Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie
* * * - - 2 głosy

Mathew "REAPER" Dawson

• Please log in to reply
49 odpowiedzi w tym temacie

#1 Thief Stiffler 1586 09/02/2015 - 02:37

Thief Stiffler
  • Gracz

*
Popularny

fFJ2l6z.jpg

Epizod 1 - wczesna młodość:

Mathew był najzwyczajniejszym chłopcem. Mieszkał razem z rodziną na jednym z Sacramento'wskich osiedli. Wiodło im się całkiem dobrze, nie mieli większych problemów. Razem z młodszym bratem codziennie bawili się na lokalnym placu zabaw. Nauka powodziła mu się znakomicie, jego inteligencja szybko pięła się ku górze. Był silnie związany emocjonalnie z swoją opiekuńczą matką, oraz bratem. Jedynie ojciec spędzał mu sen z powiek, gdy co drugą noc wracał pod wpływem alkoholu do domu - okładając jego matkę. Razem z bratem marzyli o tym by to wszystko wreszcie się zakończyło, byli strasznie przestraszeni sytuacją w domu. Ukończył znakomicie szkołę średnią. Żyjąc dalej w domowym piekle. Pewnej zimowej nocy, mianowicie 21'szego stycznia roku 1998 - ojciec jak zwykle wrócił totalnie napity. Zaczęła się kłótnia między jego rodzicami, po domu latały talerze. Nagle jakby coś w nim pękło, złapał za swój nóż rodzaju Bowie - udając się na dół mieszkania. Zauważył ojca który akurat z pustą butelką zamachnął się na jego matkę, bez żadnego zwątpienia - ruszył na ojca, wbijając mu nóż między łopatki. Ojciec REAPER'A nie przeżył tego wydarzenia. Młody chłopak, nie był w stanie wytrzymać tego wszystkiego, uciekł z domu - wylądował na ulicy, z dnia na dzień tracąc człowieczeństwo. Został sam z swoimi myślami, nie pewny słuszności swoich czynów. Nigdy więcej nie spotkał matki, oraz brata lecz codziennie o nich myśli, wyobrażając jak ich życie obecnie wygląda.

Epizod 2 - Willowfield:
Błąkając się całymi dnami z pustym brzuchem, Reaper' wylądował na jednym z osiedli należących do okolicznego odłamu setu Bloods "Underground Bloods Mafia". To właśnie oni wyciągnęli ku niemu dłoń. Ten zaczął układać tam swoje życie od nowa. Po jakimś czasie zauważył go O.G. danego setu, Devante "BLOODY" Kingstone - wręczając mu w jedną stronę bilet. Po ciężkiej próbie, młody czarnuch został zainicjowany do gangu BLOODS, otrzymał swoją czarną bandanę - a na poliku wycięto mu THREE POINT STARA. Tam właśnie wyszedł na prostą, może nie do końca legalnie - ale zdobył pieniądze, potrzebne mu do przeżycia. Handlował wszystkim co się dało, byle tylko zdobyć jakiś profit. W krótkim czasie zarobił na pierwszą furę, znalazł sobie własne mieszkanie. Wiedział że zaczyna być kimś. Nadal w jego głowie przed snem, brzęczał dźwięk tłuczonych talerzy w domu. Nie potrafił wypędzić z siebie myśli, na temat tamtego dnia. 

Spoiler

Epizod 3 - Jefferson:
Po jakimś czasie, cały set przeniósł się na Jefferson Street. Mathew osiadł się tam razem z nimi, będąc dalej lojalnym swojemu gangu. Razem z dobrym kumplem, o ksywce Scythe' - przesiadywali codziennie na osiedlu, kminiąc jak zarobić grubszy kwit i pozbyć się największych wrogów. Nie obyło się bez problemów, doszło do krwawej wojny między jego ziomalami, a five-zero. To był pamiętny dzień dla Reaper'a. Razem z wcześniej wspomnianym Scythe' z sukcesem podjęli się wojny przeciwko departamentowi sprawiedliwości. Udało im się ujść z życiem, o dziwo nie trafili za kratki - życie toczyło się dalej. Po dłuższym czasie, gdy już Reaper'owi przybyło kilka lat na karku - przybył kolejny test. Czarnuch miał być sprawdzony, czy nadaje się na kogoś więcej niż zwykłego pachoła. Przeszedł ją pomyślnie, została mu nadana czerwona bandana, a na policzku dodane dwa dodatkowe rogi gwiazdy. Przemieniła się ona tym samym w FIVE POINT STARA. Lecz triumf nie trwał wiecznie. Ten sam Bloody, który go docenił - chciał pozbawić czarnucha życia. Reaper' ledwo uszedł z życiem, uciekając z Santos' na parę dobrych lat. 

