Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Baza pomysłów.

finał olimpiada pomysł

• Please log in to reply
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 banban — 3116 23/02/2015 - 15:50

banban
  • Gracz

Cześć, piszę tutaj po potrzebuje małej pomocy a raczej pomysłu, już wyjaśniam. 

W moim województwie organizowana jest Olimpiada Wiedzy o Bezpieczeństwie, w której wzięłam udział. Składa się to z 3 etapów. Pierwszy i drugi etap to testy do rozwiązania, natomiast trzeci - finał, to niestety jest projekt do napisania a następnie przedstawienia go przed komisją. Coś jak dotychczasowa matura z polaka tyle że muszę napisać nie około 3 strony a 15. Temat przyznam jest beznadziejny "Moja dzielnica wolna od przemocy (przeciwdziałanie przemocy rówieśniczej w środowisku szkolnym i miejscu zamieszkania)" Nie wiedziałam co mogę pod to podczepić lecz wpadłam na pomysł Cyber przemocy. Jeśli macie jakieś pomysły jak uświadamiać, zapobiegać czy ograniczać a jednocześnie by nie były to tylko nudne lekcje wychowawcze i klepany tekst, który słabo trafia do słuchacza to proszę o pomoc. :) Coś tam już wymyśliłam, ale sądzę, że to mało więc jakieś świeże pomysły mile widziane ;) może macie jakieś filmy, paragrafy .... cokolwiek co mogłoby pomóc. Może jakieś doświadczenia? 

Został tydzień do napisania a ja mam wstęp :D 

Dzięki wszystkim za pomoc i poświęcony czas ;)

Użytkownik banban edytował ten post 23/02/2015 - 15:51

• Do góry
    • 2

#2 Garrison — 1071 23/02/2015 - 16:13

Garrison
  • Gracz

Udostępnij po konkursie gotową wersję w PDFie ze swoim znakiem wodnym do przeczytania. Jestem ciekaw.

• Do góry
    • 1

#3 banban — 3116 23/02/2015 - 16:33

banban
  • Gracz

Udostępnij po konkursie gotową wersję w PDFie ze swoim znakiem wodnym do przeczytania. Jestem ciekaw.

Jasne, jak będzie Ci się chciało czytać tyle ;) 

• Do góry
    • 0

#4 Garrison — 1071 23/02/2015 - 16:52

Garrison
  • Gracz

Jasne, jak będzie Ci się chciało czytać tyle ;)

Myślę, że przerobię ten temat. Co do samych pomysłów - internet jest bogaty w treść o bezpieczeństwie w sąsiedztwie i internecie. Możesz tam poszukać inspiracji. Jako spis treści możesz rozpisać, czym się ta przemoc w sieci charakteryzuje, a następnie każdą po kolei rozebrać na części pierwsze. Jeśli jest dopuszczalna forma multimedialna - możesz podać przykłady. Nie zapomnij podawać źródeł, które też z pewnością znajdziesz na Wikipedii. Zagłębisz się w nie i na pewno znajdziesz tematy do pociągnięcia tego dalej.

• Do góry
    • 1

#5 banban — 3116 23/02/2015 - 18:01

banban
  • Gracz

Myślę, że przerobię ten temat. Co do samych pomysłów - internet jest bogaty w treść o bezpieczeństwie w sąsiedztwie i internecie. Możesz tam poszukać inspiracji. Jako spis treści możesz rozpisać, czym się ta przemoc w sieci charakteryzuje, a następnie każdą po kolei rozebrać na części pierwsze. Jeśli jest dopuszczalna forma multimedialna - możesz podać przykłady. Nie zapomnij podawać źródeł, które też z pewnością znajdziesz na Wikipedii. Zagłębisz się w nie i na pewno znajdziesz tematy do pociągnięcia tego dalej.

Myślałam też o tym by to rozpisać na czynniki pierwsze, opisać jakie kary ale jeszcze pozostaje kwestia zapobiegania i uświadamiania. 

• Do góry
    • 0

#6 Garrison — 1071 23/02/2015 - 19:25

Garrison
  • Gracz

Myślałam też o tym by to rozpisać na czynniki pierwsze, opisać jakie kary ale jeszcze pozostaje kwestia zapobiegania i uświadamiania. 

Zapobieganie i uświadamianie jest dobre na zakończenie. Wpierw wypadałoby przedstawić problem, a na końcu powiedzieć jak sobie z nim radzić, by wiadomo było, z czym tak naprawdę się walczy, a komisja nie mogła zadać pytań, bo na wszystko odpowiesz.

• Do góry
    • 1

#7 banban — 3116 23/02/2015 - 22:17

banban
  • Gracz

Zapobieganie i uświadamianie jest dobre na zakończenie. Wpierw wypadałoby przedstawić problem, a na końcu powiedzieć jak sobie z nim radzić, by wiadomo było, z czym tak naprawdę się walczy, a komisja nie mogła zadać pytań, bo na wszystko odpowiesz.

Najpierw potrzebuje pomysłów na zapobieganie by coś o tym sensownego napisać :D 

• Do góry
    • 0

#8 Garrison — 1071 23/02/2015 - 22:21

Garrison
  • Gracz

Najpierw potrzebuje pomysłów na zapobieganie by coś o tym sensownego napisać :D

W sumie możesz opisać postawę społeczną, jaką jest oportunizm. Strach przed karą mianowicie, więc spisać paragrafy. Myślę, że to jedna z metod.

• Do góry
    • 0

#9 banban — 3116 24/02/2015 - 00:52

banban
  • Gracz

W sumie możesz opisać postawę społeczną, jaką jest oportunizm. Strach przed karą mianowicie, więc spisać paragrafy. Myślę, że to jedna z metod.

Dziś zacznę :) W sumie masz racje to też można opisać. :) 

• Do góry
    • 0

#10 Wayy — 2579 26/02/2015 - 07:59

Wayy
  • Gracz
Odezwij sie na skype to postaram sie Ci pomoc. Jako informatyk kilka zasad znam, ktore mozna na ciekawy sposob omowic.
  • Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: finał, olimpiada, pomysł

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych