Tak zobaczyłem tego fiata, to mogę tylko napisać, że jak przepiękne. Ale zauważyłem, że jeszcze nie zarejestrowany jako zabytek (blachy). Ale ogólnie wygląd na zdjęciach robi wrażenie. Aż chciałbym zobaczyć go na żywo.
Bo nie chce go rejestrować na żółte blachy. Jedynym plusem rejestracji pojazdu jako zabytkowy to fakt, że w razie wypadku z nie swojej winy to dla ubezpieczyciela nie istnieje taki twór jak "szkoda całkowita". Dają mi kasy ile chce. No i mogę wykupić ubezpieczenie np na 1 dzien. Teoretycznie konserwator zabytków nawet może Ci dać dofinansowanie na remont pojazdu, ale jeszcze żaden pojazd w Polsce nie otrzymał czegoś takiego.
Tu sie kończą plusy
Minusem jest fakt, że posiadając żółte tablice to tak jakbyś nie był właścicielem swojego auta. Musisz sie o wszystko prosić. Wyjeżdżam gdzieś dalej? podanie do wydziału komunikacji. Chce zrobić remoncik Fiaciora? Panie konserwatorze zabytków, czy mogę dokonać tego? zrobię wypadek z własnej winy? płace z własnej kieszeni... Nie mówiąc że w skrajnych przypadkach moze mi odebrać pojazd. A koszta rejestracji w sumie to około 2000zł .
A dla samego efektu żółtych tablic poświęcać sie tak nie warto.
Użytkownik pepso edytował ten post 06/11/2013 - 22:46