Spoiler

Epizod 4 - Glen Park:
Gdy tylko wojownik czerwieni, Reaper' dowiedział się o ponownym zrzeszeniu rodziny na 7-16, tym razem za wodzą swojego przyjaciela Scythe' i jego kompana Grimmer'a, natychmiastowo wrócił na stare rejony. Doszło w jego życiu do sporego wypadku, gdzie otarł się o włos z śmiercią. - spadł swoim Cross'em z sporej wysokości, tracąc przy tym jego prawe oko. Po dziś dzień, twarz Mathew'a okrywa opaska na właśnie tym oku. Przeżył on już swoje lata, dorobił się sporego hajsu. - codziennie na podjeździe obserwował swoją białą Testaross'e - ale czegoś mu brakowało. Nie był już młodym gówniarzem, zmieniły się jego priorytety. Hajs nie był już tak istotny, jak za dnia gdy znalazł się na Willowfield. Miał postawione w życiu zasady, których chciał się trzymać. Szybko nadeszła wojna z jednym z wrogich gangów, - VICE LORDS. Walczył za swoją rodzinę, pozbawiając czarnuchów życia, tym samym nożem co niegdyś swojego ojca. Wojna była krwawa, nie obyło się bez strat. Odszedł jego ziomal Wiggle', również reprezentant czerwieni. Pewnego dnia, Reaper' ryzykując swoim życiem, zakradł się pod dom wrogiego O.G. - Corey'a "GLOCK'A" Hudson'a. Włamał się do środka, nokałtując łomem swojego przeciwnika. Wezwał on szybko swoich ziomali, wywożąc go za miasto. Wiedział że przyczyni się tym do końca wojny, dlatego było to dla niego tak ważne. Finalnie "GLOCK" został pozbawiony życia w Bayside, a jego ciało wrzucone do jednych z jezior w Venturas'. Nie obyło też się bez kilku błędów. Jest on całkiem porywczy, z(cenzura)ł kilka spraw - za co musiał odpowiadać przed swoim ziomalem Scythe'. Mavel tym razem już na czele czerwonej rodziny, musiał być stanowczy - nie zważając na więzi jaki dzielił z Reaper'em zadecydował by wysłać go na spotkanie z samym diabłem. Jednak dwie osoby - Rouge' i Desh', stawiły się za czarnuchem. A więc po naradzie czołowych głów gangu. - Reaper' musiał podjąć grę o swoje życie. Znany z tego że napity przewalał większość swoich pieniędzy w najlepszych kasynach Santos', został postawiony przed rzutem ostatecznym. 1,5 oraz 6 - oznaczało że czarnuch ujdzie z życiem. Reszta jednak przeważała na jego śmierci. Ten dzień okazał się finalnie szczęśliwy dla Reaper'a, po tym jak wypuścił kość z drżących rąk - wszystkim ukazało się pięć oczek na kości.
Spoiler

Epizod 5:Fast With Adrenaline

Reaper' nigdy nie lubił stać w miejscu, kochał adrenalinę i szybkie wozy. Mieszkając na Glen Parku, został szybko zapoznany z siatką kontaktów - organizującą nielegalne wyścigi. Dla Dawson'a to była odskocznia, od wszystkich kłopotów. Uwielbiał wciskać gaz do dechy, zapominał wtedy o dręczących jego problemach - nawet tych związanych z ojcem. Szybko wybijał się z pomiędzy innych kierowców, odnosząc sukces w większości starć na trasie. Osiągnął pewien sukces w tej "branży" - został zauważony przez Sharky'ego i jego bandę. Ci dali mu szanse zmierzyć się na wyższym "levelu" tej całej bajki. Dostał wiadomość, która zaczynała się następująco: "Welcome in BlackList". 

Spoiler

Dodatkowo temat, którego głównym bohaterem jest Reaper:

http://net4game.com/...ądając-youtube/

((Nigdy nie byłem dobry w pisaniu tego typu biografii, temat będę uzupełniał z biegiem historii IC - dodam również kilka ss'ów z wydarzeń, do pasujących epizodów. Możliwe że też zmienię tekst, albo dodam kilka kwestii do danych epizodów))
((Piszę to w nocy, poprawie z czasem błędy interpunkcyjne i możliwe że ortograficzne.))

Użytkownik Thief Stiffler edytował ten post 09/02/2015 - 08:44

• Do góry
    • 30

#2 SzachMatt 162 09/02/2015 - 03:01

SzachMatt
  • Zbanowani

Fajnie się czyta, bez zbędnego lania wody zawarte najważniejsze informacje z życia postaci, zostawiłem okejkę.  ;)

Użytkownik Shadowez edytował ten post 09/02/2015 - 03:02

• Do góry
    • 0

#3 Thief Stiffler 1586 09/02/2015 - 03:07

Thief Stiffler
  • Gracz

Fajnie się czyta, bez zbędnego lania wody zawarte najważniejsze informacje z życia postaci, zostawiłem okejkę.  ;)

Dzięki. Dopracuje jeszcze te epizody. Dodam kilka nowych. No i załączę screeny, co już właściwie robię - właśnie z etapów tej gry.

• Do góry
    • 0

#4 Kręgiel94856 09/02/2015 - 03:23

Kręgiel94
  • Gracz

No,no,no ale Ci się trochę pomyliło i pomyliłeś się z jedną rzeczą, na Wilowfield nazywaliśmy się Underground Bloods Mafia :P

• Do góry
    • 0

#5 Thief Stiffler 1586 09/02/2015 - 03:23

Thief Stiffler
  • Gracz

No,no,no ale Ci się trochę pomyliło i pomyliłeś się z jedną rzeczą, na Wilowfield nazywaliśmy się Underground Bloods Mafia :P

A nazwa nie była zmieniana jeszcze za czasów Wilowfield? Bo mi się zdaje że tak ;p

• Do góry
    • 0

#6 Kręgiel94856 09/02/2015 - 03:24

Kręgiel94
  • Gracz

A nazwa nie była zmieniana jeszcze za czasów Wilowfield? Bo mi się zdaje że tak ;p

Dopiero na Jefferson zmieniliśmy nazwę, bo czekaliśmy na logo :P

• Do góry
    • 0

#7 Thief Stiffler 1586 09/02/2015 - 03:25

Thief Stiffler
  • Gracz

Dopiero na Jefferson zmieniliśmy nazwę, bo czekaliśmy na logo :P

A to dzięki za przypomnienie, zmienię szybciutko.

• Do góry
    • 0

#8 JackDaniels1285 09/02/2015 - 03:48

JackDaniels
  • Gracz

Fajnie, fajnie - przeczytałem pierwszy epizod i padam na mordę - bo tak jestem zmęczony. Idę spać, jak będzie mi się chciało to kiedyś to dokończę.

• Do góry
    • 0

#9 zvzyta pielvcha757 09/02/2015 - 07:06

zvzyta pielvcha
  • Gracz
Mathew Dawson tego nie przeżył, a Matthew.
  • Do góry
    • 0

#10 Dope to ja1224 09/02/2015 - 09:57

Dope to ja
  • Gracz

Nie ma nic o mnie minus

• Do góry
    • 0

#11 Thief Stiffler 1586 09/02/2015 - 09:58

Thief Stiffler
  • Gracz

Nie ma nic o mnie minus

Graj, to będzie ;) A Ty też zapomniałeś gdzieś o Reaper'ku leszczu.

• Do góry
    • 0

#12 Dope to ja1224 09/02/2015 - 09:59

Dope to ja
  • Gracz

Graj, to będzie ;) A Ty też zapomniałeś gdzieś o Reaper'ku leszczu.

Ja Biografii nie napisałem, miałem w planach ale z banem nic nie bede wstawiał XD

• Do góry
    • 0

#13 Thief Stiffler 1586 09/02/2015 - 10:00

Thief Stiffler
  • Gracz

Ja Biografii nie napisałem, miałem w planach ale z banem nic nie bede wstawiał XD

Nie Biografii, a listu. ;*

• Do góry
    • 0

#14 Dope to ja1224 09/02/2015 - 10:01

Dope to ja
  • Gracz

Nie Biografii, a listu. ;*

Pisałem CI na pw, że przez przypadek xD

• Do góry
    • 0

#15 Thief Stiffler 1586 09/02/2015 - 10:01

Thief Stiffler
  • Gracz

Pisałem CI na pw, że przez przypadek xD

Nie wiem co to przypadek. A i ogólnie jesteś tutaj. Na ss'ie opisującym moją grę na Willow. Check it.

• Do góry
    • 0

#16 Dope to ja1224 09/02/2015 - 10:03

Dope to ja
  • Gracz

Nie wiem co to przypadek. A i ogólnie jesteś tutaj. Na ss'ie opisującym moją grę na Willow. Check it.

Nie widzę, tam na parkingu? XD

• Do góry
    • 0

#17 Thief Stiffler 1586 09/02/2015 - 10:04

Thief Stiffler
  • Gracz

Nie widzę, tam na parkingu? XD

Na ustawce z tymi centrumami, z niebieskimi nickami. Ślepoto.

• Do góry
    • 0

#18 Dope to ja1224 09/02/2015 - 10:05

Dope to ja
  • Gracz

Na ustawce z tymi centrumami, z niebieskimi nickami. Ślepoto.

A BO PATRZYŁEM JEFFERSON ZAMIAST WILLOW XD

• Do góry
    • 0

#19 XJimmyX61 09/02/2015 - 10:06

XJimmyX
  • Gracz

Ślicznie.  :wub:

• Do góry
    • 0

#20 Thief Stiffler 1586 09/02/2015 - 10:06

Thief Stiffler
  • Gracz

A BO PATRZYŁEM JEFFERSON ZAMIAST WILLOW XD

Mówiłem że ślepy X-D

• Do góry
    • 0

#21 mad silas 2665 09/02/2015 - 11:02

mad silas
  • Gracz

Czemu łączysz biografie dwóch innych postaci?

• Do góry
    • 0

#22 lil czapa40 09/02/2015 - 15:55

lil czapa
  • Gracz

pozdro stifi ladnie i jestem tu hehe props

• Do góry
    • 0

#23 Piotrix901 09/02/2015 - 15:58

Piotrix
  • Gracz
Bardzo fajnie się mi czytało :)
  • Do góry
    • 0

#24 Samara1155 09/02/2015 - 16:17

Samara
  • Gracz

Cudeńko  :wub:  :wub:  miło się czytaa

• Do góry
    • 0

#25 MAJU z JEFFERSON4543 09/02/2015 - 16:23

MAJU z JEFFERSON
  • Gracz

Ten sam Bloody, który go docenił - chciał pozbawić czarnucha życia. Reaper' ledwo uszedł z życiem, uciekając z Santos' na parę dobrych lat. 

No ale Bloody to go pogonił na wieczność xDDDDDD 

Ogólnie spoko napisane. Będzie Reaper v3? 

• Do góry
    • 1

#26 Dope to ja1224 09/02/2015 - 16:49

Dope to ja
  • Gracz

ale sie przyjebali XD

• Do góry
    • 0

#27 Thief Stiffler 1586 09/02/2015 - 19:58

Thief Stiffler
  • Gracz

No ale Bloody to go pogonił na wieczność xDDDDDD 

Ogólnie spoko napisane. Będzie Reaper v3? 

Nie będzie!

• Do góry
    • 0

#28 mad silas 2665 09/02/2015 - 21:45

mad silas
  • Gracz

Reaper to niezły skurwiel, skoro po śmierci potrafi uciec do innego miasta. xD

• Do góry
    • 0

#29 Thief Stiffler 1586 09/02/2015 - 21:46

Thief Stiffler
  • Gracz

Reaper to niezły s(cenzura)iel, skoro po śmierci potrafi uciec do innego miasta. xD

GreFran to też niezły skurwiel, skoro po przeniesieniu się na Dev'a - znowu tu gra. 

• Do góry
    • 0

#30 Noisette498 09/02/2015 - 21:49

Noisette
  • Gracz

Konkretnie.

• Do góry
    • 0

#31 mad silas 2665 09/02/2015 - 22:16

mad silas
  • Gracz

GreFran to też niezły s(cenzura)iel, skoro po przeniesieniu się na Dev'a - znowu tu gra. 

xD dobra idę stąd jak masz takie argumenty w zanadrzu.

• Do góry
    • 0

#32 Skarpetkaa 74 09/02/2015 - 22:26

Skarpetkaa
  • Gracz

GreFran to też niezły s(cenzura)iel, skoro po przeniesieniu się na Dev'a - znowu tu gra. 

słabo się bronisz, nie ma zakazu gry tutaj bo gra na innym. To gra komputerowa, może grać gdzie chce w co chce i z kim chce.

Biografia jest okey.

• Do góry
    • 1

#33 Thief Stiffler 1586 09/02/2015 - 22:27

Thief Stiffler
  • Gracz

słabo się bronisz, nie ma zakazu gry tutaj bo gra na innym. To gra komputerowa, może grać gdzie chce w co chce i z kim chce.

Biografia jest okey.

Ale przed czym mam się bronić, lol. 

• Do góry
    • 0

#34 Skarpetkaa 74 09/02/2015 - 22:28

Skarpetkaa
  • Gracz

Ale przed czym mam się bronić, lol. 

w sumie przed niczym. Mykam Ci z tematu, fajnie te ss'y wyglądają. Szufla.

• Do góry
    • 0

#35 lil czapa40 09/02/2015 - 23:53

lil czapa
  • Gracz

xD dobra idę stąd jak masz takie argumenty w zanadrzu.

prosze o spokój Łukaszu, dlaczego masz takie lewackie przejawy agresji?

• Do góry
    • 1

#36 rp_traktor8 10/02/2015 - 12:50

rp_traktor
  • Gracz

jezu co sie spinacie, pan bog tez umarl a zyje dalej wsrod nas.

zart

• Do góry
    • 0

#37 Ruffles27 11/02/2015 - 17:36

Ruffles
  • Gracz

@up to nie śmiesnze tylko cała prawda

• Do góry
    • 0

#38 Unlucky Converse 2181 12/02/2015 - 11:42

Unlucky Converse
  • Gracz