Witam wszystkich, którzy postanowili zajrzeć w ten temat! Całkiem niedawno, bo około dwa miesiące temu rozpocząłem poszukiwania nowego, ciekawego serialu. Przez jakiś czas byłem zwolennikiem jedynie TWD - aczkolwiek sezon piąty dobiegł końca i trzeba było coś znaleźć. I oto trafiłem na bardzo ciekawy, wciągający serial.. nie, podałem zdecydowanie za mało argumentów, żeby go opisać, to istny majstersztyk gatunku. Dodam od siebie, że serial jest poniekąd ekranizacją historii zawartych w sagach z tamtego okresu, które zachowały się na Islandii i większość postaci tam występujących rzeczywiście istniała. Myślę, że to też w jakimś stopniu dodaje smaczku.
W skrócie. Akcja dzieje się w epoce Wikingów, czyli na przestrzeni wieków VI-XI - wczesne średniowiecze w ówczesnej Skandynawii. Młody wiking jakim jest Ragnar Lothbrok pragnie, aby wyprawy łupieżcze odbywały się nie tylko na wschód, ale również w kierunku przeciwnym. W tym celu.. no właśnie, jeśli zaciekawiła Was fabuła, z pewnością sami się dowiecie.
Zapraszam zainteresowanych do dyskusji!
Trailer:
Filmweb:
http://www.filmweb.p...wie-2013-659055
Użytkownik Grego edytował ten post 18/04/2015 - 15:54