Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Cheaterzy - Ciąg dalszy.

• Please log in to reply
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Wujek CranK 163 08/05/2014 - 00:26

Wujek CranK
  • Gracz
Siemanko, ostatnio znowu mamy napływ cheaterów, co zaczyna być już irytujące. Jadąc pojazdem na stację centrum poprosiłem jakiegoś ziomka o zatankowanie. W wyniku tego rzucił mi granat w pojazd i system dopiero po fakcie dał mu bana, na szczęście szybko wysiadłem z pojazdu i poszło mi tylko po HP postaci. Następnym przypadkiem są osoby na vgodzie które uciekają przed LSPD, bądź taranują wszystko w centrum. Niby jest antycheat przed v-godem, jednak chyba na ten moment mało on daje. Słyszałem też o niewykrywalnym cleo na nitro, jednak nie spotkałem się z tym przypadkiem. Bartku, możesz coś z tym fantem zrobić, czy trzeba czekać na nową wersję samp'a od kalcora?
  • Do góry
    • 0

#2 B M62158 08/05/2014 - 01:45

B M
  • Zarząd

*
Popularny

Stale pracujemy nad ograniczeniem wpływu szkodników na porządnych graczy. Niestety zawsze jest to gra w kotka i myszkę, bo musimy ich chwilę poobserwować, po czym staramy się zablokować ich zachowanie nie ograniczając przy tym początku gry potencjalnym dobrym graczom.

Przyjrzę się antycheatowi od broni. Jedna poprawka wleciała właśnie na serwer. :) Nasz antycheat przechodzi ostatnio zmiany ze względu na optymalizację i czasami pojawiają się dziury, takie jak ta.

Vgod nie jest łatwy do wykrycia ze względu na to, że musimy brać pod uwagę lagi i różnice w framerate'ach graczy. Nie ma stuprocentowo pewnej metody na określenie, że gracz A wjechał w gracza B.
  • Do góry
    • 10

#3 Lord Capuccino93 08/05/2014 - 07:19

Lord Capuccino
  • Gracz

Jeśli mogę się wtrącić, oprócz systemu który walczy z odwalaczami i cheaterami, nasz serwer potrzebuje większej ilości GameMasterów. Załóżmy na serwerze jest około 450 graczy, a GM jest tylko jeden przez ponad godzinę. Potem jest ich dwóch lub trzech maksymalnie. W tym czasie setki raportów bez odpowiedzi zostaje wysłanych przez graczy a odwalacze, cheaterzy sieją spustoszenie. Jak jeden GM może sobie z tym poradzić? Nawet jak są wszyscy GameMasterzy online to i tak na tak wielki serwer jest ich zbyt mało. System nie wyręczy Game Masterów.

No i to tyle, taka moja mała uwaga.

• Do góry
    • 1

#4 Medycyna Naturalna0 08/05/2014 - 07:32

Medycyna Naturalna
  • Gracz

Nie wszystko da się zastąpić systemem ;)

• Do góry
    • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych