Skocz do zawartości

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Problem z mikrofonem. [Premium dla tego, który mi pomoże uporać się z problemem]]

problem mikrofon

• Please log in to reply
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Adrianovsky91 04/11/2013 - 15:46

Adrianovsky
  • Gracz

Witajcie! Pare dni temu zamówiłem sobie mikrofon. Niestety, nie wiedziałem, że wejście do komputera będzie miało dużego jacka, dlatego zamówiłem też przejściówke z dużego na małego, żeby do komputera podpiąć. Wszystko mi pasuje idealnie, tyle że jak podepne, panel audio zaczyna mi totalnie wariować. Nie wiem jak sobie poradzić z tym problemem, ponieważ sam się na tym nie znam. Mam na mikrofonie pstryczek "On" i "off". Jeżeli jest na off, nic się nie dzieje, aczkolwiek kiedy zmienię na on panel wariuje, ciągle mam tylko wyświetlane w prawym dolnym rogu ekranu "Gniazdo zostało podłączone" "Gniazdo zostało odłączone" I tak w kółko, dosyć szybko. Wiecie może, dlaczego mam taki problem? Oczywiście dla tego, kto mi chociaż w małym stopniu pomoże, limicik plusików, a dla tego który całkowicie pomoże mi się uporać z tym problemem, postaram się wykupić premium. Cholernie mi on teraz potrzebny, a jak na złość coś nie działa.

4876942589.png

• Do góry
    • 0

#2 Dr Ganja 280 04/11/2013 - 15:50

Dr Ganja
  • Gracz

Jak masz stary mikrofon, podłącz go i zobacz, czy jest to samo. Jeżeli tak, musisz podłączyć frontpanel jeszcze raz do płyty głównej, bo coś nie styka. A jak posiadasz wszystko OK, to jedynym problemem jest przejściówka, też miałem podobny problem(u mnie wejściówka była tania i jednocześnie rozjebana. Kupiłem nową, wszystko OK)

• Do góry
    • 1

#3 Adrianovsky91 04/11/2013 - 15:55

Adrianovsky
  • Gracz

Jak masz stary mikrofon, podłącz go i zobacz, czy jest to samo. Jeżeli tak, musisz podłączyć frontpanel jeszcze raz do płyty głównej, bo coś nie styka. A jak posiadasz wszystko OK, to jedynym problemem jest przejściówka, też miałem podobny problem(u mnie wejściówka była tania i jednocześnie roz(cenzura)na. Kupiłem nową, wszystko OK)

Właśnie problem w tym, że miałem mikrofon przy słuchawkach. Były przy nich dwa wtyki, na audio i mikrofon. Audio działało poprawnie, zaś mikrofon zawsze musiał szwankować i było tak samo jak z tym właśnie. Przejściówka nie może być zła, bo prawde mówiąc wydałem na nią jakieś 30 zł i przyszła jakieś 15 minut temu. :D MIkrofon też nówka, nawet ryski nie ma.

• Do góry
    • 0

#4 malza493 04/11/2013 - 15:58

malza
  • Gracz

Przedni Panel w obudowie masz źle podłączony (poluzowany jakiś wtyk) i dlatego nie trybi.

• Do góry
    • 1

#5 Dr Ganja 280 04/11/2013 - 15:59

Dr Ganja
  • Gracz

Więc musisz mieć rozwalone wejście w swoim komputerze :) Ja mam lekko pogięte w środku wtyki, przez co mi nie działa już z przodu. Obecnie mam mikrofon pojemnościowy USB - Samson C01U. Patrząc już, że nie działał tobie wcześniej - to raczej wejście rozwalone.

//UP - Jak wcześniej miał problemy, ale czasami działał - to raczej nie źle podłaczony + nie może być źle podłączony, ponieważ słuchawki(audio)mu działa normalnie :)

Użytkownik Dr Ganja edytował ten post 04/11/2013 - 16:00

• Do góry
    • 1

#6 NieznajdzieszMnieKarol9 04/11/2013 - 16:06

NieznajdzieszMnieKarol
  • Gracz

Nic dodać, nic ująć. Masz rozwalone wejście od komputera, to wiadome. Ja też miałem taki kłopot, kupiłem słuchaweczki z mikrofonem, podłączam a tu bam - wariuje. Najlepiej wymien sobie cały przedni panel komputera, bo drogi nie jest. Ja tak zrobiłem i mi działa.

Jeżeli jednak to nie to, to poprostu przeinstaluj programy, itd. związane z audio. To jest proste, tylko wydaje się takie trudne.

Liczę na Premka. ;)

Użytkownik NiZzY edytował ten post 04/11/2013 - 16:07

• Do góry
    • 2

#7 Adrianovsky91 04/11/2013 - 16:07

Adrianovsky
  • Gracz

Przedni Panel w obudowie masz źle podłączony (poluzowany jakiś wtyk) i dlatego nie trybi.

W przednim panelu działa mi tylko wejście na audio. Jakbym wyjął blachę od jednostki, dałoby rade samemu tam zmajstrować, żeby trybiło?

Nic dodać, nic ująć. Masz rozwalone wejście od komputera, to wiadome. Ja też miałem taki kłopot, kupiłem słuchaweczki z mikrofonem, podłączam a tu bam - wariuje. Najlepiej wymien sobie cały przedni panel komputera, bo drogi nie jest. Ja tak zrobiłem i mi działa.

Jeżeli jednak to nie to, to poprostu przeinstaluj programy, itd. związane z audio. To jest proste, tylko wydaje się takie trudne.

Liczę na Premka. ;)

A z tyłu jednostki nie da rady jakoś podłączyć?

• Do góry
    • 0

#8 NieznajdzieszMnieKarol9 04/11/2013 - 16:10

NieznajdzieszMnieKarol
  • Gracz

W przednim panelu działa mi tylko wejści na audio. Jakbym wyjął blachę od jednostki, dałoby rade samemu tam zmajstrować, żeby trybiło?

A z tyłu jednostki nie da rady jakoś podłączyć?

Z tyłu jeżeli wkładasz wtyczkę z tyłu, to poprostu tam nie działa. Tam jest od mikrofonu, myszki klawy itd.

Prosta logika, możesz też rozkręcić przedni panel, i tam pomajstrować gniazda. Tyle, że jak uszkodzisz komputer, to troche lipa.

• Do góry
    • 0

#9 malza493 04/11/2013 - 16:12

malza
  • Gracz

Jak mówię, pomajstruj przy w wtykach przedniego panelu... A z tyłu  kompa działa ci micro?

Użytkownik malza edytował ten post 04/11/2013 - 16:12

• Do góry
    • 1

#10 Dr Ganja 280 04/11/2013 - 16:12

Dr Ganja
  • Gracz

Kup nowe, lub też używane gniazda - tanie są, albo pewne przejście z USB > AUDIO | Mikrofon - widziałem to w jednym z sklepów komputerowych.

• Do góry
    • 1

#11 NieznajdzieszMnieKarol9 04/11/2013 - 16:21

NieznajdzieszMnieKarol
  • Gracz

Tak jak wyżej, lecz nie warto tego robić, lepiej kupić nowe słuchawki, tańsze.

Pójdz do najbliższego komputerowego, i zakup, najprościej.

• Do góry
    • 2

#12 Mickey Mouse Mob 160 04/11/2013 - 19:26

Mickey Mouse Mob
  • Gracz

Hmm, według mnie rozwiązanie jest darmowe.

Spróbuj po prostu podłączyć go do tyłu, też kiedyś taki problem miałem i na szczęście zadziałało. Jeśli nie, to poproś kogoś o przytrzymanie tego mikrofonu, rozejdźcie się na długość kabla i zacznij go mocnym uciskiem kciuka i jakiegoś palca prostować, mogą kabelki nie łapać. Jest to częsty problem przy kupnie nowego sprzętu, bo te kable tak zawijają, że głowa boli. :)

• Do góry
    • 0

#13 Adrianovsky91 04/11/2013 - 19:41

Adrianovsky
  • Gracz

Hmm, według mnie rozwiązanie jest darmowe.

Spróbuj po prostu podłączyć go do tyłu, też kiedyś taki problem miałem i na szczęście zadziałało. Jeśli nie, to poproś kogoś o przytrzymanie tego mikrofonu, rozejdźcie się na długość kabla i zacznij go mocnym uciskiem kciuka i jakiegoś palca prostować, mogą kabelki nie łapać. Jest to częsty problem przy kupnie nowego sprzętu, bo te kable tak zawijają, że głowa boli. :)

No tak, ale ten sam problem miałem ze słuchawkami z mikrofonem, które były w stu procentach sprawne.

• Do góry
    • 0

#14 Mickey Mouse Mob 160 04/11/2013 - 19:44

Mickey Mouse Mob
  • Gracz

Hmm, mam rozkręconego kompa, to sprawdze co się może dziać, bo również przedni panel mam roz(cenzura)iony, że tak powiem :(

No niestety, ale przykrywa go kolejny panel, niestety nie mogę pomóc. :(

Użytkownik d2jk edytował ten post 04/11/2013 - 19:46

• Do góry
    • 0

#15 Bakoma-1 04/11/2013 - 19:46

Bakoma
  • Gracz

[*] filmyredcyan

• Do góry
    • -1

#16 Karol1293 04/11/2013 - 22:35

Karol
  • Gracz

Prawdopodobnie wina wejścia. Spróbuj go przeczyścić, albo sprężonym powietrzem, albo poprzez delikatne rozkręcenie (uwaga - jeśli masz gotowca ze sklepu i ma on plombę, radzę tego NIE ROBIĆ) obudowy. Jeśli to nie pomoże, może to być w dalszym ciągu wejścia, lub wejściówki. Próbowałeś ściągać nowe sterowniki do karty dźwiękowej? (nawet jeśli masz zintegrowaną, takowe istnieją). 

• Do góry
    • 0

Tematy o podobnych tagach: problem, mikrofon

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych