery z gta a w nich samp. Dlatego mi to nie działało, wczoraj usunąłem dwa foldery i zostawiłem jeden, wgrałem na nowo podmianki i wszystko ładnie śmiga. :)

Okej.

• Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: pomoc, modyfikacja, służe, pomocą, hook

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych