Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Problem z połączeniem internetowym po formacie komputera

problem halo

• Please log in to reply
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 kutabol1286 26/04/2015 - 13:52

kutabol
  • Gracz
Cześć, przed chwilą przeinstalowalem system z win 8 na 7 i mam problem z połączeniem się z internetem. Jestem totalnie zielony i prosiłbym serdecznie o pomoc, mój laptop: Acer v5-571
  • Do góry
    • 0

#2 baddvy6 26/04/2015 - 13:55

baddvy
  • Gracz

Sterowniki zainstalowane?

• Do góry
    • 0

#3 kutabol1286 26/04/2015 - 13:59

kutabol
  • Gracz
A jak mogę to sprawdzić? Nic nie instalowałem, nie wiem nawet jak sprawdzić kartę sieciową. Jakbyś mógł napisać jak to zrobić to będę bardzo wdzięczny

Sterowniki zainstalowane?

• Do góry
    • 0

#4 Shimizo587 26/04/2015 - 14:00

Shimizo
  • Gracz

PPM na "Mój komputer" > Właściwości > Menadżer Urządzeń. Dalej sprawdzasz, czy nie masz gdzieś wykrzykników. (ogółem, bo możesz nie mieć też innych sterowników ;p)

• Do góry
    • 0

#5 kutabol1286 26/04/2015 - 14:19

kutabol
  • Gracz
Mam wykrzykniki przy wszystkich 'innych urządzeniach', tj.:
Kontroler Ethernet
Kontroler magistrali zarządzania systemem
Kontroler PCI simple communications
Kontroler sieci
Kontroler USB
Urządzenie PCI

PPM na "Mój komputer" > Właściwości > Menadżer Urządzeń. Dalej sprawdzasz, czy nie masz gdzieś wykrzykników. (ogółem, bo możesz nie mieć też innych sterowników ;p)

Już chyba wiem co, ale mam kolejne pytanie - jak sprawdzić model kart sieciowej?
  • Do góry
    • 0

#6 Thunderbird24 26/04/2015 - 14:25

Thunderbird
  • Gracz

http://www.acer.ae/a...content/drivers

Wybierasz - Ultra-thin > Aspire > V5-571 
Później wybierasz system - win 7 32/64 bit zależy który zainstalowałeś i na samym dole wyskakują Ci wszystkie sterowniki.

Ciebie interesują te z nazwą: Wireless Lan i Lan - to naprawi Ci problemy z siecią.

Zainstaluj też AHCI, AMT i Chipset, to znikną Ci wszystkie problemy ze sterownikami. 

Już chyba wiem co, ale mam kolejne pytanie - jak sprawdzić model kart sieciowej?

Nie musisz sprawdzać modelu karty sieciowej, strona producenta dostarczyła sterownik do konkretnego modelu laptopa. Ściągnij stery z linku który podałem i po kłopocie. :) 

• Do góry
    • 1

#7 nie gram tu juz od dawna1065 26/04/2015 - 14:30

nie gram tu juz od dawna
  • Zbanowani

pomuszcie mu bo nie mam kogo e seksić ;<<<<

• Do góry
    • 0

#8 kutabol1286 26/04/2015 - 15:23

kutabol
  • Gracz

Później wybierasz system - win 7 32/64 bit zależy który zainstalowałeś i na samym dole wyskakują Ci wszystkie sterowniki.

Ciebie interesują te z nazwą: Wireless Lan i Lan - to naprawi Ci problemy z siecią.

Zainstaluj też AHCI, AMT i Chipset, to znikną Ci wszystkie problemy ze sterownikami. 

Nie musisz sprawdzać modelu karty sieciowej, strona producenta dostarczyła sterownik do konkretnego modelu laptopa. Ściągnij stery z linku który podałem i po kłopocie. :)

już wszystko pobieram i zaraz napiszę co i jak ; )

Wszystko działa jak powinno, dzięki ; ) ale mam jeszcze jedno pytanie - jak zainstalować AHCI? Nie ma tam żadnego pliku instalacyjnego, a nie chcę nic spieprzyć więc wole zapytać : D

• Do góry
    • 0

#9 Thunderbird24 27/04/2015 - 10:23

Thunderbird
  • Gracz
Nie wiem jakie pliki tam masz, ale jak wszystko już działa to nie musisz w sumie tego instalować. Ten sterownik ładuje się automatycznie przy instalacji systemu. :)
  • Do góry
    • 1

#10 kutabol1286 27/04/2015 - 14:29

kutabol
  • Gracz

Nie wiem jakie pliki tam masz, ale jak wszystko już działa to nie musisz w sumie tego instalować. Ten sterownik ładuje się automatycznie przy instalacji systemu. :)

okej, wielkie dzięki : )

• Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: problem, halo

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych